eBay Küresel Kargo Programı – Bilmeniz Gereken Her Şey

Bu, eBay Küresel Kargo Programı (GSP) hakkında kapsamlı bir rehberdir. Bu yazıda, küresel kargo programı hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve işinizi bulunduğunuz ülkenin sınırlarını aşarak genişletmek için nasıl kullanabileceğinizi göstereceğiz.

eBay küresel kargo programı, ürünlerinizi küresel bir kitleye sunmanın mükemmel bir yoludur.

Bu rehber ile programda başlamanın, programın faydalarının ve programın arkasındaki kuralların yanı sıra diğer avantajlar hakkında bilgi edineceksiniz.

Hadi başlayalım!

eBay Küresel Kargo Programı Nedir?
What is eBay Global Shipping Program

eBay Global Shipping Program, eBay’in satıcılarına daha fazla ülkeye ve potansiyel alıcılara ulaşmaları konusunda yardımcı olmak için sunduğu bir hizmettir.

Satıcıların ürünlerini eBay’in yerel kargo merkezlerinden birine göndermelerine izin veren ve eBay’in paketi alıcının kapısına kadar ulaştırmak için gereken nakliye ve lojistik işlemleriyle ilgilenen kolay kullanımlı bir programdır.

Temel olarak, eBay, sizin yerine bir tedarik merkezi gibi hareket ediyor.

2012 yılında başlatılan küresel kargo programı, satıcılara dünya çapında 60 milyondan fazla alıcıya erişim sağlıyor ve işlerini yerel pazarlarının ötesine genişletme ve uluslararası alıcılara ulaşma şansı veriyor.

eBay Global Kargo Programı Nasıl Çalışır?

how-does-the-ebay-global-shipping-program-work

eBay’nin küresel kargo programına nasıl başlanacağına dair adımlar şöyle:

  1. eBay’de Satıcı Olun ve Ürünlerinizi Listeleyin: eBay GSP, herkese açık değildir. Yalnızca eBay’de akredite edilmiş satıcılar programa erişebilir. Bir satıcının eBay’de satmak istediği ürünlerin bir listesine sahip olması gerekir ve yalnızca bu ürünler küresel kargo programında satılabilir.
  2. Standart Üzeri Bir Satıcı Değerlendirmesine Sahip Olun: eBay’nin küresel kargo programına erişebilmek için, Standart Üzeri, En İyi Dereceli veya En İyi Dereceli Plus bir satıcı değerlendirmesine sahip olmanız gerekir.

 

Satıcı gereksinimlerini yerine getirdikten sonra, eBay’nin küresel kargo programını kullanmaya başlamanın yolu şöyledir:

  • Hesabım‘a gidin
  • ‘Site Tercihleri’ni seçin
  • Nakliye ayarlarınızı güncellemek için ‘Yeni uygun listeler için Küresel Kargo Programını kullan’ı tıklayın.

eBay Global Kargo Programına katılmak için uluslararası nakliye gereksinimlerini karşılamalısınız.

  • Ürün, gönderimin Amerika Birleşik Devletleri’nden gerçekleşeceği için fiziksel olarak ABD’de bulunmalıdır. Dolayısıyla, GSP yalnızca ABD tedarikçisi kullanan satıcılara açıktır.
  • Ürün, ihracat kısıtlamalarına tabi olmamalıdır. Bunu kesinleştirmek için, eBay’nin uluslararası ticaret politikasını kontrol edin.
  • Listelenen ürün, eBay’nin kullanıcı sözleşmeleri‘nin herhangi birini ihlal etmemelidir.

 

Her bir varış ülkesinin nakliye politikalarını anlamak önemlidir. eBay küresel kargo programı, satıcıların yaklaşık 100 ülkeye gönderi yapmasına izin verir ve her bir ülke için gönderilen ürünler için ağırlık, uzunluk ve boyut kısıtlamaları bulunmaktadır.

