eBay Dropshipping: eBay’de Bir Dropshipping İşine Başlamanın Başlangıç Rehberi

Eğer bir eBay dropshipping işine başlamayı düşündünüz ancak başlamak için henüz kararlı olamadınız (bilgi eksikliği veya anlayış eksikliği nedeniyle) – bu rehber tam size göre. Bu rehberde, kendi eBay dropshipping mağazamı 0 dolardan 8 ayda 5.000 dolara kadar kar elde edene kadar yaşadığım tüm ipuçlarını, stratejileri ve tuzakları sizinle paylaşacağım.

[NOT: Bu rehber, 2024 yılında geçerli olacak şekilde güncellenmiştir]

 

İZLE: 2024 için eBay’de Dropshipping Rehberi

 

eBay Dropshipping Guide

Makale Genel Bakışıstrong

eBay’de dropshipping nasıl yapılır?

Adım 1: eBay Hesabınızı Açın

Adım 2: eBay Yönetilen Ödemeler Hesabı Açın

Adım 3: eBay Ürün Araştırması

Adım 4: Ürününüzü eBay’de Listeleyin

Adım 5: Dropshipping Siparişinizi Gerçekleştirin

 

Ana Noktalar

  • eBay’de dropshipping, düşük başlangıç maliyetleri ve yüksek ölçeklenebilirlik potansiyeli sunar.
  • Doğru tedarikçileri ve ürünleri seçmek, riskleri en aza indirmek ve karları maksimize etmek için hayati öneme sahiptir.
  • ZIK Analytics gibi araçların kullanılması, ürün araştırmasını ve rekabet analizini geliştirerek daha iyi kararlar alınmasını sağlayabilir.

 

Başlamadan Önce

  • İlk kurulum ve yazılım abonelikleri için minimum bir bütçe hazırlayın.
  • Uyum sağlamak için eBay’in dropshipping politikalarını anlayın.

 

eBay dropshipping nedir?

What is dropshipping

 

Dropshipping, bir mağazanın sattığı ürünleri stokta tutmadığı bir sipariş karşılama yöntemidir. Süreç değişebilir, ancak aşağıda bu sürecin nasıl işlediğine dair genel bir bakış bulunmaktadır.

  1. İlk olarak, müşteriniz kendi eBay mağazanızdan bir sipariş verir.
  2. Sonra, ürünü dropshipping tedarikçinizden müşteriye gönderirsiniz.
  3. Tedarikçiniz daha sonra ürünü doğrudan müşterinize gönderir ve ürünü hatta stok envanterini bile ellemeksizin.

 

Bu makalede bu adımların her birinin daha detaylı incelenmesine değineceğiz, ancak temelde bu işlem budur. Gerçekten de, hiç para harcamadan müşterilere ürün satıyor ve ürünleri hiç stok tutmadan, ellemeden, paketlemeden veya göndermeden müşterilere ulaştırabiliyorsunuz!

Yukarıdaki nedenlerden dolayı, dropshipping, yeni satıcıların e-ticaret dünyasına girmek için popüler bir yöntem haline geliyor.

 

2024’te en iyi eBay dropshipping tedarikçileri kimlerdir?

Gerçek şu ki, bu yöntemi başarılı kılmak için kullanabileceğiniz BİRÇOK dropshipping tedarikçisi bulunmaktadır. Her tedarikçinin kendi avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır ve hangi tedarikçi veya tedarikçilerle işinizi ileriye taşımaya karar verdiğinize ilişkin deneme yanılma sürecine bağlı olacaktır.

Önemli bir not olarak belirtmek gerekir ki, bu tedarikçilerin tümü eBay dropshipping politikalarına uymaz, ancak bu tedarikçilerden herhangi birini çalıştırmanın HER ZAMAN bir yolu vardır – tek yapmanız gereken eBay müşterilerinizle ve tedarikçilerinizle nasıl iletişim kuracağınızı anlamak ve eBay’de herhangi bir kırmızı bayrak oluşturmamak için.

Bir not olarak, önceden yaptığımız ve bazen hala belirli durumlarda Amazon’u eBay dropshipping tedarikçiniz olarak kullanmanızı öneriyoruz, ancak eBay’nin dropshipping politikasına daha uyumlu oldukları için bu listedeki diğerlerini kullanmayı tercih ediyoruz.

