AliExpress mi Amazon mu: 2024’te Hangisi Daha İyi?

E-ticaret, alım satımın en etkili şekillerinden biri haline gelmiştir.

Son iki on yılda, Amazon, AliExpress, Walmart ve birçok diğer çevrimiçi perakende mağazasındaki çılgın Kara Cuma ve Siber Pazartesi indirimlerinden faydalanmak için kredi kartınızı çektiğiniz olmuştur.

Ancak, çevrimiçi alışverişin son zamanlarda genişlemesiyle, sert kazanılmış paranızla çevrimiçi alışveriş yapmaya hangi platforma güveneceğinize karar verme sorunu ortaya çıkmaktadır.

Amazon ve AliExpress, dünyanın en büyük iki e-ticaret platformu olmaları nedeniyle her zaman içsel bir seçim savaşı yaratmaktadır.

Bu makalede, avantajlarını ve dezavantajlarını karşılaştırarak ve analiz ederek kullanılacak en iyi platformu belirleyeceğiz. Ancak tüm detaylara girmeden önce, Amazon ve AliExpress’in kısa bir geçmişini görelim.

 

Makale Genel Bakışı

Amazon Nedir
AliExpress Nedir
Fiyatlandırma
Güvenlik
Kargo Süresi/Maliyeti
Müşteri Hizmetleri ve İade/İade Kolaylığı
İncelemelerin Güvenilirliği
Genel Kalite
AliExpress – Artıları ve Eksileri
Amazon – Artıları ve Eksileri
Sonuç

 

Amazon Nedir

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon, şu anda dünyanın en büyük e-ticaret platformudur.

Resmi olarak bir internet kitapçısı olarak kurulmuş olmasına rağmen, genişlemesi ile hızla çevrimiçi bir pazar yerine dönüştü. Burada insanın aklına gelebilecek hemen her şeyi satabilirsiniz. Bunlar kendi ürünleriniz ve üçüncü taraf ürünleri de içerir.

 

AliExpress Nedir

Diğer taraftan, AliExpress, Çin’de başlayan ve o zamandan beri büyük ölçüde büyüyerek Amazon’un hemen arkasında ikinci en büyük e-ticaret web sitesi haline gelen bir çevrimiçi perakende hizmetidir.

Ancak, Amazon’un aksine, AliExpress, tüketicilere kendi ürünlerini satmaz, yalnızca bir e-ticaret platformudur.

AliExpress ve Amazon’un aynı anda ne kadar benzer ve farklı olduklarına bir göz atalım.

Fiyatlandırma

AliExpress, internet üzerinde bir şey bulabileceğiniz en uygun fiyatlı yer olarak popülerlik kazanmıştır. Bu, özellikle eBay ve hatta Amazon gibi platformlarda dropshipping yapanlar için çok popüler bir kaynak yapar.

AliExpress’teki ürünler o kadar ucuzdur ki 2 doların altındaki ürünleri bile satın alabilirsiniz. Ve bu ucuz ürünlerin çoğu doğuda üretildiği için, bu yerlerin para birimleri genellikle daha düşük ve işçilik maliyetleri daha ucuzdur.


Kaynak: AliExpress.com

Amazon ise AliExpress kadar ucuz olmasa da, çoğu fiziksel mağaza fiyatlarıyla karşılaştırıldığında hala nispeten uygun fiyatlıdır.

Aynı ürün kategorisinde farklı markalardan sayısız ürünün varlığı, web sitesinde ortalama perakende fiyatlarını düşürmeye yardımcı olan sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturur.
Ancak, Amazon’da listelenen bazı ürünler, dropshipping yapanlar tarafından doğrudan AliExpress’ten eklenen ürünlerdir.
Ve tabii ki, bu dropshipping yapanların iş modeli, bu ürünleri Amazon’daki kullanıcılara primli olarak yeniden satmalarına dayanmaktadır. Bazı durumlarda, istenen ürünü doğrudan AliExpress üzerinden sipariş etmek daha ucuz olabilir.

 

Güvenlik

AliExpress ve Amazon, güvenli ödeme ve gönderim yöntemleri kullanarak alışveriş yapmak için güvenli platformlardır, bu da kart bilgilerinizi, banka bilgilerinizi ve kimliğinizi korur.

