eBay Başlık Optimizasyon Kılavuzu 2023 [Adım Adım]

Öncelikle eBay mağazanızda satış yapabilmeniz için potansiyel alıcıların ürünlerinizi (veya mağazanızı) bulmasını kolaylaştırmanız gerekiyor. Web sitesi yıllık ortalama 10.5 milyar dolar gelir elde ediyor ve 2020 yılı için yıllık karşılaştırmada %5’in üzerinde bir artış gösteriyor.

Bu, eBay satıcıları için iyi bir haber çünkü bu, çevrimiçi işiniz için bu satışlardan bir dilim alabileceğiniz anlamına gelir. Ancak sitede 1 milyardan fazla aktif liste bulunuyor.

eBay listenizi nasıl öne çıkarırsınız?

eBay başlık optimizasyonu, etkili eBay listeleri oluşturmanıza olanak tanır. eBay arama algoritmasından yararlanmak için eBay SEO sanatını ustalıkla kullanmak, dönüşüm sağlayan iyi eBay ürün listelerinin sırrıdır!

Bu kılavuzda, satış oluşturan mükemmel eBay başlıkları oluşturmanın stratejilerini öğreneceksiniz.

 

Adım 1: Bir eBay Başlık Oluşturma Aracı Kullanın.

Use a Title Builder Tool

eBay’de optimize edilmiş ürün başlıkları oluşturmanın stratejilerini öğrenmeden önce, öncelikle işinizi sizin için yapacak bir araç bulmanız gerekiyor.

ZIK Analytics, hedef kitlenizin aradığı arama terimlerini eşleştirmek için en iyi ürünleri hedeflemenize yardımcı olacak en iyi araçlardan biridir.
Başlamak için uygulamayı başlatın ve eBay Başlık Oluşturucu bölümüne gidin.

Bu özelliği kullanmadan önce, liste başlıklarınızın hedef kitlenize yönelik olarak hedeflendiğinden emin olmak için ayarları doğru şekilde ayarladığınızdan emin olun.

Bu pratik araç ayrıca ürün listeleriniz için uygun anahtar kelimeleri ekleyebilmeniz için araç içinde anahtar kelime araştırması yapmanıza olanak tanır.

Başlamak için, listenize eklediğiniz ürünün kategorisini tanımlayacak bir genel anahtar kelime girmeniz gerekir. Başlık Oluşturucu aracı, kullanmanız için iki set anahtar kelime üretecek: uzun kuyruklu anahtar kelimeler ve genel anahtar kelimeler.

Uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmanız gereken nokta, daha iyi eşleşme için daha spesifik öğelere odaklanmanıza izin vermesidir.

Öte yandan, genel anahtar kelimeler çoğunlukla tek bir kelimeden oluşur, bu yüzden ürünleriniz için optimize etmesi daha zordur.

Burada odaklanmanız gereken yalnızca anahtar kelimeler değil. ZIK Analytics tarafından sağlanan eBay Başlık Oluşturucu aracı aynı zamanda her bir anahtar kelime için kullanışlı metrikler de sağlar: ortalama aramalar, rekabet ve satışlar.

eBay’deki ürün başlıklarını optimize etmek için sonuç odaklı bir yaklaşıma odaklanmak için rekabeti ve satışları önemsemelisiniz. Satış metrikleri, bu ürünleri eBay’de arayan alıcıların satın alma sürecini tamamladığını gösterecektir.

 

Adım 2: Doğru Anahtar Kelimeleri Kullanın.

Choose the correct Keywords

Doğru anahtar kelimeleri seçmek, listelerinizde daha fazla görüntülenme ile satış dönüşüm oranınızı artırmanız arasındaki farkı belirleyebilir.

Yukarıda belirtildiği gibi, ZIK Analytics aracını kullanarak anahtar kelime araştırması yapabilir ve optimize edilmiş başlıklarınızda kullanmak için en iyi anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz. Ancak, doğru anahtar kelimeler satış getirenlerdir.

Peki, bu nasıl işliyor?