Birçok eBay müşterisi hesap askıya alınmaları yaşadıklarını bildirdiğinden, acemi kullanıcıların bu pazar yerinden mümkün olduğunca kaçınmasını tercih ediyoruz.

Daha fazla bilgi için Amazon'dan eBay'e dropshipping hakkında buraya bakın.

Bu biraz ürkütücü gelebilir, ancak bunu başarıyla yapabilmek, başarılı bir dropshipping işletmesi ile başarısız bir işletme arasındaki fark olacaktır.

Diğerlerinin görmediği pazardaki boşlukları bulabilmek, eBay dropshipper olarak sağlıklı bir yaşam sürmemin ve başarılı bir eBay işletmesi işletmemin nedenidir.

 

Walmart

walmart to ebay

Walmart, ABD’de dropshipping yaparken kullanabileceğiniz harika bir yerel dropshipping tedarikçisidir. Walmart, kaliteli ve uygun fiyatlı dropshipping ürünleri sunar ve ürünleri eBay müşterilerinize hızlı bir şekilde gönderebilir.

Walmart Plus’a katıldığınızda ücretsiz kargo seçeneklerinden faydalanarak kar marjlarınızı artırmanız da mümkündür.

Walmart’ı bir tedarikçi olarak seviyoruz çünkü kargo sürelerine biraz daha güvenebiliriz. Bu, eBay’in oldukça dikkatle incelediği bir konudur, bu yüzden hangi tedarikçiyle çalışırsanız çalışın, güvenilir bir kargo sunan bir tedarikçiye sahip olmak önemlidir.

 

Home Depot

Home depot

 

Walmart’a benzer şekilde, Home Depot size kargo süreniz ve kaliteniz konusunda daha fazla güven sağlar ve genel olarak güvenilir bir tedarikçidir.

Ayrıca Walmart’a benzer şekilde, kârlılığınız, AliExpress gibi daha uzun kargo süresine sahip diğer tedarikçileri kullanmaktan daha yüksek olmayacaktır.

 

AliExpress

AliExpress to eBay

AliExpress, dünya genelinde dropshipping tedarikçisi olarak kullanılabilir. İngiltere ve Avustralya gibi ülkelere dropshipping yapmanıza izin verir ve çok daha yüksek bir kârlılık marjı sunar.

AliExpress’i tedarikçiniz olarak kullanmanın sorunu, kargo sürelerinin oldukça uzun olabileceği, bu nedenle müşterilerinizin beklentilerini yönetmek için doğru kargo politikaları belirlemeniz gerekeceğidir.

Daha yüksek marjlarla daha yavaş kargo süreleri arasındaki takas, AliExpress’i bir dropshipping tedarikçisi olarak kullanırken dikkate almanız gereken bir şeydir.

Önemli olan not ise bu seçeneği kesinlikle çalıştırabileceğinizdir, yeter ki politikalarınızı sıkı tutun ve müşterilerinizle düzenli iletişim kurarak siparişlerinin ilerlemesinden haberdar olduklarını sağlayın.

 

Harbor Freight

Harbor Freight

They are based in the US and are not commonly used as a supplier. This means that there is much lower competition than some of the other, more well-known suppliers.

 

Zooplus

7.zooplus_to_ebay

Bu tedarikçi, İngiltere’deki eBay dropshipper’lar tarafından yaygın olarak kullanılır. Zooplus, tüm Birleşik Krallık geneline sevkiyat yapan bir evcil hayvan ürünleri tedarikçisi olan çevrimiçi bir mağazadır.

Eğer Birleşik Krallık’ta bir dropshipper iseniz, sağlıklı marjlara sahip olmanızı sağlayacak harika bir seçenektir ve aynı zamanda makul teslimat süreleri sunar.

 

Toptan Tedarikçi

Yukarıdakilerin hepsi dışında, bir toptan tedarikçi de arayabilirsiniz, bu da size pazarda biraz daha avantaj sağlayacaktır.

Buradaki önemli şey, bunların bulunmasının daha zor ve biraz daha fazla araştırma gerektirmesidir, ancak bir kez rahatça çalışabileceğiniz bir toptan tedarikçi bulabilirseniz, dropshipping mağazanızdan sağlıklı kar elde edebilirsiniz.