Ek olarak, eBay’in her ülke için maksimum satış fiyatı vardır, bu da satıcıların ürünlerini kargo ve işlem ücretleri dahil olmak üzere ne kadar ücretlendirebileceklerini temsil eder. Tüm bu bilgiler bu makalede bulunabilir.

 

eBay Global Kargo Programının Faydaları

Benefits of the eBay Global Shipping Program

Uluslararası alıcılara erişim sağlamanın yanı sıra, eBay GSP ayrıca şu gibi belirli avantajlar sunar:

 

Satıcılar Negatif veya Nötr Geri Bildirimden Korunur

Nakliye veya işleme sürecinin bir sonucu olarak ürününüzle ilgili olumsuz veya nötr bir değerlendirme, kaldırılacaktır.

 

Satıcılar İçin Para İade Garantisi Var

eBay’in satıcılar ve alıcılar için koruma sağlayan bir para iade garantisi politikası vardır. Ürün uluslararası nakliye sırasında kaybolursa veya hasar görürse, eBay durumu satıcı lehine çözecektir.

Bu durumun satıcı puanınızı etkilemeyeceğini sağlayacaklardır.

eBay’nin para iade garantisi politikası hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

 

Satıcılar Beş Yıldızlı Derecelendirmeler Alır

Satıcılar, ücretsiz iç nakliye sunarak kargo merkezine kargo gönderdiklerinde ayrıntılı satıcı derecelendirme puanlarında kargo maliyetleri için otomatik olarak beş yıldız alırlar.

Aynı iş günü veya 1 iş günü işlem süresi kullanarak gönderim yaparlarsa, kargo süresi için de beş yıldız alırlar.

Ödeme alındıktan sonra 1 gün içinde izleme bilgilerini yüklerseniz ve paketi ABD kargo merkezine 4 iş günü içinde teslim ederseniz, eBay size kargo süresi için 5 yıldızlı derecelendirme verir.

 

Beş Yıldız Altı Derecelendirme Satıcı Derecelendirmelerinizi Etkilemeyecek

İç nakliye için ücret aldığınızda kargo maliyetleri için beş yıldızın altında bir derece alırsanız, bu genel satıcı performans standartlarınızı etkilemeyecektir.

 

eBay Global Nakliye Programının Eksileri

Disadvantages of the eBay Global Shipping Program

Alıcılar İçin Maliyet Etkin Değil

eBay uluslararası gönderim için aynı sınıfı kullanır, bu da alıcıların gönderim için prim ücret ödemesine neden olur çünkü bu, gönderilen öğenin türünü ve gerçek ağırlığını dikkate almaz.

Gümrük ücretleri de destinasyon ülkesine bakılmaksızın sabittir, bu nedenle GSP, alıcılar için maliyetli hale gelir çünkü bu maliyetleri karşılamaları gerekir.

Bu özellikle düşük değerli öğeler için geçerlidir, çünkü uluslararası gönderildiğinde daha pahalı hale gelirler.

 

Fiyatlar Rekabetçi Değil

Global satış programında listelenen öğelerin ortalama fiyatı diğer platformlarda listelenenlerden daha yüksektir, bu da satıcıların fiyatlandırma konusundaki rekabet avantajını kaybettikleri anlamına gelir. Yüksek işleme ve nakliye maliyetleri, genel fiyatı çoğu alıcının ilgisini çekmeyecek kadar yüksek hale getirir.

 

Satıcılar İade Sorumluluğunu Taşımak Zorundadır

eBay’de, satıcılar iade kargo maliyetini taşımak zorundadır – hatta kayıp veya hasar, gönderim merkezinden alıcıya gönderilirken meydana geldiyse bile.

İyi haber şu ki, satıcı derecelendirmenizi etkilemeyebilir – ancak cebinizi etkiler!

