Amazon Satıcı’da “Arama Baskılanmış” Ne Anlama Gelir?

Amazon, alışverişçilerin milyonlarca ürüne parmak uçlarında erişim sağladığı geniş bir pazardır.

Ürün aramalarının %60’ından fazlasının Amazon’da başladığı düşünülerek, satıcılar geniş bir kitleye ulaşmak, daha fazla ürün satmak ve güçlü bir marka oluşturmak istiyorlarsa, sitenin kullanımının zorunlu olduğuna karar verdiler.

Amazon’un ürün listeleri için kalite standartları belirlemesi, alışverişçiler için büyük bir avantajdır.

Platforma kabul edilmek, hatta başarılı olmak için satıcıların belirli standartları karşılamaları gerekir. Amazon’un düzenlemeleri ve yönergeleri sık sık güncellenmektedir.

Bu nedenle, bu satıcıların ürün listelerini sürekli olarak gözden geçirmelerini ve optimize etmelerini gerektirir.

Amazon ürün listelerinin sürekli bakım ve bakım gerektirdiği gerçeği, birçok satıcının farkında olmadığı bir şeydir. “kur ve bırak” yaklaşımı platformda kar getirmez.

Dahası, Amazon’da ürün listelemeden önce tamamlanması gereken birçok süreç vardır. Listeleme bastırılmasını önlemek için. Bir listeleme etkin hale geldikten sonra bile hala yapılacak çok iş olduğunu hatırlamak önemlidir.

Ayrıca, tüm Amazon aramalarının düzenli olarak modernize edilmesi ve sürdürülmesi gerekmektedir.

Zamanla bir listeleme bileşenlerinin Amazon’un standartlarına uymadığı tespit edilirse, bastırılacak veya iptal edilecek veya sorun giderilene kadar hesabınızın askıya alınabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Amazon’da Arama Baskılanmış Ne Anlama Gelir?

Amazon tarafından tanımlandığı gibi, arama bastırmak, bir politika ihlali sonucunda ürün aramalarının gizlendiği veya etkin olmaktan çıkarıldığı ürünlerdir.

Kök neden bulunana kadar, listeleriniz gezinme ve arama sonuçlarından gizlenecektir. Dahası, hala satıcı panelinizde erişilebilir olsa da, müşteriler bastırılmış listeyi arayamazlar.

Açıkça görüldüğü gibi, Amazon pazar yerini özellikle korumaktadır ve ürün listeleriniz bu pazar yerinin kalitesini tehlikeye atarsa, Amazon arama bastırmayla karşı karşıya kalma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

 

Amazon Listem Neden Baskılanmış?

why is my amazon listin supressed

Amazon’ın kesin kriterlerini karşılamayan belirli bir ürün listesi genellikle bastırılır.

Amazon, aramanızın bastırılmasına birçok farklı nedenle yol açabilir. Bunun nedeni, bir bilginin eksik olması veya yetersiz bir resim gibi basit bir şey olabilir.

Amazon listelerinin bastırılmasının tipik açıklamaları şunlardır:

  • Giyim, kitaplar veya ayakkabılar gibi birkaç grup dışında tüm listelerin kapsamlı bir ürün açıklaması veya uygun olmayan bir açıklamasının olmaması.
  • Ürün kategorileri ve başlık uzunluğu (200 karakter) için karakter sınırlarını aşan herhangi bir liste.
  • Belirgin bir kategori türü olmayan her ürün listesi.
  • Odak resmi olmayan veya standartlarına uymayan bir resmi olmayan bir yayınlanmış ürün.
  • Fiyatı çok yüksek veya çok düşük ayarlama

 

Baskılanmış Listeler İçin Diğer Nedenler

Nadir durumlarda, Amazon, düzeltilmesi için çok zaman ve çaba gerektirebilecek daha karmaşık nedenlerle listeleri kaldırabilir. Bunlar arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Bir ürünün sahte bir uyarı almış olması.
  • Aşınmış ürünleri yepyeniymiş gibi geçirmeye çalışma.
  • Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri müşterilere satma girişimi.
  • Bahsi geçen öğe için güvenlik şikayetlerinin alınması.

 

Amazon’da Baskılanmış Listeleri Nasıl Düzeltebilirim?

Neyse ki, satıcıların aramaları bulup güncellemesi kolaydır. Zorluk, bu işin satıcıların listelerini sık sık kontrol etmelerini gerektirmesidir, böylece her şeyin güncel ve düzgün çalıştığından emin olabilirler.

Amazon’da baskılanmış bir listeyi geri yüklemek için altı adım şunlardır:

  • Satıcı hesabınıza giriş yaptıktan sonra, Seller Central’daki Envanter sekmesine gidin ve ‘Envanteri Yönet’ düğmesine tıklayın.
  • Herhangi bir gizlenmiş listelenmiş ürününüz varsa, “Baskılanmış” kelimesi mevcut olacaktır. Ancak, “Baskılanmış” ürünler görüntülenmiyorsa, tüm listeleriniz işlevseldir!
  • Dahası, bir veya daha fazla ürününüz gerçekten “Baskılanmış” ise, etkilenen tüm listeleri seçin.
  • Her bir listeyi gözden geçirin ve gerekli olan yerlere ayrıntılar ekleyin veya ürün resimleri eklemek için “Resimleri Yönet”i seçin.
  • Amazon ürün özet sayfasının yanında bir sinyal göstergesi olan bir sekme seçin. (Kırmızı ünlem işareti bastırılmış öğeleri belirtir. Kalite uyarıları bazen sarı bir üçgenle tanımlanabilir).
  • Bir listenin tüm sorunları giderildikten sonra, sadece “Kaydet ve Bitir”e tıklayın.