 

eBay Dropshipping Politikaları

eBay, dropshipping konusunda oldukça net bir duruşa sahiptir. Birçok kişi, eBay’de dropshipping’in izinli olmadığını düşünse de, durum tam olarak böyle değildir. Bunun yerine, eBay dropshipping’i belirli bir dizi koşul altında izin verir.

eBay’e göre, dropshipping, “siparişleri doğrudan bir toptan tedarikçiden karşılarsanız” izinlidir. Satıcı olarak, ürünün zamanında teslimatından doğrudan sorumlusunuz ve iadelerin yönetimi ve işlenmesinden de siz sorumlusunuz.

Tabii ki, eBay dropshipping işletiyorsanız, bu politikalara biraz meydan okuyabilir ve toptan tedarikçiler yerine perakendecilerden gönderim yapabilirsiniz – işte bizim yaptığımız gibi.

Bu politikaları etkili bir şekilde yönetebilme yeteneği, dropshipping’in son derece karlı olmasının nedenlerinden biridir!

 

Nereden Başlayabilirim?

Başlamak için gerçekten ihtiyacınız olan tek şey, internet erişimine sahip bir bilgisayar. Başlamak için gerekli maliyetler, geleneksel bir işe kıyasla son derece düşüktür. Temelde sadece şunlara ihtiyacınız vardır:

 

Bu işe aslında sadece $130 kadar az bir miktarla başlayabilirsiniz, bu da giriş bariyerini son derece düşük kılar.

 

eBay Üzerinden Dropshipping Nasıl Yapılır?

Şimdi size eBay dropshipping işinizi başlatma adımlarını detaylı bir şekilde anlatacağız.

 

Adım 1: eBay Dropshipping Hesabınızı Açın

İlk adımınız, eBay hesabınızı açmak.

Bunu yapmak için, eBay’in sağ üst köşesindeki “Kaydol” bağlantısına tıklayacağız. Adım adım devam ederek adımızı, soyadımızı ve şifre bilgilerimizi içeren tüm iletişim bilgilerimizi dolduracağız.

8.creating_an_ebay_account

 

Sağlanan tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun, böylece ödeme almakta sorun yaşamazsınız.

Yeni bir eBay mağazası açtığınızda, 10 ürünle sınırlısınız. Bu nedenle, başlamak için mağazanıza hangi tür ürünleri listeleyeceğinizi seçmekte seçici olmanız gerekecek.

Başlangıçta hedefiniz, satıcı sınırlarınızı artırmak için elinizden geleni yapmaktır. Bunun doğru bir şekilde yapılması, mağazanızı daha erken bir aşamada genişletebileceğiniz anlamına gelir.

 

Adım 2: eBay Yönetilen Ödemeler Hesabı Açın

Sonraki adımımız ödeme yöntemimizi bağlamaktır. PayPal veya Payoneer’a bağlanmayı seçebilirsiniz.

[NOT: Bu rehberi ilk olarak 2021’de oluşturduğumuzdan bu yana, biraz değişiklik oldu. eBay artık ödemeleri almak için PayPal’ı bir seçenek olarak kabul etmiyor. Bunun yerine, tüm ücretleriniz ve ödemeleriniz eBay Yönetilen Ödemeler aracılığıyla, yani eBay ve Payoneer işbirliği ile işlenir.]

eBay Yönetilen Ödemelere Bağlanma

eBay panonuz içindeyken, “Başlamak için tıklayın” üzerine tıklayın.

managed payments

Yönetilen Ödemelere kaydolmanız istenecek ve aşağıdaki adımları izlemeniz gerekecek.

 

i. Payoneer Hesabı Bağlama

Burada, Payoneer’a kaydolmanız veya mevcut Payoneer hesabınızı bağlamanız gerekecek. Bireysel veya şirket hesabı kurabilirsiniz.

ii. eBay ve Payoneer Profillerini Senkronize Etme

eBay, hesaplarınızı bağlamak için Payoneer’a giriş yapmanızı isteyecek. Giriş yapın ve işlem otomatik olarak her iki hesabı senkronize edecektir.