 

eBay’in Global Gönderi Programı Ürünleri Hasara Karşı Sorumludur.

eBay’in GSP’si ile ilgili bir şey, her paketin gönderim merkezinde açılacağı ve kontrol edileceğidir. Kötü haber şu ki, eğer bir satıcıysanız, bu, öğenizin zarar görebileceği anlamına gelir.

Bir satıcı hassas veya kırılgan bir şey satıyorsa, bu büyük bir sorun olabilir.

Bu sorunu önlemek için, öğelerinizin gönderim merkezine gönderilmeden önce mükemmel durumda olduğundan emin olmanız gerekir.

Bu, öğelerinizin kutusunun açılışının video kaydını almak ve yeniden paketlendikten sonra iyi görünmeye devam ettiklerinden emin olmak anlamına gelir.

Bir öğe, gönderim merkezine ulaştığında hasar görmüşse, para iade garantisi vardır – bu korumayı istiyorsanız, öğenizin gönderilmeden önce nasıl göründüğüne dair video kanıtını sakladığınızdan emin olun.

 

eBay GSP’de Ürünleri İzleme

eBay’nin global gönderi programındaki öğeleri izlemekle ilgili satıcıların bilmesi gereken önemli gerçekler.

  • Öğeleri gönderim merkezine göndermeden önce, öğeyi takip etmenize yardımcı olması için bir takip numarası eklemelisiniz.
  • Bir takip numarası eklediğinizde, bu öğe global takip numarası haline gelir, böylece alıcılar paketi teslim edilene kadar bu numarayı kullanabilirler.
  • Eğer eBay’den hiçbir nakliye etiketi kullanmazsanız, tercih ettiğiniz taşıyıcıdan aldığınız takip numarasını ve etiketteki referans numarasını kullanmalısınız.
  • Gönderim merkezi öğeleri aldığında, uluslararası bir takip numarası ekleyecektir, böylece siz ve alıcılarınız onları takip edebilirsiniz.

 

Diğer bilgiler eBay satıcılarının öğeleri takip etme konusunda dikkate alması gerekenler

  • Kafa karışıklığını önlemek için, başka bir sistem aracılığıyla alıcıya takip bilgisi gönderirken yalnızca global takip numarasını gönderin.
  • Kendi nakliye etiketinizi oluşturursanız, bir referans numarası ekleyin. Referans numarası, referans numarası, alıcı adı ve ABD nakliye adresi için Sipariş detayları sayfasına bakınız.

 

Uluslararası Nakliyeyi Nasıl Özelleştirilir?

İşte GSP tercihlerinizi özelleştirmenin adımları.

  • Hesabımdan Site Tercihlerini seçin > Hesap.
  • Nakliye Tercihleri bölümünde, Göster’i tıklayın.
  • Global Gönderim Programı Sun’a yanındaki Düzenle’yi tıklayın.
  • ‘Uluslararası nakliyeyi ülkeye göre özelleştirmeme izin ver’ kutusunu işaretleyin ve gönderin.
  • İlanınızın Uluslararası nakliye bölümünde belirli ülkeler için kullanmak istediğiniz nakliye hizmetlerini seçin. eBay’nin Global Gönderim Programı’nın yanı sıra, dört ek uluslararası nakliye seçeneği ekleyebilirsiniz.

 

eBay Global Gönderim Programı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

eBay GSP, satıcılar için ücretsiz mi?

Evet! eBay global gönderim programını kullanmak için bir ücret yoktur. Ancak, diğer satıcılar gibi, öğelerin listelenmesi ile ilişkilendirilen ücretler bulunmaktadır.

Global gönderim programında satış yaparsanız, ABD dışındaki ülkelere gönderilen öğeler için uluslararası ücretleri ödemeniz gerekir.

Uluslararası ücret, satışınızın toplam tutarının %1,65’i olup, bu miktar satışlarınızdan kesilir. Ayrıca, alıcınızın ülkesinin yasalarına göre ek ücretler ödeyebilirsiniz.

