2024 Yılında Dropshipping Öldü mü?

2023’te dropshipping öldü mü?

Başarılı bir dropshipping işine sahip olmayı hedefleyen veya ilgilenen birçok kişi bu soruyu soruyor. Son on yılda dropshipping için küresel pazar büyüklüğü olağanüstü bir şekilde arttı, bu da dropshipping endüstrisini oldukça doygun hale getirdi.

Bu tür bir işe başlamayı düşünenler için bu iyi mi kötü mü bir haber? Ve bu iş modeliyle online para kazanabilir misiniz? Bu kadar karlı mı, ne kadar abartıldığı kadar?

Bu kılavuz, karlı bir dropshipping işi kurma potansiyeli olup olmadığını veya artık bir pazar olup olmadığını çözmenize yardımcı olacaktır. Dropshipping ürünleri için çevrimiçi alışveriş mağazanızı başlatmadan önce, önce okuyun.

 

Dropshipping’e Karşı Diğer İş Modelleri

Dropshipping vs other Business Models

Eğer dropshipping’in size uygun olmadığını düşünüyorsanız, keşfedebileceğiniz başka iş modelleri de bulunmaktadır.

Dropshipping işletmelerine alternatif olarak Amazon’un FBA programı bulunmaktadır. FBA, Amazon’un Hizmetleme Merkezleri tarafından müşteri siparişlerinizi sizin adınıza yönetmek, paketlemek ve göndermek için ücret ödemenizi gerektiren “Amazon tarafından karşılanma” anlamına gelir.

Amazon platformu ile çalışmanın sunduğu müşteri hizmetleri, paketleme ve diğer avantajları kullanarak çevrimiçi işinizi hızlandırabilirsiniz.

Başka bir iş modeli seçeneği ise talebe göre baskıdır. Bu, bir dropshipping iş modeline benzerdir. Bir müşteri sipariş verdiğinde, tedarikçinize bu siparişi bildirirsiniz.

Tedarikçi, müşteri siparişini basar ve müşterilere gönderir. Dropshipping’ten farklı olarak, talebe göre baskı seçeneği sunulduğu için bu iş modeli farklıdır.

Bu iş modeli ile daha yüksek başlangıç maliyeti ve daha düşük kar marjı bekleyin.

 

Neden Dropshipping’i Seçmelisiniz?

Dropshipping’in ölüp ölmediğini cevaplamak için, dropshipping modeline ve avantajlarına ve dezavantajlarına daha yakından bakalım.

2023 yılında dropshipping’in başlıca avantajları şunlardır:

– Düşük başlangıç maliyeti

– Seçebileceğiniz birçok dropshipping tedarikçisi

– Başlaması kolay

– Büyüme ve genişletme kolay

– Seçebileceğiniz birçok platform

Dropshipping yaparken karşılaşabileceğiniz başlıca dezavantajlar şunlardır:

– Çevrimiçi mağazanız için kişisel marka oluşturmanın eksikliği

– Düşük kar marjı (ancak bu, seçilen ürüne göre değişebilir)

– Nakliye sürelerinin tahmin edilmesi zor olabilir

– Ürün kalitesi iyi olmayabilir (dropshipping tedarikçinizle deneme yanılma olabilir)

 

2024’te Dropshipping Öldü mü Yoksa Hala Karlı mı?

Dropshipping, ölümden çok uzak.

Aslında, bu iş modeli Google Trends analizine göre istikrarlı bir şekilde büyüyor. Son beş yılda, dropshipping işletmeleri büyümeye devam ediyor ve talep de artıyor.

E-ticaret işinizin büyümesini sağlamak için doğru taktikler ve stratejiler oluşturmakla ilgilidir.

İşte 2023’te dropshipping hakkında önemli istatistikler:

– Toplam Amazon satışlarının %35’i dropshipping’e atfediliyor.

– E-ticaret işletmelerinin %30’u dropshipping iş modelini benimsemiştir.

 

Dropshipping Ölmedi: 2024’te Başarılı Bir Dropshipping Mağazası İçin İpuçları

Tips for a Successful Dropshipping Store

Başarılı bir dropshipping mağazasına sahip olmak istiyorsanız, dropshipping yolculuğunuza nasıl başlayacağınızla ilgili bu ipuçlarını takip etmeniz gerekir.

 

İpucu 1: Dropshipping nişanızı seçin

Açacağınız e-ticaret mağazasının türü kritiktir çünkü platform aracılığıyla hangi ürünleri satacağınızı belirleyecektir. Örneğin, potansiyel müşterilere çeşitli ürünler sunacağınız genel bir mağaza açabilirsiniz.