Sign In

 

Burada, her iki profili birbirine bağlamanız gerekecek.

iii. Satıcı ücretleri ve maliyetler için bir kredi kartı veya banka kartı ekleyin

Bu, hesabınızda yeterli fon olmadığında eBay’e ödemeler yapabilmeniz için gereklidir. Bu, eBay ücretleri veya müşteri iadeleri gibi şeyleri kapsamak için eBay’e fatura ödemenizi sağlar.

iv. Başvurunuzu Gönderin

Yukarıdaki adımları tamamladığınızda, Payoneer’ın talebinizi doğrulayabilmesi için başvurunuzu göndermeniz gerekecek. Onaylandığınızda, eBay sizinle iletişime geçecektir.

NOT: Bu sürecin onaylanması biraz zaman alabilir, bu nedenle genellikle bu süreci bir an önce başlatmayı ve geri kalan adımlara devam ederken bu sürecin arka planda işlemesini öneririz.

eBay Dropshipperlar için eBay Yönetilen Ödemelerin Avantajları

Bu ödeme yöntemini seviyoruz çünkü alıcılarımıza mağazamızdan satın alma konusunda daha fazla seçenek sunuyor.

Yönetilen ödemeler, alıcılara Apple Pay, Google Pay ve hatta Kripto Para ile ödeme yapma seçeneği sunar! Bu seçeneğe kaydolmak, alıcı havuzunuz üzerinde daha geniş bir etki yaratmanıza ve daha fazla satış yapmanıza olanak tanır!

Ödemeler, iş günü içinde başlatılır ve ücret yapısı PayPal’den çok daha basittir. Kendi mağazalarımızda gördük ki ücretler genellikle %12,7’ye kadar düşer ki bu da Paypal’den önemli ölçüde daha iyidir!

 

Adım 3: eBay Dropshipping İçin Ürün Araştırması

Düzenli olarak karlı ürünleri bulabilmek ve eBay ürün araştırması yapabilmek, başarılı bir eBay satıcısının temelidir.

İstediğiniz zaman popüler ürünleri bulup listeleyebilmek, tam olarak eBay dropshipping’in karlı olmasını sağlar!

Size tam olarak bunu nasıl yaptığımızı, ZIK Analytics kullanarak size göstereceğiz.

ZIK Trial

Rakip mağazaları tersine mühendislik yapmak

 

Şimdi unutmayın, eBay dropshipping’e başladığınızda, ürünlerinizi tedarik etmek için çeşitli eBay dropshipping tedarikçilerini kullanabilirsiniz. Bu makalenin başında sevdiğimiz ortakları ele aldık.

Örneğimizde, ürün araştırması yapmak için Harbor Freight adlı bir şirketi kullanacağımızı size göstereceğiz. Bu örnek Harbor Freight’e özgü olsa da, burada size gösterdiğimiz prensipleri başka herhangi bir tedarikçiye uygulayabilirsiniz.

Başlamak için sadece “ürün araştırması” sekmesine gideriz.

eBay Product Research

Sonraki adımda, ayarları belirli kriterlerimize göre ayarlarız. Bu, satış yaptığınız pazar ve gönderim politikalarınıza bağlı olacaktır (ki bu, alıcının ürünü ne kadar sürede almayı beklediğini belirleyecektir).

Örneğimizde, ayarlarımız şu şekildedir:

  • Gönderim Yeri: Amerika Birleşik Devletleri
  • İlan Türü: Tümü
  • Durum: Yepyeni
  • eBay Sitesi: eBay.com
  • Tarih Aralığı: 30 gün (Genel verileri görebilmek için)

 

Sonraki adımda, tedarikçi mağazamızı ziyaret ediyoruz (bizim durumumuzda Harbor Freight), ve tedarikçimiz tarafından stoklanan çeşitli marka isimlerini ZIK içinde arıyoruz.

İPUCU: Tedarikçinizin web sitesine baktığınızda, “en çok tercih edilen” veya “en çok satanlar” gibi ürünleri bulmaya çalışın, çünkü bu ürünlerin eBay’de listelendiğinde talebi olması muhtemeldir.

 

13.harbour_freight_website

 

Örneğimizde, Harbor Freight’te “Pittsburgh” marka aletlerin popüler bir satıcı olduğunu görüyoruz.

Bu nedenle marka adını kopyalar ve ZIK Analytics’te ürün araştırma arama çubuğuna “tools” kelimesini ekleyerek gireriz. Çünkü özellikle aletleri drop shipping yapmaktayız, bu da sonuçlarımızı özellikle satmak istediğimiz ürünlerden ayıracaktır.