Avustralya, Kanada, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, İrlanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Polonya, İngiltere ve Çin’in hepsi farklı ücret rejimlerine sahiptir.

Farklı uluslararası ücretleri buradan kontrol edin.

Satış ücretlerinin yanı sıra, satıcılar uluslararası işlemler için PayPal ücretleri de ödeyeceklerdir.

 

Kimler eBay Global Gönderim Programına Katılabilir?

Global gönderim programına katılma koşulları bu makalede açıkça belirtilmiştir. İlk olarak, Above Standard, Top Rated veya Top Rated Plus bir satıcı dereceniz olmalıdır.

Sonra, yalnızca ABD’de tedarikçileri olan satıcılar eBay GSP’ye katılabilir çünkü listelenen öğeler fiziksel olarak ABD’de bulunmalıdır.

Yukarıdaki standardı karşılamak için satıcılar için belirli bir minimum standart bulunmaktadır. Ve en iyi dereceli bir derece almak için bazı gereksinimler arasında şunlar bulunur:

  • En az 90 gün boyunca aktif bir eBay satıcı hesabınız olmalıdır.
  • İşletmenizi bir yıllık dönem içinde en az 100 ABD’li alıcıyla 1.000 dolarlık satışa ulaştırmalısınız.
  • eBay’nin işlem kusur oranı, gecikmeli sevkiyat oranı ve satıcı müdahalesiz kapatılan vakalar için gereksinimlerini karşılamanız beklenir.
  • eBay’nin satış uygulamaları politikasına uymanız gerekmektedir.

 

Eğer eBay GSP paketinizi kaybederse ne olur?

eBay Para İade Garantisi, bir öğe Kargo Merkezine ulaştıktan sonra kaybolursa veya hasar görürse hem alıcıları hem de satıcıları kapsar. Satıcılar için, bu, herhangi bir iade maliyeti taşımadığınız ve satıcı performans standartlarınızı etkilemediği anlamına gelir.

 

Global Shipping Merkezi Nerede?

eBay’nin ABD kargo merkezi Erlanger, Kentucky’de bulunmaktadır. eBay uluslararası nakliyatını dünyanın dört bir yanına eşyaları göndermek için Pitney Bowes adlı bir lojistik şirketine dış kaynak kullanır.

 

Global Kargo Programında Sınırlı Ürünler Var mı?

Evet! GSP’de belirli kategorilere giren ve yasaklanmış ürünler bulunmaktadır. Bu kısıtlamaların çoğu farklı ülkelerdeki ihracat sınırlamalarından kaynaklanmaktadır.

Global kargo programı aracılığıyla gönderilemeyen ürünler şunları içerir:

  • Ağır ekipman, ağır ekipman ekleri
  • İşletmeler ve web siteleri
  • Akıllı Saatler
  • Sanal Para Birimi
  • Parfümler
  • Gayrimenkul
  • Önceden Ödenmiş Oyun Kartları
  • Video Medya Aksesuarları
  • Hediye Kartları ve Kuponlar
  • Bahçe Kümesi Malzemeleri

 

Bu liste, eBay’deki tüm yasaklanmış veya kısıtlanmış ürünleri içermez, yasaklanmış veya kısıtlanmış ürünlerle ilgili bir politika bulunmaktadır.

Ancak, global kargo programındaki satıcılar, işlemlerinin alıcının ülkesinde yasal olup olmadığını kontrol etmekten sorumludur.

 

Bir Satıcı eBay Global Kargo Programından Nasıl Vazgeçebilir?

Evet, eBay’in global kargo programından istediğiniz zaman vazgeçebilirsiniz. Kargo programının bir avantajı, satıcıların hangi öğelerin listelenebileceği konusunda kontrol sahibi olmalarıdır.

Programdan tamamen vazgeçebilir ve ayrıca bazı listelerinizi programdan çıkarabilirsiniz.