Bu tür bir mağaza seçmenin birçok olumlu yönü vardır çünkü en karlı ürünleri mağazanıza ekleyebilir ve seçtiğiniz nişinizle sınırlı değilsinizdir. Ancak, bu rekabetçi olabilir ve farklılaşma eksikliği nedeniyle sadık müşteriler çekmek sizin için zor olabilir.

Diğer yandan, bir niş dropshipping işi kurmaya karar verebilirsiniz. Ev ürünleri, evcil hayvan ürünleri veya moda gibi çeşitli nişlere odaklanabilirsiniz.

Seçtiğiniz nişe bağlı olarak, mağazanız için ürünleri sağlayabilecek bir dropshipping tedarikçisi bulabilirsiniz. Her seçeneğin avantajlarını ve dezavantajlarını araştırmak ve iş hedefleriniz için en iyisinin ne olduğuna karar vermek önemlidir.

 

İpucu 2: Dropshipping platformunuzu seçin

Dropshipping mağazanız için birkaç platform arasından seçim yapabilirsiniz. Platformun seçimi kritiktir çünkü bu e-ticaret platformunun popülerliğinden yararlanırsınız.

Bu nedenle, karlarınızı ve satışlarınızı maksimize etme yeteneğinizi doğrudan etkileyebilir.

 

eBay Dropshipping

Dropshipping için en popüler platformlardan biri olan eBay‘dir. 2023 yılında dropshipper’lar için en iyi seçeneklerden biri olmaya devam ediyor.

eBay’in temel politikası, sadece toptan fiyatlar ve tedarikçilerden dropshipping yapabileceğinizdir.

Bu politika, eBay’deki dolandırıcılığın yayılmasını en aza indirmek için uygulanmıştır. eBay dropshipping işine uygun bir dropshipping tedarikçisi bulduğunuzdan emin olun.

eBay dropshipper’ları için başka önemli bir politika, teslimat süresini garanti altına almaktır. Ürünlerin nakliye sürecinde bir şeyler ters gittiğinde her zaman dropshipper’ın sorumluluğundadır.

Yukarıdaki eBay politikalarından herhangi birini karşılamazsanız, daha düşük bir satıcı derecesi, alım kısıtlamaları, alıcı koruma kaybı veya daha kötüsü, hesap askıya alma gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

eBay’de dropshipping yaparken, ücretsiz olarak 200 ürün listeleyebilirsiniz. Bu nedenle, giriş maliyetinin düşük olması, eBay dropshipping’in dropshipping hizmetleri sunmak isteyenler için en popüler seçeneklerden biri olmasının nedenlerinden biridir.

eBay’i bir platform olarak seçmenin diğer avantajları, web sitesinin itibarına, pazar yerinin popülaritesine ve düşük maliyetlerin daha yüksek kar marjlarına neden olabileceği düşünüldüğünde, düşük risk içermesidir.

Bir dropshipper olarak eBay’de ürün satma fiyatı, aylık 7.95 $ ‘dan (veya yıllık plan için 4.95 $) başlar. eBay aracılığıyla ürünler satarken erişimin avantajlarından yararlanmak için kullanabileceğiniz tanıtılan ilanlar gibi ek özellikler de bulunmaktadır.

 

Shopify Dropshipping

İş modeli olarak dropshipping ile ilgilenenler için mevcut olan başka popüler bir platform Shopify’dir. Bu e-ticaret platformu, ürünlerinizi seçecek, paketleyecek ve sizin adınıza gönderecek bir dropshipping tedarikçisi ile doğrudan bağlantı kurmanıza olanak tanır.

Bu iş modeliyle minimum yatırım gerekmektedir.

Önceden ödeme yapmanın düşük olması dışında, basitleştirilmiş format nedeniyle bu işe başlamak kolaydır. Ayrıca, bir depo kiralamanız durumunda işletme maliyetlerinize eklenen envanterinizi tutma ve yönetme ihtiyacınız yoktur.

Öte yandan, dropshipping ürünleriniz için bir tedarikçi bulmanız, geniş bir ürün yelpazesine erişiminiz olduğu anlamına gelir. Tedarikçi, ürünleri kendiniz gönderme zahmetinden kurtarabileceğiniz için size yardımcı olabilir.

Bu nedenle, çevrimiçi mağazanızı pazarlamaya ve sürekli bir gelir akışı oluşturmaya odaklanabilirsiniz.

Shopify dropshipping mağazanızı başlatmanın düşük maliyeti, ayrılmış fonlarınızı işletme pazarlaması için kullanabileceğiniz anlamına gelir. Bu şekilde, rekabetinizi aşabilir ve satış hedefinizi karşılayabilirsiniz.