Bir sonraki adım, ekranın altına doğru kaydırmak ve “yalnızca dropshipperlar”ı görmek için filtre düğmesine tıklamaktır.

Filtering out search to only find dropshippers

Şimdi, ZIK size tedarikçinizi kullanan tüm dropshipperları gösterecektir.

Bu yöntemin arkasındaki mantık, ZIK Analytics içinde tedarikçi marka aramasını kullanarak bu aynı tedarikçiden başarıyla dropshipping yapan diğer dropshipperları bulabileceğimizdir.

Bunu yaparak, mağazalarını tersine mühendislik yaparak kendi mağazalarımıza listeleyebileceğimiz diğer başarılı ürünleri bulabiliriz.

 

Analiz yapmak için rakipleri seçme

Genellikle, düşük geri bildirim oranına sahip tedarikçilere bakmayı tercih ederiz, çünkü bu, onlarla rekabet edebileceğimiz anlamına gelir.

Listeye göz attığımızda, satış yapan 40 geri bildirimli bir satıcı ve 355 geri bildirimli başka bir satıcı bulduk, bu nedenle daha fazla bilgi edinmek istiyoruz.

Bunun için ZIK’teki “satıcıyı tarama” düğmesine tıklayarak eBay mağazalarına listeledikleri çeşitli ürünleri öğreniyoruz.

Scanning successful sellers to find their hot products

Bu satıcının 128 aktif ilanı olduğunu, 243 satılan ürünü ve $13,617 satış geliri olduğunu biliyoruz. Bu satıcının harika istatistiklere sahip olduğunu görebiliriz.

Bu nedenle, ürünlerine bakar ve iyi istatistiklere sahip olanları ararız.

Genellikle şu istatistiklere sahip ürünleri aramayı tercih ederiz:

  • Son 30 günde en az 5 satış
  • En fazla 5 rakip (başlangıç)
  • En fazla 15 rakip (ileri düzey)

 

Bu rakibin ürünlerine göz attığımızda, bu kriterleri karşılayan birkaç ürün görebiliriz. Bu tür rakiplerle karşılaştığınızda harika bir ipucu, kendi çevrimiçi mağazanıza eklemeyi düşündüğünüz ürünleri (kriterlerinizi karşılıyorsa) seçerken rastgele olmaya çalışmaktır.

Bu, diğer satıcıların sizinle aynı yöntemi kullanıyorsa, aynı ürünü listeleyebileceğiniz anlamına gelir.

Listemizden, kriterlerimizi karşılayan harika istatistiklere sahip bir hortum bulduk.

Example product - hose pipe

Ürününüzü tedarikçinizden bulma

Listelemek istediğiniz bir ürün bulduğunuzda, ürünü tedarikçinizden temin etmeniz gerekecek.

Eğer ZIK, tedarikçinizi uygulamada doğal olarak listelemiyorsa (Harbor Freight gibi durumlarda olduğu gibi), basitçe “görsel arama” düğmesine tıklayarak “ürün tedariki” yaparız.

searching by image

Bunu yapmak, eBay’de listelemeyi düşündüğümüz ürünü, tedarikçimiz Harbor Freight’ten çok daha uygun bir fiyata bulmamıza olanak tanır.

ebay arbitrage example from habor freight to eBay

 

Kâr Nasıl Hesaplanır?

Başarılı bir eBay satıcısı olmak istiyorsanız, kârınızı doğru bir şekilde hesaplayabilmek son derece önemlidir. Bunu yapmak için aşağıdaki formülü kullanıyoruz:

eBay Dropshipping Kârı = Satış Fiyatı*Ücret Modifiyesi – Satın Alma Fiyatı – Gönderim Fiyatı – İşlem Ücreti

 

Where:

Satış Fiyatı = $54.84 (Diğer satıcıların listelediği fiyat)

Ücret Modifiyesi = 0.86 (Bu, eBay son değer ücretleri ve Ödeme İşlemci ücretleri için satış fiyatımızdan %14 kesen bir sabittir)

Satın Alma Fiyatı = Harbor Freight’teki liste fiyatı olan $34.99

Gönderim Ücreti = $6.99 (Walmart Plus kullanıldığında ücretsiz kargo)

İşlem Ücreti = $0.30 (Herhangi bir işlem için sabit ücret)

 

Bu, ürününüzü $54.84’e sattığınızda eBay dropshipping ile sağladığınız muazzam $4.88 kâr!