Programdan vazgeçmek için,

  • ‘Kargo Tercihlerini Yönet’e gidin
  • ‘Global Kargo Programı’ seçeneğinin yanındaki Düzenle’ye tıklayın
  • ‘Vazgeç’e tıklayın

 

Talebinizin işlenmesi 72 saate kadar sürebilir.

Global Kargo Programı’ndaki etkin listelemelerden tek bir listelemeyi nasıl kaldıracağınızı aşağıda bulabilirsiniz.

Satıcı Merkezi’nde, listeleme sekmesi altında ‘Etkin’ seçeneğini seçin. Düzenle’ye tıklayın ve açılır menüden Seçiliyi Düzenle’yi seçin. Kargo Detayları Ekle bölümünde Düzenle Seçilen Politikayı tıklayın.

Açılan Düzenle Kargo Politikası iletişim kutusunda, Uluslararası Kargo bölümüne tıklayın ve “ABD Kargo Merkezine Gönder” yazan seçeneğin yanındaki kutuyu işaretlemeyi kaldırın.

Değişikliklerinizi kaydedin ve onaylayın ve eBay tarafından listeleme kaldırılacaktır.

Eğer tüm etkin listelemelerinizi global kargo programından kaldırmak istiyorsanız, işte adım adım bir kılavuz

  • Satıcı Merkezi’nde, listeleme sekmesi altında ‘Etkin’ seçeneğine tıklayın.
  • Düzenle açılır menüsünden ‘Tüm Listelemeleri Düzenle’ye tıklayın
  • Tüm listelemelerinizi seçmek için sol üst sütunda bulunan kutuyu işaretleyin.
  • Düzenle açılır menüsünde Kargo politikası’na tıklayın
  • Değişiklik yapmak için, Kargo Politikası iletişim kutusunda ‘Değiştir’e tıklayın ve kargo politikası adının yanındaki Düzenle’yi seçin
  • Kargo Politikası iletişim kutusunda, “ABD Kargo Merkezine Gönder” yazan seçeneklerin yanındaki işaretli kutuları kaldırın.
  • Değişikliklerinizi kaydedin ve gönderin ve değişiklikler eBay tarafından onaylanacaktır.

 

Evet ve Hayır! eBay, iç kargo merkezine sevkiyat için ShipCover sigortası sunmamaktadır.

Bunun yerine, satıcılar tercih ettikleri taşıyıcıdan malın iç kargo merkezine nakli sırasında sigorta sağlayabilirler.

Uluslararası kargo kısmı için, global kargo programı USPS Priority International Mail aracılığıyla mal için kapsama sunar.

 

eBay Global Kargo ile Nasıl İletişime Geçilir?

eBay’in web sitesinin üst kısmında, “Müşteri Desteği”ne tıklayın, “eBay ile İletişim”i seçin ve zaten giriş yapmadıysanız giriş yapın. Sorunuzu veya endişenizi en yakından eşleşen konuyu seçin.

Sorununuzu çözmezse “Bizi Arayın” bağlantısına tıklayın.

“Bizi Arayın”ı tıkladıktan sonra, bir telefon numarası ve bir PIN göreceksiniz. PIN, 15 dakika içinde geçerliliğini yitirdiğinden, bu süre içinde aramayı yapmanız gerekmektedir.

 

Sonuç

Bu yazıda, eBay’in global kargo programı hakkında detaylı bir şekilde tartıştık.

Görüldüğü gibi, Global Kargo Programı, erişim alanınızı genişletmek ve daha fazla satış yapmak için harika bir yoldur. Ancak, bazı sorunları yok değildir.

Programı kullanmaya başlamadan önce neyi imzaladığınızı bilmek önemlidir.

eBay satıcısı olarak, Global Kargo Programı’nda etkin listelemeleriniz var mı? Deneyiminizi yorum bölümünde bizimle paylaşın.