 

Amazon Ürün Özetine, her ürün listelemesi için mevcut olan ve tüm kalite ve bastırma sorunlarını içeren bir sayfa bulunmaktadır.

 

Eğer listem yanlışlıkla bastırılmışsa, ne olur?

Nadir durumlarda, listenizin Amazon’un kriterlerine uyduğuna inanıyor olsanız bile, istenmeyen yasaklamalardan dolayı bastırılabilir.

Bu istenmeyen hatalar, Amazon’un yasalarına ve düzenlemelerine uyum sağlamayan şeyleri tespit etmek için insanlar değil, algoritmalar oluşturduğu için ortaya çıkar.

Amazon’un yasaklı iddia kurallarının amacı, müşterilerin tüm ürünler hakkında en doğru ve gerçekçi bilgilere sahip olmalarını ve tatmin edici bir satın alma deneyimine sahip olmalarını sağlamaktır.

Amazon satıcıları, malları tedarik ederken ilgili tüm bölgesel, ulusal ve uluslararası düzenlemelere uymalıdır. Amazon algoritması, yasaklı ürünlerle ilgili iddia kullanarak belirli listeleri işaretler.

Ancak, bazen Amazon algoritması belirli iddiaları veya terimleri yanlışlıkla Amazon’un kurallarına aykırı olarak işaretler.

Bununla birlikte, Sıkışmış Stok ve Performans Bildirimleri, satıcıların yanlış bildirilen bastırılmış listeler hakkında bilgilendirilmesinin iki ana yoludur.

 

Sıkışmış Stok

Listede hatalar varsa, Amazon ürünlerinizi sıkışmış stok olarak işaretleyebilir. Amazon, yanlış veya zararlı iddialar nedeniyle listelerinizi bastırmak yerine onları sıkışmış stok olarak sınıflandırır.

Daha da önemlisi, bir listeleme Sıkışmış Stok olarak belirlendiğinde, Amazon’dan silinir. ‘Sıkışmış Stok’ bölümü, ‘Envanteri Yönet’ panelinde bulunur.

Bu nedenle, sıkışmış stoklarınızın terkedildiği sayfada, eksik bir özellik veya yanlış raporlanmış yasaklanmış iddiadan kaynaklanan daha fazla açıklama alacaksınız.

Ayrıca, satıcıların iki seçeneği vardır: ya kararı sorgularlar ya da gerekli düzeltmeleri yaparlar.

Sorun genellikle listenin kopyasını değiştirerek ve Amazon standartlarına uymayan bir anahtar kelime veya özellik silerek çözülebilir.

Dahası, Amazon’un listeleme raporunuzu yanlışlıkla vurguladığına inanıyorsanız, karara itiraz etme hakkınız vardır. Ürününüz, Amazon tarafından sahte iddialar için incelenecektir.

 

Performans Bildirimi

Bir ASIN (Amazon Standart Tanımlama Numarası) bir performans sorunu için işaretlendiğinde, satıcılar performans bildirimleri alacaklar, bu biraz daha hoşgörülüdür.

Amazon, ürün detay sayfasını kaldırabilir veya satıcılar sadece satışa devam etmeden önce çözülmesi gereken bir sorunla karşılaşabilirler.

Bir Performans Bildirimi’ni çözmek için bir Eylem Planı (POA) sunmak gerekir, bu üç bölümden oluşur:

  • Performans sorununun kökeni.
  • Sorunu çözmek için satıcının istekliliği.
  • Önleyici tedbirler.

 

Satıcılar vurgulanan ASIN’leri (Amazon Standart Tanımlama Numarası) gözden geçirebilir ve Amazon tarafından belirlenen performans sorunlarına bağlı en son müşteri şikayetlerini bulabilirler.

Bunu başarmak için, Seller Central’daki “Müşteri Sesleri” paneline erişin. Uygun bir POA’nın teslim edilmesinden sonra performans bildirimi geri çekilmelidir.

 

Baskılanmış bir Amazon listesine sahip olmanın etkileri nelerdir?

Amazon, politikalarını tüketicileri için en iyi deneyimi sunmak üzere tasarlar. Bu nedenle, bastırıldığında olası alıcılar listenizi göremez.

Ek olarak, onları arama ve göz atma araçlarından gizlendiği için asla bulamazsınız. Bu nedenle, bastırılmış aramalar satışa neden olmaz ve satışlar üzerinde uzun vadeli olumsuz bir etkiye sahiptir.

Benzer şekilde, Amazon’un bastırılmış listeleri, sıkışmış mallar, hesap askıya alınması veya satıcı yeteneklerinin kaybı gibi sonuçlar doğurabilir.

Bu nedenle, bastırılmış bir listeyi derhal düzeltmelisiniz.

 

Sonuçta

Kurallara sıkı sıkıya uymaları nedeniyle, Amazon hem alıcılara hem de satıcılara üstün hizmetler sunabilir.

Belirtmek gerekir ki, gereksinimlerini itaatle yerine getiren ve politikalarına uyan satıcılar ödüllendirilir.

Ancak, isteklerine uymamanın olumsuz sonuçları olabilir, örneğin listelerin bastırılması.

Ancak, listenizin Amazon’un kurallarına uyduğundan emin olun – bu yeterince vurgulanamaz. Her zaman hesabınızın durumunu izleyin, onunla ilişkilendirilen bilgilere dikkat edin ve detaylı ürün açıklaması oluşturun.

Hesabınızın askıya alınmasını önlemek için bununla başlayın.

Bastırılmış listeler artık bir sorun olmadığı için, ürün satma ve şirketinizin büyümesini yönetme konusunda geri dönebilirsiniz. Amazon’a büyük bir hevesle katıldığınızda, bu oldukça karlı olabilir.