Bu belki önemli bir miktar gibi görünmeyebilir, ancak bunu birçok ürünle sürekli olarak yaptığınızda, bu rakamlarla başarılı bir eBay dropshipping işini nasıl ölçeklendirebileceğinizi görebilirsiniz.

 

Adım 4: Ürününüzü eBay’de Listeleyin

Sonraki adımda, ürününüzü eBay’de listeleyeceğiz.

Bunu yapmak için satıcı merkezimize giriş yapar ve “ilan oluştur” seçeneğine tıklarız.

Creating your eBay listing

 

Burada, rakibimizin ürününün başlığını “ne satmak istediğinizi bize söyleyin” bölümüne kopyalar ve yapıştırırız.

Bunu yapmak, eBay’in bu tam ürünle ilgili detayları, özellikle ürün özellikleri ve diğer önemli ürün detaylarını çekmesine olanak tanır, böylece ürününüzü listelediğinizde bir temele sahip olursunuz.

Basitçe “bu ürünü kullan” seçeneğine tıklayın ve listenizi detaylandırma şansına sahip olacağınız yeni bir ekrana götürülürsünüz. İşte doldurmanız gereken önemli bilgiler:

 

Başlık

Başlığınızı anahtar kelime açısından zenginleştirmek, onun eBay arama motorunda daha hızlı görünmesini sağladığı için son derece önemlidir.

Genellikle aranan anahtar kelimeleri kullanarak başlıklar oluşturmak önemlidir çünkü size daha fazla görünürlük sağlar.

Rakibinizin başlığından bazı anahtar kelimeleri kopyalayabilirsiniz, ancak onu kendi başınıza yapmak için ZIK Başlık Oluşturucu aracını kullanın.

Durum

Yeni olarak seçin

Resimler

Resimlerimizin en iyi şekilde sunulduğundan emin olmak istiyoruz. Genellikle tedarikçimizin resimlerini kullanmayı tercih ederiz çünkü bu resimleri denediler ve test ettiler, böylece ürünün satışına yardımcı olduğunu biliyorlar.

İPUCU: Ana resminizi biraz düzenleyerek dikkat çekici hale getirmeye çalışın. Çevresine bir sınır ekleyebilir veya biraz metin ekleyebilirsiniz.

Bu, sadece tedarikçi resimlerini yeniden kullanan diğer satıcılardan sıyrılmanıza yardımcı olacaktır.

NOT: Çoğu tedarikçi, sizin onlar adına satış yapmanızdan dolayı ürünlerini satmanıza bir itirazı olmayacaktır, ancak resimlerini eBay’de listelemek için izin almanız her zaman en iyisidir.

Ürün Belirtileri

Bu bölüm son derece önemlidir, çünkü eBay, bu ürün belirtilerini kullanır ve bunları yapılandırılmış veri olarak işaretler, bu da doğru yapıldığında ürününüzün Google arama motorunda görünmesine olanak tanır!

Ürün belirtilerinin tüm bölümlerini doldurmak son derece önemlidir, çünkü çevrimiçi alıcılar, satın alma konusunda karar vermelerine yardımcı olması için bu bölümü gözden geçireceklerdir. Satın alma engellerini azaltmak, satış yapma veya yapmama farkını yaratacaktır.

 

Açıklama

Açıklama için bunu rakibinizden kopyalayabilirsiniz, ancak kendinizinkini yapın. ZIK Başlık Oluşturucu aracını kullanarak bulduğunuz bazı anahtar kelimeleri açıklamanızda kullanmak harika bir ipucudur, böylece eBay’in listenizi bu anahtar kelimelerle ilişkilendirmesine daha fazla veri noktası sağlanır.

Açıklamamızda resimler kullanmayı da seviyoruz, çünkü bu alıcıya sattığımız ürün hakkında daha iyi bir anlayış sağlar ve tekrar satın alma engellerini azaltır.