AliExpress, tercih ettiğiniz kartları, banka hesaplarınızı ve ödeme yöntemlerinizi daha hızlı ödemeler için kaydetmenize olanak tanır. Amazon da aynı ödeme yöntemlerini sunar ancak her işlem sonrasında size faydalar sağlayan sanal bir Amazon cüzdanı olan Amazon Pay’i de içerir.

AliExpress ve Amazon ayrıca her ikisi de online ödemeler yaparken işe yarayabilecek alıcı koruma politikaları sunar, çünkü çevrimiçi ödemeler yaparken ne tür sorunlarla karşılaşabileceğinizi asla bilemezsiniz.

 

Kargo Süresi/Maliyeti

AliExpress için teslimat süresi, satıcının konumundan, alıcının konumundan ve satıcının kullanmayı tercih ettiği kurye hizmetine kadar değişen faktörlere bağlıdır.

Ancak, genellikle ücretsiz olan AliExpress Standart Kargo kullanılarak, ortalama bir sepetin teslim olması 10 ila 30 gün sürer. Teslimat süresi, FedEx, UPS ve DHL gibi premium kuryelerin kullanılması durumunda 3 ila 10 güne kadar hızlandırılabilir.

Diğer taraftan, Amazon, ABD genelinde bulunan en büyük depolara sahiptir ve nearly 300,000 teslimat sürücüsü çalıştırır, bu nedenle işletmede en iyi teslim süresine sahip oldukları şaşırtıcı değildir.

Ve bunlar, bir Prime üyeliği elde etmenin ek avantajlarını bile düşünmeden önce.

Amazon Prime üyesi olarak, sipariş edilen üründen aynı gün teslimattan iki gün sonrasına kadar olan sürelere kadar sınırsız ücretsiz kargo ve teslimata erişebilirsiniz. Bu, diğer platformlar tarafından kullanılan düşük fiyatlarla neredeyse elde edilemez.

 

Müşteri Hizmetleri ve İade/İade Kolaylığı

Amazon, web sitesindeki tüm satın almaları yönetir, hatta FBA (üçüncü taraf) satıcılarından olanları bile. Son derece verimli müşteri hizmetleriyle, memnuniyetsiz alışverişlerin iadesini de dahil olmak üzere her türlü sorunu çözmek bir zevktir.

Ve şirket, iade alımını onayladıktan sonra sipariş için kullanılan ödeme yöntemine otomatik olarak bir geri ödeme yapar.

Ancak, AliExpress’te ürün sevk edildikten sonra iadeler hızlı bir şekilde işlenemez. Bunun nedeni, platformun bunu tamamen satıcıların takdirine bırakması ve işlemesidir.

Başarılı bir şekilde iadeler işlendikten sonra bile, çevrimiçi alışverişlerde harcanan paranın geri ödenmesi uzun sürer.

Bu tutarsızlığı çözmeye çalışmak genellikle, TrustPilot’ta yazılar bırakan çoğunluğun deneyimlediği kötü müşteri hizmetleri ile sonuçlanır ve müşteri hizmetleri kalitesinin kötülüğünü eleştirirler. TrustPilot adresinde.

Yukarıda belirtilen sorunları dikkate almadığınızda, AliExpress’in müşteri hizmetleri oldukça yardımcı olabilir.

 

İncelemelerin Güvenilirliği

İlginçtir ki, tamamen yabancıların görüşlerine dayanarak kararlar vermeye nasıl alıştığımızı fark etmiyoruz. Ancak, artık her e-ticaret platformunun her ürün sayfasında bir inceleme bölümü bulundurması gereken bir yazısız kural haline geldi.

Önceki müşterilerin deneyimlerini kontrol etmek, yeni potansiyel alıcıların bir ürünün kalitesini ve satıcının itibarını değerlendirmelerine yardımcı olabilir ve satın almak ya da alternatiflerini satın almak konusunda karar vermelerine yardımcı olabilir.

Amazon’un daha katı bir inceleme düzenleme ve doğrulama politikası vardır, bu genellikle daha iyi kalitede ürünlere veya en azından fiyatları karşılaştırmayı ve kötü olanları iyi olanlardan ayırt etmeyi kolaylaştırır.

