Nasıl Amazon’da Satıcı Bulunur

Amazon, dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biridir. Platforma düzenli olarak yeni satıcıların katıldığı milyonlarca Amazon satıcısı bulunmaktadır.

Amazon, kendi ürünlerini satışa sunmanın yanı sıra müşteri siparişlerini yerine getirir, ancak platformda seçebileceğiniz birçok satıcı bulunmaktadır.

Belirli bir siparişi tekrar denemek istiyorsanız veya size belirli bir satıcının mağazasını öneren biri varsa, o zaman meraklanabilir ve bilgisayarınızı kullanarak onları bulmaya çalışabilirsiniz.

Platformda bu kadar çok satıcı olduğunda bir satıcıyı nasıl bulursunuz?

2022 itibariyle neredeyse 10 milyon Amazon satıcısı bulunduğundan, Amazon’daki tüm satıcılar arasında bir satıcıyı bulmak zorlayıcı olabilir. İşte bu nedenle, istediğiniz satıcıyı bulmayı size kolaylaştırmak için bu kullanışlı rehberi oluşturduk.

 

Amazon’da Belirli Bir Satıcıyı Bulmanın Yolları

Amazon’da bir satıcı veya bir satıcının ürününü ararken birkaç seçeneğiniz vardır. Bu yöntemlerden herhangi biri için Amazon’un arama özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Option 1

Arama çubuğunu kullanmak, Amazon’da belirli bir satıcıyı bulmanın en kolay yöntemlerinden biridir. Bu yöntem, satıcı adını veya mağaza adını biliyorsanız işe yarar.

Ayrıca, belirli bir satıcının ürünlerine aşina iseniz bu yaklaşımı da kullanabilirsiniz.

Arama çubuğundan belirli bir satıcıyı bulmak için Amazon ana sayfasına gidin. Sayfanın üst kısmındaki Amazon’un arama motoruna tıklayın. Bu, herhangi bir arama motoru gibi çalışır.

Satıcı adını veya mağaza adını (bir markanın mağazasını arıyorsanız) girebilirsiniz. Arama düğmesine tıklayın ve benzer Amazon satıcıları veya listeler içeren arama sonuçlarıyla karşılaşacaksınız.

Belirli bir satıcıyı veya satıcının listelerini (satıcının ürününü arıyorsanız) bulmak için arama sonuçlarını göz atın. Ayrıca belirli satıcıları bulmak için ürün araması da yapabilirsiniz.

Ürün sayfasını açtığınızda, istediğiniz satıcının Amazon satıcı sayfasını kontrol edebilirsiniz. Mağaza adını mavi renkte vurgulanmış olarak görebilirsiniz.

Bu bölüm tıklanabilir ve sizi doğrudan markanın mağazasına veya Amazon satıcı sayfasına yönlendirecektir.

Bu kadar kolay!

 

Seçenek 2: Satıcı Kimliği ile Arama Yapma

Search by Seller ID

Amazon’da bir satıcı bulmanın bir sonraki seçeneği, Satıcı Kimliği’ni kullanmaktır. Satıcı Kimliği, Amazon’daki belirli bir satıcıya özgüdür, bu nedenle web sitesindeki tüm satıcılar arasında filtreleme yapmak için iyi bir yoldur.

Satıcı Kimliği’ni tam Amazon satıcı listesi üzerinden edinebilirsiniz. Ya da Amazon’dan belirli bir satıcıdan alışveriş yapmışsanız, muhtemelen satıcı kimliğini artık ezberlemişsinizdir.

Eğer belirli bir satıcının sayfasını bulamıyorsanız, Amazon’daki arama çubuğunu kullanarak Satıcı Kimliği’ni bulabilirsiniz. Amazon Satıcı Kimliği’ni kullanarak birçok benzer listeleme arasında gezinebilir ve ürünü satın almak istediğiniz belirli satıcıları bulabilirsiniz.

 

Seçenek 3: Mağaza Adıyla (veya Amazon Satıcı Adıyla) Arama Yapma

Option 3

Amazon satıcılarını bulmanın üçüncü seçeneği, mağaza adını veya satıcı adını Amazon arama çubuğuna girmektir. Her satıcının adı benzersiz olduğu için, bu, Amazon’da belirli satıcıları bulmanın kesin bir yoludur.

Bu yöntem, platformdaki birçok satıcı arasında bulunabilmek için satıcının adı hakkında genel bir fikre sahip olmanızı gerektirir.

Ürün sayfasında, satıcının adını ürün listesinin hemen yanında bulabilirsiniz. Bu, “Satıcı” ifadesinin hemen yanında yer alır.

Gelecekte başka ürünler satın almak istiyorsanız, satıcının adını mutlaka not alın. Bu, ilerleyen zamanlarda onları bulmayı daha kolay hale getirecektir, çünkü satıcının adını arama girdisi olarak kullanarak doğrudan Amazon sayfalarına gidebilirsiniz.

 

Amazon’da Satıcı Bulmak İçin Bölümleri Göz Atma

Amazon’da belirli satıcıları bulmanın en iyi tekniklerinden biri, platformdaki bölümleri göz atarak bulmaktır. Amazon ana sayfası, alışveriş yaparken seçebileceğiniz çeşitli kategoriler ve bölümler sunar.

Bu çeşitli bölümleri, her bölüm altında bir satıcının ürününü veya belirli satıcıları bulmak için kullanabilirsiniz.

Hangi ürünü sattıklarını biliyorsanız, bu yöntem etkili bir şekilde çalışır çünkü Amazon ana sayfasındaki satıcı adlarının alfabetik listesini kontrol edebilirsiniz.

Ürünlerini genel olarak biliyorsanız veya satıcıyı diğer satıcılardan ayırt edebiliyorsanız (tam adını bilmeseniz bile), bu yöntem işe yarar!

Bu yeni strateji sadece birkaç basit adım gerektirir. Sayfanın sol üst köşesindeki “Bölüme Göre Alışveriş Yap” seçeneğine tıklayabilir ve bir kategori seçebilirsiniz.

Seçeneklerinizi daraltmak ve istediğiniz mağazayı bulmayı daha kolay hale getirmek için arama çubuğunda belirli bir filtre kullanabilirsiniz.

Arama düğmesine tıklayın ve belirli bir filtre uyguladığınıza dayalı olarak ilgili seçenekler sunulacaktır. Satıcı adını hatırlamıyorsanız bile, listeyi ve mağazalarını görmek, diğer Amazon işletmeleri arasında istediğiniz satıcıyı tanımanıza olanak sağlar.

 

Sonuç

Belirli bir satıcının ürünlerini satın almak istediğinizde ancak onları Amazon’da bulamıyorsanız, yukarıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanabilir ve diğer satıcıları filtreleyerek istediğiniz bir tüccarı bulabilirsiniz.

Platformda milyonlarca üçüncü taraf satıcı bulunsa da, doğru adımları bildiğinizde bir satıcı ve tüccar sayfasını bulmak kolaydır.