 

 

Ürününüzü fiyatlandırma

Rakibimizin bu ürünü $54.84’e listelediğini biliyoruz. Bu pazara girmek ve biraz ivme kazanmak için onları biraz daha uygun fiyatlı listeleyeceğiz.

Bir savaş başlatmak istemediğimizden fiyatımıza sadece küçük bir ayar yaparız, kendimizi en alt fiyat noktasına koymak istemiyoruz!

Bizim durumumuzda, fiyatımızı $54.55’e ayarlıyoruz.

product price for dropshipping product

 

Kargo politikanızı doldurun

Kargo politikalarınızı tedarikçinizin kargo süresi ile eşleştirmeniz gerekecek. Bizim durumumuzda, Habor Freight kargo süreleri konusunda oldukça belirleyici olduğu için, kargo süremizi tedarikçinin web sitesinde belirtilen 5-7 günlük teslimat süresi ile eşleştiriyoruz.

 

İade politikanızı doldurun

Bu daha çok kişisel bir karar, ancak eBay aramasında en iyi görünürlüğü elde etmek için mümkünse genellikle daha uzun bir iade süresi olmasını tercih ederiz.

Burada riski en aza indirmenin en iyi yolu, tedarikçinizin iade politikasına bakmak ve bunu eşleştirmektir.

Eğer biraz daha fazla risk alabilirseniz, iade sürenizi tedarikçinizin iade süresinden biraz daha uzun ayarlayabilirsiniz.

Bu, müşterilerin ürünü iade tarihinden sonra iade etme olasılığını artırır, ancak sadece tedarikçinin iade süresini eşleştiren diğer eBay satıcıları ve dropshipping yapıcılarına karşı rekabet avantajı sağlar.

 

Adım 5: eBay dropshipping siparişinizi gerçekleştirme

Tebrikler, Siparişiniz satıldı!

Şimdi gerçekten eBay üzerinde para kazanan seçkin bir çevrimiçi satıcı grubu arasındasınız, bu nedenle harekete geçtiğiniz için tebrikler!

Bir sonraki adımınız ürününüzü alıcınıza göndermek. Bunun için sadece “alınan sipariş” bölümünden müşteri bilgilerinizi alırsınız ve müşteri bilgilerini kopyalarsınız.

Alıcınıza bir teşekkür mesajı göndermeniz de gerekecek ve siparişlerinin üzerinde çalıştığınızı ve en kısa sürede onlara ulaştırmaya çalıştığınızı belirtmeniz önemlidir.

Siparişi tamamlamak için, sepeti gözden geçirecek ve siparişi diğer herhangi bir satın alma işlemi gibi işleyeceksiniz, ancak kendi adresinizi değil, alıcınızın adresini gireceksiniz.

Bunu yaptıktan sonra, tedarikçinizden gelen onay güncellemelerinin alıcınıza değil, size gitmesi için telefon numaranız ve e-postanız dahil olmak üzere iletişim bilgilerinizi kullanmayı unutmayın.

placing your order

Sadece ürünü sepete ekleyip ödeme yapın, böylece tedarikçi ürünü doğrudan alıcıya gönderir.

NOT: Bazı tedarikçiler, müşteriye hiçbir ayrıntı gönderilmemesini sağlayan bir “blind invoice” (görünmez fatura) talep etme yeteneğine sahiptir. Tedarikçiniz bunu sunuyorsa, her zaman siparişinize uygulanmasını isteyin.

Siparişi yerleştirdikten sonra, alıcıya başka bir mesaj gönderin ve siparişlerini işlediğinizi ve kısa süre içinde takip detayları ile güncelleyeceğinizi bildirin.

Tedarikçiniz size takip detaylarını sağladığında, bu takip detayını doğrudan eBay’e ekleyebilirsiniz, böylece alıcı güncellenecek ve eBay içinde siparişlerini takip edebilecek.

tracking your order

 

Sahip olduğumuz müşterilere bir daha mesaj atarak, ürünün gönderildiğini ve takip numarasını ilettikten sonra onlara taşıyıcı bilgilerini de vererek, onların siparişleriyle dikkatli olduğumuzu gösteren başka bir iletişim sağlamayı da seviyoruz.

NOT: Bu mesajlar gereksiz gibi görünebilir, ancak eBay, eBay satıcı hesabınızı çeşitli faktörlere dayanarak değerlendirir ve müşterilerinizle ne kadar duyarlı olduğunuz bunlardan biridir.