Aşağıdakiler, bu platformun sizin için doğru seçenek olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacak Shopify ile dropshipping’in bazı önemli noktalarıdır:

• Dropshipping mağazanız için profesyonel temalar

• Müşterilerinizin ödeme yapması için 100’den fazla ödeme ağ geçidi

• Müşterilerinizin satın almak istediği ürünler için her zaman stokunuzun bulunduğundan emin olmak için etkili envanter yönetimi

• Mükemmel destek ekibi ile harika bir kullanıcı ve müşteri deneyimi

• Dropshipping işinizi pazarlamak için arama motoru optimizasyonu ve diğer araçlar

 

Amazon Dropshipping

eBay’den sonra, Amazon, dropshipping işleri için en popüler platformlardan biridir. Amazon web sitesine zaten önemli miktarda trafik olduğu için Amazon dropshipping mağazanızı avantajlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Müşterilere gönderim yaparken Amazon markasının güvenilirliğinden de faydalanırsınız. Bu arada, hesaplarınıza uygulanan bir liste sınırlaması olmadığı için istediğiniz kadar ürün listeleyebilirsiniz.

Kolay hesap kurulumu ve liste oluşturma süreci, dropshipping modeline yeni başlayanlar için bile idealdir.

Amazon’da bir bireysel satıcı hesabı ücretsiz olarak kaydedilebilir. Bununla birlikte, profesyonel bir satıcı hesabı aylık 39.99 dolara mal olur.

 

Aliexpress Dropshipping

Aliexpress’i dropshipping platformunuz olarak seçmenin en açık nedeni, Aliexpress pazarındaki çok çeşitli ürünlere erişim sağlamasıdır. Yanlış tedarikçiden kaçınabilirseniz, dropshipping mağazanızdan kolayca gelir elde edebilirsiniz.

Kendi ürünlerinizi oluşturmanıza gerek yoktur, ancak dropshipping mağazanız için tedarikçiler bulabilir ve dünya genelindeki müşterilere yönelebilirsiniz.

Diğer burada listelenen platformlar gibi, bu tür bir iş için düşük bir yatırıma ihtiyacınız vardır. Bu işi yürütmek için fiziksel bir mağazaya ihtiyacınız yoktur, bu da çevrimiçi mağazanızı yönetmede daha fazla esneklik sağlar.

 

Walmart Dropshipping

Walmart, dünyanın en büyük perakendecilerinden biridir. 27 ülkede 10.000’den fazla mağaza bulunmaktadır.

Bu şirket, müşterilere düşük fiyatlardan mükemmel müşteri hizmetlerine kadar değer sağlamaya odaklanmaktadır. Bu nedenle, marka itibarından faydalanabilir ve dropshipping endüstrisinde başarı sağlayabilirsiniz.

Ayrıca yüksek trafik ve düşük pazarlama maliyetleri bekleyebilirsiniz. Ayrıca, birden fazla kategoriye yönelebilme fırsatınız vardır, bu nedenle genel bir mağaza veya niş bir mağaza arasında seçim yapabilirsiniz.

 

Dropshipping Ölü mü? Son Düşünceler

Dropshipping, özellikle 2023’te, ölmemiştir. E-ticaret faaliyetlerindeki sürekli artış, yalnızca bir şeyi işaret eder: dropshipping’in de artış göstereceğini.

Bu karlı iş modeline bakıyorsanız, aramaya devam edin. Dropshipping ile başarılı bir çevrimiçi iş kurma fırsatı için altın bir maden var, yeter ki zamanınızı ve çabanızı araştırmaya ve iyi bir iş stratejisi geliştirmeye yatırın.

Hiçbir iş – dropshipping olsun ya da olmasın – iyi bir plana sahip değilse başarılı olamaz.

Kendi dropshipping işiniz için hangi platformu seçerseniz seçin, o platformı en üst düzeye çıkarın ve ürünlerinizi iyi pazarlayın. Yan gelirini temel geçim kaynağına dönüştüren birçok dropshipçinin arasına katılmış olacaksınız.

 

Dropshipping İş Modeli Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Çoğu dropshipper neden başarısız olur?

Dropshipping işinde birçok kişinin başarısız olmasının temel nedeni, ürünlerini tanıtmak için doğru platformu kullanmamalarıdır. Bazı durumlarda, doğru ürünleri veya dropshipping tedarikçilerini seçmemek, çevrimiçi mağazanızın başarısız olmasına neden olabilir, hatta dropshipping karlı bir iş modeli olsa bile.