Ancak, AliExpress’te, inceleme bölümü, çok sayıda spam, gerçek olmayan yorumlar ve satın alınmış incelemelerle dolu vahşi bir batı gibi. Bu, sitedeki ürünlerin kalitesini değerlendirmeye çalışırken ek zorluklar ekler.

 

Genel Kalite

Amazon’dan satın alınan ürünlerin kalitesi şüphesiz yüksektir. Jungle Scout tarafından yapılan araştırmalara göre, Amerikalıların %70’inden fazlası, diğer sonsuz seçenekler arasından Amazon’u tercih ediyor. 70%

Bu, AliExpress’ten satın alınan tüm ürünlerin kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Ancak, web sitesinde dolaşan ucuz fiyatlı birçok uygun fiyatlı ürünle birlikte, bu nispeten ucuz ürünlerin çoğu basitçe düşük kaliteli olabilir.

Özünde, AliExpress’in ürünlerinin kalitesinde daha fazla değişkenlik bulunmaktadır.

Platformu kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı şeylere ve AliExpress’in diğerlerinden ayıran bazı özelliklere bir göz atalım.

 

AliExpress – Artıları ve Eksileri

Artılar

  • Diğer pazar yerleriyle karşılaştırıldığında en ekonomik fiyatları bulabilirsiniz. Satışlar ve indirimler de düzenli olarak yapılır, bu sayede çekici fiyatlarla ürünler satın alabilirsiniz.
  • AliExpress’in rakiplerinin eşleşemediği geniş bir ürün ve kategori yelpazesi bulunmaktadır. Platformda aradığınızı kolayca bulabilirsiniz.
  • Web sitesi 16 farklı dilde görüntülenebilir, bu da dünya çapındaki alıcıların ve satıcıların iletişim kurmasını kolaylaştırır.
  • AliExpress’teki satıcılar, tercih edebileceğiniz çeşitli kargo seçenekleri sunarlar.
  • AliExpress, alıcıların satıcılarla doğrudan iletişime geçmelerine ve satın alma koşullarını daha fazla müzakere etmelerine olanak tanır.

 

Eksiler

  • AliExpress’teki bazı markasız ürünler, güvenilir olmayan bilinmeyen satıcılar tarafından satılmaktadır.
  • Ürünleriniz ülkenizde stoklanmamış olabilir veya sadece uzakta bulunan depolardan mevcut olabilir, bu nedenle teslimatlar ve iadeler gönderilmek için uzun sürebilir.

 

Amazon – Artıları ve Eksileri

İşte e-ticaret devinin birkaç avantajı ve dezavantajı:

 

Artılar

  • Teslimat süreleri hızlıdır ve dünya genelinde geniş bir yerine getirme merkezi ağı aracılığıyla aynı gün teslimatlar mümkündür.
  • Amazon, “Amazon tarafından Yerine Getirilen – FBA” olarak işaretlenen ürünler için ürün koşullarını, teslimat sürelerini ve iade uygunluğunu garanti eder (bu özellik, satın alırken filtreleyebileceğiniz).
  • Çevrimiçi mağazada markalı ürünlerde çevrimdışı mağazaya kıyasla daha fazla teklif ve indirim bulabilirsiniz.
  • Aylık veya yıllık abonelik için Amazon Prime’a kaydolursanız, satın alımlarda ücretsiz kargo ve Prime Video ve Amazon Music gibi diğer avantajlara erişim elde edersiniz.

 

Eksiler

  • Amazon, yalnızca markalı ürünleri satmayı taahhüt ettiği için, yeni ürünleri başlangıç ​​şirketlerinden temin etmek zordur.
  • Amazon’un ürün ve kargo maliyeti diğer çevrimiçi perakendecilere göre daha yüksektir.

 

Sonuç

Günün sonunda, Amazon veya AliExpress’te alışveriş yapma kararı sizin ve değerlerinizle ilgilidir. Eğer çok uygun fiyatlı bir şey arıyorsanız ve ekstra bekleme süresinden rahatsız olmuyorsanız, AliExpress açık bir seçenektir.

Ancak, Eğer ürününüzün standartlarına çok dikkat eden bir alıcıysanız veya ürününüzü gün sonuna kadar almak istiyorsanız, o zaman Jeff Bezos’un çevrimiçi perakendecisi sizin için en iyi seçenek olabilir.