Anlamak ve 2024 yılında eBay’in Cassini Algoritmasını Nasıl Yeneceğiniz

eBay mağazanızda satış yapmak için müşterilerinizin sizi bulması gerekmektedir. Ciddi bir eBay satıcısı, onu yenmek ve arama sonuçlarının en üstüne ulaşmak için eBay algoritmasının inceliklerini bilmelidir.

Arama sıralamanız ne kadar yüksek olursa, müşteriler eBay kataloğunuzdaki ürünleri daha fazla görebilir ve bu ilgili arama terimlerinden satış yapma şansınızı artırır.

Tabii ki, eBay’in arama motoru algoritması konusunda her zaman garantili bir şey yoktur. Ancak, eBay SEO performansınızı optimize edebilirseniz, daha fazla müşteriye ulaşma ve daha fazla satış yapma konusunda bir adım daha atmış olursunuz.

Bu kılavuzda, eBay SEO stratejinizi optimize etmek ve işinizi hızla büyütmek için ipuçları keşfedeceksiniz. Özellikle, 2024 için eBay Cassini arama motorunu ve ürün listelerinizi nasıl artıracağınızı ve bunları satışa dönüştüreceğinizi düşünmeniz gereken faktörleri öğreneceksiniz.

 

Ana Başlıklar

  • eBay Cassini’yi ustalaşmak, ürünlerinizin daha yüksek arama sıralamalarına ve artan görünürlüğüne ulaşmak için hayati öneme sahiptir.
  • Etkili anahtar kelimeler, rekabetçi fiyatlandırma ve kullanıcı dostu kargo/iade politikaları ile SEO’yu optimize etmeye odaklanın.

eBay Cassini Arama Motoru Nedir?

eBay SEO ipuçlarının karmaşık dünyasına dalmadan önce, öncelikle eBay listeleme optimizasyonunun geleneksel arama motorları olan Google gibi çalıştığını anlamanız gerekir.

Algoritmanın amacı, kullanıcının arama çubuğuna girdiği arama terimleri ve anahtar kelime öbekleri için en iyi eşleşmeyi bulmaktır.

Örneğin, belirli bir ürün arayan bir eBay kullanıcısı, ilgili ürünleri bir eBay satıcısından eşleştirecektir. eBay algoritması, sıralama için eBay listeleme başlığı, ürünün doğru kategorisi ve odak anahtar kelime gibi çeşitli öğeleri dikkate alır.

Bazı durumlarda, eBay müşterilerinden gelen derecelendirmeler de bir faktör olabilir.

Buradaki amaç, eBay’in müşterinin web sitesinden en iyi alışveriş deneyimine sahip olmasını istemesidir. Bu nedenle, eBay arama motorlarını ve algoritmasını, müşterilerin tam olarak aradıklarını sağlayacak şekilde optimize etmişlerdir.

Eğer eBay kullanıcıları olumlu bir deneyim yaşarlarsa, gelecekteki alışveriş ihtiyaçları için web sitesine geri dönmeleri daha olasıdır.

 

eBay Arama Motoru Nasıl Çalışır?

how does eBay cassini work

eBay’deki arama sıralamanızı iyileştirmek istiyorsanız – tüm eBay mağaza sahiplerinin yaptığı gibi – kritik arama sıralama faktörlerini belirlemek önemlidir.

eBay’de, sıralama listelerinizin performansını etkileyen üç ana faktör bulunmaktadır:

• Arama motoru optimizasyonu

• Liste performansı

• Mağaza performansı

Her birini tam olarak anlamak ve eBay mağazanıza trafik çekmek ve eBay ürün listelerinde satışları artırmak için nasıl iyileştirebileceğinizi anlamak için bu faktörleri inceleyelim.

 

1. Arama Motoru Optimizasyonu

Online satış ve iş dünyasına yeni değilseniz, o zaman SEO (arama motoru optimizasyonu) nedir konusunda tamamen bilgilisiniz demektir. Web sitenizi Google’da sıralamanın arkasındaki ilke, eBay arama sıralamasında da aynı şekilde çalışır.