Peki, dropshipping ölü mü? Hayır, değil. Ancak, e-ticaret mağazanızda satmak için en iyi ürünleri bulmak için araştırmaya yatırım yapmalısınız.

Birçok mağaza sahibi bu işe kolayca para kazanabileceklerini düşünerek girer. Ancak, daha fazla müşteri çekmek ve karı maksimize etmek için bu işi büyütmek için zaman ve çaba harcamanız gerekmektedir.

Bazı mağaza sahipleri başarının bir gecede olmasını beklerler, bu yüzden hemen sonuç alamadıklarında işi bırakırlar.

 

Dropshipping’in en zor kısmı ne?

Dropshipping işine yeni başlayanlar tarafından karşılaşılan en büyük engel, kendi dropshipping işiniz için güvenilir tedarikçiler bulmaktır.

Dropshipping ürünleriniz için en iyi tedarikçileri bulmanız gerekmektedir, böylece en kaliteli ürünleri ve alışverişçileriniz için en iyi müşteri deneyimini sağlayabilirsiniz.

Bu faktörler, dropshipping’in karlı bir iş modeli olmasını ve dropshipping endüstrisindeki sıkı rekabeti hayatta kalmanızı sağlar.

 

Çevrimiçi dropshipping ile ne kadar sürede para kazanılabilir?

Dropshipping mağazası diğer işletmeler gibi bir işletmedir. İtibarınızı oluşturmak ve sadık müşterilerinizi bulmak zaman alır. Dropshipping yolculuğunuz boyunca birçok engelle karşılaşacaksınız.

Onu gerçek bir iş gibi ele almanız ve ön yatırım yapmanız gerekecek.

Bazı dropshipping çevrimiçi mağaza sahipleri bu karlı iş modeli ile tutarlı bir gelir elde etmeyi altı ay veya daha kısa sürede bekleyebilir (bazıları daha fazla). Onu ciddiye almalısınız ve kendi dropshipping işinize sahip olmanın zamanla sürdürülebilir bir gelir getireceğini fark edeceksiniz.

 

Dropshipping ile 6 rakam kazanabilir misiniz?

Yukarıda belirtildiği gibi, çevrimiçi bir dropshipping işletmesiyle para kazanma potansiyeline sahipsiniz. E-ticaret mağazalarının yükselişi, bu iş modeli ile büyük bir potansiyel olduğu bir başka neden.

Bu nedenle, evet, bu işten kesinlikle altı rakam kazanabilirsiniz, özellikle de en iyi ürün kalitesini sunmak için kalite kontrolüne sürekli dikkat eder ve daha fazla potansiyel müşteri çekmeyi başarırsanız.

 

Dropshipping değer mi?

Evet, dropshipping birçok zorlukla birlikte gelir, gerçek bir işletme veya fiziksel mağazalar gibi. Dropshipping modeliyle çevrimiçi para kazanmak istiyorsanız, bu iş modelini öğrenmelisiniz.

Ürünlerinizi satmak için doğru platformu seçmek, güvenilir tedarikçiler bulmak, en iyi fiyatlandırma stratejisini geliştirmek ve çevrimiçi araştırma yaparak en karlı ürünleri seçmek de önemlidir.

Çevrimiçi işiniz için en iyi ürünleri bulmak için otomatik yönetim çözümlerinden biri olan ZIK Analytics gibi araçları kullanabilirsiniz. Veya e-ticaret mağazalarınız için en çok satan ürünleri keşfetmek için Google Trends’i de kontrol edebilirsiniz.

 

Dropshipping’te risks var mı?

Dropshipping endüstrisinde karşılaşabileceğiniz birçok risk bulunmaktadır. Başlıca risk, ürünleri müşterilerinize gönderilmeden önce fiziksel olarak görememenizdir.

Bu nedenle, e-ticaret işletmenizin başarısı, kaliteli bir ürüne sahip olduğunuzdan emin olabileceğiniz güvenilir dropshipping tedarikçileri bulmaya bağlıdır. Her zaman, müşterilerin çevrimiçi satın almayacağı ucuz ürünlerle tedarik edilebileceği riski vardır.

Dropshipping’in diğer riskleri arasında siparişlerin yerine getirilmesi ve küresel pazar büyüklüğü bulunmaktadır. İkincisi için, dropshipping’in bir iş modeli olarak popülaritesi, daha fazla rekabet olduğu anlamına gelir.

 

Faydalı Kaynaklar

Evden Vahşi Derecede Başarılı Bir Dropshipping İşletmesi Nasıl Başlatılır (porch.com)