İlk olarak, alıcıların yerine kendinizi koymanız gerekir. Çoğu eBay alıcısı, eBay arama çubuğuna genel bir anahtar kelime girer ve arama motoru, o anahtar kelime için en iyi eşleşmeyi bulmak için eBay ürün listelerini tarar.

eBay’in arama motoru ayrıca alıcılara Gelişmiş Arama yapma seçeneği sunar. Bu arama işlevi, alıcının aradığı ürünün kategorisini belirtmesine ve aynı zamanda ürünlerin renk, boyut ve durumu gibi diğer ayrıntılarını belirtmesine olanak tanır.

Birçok akıllı eBay alıcısı, bu arama işlevini kullanarak tam olarak aradıklarını bulur ve ilgisiz arama sonuçları arasından filtreler.

Bu, eBay arama sonuçları için başlıkları optimize ederken dikkate almanız gereken önemli bir ayrıntıdır. Listeleme başlığınızı yalnızca temel minimuma indirgemek yerine öğe özelliklerini yansıtacak şekilde hedeflemelisiniz.

Örneğin, eBay başlığınızı “kadın kazak” olarak yazmak yerine, anahtar kelime ve diğer ilgili bilgileri ve anahtar kelimeleri dahil etmelisiniz.

Bu nedenle, optimize edilmiş başlığınız arama sonuçlarında görünürse dönüşümleri artırabilirsiniz. Bir optimize başlık için iyi bir örnek şudur: “Kadın Yeşil Büyük Beden Örgü Kazak”.

Yukarıdaki başlıkla karşılaştırıldığında, listeniz, özellikle yeşil bir kazak, büyük beden bir kazak veya bir örgü kazak arayan herkes için daha ilgili aramalarda görünecektir.

 

Adım 3: Rakiplerinizi İnceleyin.

Check out your competitors

Rekabet analizi yapmak, eBay’in arama motoru için ürün başlıklarınızı optimize etmenin iyi bir yoludur.

Rakiplerinizin ürün başlıklarını nasıl yazdığını inceleyerek, dönüşümü artırmak için ürünlerinize neler ekleyeceğiniz konusunda daha iyi bir fikir edinebilirsiniz. Bu, rakiplerinizin aynı ürün için daha fazla satış yapmasını sağladığında kullanabileceğiniz iyi bir yaklaşımdır.

Belirli bir rakibiniz yoksa, hedeflediğiniz anahtar kelimeler için eBay’de hızlı bir arama yapabilirsiniz.

Arama sonuçlarında en üstte yer alan üst ürünleri kontrol edin. Ürün başlıklarını ve listeleme açıklamalarını yazmak için eBay SEO stratejilerini yakından inceleyin.

 

Adım 4: Optimize Edin ve Anahtar Kelime Doldurmadan Kaçının.

Don't Keyword Stuff

eBay kurallarına göre, eBay satıcıları için ürün başlıklarında en fazla 80 karakter kullanabilirsiniz. Sınırlı bir alanla çalışmanız gerektiğinden, ilgili anahtar kelimelerinizi dikkatlice seçmeniz önemlidir.

Bu anahtar kelimeleri nasıl kullandığınız da daha fazla alıcı çekme yeteneğinizde fark yaratacaktır.

Yukarıda önerilen stratejiyi kullanarak, liste başlığına ekleyebileceğiniz en iyi anahtar kelimeleri seçin. Bu anahtar kelimelerin, alıcıların ne tür ürünler sunduğunuzu anlamalarını sağlayacak kadar açıklayıcı olduğundan emin olun.

Kısa ama bilgilendirici olun.

Her zaman anahtar kelime doldurmadan kaçınılmalıdır. eBay başlıklarınız için en fazla 80 karakter kullanabildiğiniz anlamına gelir, ancak her sığdırabileceğiniz anahtar kelimeyi sığdırmanız gerekmez.

Anahtar kelime doldurmak, eBay SEO stratejinize yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir. Bunu yaparsanız, metin alıcıların okumasını zorlaştırdığı için müşteri memnuniyeti düzeyini önemli ölçüde düşürebilir.

Anahtar kelime doldurma, kırmızı bayraklar kaldırabilir ve eBay arama motorunda kötü sıralamalara neden olabilir.

eBay kuralları, yalnızca anahtar kelime yoğunluğunun %7’sine kadar kullanmanız gerektiğini belirtir. eBay başlıklarınızı optimize etse bile, amacınızı insan okuyucuların anlamasını kolaylaştırmak olmalıdır.

eBay arama sonuçlarında sıralamanızı iyileştirmek için sadece en önemli anahtar kelimeleri seçin.

