eBay Hesabınız Askıya Alındı mı? İşte Yapmanız Gerekenler

Evet, bir süredir bunun üzerinde konuşuyoruz, ancak görünüşe göre 2024’te bile eBay hesap askıya alma durumları hala yaygın.

Endişelenmeyin…

Birçoğumuz bu durumu yaşadık.

eBay işimiz büyüyor, satışlar aydan aya artıyor, sadece bir gün; giriş yaptığımızda karşımıza bu mesaj çıkıyor.

message

Korkulan eBay Hesap Askıya Alma Bildirimi. Bu, her eBay satıcısının kalbini doğrudan karınlarına düşürebilir.

Eğer eBay’de sadece bazı gereksiz eşyalarınızdan kurtulmak için satış yapıyorsanız, eBay hesabınızın askıya alınması daha az sorun teşkil edebilir.

Ancak, bir işletme işletiyorsanız, askıya alınan bir eBay hesabı ciddi nakit akışı ve çalışan sorunlarına yol açabilir.

Bu makalede, eBay’deki hesap askıya alma durumu hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve hesabınızın askıya alındıysa ne yapmanız gerektiğini ve belki de eBay hesabınızın nasıl tekrar etkinleştirilebileceğini inceleyeceğiz.

 

 

Ana Noktalar

  • eBay’de tutma, kısıtlama ve askıya alma arasındaki farkı anlayın.
  • eBay hesap askıya alma nedenlerini ve bunlarla nasıl başa çıkılacağını bilin.
  • eBay’in yönergelerini ve talimatlarını dikkatlice takip ederek hesap askıya alma sorunlarını çözün.

 

Başlamadan Önce

  • eBay’in satış standartlarına ve ödeme politikalarına uyum sağladığınızdan emin olun.
  • Alıcı anlaşmazlıklarını veya işlem sorunlarını hızlı bir şekilde çözme konusunda hazır olun.
  • Tutma veya kısıtlamalardan kaçınmak için ödeme bilgilerinizi ve gönderim detaylarını düzenli olarak güncelleyin.

 

Tutma vs. Kısıtlama vs. Askıya Alma – Aralarındaki Fark Nedir?

eBay’den gelen tüm askıya alma durumları aynı değildir.

Bazıları, ödeme bilgilerinin süresinin dolması veya gecikmiş ödemeler gibi daha küçük sorunlarla ilgilidir, diğerleri ise yasadışı mal satma gibi çok daha ciddi durumlardır.

 

Tutma – Hesap tutmaları genellikle ödeme yöntemi bilgilerinizin süresinin dolması veya ödeme yapmamış olmanız durumunda hesabınıza konur. eBay, bu durumu kendilerini maddi kayıptan korumak için yapar.

Genellikle bunları çözmek ve eBay hesap askıya alımınızı kaldırmak için sadece ödeme bilgilerinizi güncellemeniz veya tek seferlik bir ödeme yapmanız yeterlidir.

Kısıtlama – Hesap kısıtlamaları, bir tutmadan daha ciddi olup genellikle performans standartlarıyla ilgili konularla ilgilidir. Eğer eBay’in satış standartlarını karşılamazsanız (yüksek işlem kusur oranı veya düşük değerlendirmeler gibi), sizi arama sonuçlarında aşağıya çekebilir veya belirli ürünleri satmaktan men edebilirler.

Askıya Alma – eBay hesap askıya alma, eBay’in bir hesaba karşı alacağı en ciddi önlemdir. Genellikle, bu durum en aşırı durumlar için olur, örneğin eBay’de yasadışı mal satmak gibi.

 

eBay neden satıcı hesaplarını askıya alır?

Peki, eBay neden hesapları askıya alır, zaten?

Çünkü eBay bir pazar olarak faaliyet gösteriyor, topluluğun kötü alıcılar ve satıcılardan korunması onların görevi.

Eğer platform, birbirlerini kandırmaya veya sistemi atlatmaya çalışan alıcılar ve satıcılarla doluysa, bu eBay’in itibarını zedeler.

Sonuçta, eBay markalarını korumak istiyor, bu da demek oluyor ki liste yönergelerine uymayan herkese (hesap kısıtlamaları şeklinde) karşı önlem alacaklar.

Bu durum nihayetinde duruma göre değiştiği için eBay’in hesap askıya alma nedenlerinin tam bir listesi yoktur, ancak işte en yaygın olanlardan bazıları.

 

1. Ödeme Sorunları

eBay, hesabınızda aşağıdaki sorunlardan birine sahipseniz bir tutma koyacaktır:

  • eBay satıcı ücretlerinizi ödemeyi ihmal edersiniz.
  • eBay’e, alıcıya yaptıkları bir geri ödemeyi ödemezseniz.
  • Ödeme bilgileriniz güncel değildir.

 

eBay ile Ödeme Sorunlarını Nasıl Çözebilirsiniz – Hesabınızdaki herhangi bir ödeme sorununu düzeltin. Satıcı hesabınız için gereken eBay ücretlerini zamanında ödediğinizden emin olun, müşterilere yapılan herhangi bir geri ödemeyi eBay’e ödeyin ve ödeme bilgilerinizi güncel tutun ve herhangi bir ödenmemiş ücreti ödediğinizden emin olun.