 

Anahtar Kelimeler

Anahtar kelimeler, eBay SEO stratejinizin kalbi ve ruhudur. İlk yapmanız gereken şey, eBay kataloğunuzda satışını yaptığınız ürünlere göre en iyi arama terimlerini ve odak anahtar kelimeleri bulmaktır.

Ebay anahtar kelime araştırması, arama motoru performansınızı bir arada tutan temelidir.

Anahtar kelime araştırmasına eBay’in arama çubuğunda başlayın. Aradığınız ürünü yazın ve o özel ürün için diğer arama önerilerini görün.

Arama çubuğundaki arama önerileri, eBay kullanıcılarının ilgili bir arama için kullandığı en popüler arama terimlerini işaret eder. Listelemenizi optimize etmeye başlarken bu anahtar kelimelerle başlayabilirsiniz.

Tüm önerilen anahtar kelimeleri kullanmanız gerekmez, yalnızca ürünleriniz veya mağazanızla en ilgili olanları seçin.

eBay mağazanız için hedeflediğiniz anahtar kelime öbeklerini listeleme başlığınıza dahil etmeniz gerekmektedir. Hemen, iyi optimize edilmiş bir başlık, eBay algoritmasına ve eBay kullanıcılarına ürününüz hakkında ne olduğunu söyleyecektir.

Başlığa ek olarak, ürün açıklamanıza anahtar kelime ekleyerek listelemelerinizi optimize edebilirsiniz.

Tam olarak eBay web sitenizde bulunan bir ürünü aramak için kullanılan arama terimlerini hedefleyebilmeniz için çeşitli kısa ve uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanın.

Anahtar kelime stratejinizi aşırıya kaçırmamalı ve anahtar kelime doldurmadan kaçınmalısınız. Ürün listeleme açıklamalarınızı, gerçek insan kullanıcıların gerçek arama sorgularını göz önünde bulundurarak yazın.

İdeal olarak, odak anahtar kelimeyi başlığa ve hedeflediğiniz diğer anahtar kelime öbeklerini açıklamaya koymalısınız. Ayrıca, spam benzeri başlıklar müşterilerinizi rahatsız edebilir ve mağazanızın güvenilir olmadığı izlenimini verebilir.

Bu nedenle, bu yöntemi kullanmanın bir anlamı yoktur.

eBay mağazanızda listeler oluştururken başka bir önemli ipucu, HTML kodları kullanmaktan kaçınmaktır. Bu, sayfanızın yüklenme sürelerini yavaşlatacaktır, özellikle mağazanızda çok fazla resim varsa.

Bu durum arama sıralamanızın performansını da önemli ölçüde etkileyebilir. Temiz ve özlü tutmak en iyisidir.

 

Fiyatlandırma

Fiyatlandırma, eBay arama performansınızda başka bir kritik faktördür. eBay’in internet üzerindeki en büyük çevrimiçi pazarlardan biri olduğu bilinmektedir.

Bu nedenle, aynı ürünlere sahip diğer eBay satıcılarıyla karşılaşmak olağan bir durumdur.

Tabii ki, bu satıcılar da araştırmalarını yapmış ve ürünlerini eBay arama sonuçlarında çıkmak için optimize etmişlerdir. Sizin göreviniz, rekabetin önünde kalmak ve bu rakiplerin fiyatlandırma düzenlerini araştırmaktır.

Daha fazla müşteri çekmek için fiyatlarınızı düşürerek daha fazla satış yapabilirsiniz.

Bu strateji her zaman işe yaramaz; bazı müşteriler kaliteli bir ürün ve mükemmel müşteri hizmetleri için biraz daha fazla ödeme yapmaktan rahatsız olmazlar. Bu nedenle, mağazanıza müşteri çekecek diğer faktörleri de düşünmelisiniz.

 

Nakliye ve İade Politikaları

Bu bizi eBay’deki arama motoru optimizasyonu performansınızın bir sonraki önemli yönüne götürüyor: nakliye maliyeti ve iade politikaları.

eBay mağazanızı kurarken veya genişletirken, nakliye ve iade politikalarınızı gözden geçirmeniz önemlidir çünkü bu müşteri deneyimini büyük ölçüde etkileyebilir.