 

Adım 5: Anahtarı Kelimeyi Kullanarak Ürün Listeleme Başlıklarını ve Açıklamalarını Optimize Edin.

Optimize your Title and Descriptions

Anahtar kelimelerin kullanımı yalnızca eBay başlığıyla sınırlı değildir. Anahtar kelimelerin listeleme açıklamalarında da kullanılması önemlidir.

eBay arama algoritması, öğe kategorisi, öğe açıklaması, öğe özellikleri ve tanımlayıcılar gibi sağlanan bilgileri analiz eden yapılandırılmış verilere dayanır.

Bu nedenle, listelemelerinizin sadece başlıklarınızı değil, tüm yönlerini optimize etmek önemlidir. Sağladığınız ayrıntılı bilgiler arama motorları tarafından değerlendirilecek ve sıralamanız buna göre belirlenecektir.

Açıklamaların yanı sıra, listelemelerinize yüksek kaliteli görüntüler (veya gerekiyorsa video) eklemelisiniz. eBay raporlarına göre, yüksek kaliteli fotoğraflarla gelen bir eBay listeleme, fotoğrafları olmayanlardan beş kat daha fazla satış yapacaktır.

eBay listelemenize 12 yüksek kaliteli görüntü yükleyebilirsiniz. Ürünlerinizi her açıdan sergileme fırsatı sunmak için satışa sunduğunuz ürünleri daha çekici hale getirmek için bu harika bir fırsattır.

Ürünlerinizin yakın çekim fotoğraflarını da eklemeyi unutmayın.

Ayrıca, eBay listelemenize uygun olduğunda benzersiz tanımlayıcılar eklemelisiniz. Benzersiz tanımlayıcılar, model numarası, ISBN’ler, MPN veya UPC’ler gibi benzersiz kodlardır.

Bunu eBay başlığına eklemenize gerek yoktur; liste açıklaması yapacaktır. eBay başlık listelemenize ve ürün açıklamasına tanımlayıcılar eklemek, alıcılarınızın ürünü satın almadan önce ürünü kimliklendirmelerine yardımcı olur.

Bu tanımlayıcılar, istedikleri ürünü seçtiklerinden emin olmalarına yardımcı olur. eBay ürün listelerinize ekleyebileceğiniz küçük bir ayrıntı olabilir, ancak satış performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

 

Sonuç

Eğer bir eBay çevrimiçi işletmesi başlatırsanız, satış potansiyeli oldukça yüksektir. Ancak, hedef kitleniz için sert bir rekabet olduğunu kabul etmelisiniz.

İlgili anahtar kelimelerle optimize edilmiş eBay başlıkları oluşturmak, ürünlerinizi eBay arama motorlarının üstüne çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Anahtar kelime araçlarını ve başlık oluşturucularını kullanmak, aynı ürünü satan diğer mağazaların önüne geçmenizi sağlayacak iyi bir eBay listeleme oluşturmanıza yardımcı olabilir.

eBay’de satış yapmanın en iyi uygulamalarını öğrenmeyi unutmayın, özellikle önemli anahtar kelimelerin seçimi ve bu anahtar kelimelerin doğru kullanımı konusunda.

eBay’de satış yapma stratejinizin bir parçası olarak liste optimizasyonunu düşünmediyseniz, şimdi başlamak için mükemmel bir zaman.

Belki de eBay satıcı hesabınıza daha fazla satış yapmanızı sağlayacak şey budur.

eBay listelerinizden dönüşümleri artırmanın iyi bir yanı, ne kadar fazla satış yapabilirseniz, ürünlerinizin o kadar yükselecek olmasıdır. eBay algoritması, eBay listelerinin aldığı etkileşimin miktarını da önemser.

Bu nedenle, belirli eBay başlıklarında ve ürün listelerinde daha fazla eylemin alınması, bu listeler için alabileceğiniz geri bildirimlerin daha olumlu olması anlamına gelir. Bu, çevrimiçi işletmeniz için sürekli bir büyüme döngüsünü tetikler.

 

eBay Başlıklarını Optimize Etme Hakkında SSS

eBay liste başlığımı nasıl optimize ederim?

eBay ürün listeleriniz için optimize başlıklar oluşturmak için birkaç faktör vardır. Anahtar kelime araştırması ile başlar.