Müşterilerimizi yanımızda tutmak ve eBay’e mümkün olan en fazla bilgiyi sağlamak için bunu yapıyoruz, böylece bize daha fazla satışla ödül verebilirler.

Her zaman hatırlayın, eBay’deki müşterilerle etkileşimde müşteri hizmetleri ÇOK ÖNEMLİDİR.

Bunun doğru yapılması sadece eBay’in arama sonuçlarında size ödül kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda müşteri tabanınızı büyütebilmenize de olanak tanır.

 

Yapılmaması Gerekenler

  • Hesap askıya alınmasını önlemek için eBay politikalarına aykırı tedarikçileri kullanmaktan kaçının.
  • Ürün ve pazar araştırmasının önemini küçümsemeyin.
  • Müşterilerle kötü iletişimden kaçının, çünkü bu olumsuz geri bildirimlere ve satışları etkileyebilir.

 

Sorunları Önleme Yolları

  • Ürün araştırması ve pazar talebini anlamak için ZIK Analytics gibi analitik araçları kullanın.
  • Müşterilerinizle net ve proaktif iletişim kanalları oluşturun.
  • Piyasa trendleri ve geri bildirimlere dayalı olarak iş stratejilerinizi düzenli olarak gözden geçirin ve ayarlayın.

 

Nihai Düşünceler

Öyleyse, sizi tam bir acemiden eBay’de dropshipping yaparak ilk satışınıza ulaşan birine getirdik. Çevrimiçi mağazamızı kurduk ve onayladıkça bizimle birlikte gelen bu yolculuğa katıldığınız için teşekkür ederiz.

Bu iş modeli, düşük başlangıç maliyetleri ve düşük giriş engeli açısından en iyilerden biridir ve örneğimizden gördüğünüz gibi son derece ölçeklenebilir.

Ancak, özellikle eBay’in dropshipping hakkındaki görüşü konusundaki her zaman değişen manzarayı anlamanın bir hayli zor olduğunu anlamak için çok çalışma gerektirir.

Bu çevrimiçi işe ciddi bir şekilde yaklaşmayı planlıyorsanız, kendinizi benzer düşünen kişilerle çevrelemek uzun bir yol kat edecektir. İşte bu yüzden üyelerimizin hepsi, sizi yolculuğunuzda yardımcı olacak bir dizi koç ve diğer araca sahip olan özel VIP grubumuza erişim elde eder.

Harika haber şu ki, şu anda 7 günlük bir deneme süreci sunuyoruz, ki bunu aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz!

ZIK Trial

 

FAQs

Öğrenciler için dropshipping iyi bir iş modeli midir?

Kesinlikle. Bu yöntemin güzelliği ve benim de kendim başlamamın büyük nedenlerinden biri, bu işe giriş için çok düşük bir giriş engeline sahip olmasıdır.

Başlamak için gerçekten bir internet bağlantısına, bir bilgisayara ve çok düşük bir bütçeye ihtiyacınız var.

Başlamak için biraz daha nakitiniz olsaydı, muhtemelen biraz daha iyi ve hızlı bir başlangıç yapardınız – ancak emek ve akıllı ürün tedariki, başarıya giden yolda kendi kendine yetmenizi sağlayacaktır.

Aslında, dropshipping modelini kullanarak e-ticaret girişimcisi olmak isteyen 32 öğrenci üzerinde yapılan son çalışma, bu öğrencilerin şaşırtıcı bir şekilde %71,87’sinin satış yapmada başarılı olduğunu gösterdi.

Bu çalışma, öğrencilerin girişimci olmaları için BT ve interneti kullanma sürecini, özellikle de dropshipping yöntemine odaklanarak yeni iş fırsatları yaratma sürecini araştırıyor. Deneysel araştırma yöntemi kullanıldı ve 32 öğrenci katıldı, ürün satma başarı oranı %71,87 olarak belirlendi.

Bu çalışmada dropshipping yönteminin yüksek başarı oranı, öğrencilerin dropshipper olmaları ve yeni iş fırsatları yaratmaları için bir referans olarak kullanılabilir. Bu bilgi, girişimci olmak isteyen öğrenciler için “ebay dropshipping” konulu makalemizde faydalı olabilir.