Ürünlerinizi ne kadar hızlı gönderiyorsunuz?

Müşterilerinize kusurlu veya memnuniyetsiz bir ürünü iade etmeleri için kaç gün süre tanıyorsunuz?

Ücretsiz kargo sunuyor musunuz? Sunmuyorsanız, kargo ücreti ne kadar?

Mağaza politikalarınızı kullanıcı dostu hale getirmeniz önemlidir. Bunu yaparak, eBay mağazanızdan alışveriş yapma konusundaki müşterilerinizin güvenini artırabilir ve rakip olan birçok satıcıyı geride bırakabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse, anahtar kelimeler arama sıralamanızdaki en önemli faktördür, ancak tek faktör değildir. Anahtar kelimeler, fiyatlandırma ve nakliye ve iade politikaları olmak üzere üç faktörün tamamı, arama sonuçlarında konumunuzu artırmak için dikkate alınmalıdır.

 

2. Listeleme Performansı

listing performance for eBay

eBay SEO performansını optimize etmek için bir sonraki odak alanı, listeleme performansıdır. Bu kapsamda dikkate almanız gereken üç ana faktör bulunmaktadır:

• Tıklama Oranı

• Dönüşüm Oranı

• Satış Geçmişi

İyi optimize edilmiş bir eBay listeleme, algoritma tarafından taranması ve ilgili bir arama terimi için eBay arama sonuçlarında görünmesi yaklaşık olarak birkaç saat sürebilir. Ancak, arama sıralamalarında üstte kalmanın zorluk olduğu değil, orada kalmak olduğu söylenebilir.

eBay’in arama algoritması, arama sıralama performansınızın ne kadar iyi olacağını belirlemelerine yardımcı olan birçok faktörü kullanır.

 

Tıklama Oranı

Tıklama oranı, arama motoru algoritmasının sıralamanızı belirlemede temel alacağı en önemli faktörlerden biridir. Arama sonuçlarında ürün listeleriniz göründüğünde insanların ürün listenize kaç kez tıkladığına işaret eder.

Tıklama oranınızı etkileyen birçok faktör vardır, bunlara başlıca olarak başlık ne kadar iyi optimize edilmişse ve eBay listelemesiyle birlikte kullanılan resimler gibi unsurlar dahildir. Ayrıca, potansiyel müşterilerinize indirimler sunarak ürünlerinizin tıklama oranını artırabilirsiniz.

 

Dönüşüm Oranı

Dönüşüm oranı, eBay’in arama motorunda yüksek sıralama için listeleme performansınızdaki bir sonraki adımdır. Dönüşüm oranı, arama sonuçlarından eBay kataloğunuzdaki ürünlere tıklayan müşterilerin bu ürünleri ne kadarının satın aldığını belirtir.

Dönüşüm oranınızı artırmak, daha derinlemesine araştırılabilecek ayrı bir konudur. Ancak, fiyatlandırmanızda akıllıca olmak, indirimler ve ücretsiz kargo teklifleri sunmak ve mükemmel müşteri hizmeti sunmak gibi açık stratejilere odaklanabilirsiniz.

 

Satış Geçmişi

İlk bakışta, bu arama motoru optimizasyonu faktörünün kontrolünüz dışında olduğu gibi görünebilir. Ancak, eBay’de daha yüksek satış geçmişi elde etmenize yardımcı olacak stratejiler bulunmaktadır.

Müşteriler belirli bir ürünü çevrimiçi aradıklarında, bu ürünle ilgili başlıklar, fiyatlar ve açıklamalar gibi çeşitli bilgileri görebilirler.

Müşteriler, belirli bir ürünün satış geçmişini de görebilirler, örneğin, belirli bir süre içinde kaç adet o üründen satıldığını.

Satış geçmişinizi artırmanın bir yolu, eBay’de en çok satılan ürünleri satmaya başlamaktır. Bu ürünleri az bir kar marjıyla sunabilirsiniz.

Amaç, başlangıçta satış geçmişinizi artırmaktır. Zamanla, kar marjınızı artırmak için fiyatlandırmanızı ayarlayabilirsiniz.