Hedeflediğiniz ürün için en popüler anahtar kelimeleri ve benzer ürünleri arayan alıcıların kullandığı anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. Bu anahtar kelimeleri eBay arama motorlarında bulmalarını kolaylaştırmak için liste başlığına dahil ettiğinizden emin olun.

Mümkünse, eBay listelenize destekleyici anahtar kelimeler sağlamak için bir alt başlık ekleyin. Liste optimizasyonunu artırmak için diğer stratejiler, alt etiketleri kullanmak, yüksek kaliteli görüntüler kullanmak ve görüntülere alternatif metin eklemektir.

 

eBay için SEO nasıl çalışır?

Arama motoru optimizasyonu ayrıca eBay mağazanız için de çalışır ve ürün listelerinizin görünürlüğünü artırmak için bununla tanışmanız gerekmektedir.

eBay arama motorları, aramalarda kullanılan anahtar kelimeleri ilgili listelerle eşleştiren diğer arama motorları gibi çalışır.

Bu nedenle, liste başlığında, liste açıklamalarında ve alternatif etiketlerde anahtar kelimelerin kullanımını maksimize etmelisiniz.

 

eBay dönüşüm oranımı nasıl artırabilirim?

Optimize edilmiş başlık ve listeler, ürünlerinizin diğer satıcıların önüne geçmesine yardımcı olur, böylece daha fazla satış yapabilirsiniz. Ancak, optimize edilmiş listeler oluşturmak sadece bir yönüdür. eBay’deki dönüşüm oranınızı artırmaya yardımcı olan diğer faktörler de vardır.

Dönüşüm oranınızı artırmada en etkili olan ürün listelerinin hangi türlerinin olduğunu görmek için bölünmüş testler yapmaktan emin olun. Ayrıca, çevrimiçi işletmenizde düzenli promosyonlar da sunabilirsiniz.

Promosyonlar ve indirimler, alıcılarınızı mağazanızda daha fazla para harcamaya teşvik eder. Onlara bir indirim kodu sunabilir veya kâr marjınız içinde oldukça olurlarsa ücretsiz kargo teklif edebilirsiniz.

Ayrıca, sponsorlu eBay listelerini tercih edebilirsiniz. Bir yatırım yapacaksınız ancak ürünlerinizi ve mağazanızı daha fazla potansiyel alıcının önüne koymak için bu kullanışlı olabilir.

 

Ebay’de listeleme yapmanın en iyi zamanı ne zaman?

Listeleme zamanlamanız çevrimiçi işletmeniz için daha fazla satış yapmak açısından da kritik öneme sahiptir. Dönüşüm oranınızı artırmak istiyorsanız, ürünlerinizi eBay mağazanızda Doğu saatiyle 8 PM ve 1 AM arasında listelemeye dikkat edin.

Bu zaman aralığı, eBay sitesindeki günlük trafiğin en yoğun olduğu zamandır.

Öte yandan, Pazar akşamları da eBay’de ürün listelerinizi eklemek için iyi bir zamandır. Ürünlerinizi bu zaman dilimlerinde listelediğinizde, web sitesindeki dönüşüm oranınızı önemli ölçüde artıracaktır.

 

Ebay’de iyi bir satış dönüşüm oranı nedir?

eBay satıcıları için en iyi dönüşüm oranıyla ilgili kesin bir rehber yoktur, çünkü sektörden sektöre değişir.

Ancak, çoğu satıcı size iyi bir dönüşüm oranının %2-5 arasında olduğunu söyleyecektir. Bu yüzde oranındaki küçük bir artış, eBay’deki genel satış performansınızı önemli ölçüde artırabilir.

 

Ebay listelerinde hashtag kullanabilir misiniz?

Hashtag kullanımı eBay listelerinizin popülerliğini etkilemez. eBay’deki arama motoru optimizasyonunuzun bir parçası olarak anahtar kelimeleri kullanmaya odaklanın.

Ancak, eBay listelerinizi Twitter’a tanıtmak için ilgili hashtag’leri kullanabilirsiniz, böylece daha geniş bir kitleye ulaşabilir ve eBay SEO performansınızı artırabilirsiniz.