 

3. Mağaza Performansı

improving ebay store performance

eBay mağazanızın performansı, arama sonuçlarınızın ne kadar yüksek (veya düşük) olacağında kritik bir rol oynayabilir. eBay trafiğinizi artırmak istediğinizde odaklanmanız gereken üç alan bulunmaktadır:

• Satış Oranı

• Müşteri Hizmetleri

• Kusur ve Gecikmiş Sevkiyat Oranı

 

Satış Oranı

Satış oranı, mağazanızın eBay arama sıralama performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip uzun vadeli bir ölçüttür. Satış oranı, aktif listelerinize dayalı olarak müşterilere satılan envanterinizin yüzdesini belirtir.

Satış oranı ne kadar yüksek olursa, başarılı bir şekilde sattığınız daha fazla aktif liste ürünü olur. Bu veri her ay eBay’de hesaplanır.

Bu, eBay mağazanızdaki satış trendinin iyi bir göstergesidir ve web sitesinde ne kadar iyi satış yaptığınızı gösterir.

Çoğu eBay satıcısı, %80 ve daha yüksek bir satış oranının hedeflenmesinin ideal aralık olduğunu kabul eder. eBay liste optimizasyonunuzu artırmak istiyorsanız, bu yüzdeyi hedeflemeniz gereken değerdir.

eBay arama motoru, daha yüksek bir satış oranına sahip olanları, daha düşük oranlara sahip olanların önüne geçirecektir.

Evet, müşteri hizmetleri, eBay arama sıralamaları için önemlidir. Bu nedenle, eBay SEO performansınızı iyileştirmek istiyorsanız mükemmel müşteri hizmetlerine vurgu yapmanız gerekir.

Müşteri sorularını nazik ve hızlı bir şekilde yanıtlamaya her zaman hazır olun. Basit bir mesaj veya bir ürünle ilgili bir soru olsa bile, her zaman müşterinize cevap veren son kişi siz olun ve “teşekkür ederim” demeyi unutmayın.

Her türlü müşteri endişesine yanıt vermek için yanıt şablonlarına sahip olmanız işinizi kolaylaştırır ve herhangi bir mesaja hızlı bir şekilde yanıt vermenize olanak tanır.

Kaliteli iletişim, eBay satıcı hesabınızın performansı için hayati önem taşır; burada iyi bir sistem geliştirdiğinizden emin olun.

 

Kusur & Gecikmiş Gönderim Oranı

Hesap performansınızın bu yönüne sahipsiniz ve kontrol altında olduğunu unutmamanız önemlidir. Kusurlu ürünleri önlemek için tedarikçinizi dikkatlice seçin.

Ayrıca, müşteri şikayetlerini önlemek için zamanında gönderim yapmak da önemlidir. Gecikmiş gönderim ve diğer gönderim sorunları hakkında herhangi bir müşteri şikayeti olmaması için zamanında gönderim yapmak önemlidir.

Ne yazık ki, dropshipping iş modeli ile uğraşıyorsanız, gönderim sorun teşkil edebilir. Toptancılar gibi ürünlerin taşınması ve gönderilmesi konusunda kontrol sahibi olmayan bir eBay dropshipper olarak, bu aynı lüksü elde etmezsiniz.

Bu noktada, eBay hesap derecelendirmenizi olumsuz etkilememek için dropshipping tedarikçilerinizi dikkatlice seçmenizi hatırlatmak iyi olur.

 

Bonus İpucu

ZIK Analytics gibi güvenilir bir başlık oluşturma aracı kullanarak etkileyici bir eBay SEO stratejisi oluşturabilirsiniz. Bu araç, odak anahtar kelime öbeklerinize dayalı olarak optimize edilmiş liste başlığı ve açıklamaları oluşturmanıza yardımcı olur.

Bu, arama motoru optimizasyonu sürecinden çalışmayı alır ve rekabetinizin bir adım önünde olmanızı sağlar.

Bu kılavuzdan öğrendiğiniz diğer ipuçları ile birleştirerek eBay’nin Cassini arama motorundaki performansınızı optimize etmeye yardımcı olabilirsiniz.

 

Kaçınılması Gerekenler

  • eBay SEO’nuzu etkileyen müşteri hizmetleri ve mağaza derecelendirmelerinin rolünü ihmal etmekten kaçının.
  • Ürün listelemelerinizde anahtar kelime doldurma ve aşırı kullanımdan kaçının.

 

Sorunları Önleme Yöntemleri

  • Ürün listelemelerinizi optimize edilmiş anahtar kelimeler ve doğru açıklamalarla düzenli olarak güncelleyin.
  • Rakip analizine yanıt olarak fiyatlandırma stratejilerinizi sürekli olarak değerlendirin ve ayarlayın.

 

eBay SEO Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Daha fazla eBay SEO ipucu mu arıyorsunuz veya kazanan bir eBay SEO stratejisi geliştirme konusunda bilgi mi almak istiyorsunuz? İşte en sık sorulan sorulardan bazıları ve bunlarla ilgili bilgiler.

 

eBay’de Tanıtılan Listelemeler Daha İyi Sonuç Veriyor mu?

Teknik olarak, tanıtılan listelemeler daha iyi sonuç vermez, ancak sağlam bir eBay SEO planınız olduğu sürece. Bununla birlikte, birçok eBay satıcısı, arama motorlarında ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almayı hızlandırmak için listeler için ödeme yapmayı tercih eder.

Tanıtılan listelemelerin tek dezavantajı, hizmet için belirli bir kar marjına sahip olmanız gerektiğidir. Aksi takdirde, eBay işinizde elde ettiğiniz tüm karı kolayca tüketebilirsiniz.

Tanıtılan listeleri düşünmeden önce, önce organik arama motoru optimizasyonu stratejileriyle başlamak önemlidir. Garantiler olmasa da, iyi bir şekilde optimize ederseniz arama sıralamasının üstüne çıkabilirsiniz.

 

eBay’nin Arama Algoritması Nasıl Çalışır?

eBay için Cassini arama motoru, “en iyi eşleşme” algoritma yaklaşımını kullanır. Her bir listeleme ve arama sıralamasını değerlendirirken bir dizi faktör dikkate alınır.

Hedef, kullanılan arama terimlerini, tıklama oranlarını, satış performansını ve satış geçmişini içeren mevcut ürünlere eşleştirmektir.

 

eBay’de listelememi nasıl yükseğe taşırım?

eBay arama motoru optimizasyonu stratejinizi geliştirirken stratejik olun. Ürününüz için hedeflediğiniz doğru anahtar kelimeyi seçmekle başlar.

Hem popüler hem de uzun kuyruklu anahtar kelimeleriniz olduğundan emin olun.

Daha sonra, bu anahtar kelimeleri kullanarak eBay listelemelerinizi nasıl optimize edeceğinizi bilmelisiniz. Aksi takdirde, ilgili bir arama terimi için daha yüksek sıralanmazsınız.

 

eBay’de satışları nasıl artırırım (2024)?

Rakiplerinizi geride bırakmak istiyorsanız, eBay arama motorunun kavramını ve prensibini inceleyip anlamalısınız.

eBay satışlarını artırmak için en iyi arama motoru stratejisini geliştirmenize yardımcı olacak bu rehberde tartışılan sıralama faktörlerine dikkat edin.

 

eBay ürünlerimi Google’da nasıl gösterebilirim?

eBay’de Google’da kullandığınız gibi aynı arama motoru optimizasyonu stratejilerini kullanabilirsiniz. Anahtar kelime araştırması yapmak ve ürünlerinizi optimize etmek, eBay sıralamasında üst sıralarda görünmenize ve Google tarafından dizinlenmenize yardımcı olacaktır.

 

Cassini algoritması nedir?

Cassini algoritması, eBay web sitesindeki dahili bir arama motoruna dayanmaktadır. Bu arama motoru ve algoritması, eBay’de bir mağaza veya ürünün performansını etkileyen farklı faktörleri değerlendirmekten sorumludur.

Algoritmanın odak noktası, belirli bir arama terimi için en iyi eşleşen ürünleri bulmaktır ve bu aramalardan satış yapma şanslarını artırmaktır.