2. Siparişlerin Gecikmeli Gönderimi

eBay’de, gecikmiş gönderim büyük bir sorun olabilir.

Birçok alıcı, eBay üzerinde bir satın alma işlemi yapmadan önce tahmini teslimat tarihini kontrol eder, bu nedenle bunu onurlandırmanız önemlidir.

Eğer bir öğenin 7 gün içinde teslim edileceğini söylüyorsanız, o tarihe kadar teslim edilmiş olmalıdır.

Bir öğeyi çok yavaş göndermek, kötü satıcı metriklerine neden olabilir ve bu da hesap askıya alınmasına yol açabilir.

eBay ile Gecikmiş Gönderim Sorunlarını Nasıl Çözebilirsiniz – Siparişlerinizi hızlı bir şekilde gönderin. İdeal olarak, ödemeyi aldıktan hemen sonra ürünleri göndermelisiniz. Bir adım daha ileri gitmek istiyorsanız, ürünün alıcıya belirttiğiniz tarihten önce ulaşmasını sağlamaya çalışın.

 

3. Gecikmiş (veya Hiç) Takip Numarası Yüklemeleri

Online alışveriş yapanlar, ödedikleri ürünleri almaya her zaman heveslidirler.

Düşünün – kaç kez bir şey satın aldınız ve sadece birkaç gün sonra kargo detaylarını kontrol ettiniz?

eBay bunun farkında, bu nedenle bir öğe sattığınızda, eBay takip detaylarını alıcılarla paylaşır. Bunun hızlı bir şekilde yapılması, müşteri memnuniyetini eBay pazarlarında sürdürmek için önemlidir.

Eğer hiç takip bilgisi yüklemezseniz, eBay sizin işinizi düzgün yönetme yeteneğiniz olmadığını veya izlenen bir kargo hizmeti kullanmadığınızı düşünebilir.

Nihayetinde, takip bilgilerini hızlı bir şekilde sağlayamama, kötü bir alıcı deneyimine neden olabilir ve bu da eBay hesap askıya almasına yol açabilir.

eBay ile Gecikmiş Takip Numarası Sorunlarını Nasıl Çözebilirsiniz – Ürün takip bilgilerinizi mümkün olan en kısa sürede yükleyin. Bu, eBay’deki satıcı metriklerinizi iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda askıya alınma riskiyle karşılaşmazsınız.

 

4. Sorunlu İşlemler

Sorunlu işlemler, küçük hatalardan – örneğin kargo sırasında hasarlar – daha büyük, daha aldatıcı sorunlara kadar her şey olabilir – örneğin, açıkça kullanılmış olan ama “yeni” olarak işaretlenmiş bir öğe satmak gibi.

Bu, hesabınızın askıya alınmasının kolay bir yoludur. Kalite konusunda abartıya kaçmayın. Ürün açıklamalarınızda, ürünü dürüst olmayan satış taktikleri olmadan olduğu gibi tanımlayın.

Bu sadece satış yapmakla ilgili değil; müşterinin beklentisini karşılamakla ilgilidir.

eBay ile Sorunlu İşlemleri Nasıl Çözebilirsiniz – Listelerinizde yalan söylemeyin. Eğer kullanılmış ve çizikleri olan bir öğe satıyorsanız, bunu açıklamanızda belirtin.

Müşterinin tam olarak ne bekleyeceğini bilmesi için ürünü olduğu gibi tanımlayın ve bu beklentilerin karşılanmasını sağlayın. Bu konuda sorun yaşadığınız mevcut listeleriniz var mı? Bunları hemen güncellemenizi öneririz.

 

5. Alıcı Anlaşmazlıklarını Çözememe

Bir müşterinin bir ürünle ilgili bir sorunu varsa, bunu hızlı bir şekilde çözebilmelisiniz.

İşte bu nedenle eBay’in bir satıcı çözüm merkezi bulunmaktadır.

Müşteri çözüm merkezinde bir dava aldığınızda, mümkünse çözüm bulun. Hatta müşterinin mantıksız olduğunu düşünseniz bile.

Ayrıca, bu tür durumların daha fazlasına yol açmayacak şekilde listelerinizi tasarlamak da iyi bir fikirdir. İşletmenize özgü terimleri içeren küçük yazılar eklemeyin.

eBay’in alıcıları, eBay ekosistemi içinde tutarlı bir deneyim bekledikleri için dikkate almak olası değildir.

eBay’de Alıcı Anlaşmazlıklarını Nasıl Çözebilirsiniz – Listelerinizi alıcı gözüyle tasarlayın ve işletmenize özgü küçük yazı terimlerinden kaçının. Bir müşterinin bir satın alma işlemiyle ilgili bir sorunu varsa, onları memnun etmek için gerekeni yapın.

 

6. İletişim Bilgilerini Paylaşma veya eBay Dışında Satış Yapma

eBay dışında satış yapmak büyük bir hata ve muhtemelen bir hesap askıya alınmasına yol açacaktır.

eBay’de satış yapmaya başladığınızda, satışlarınızdan gelen işlem ücretleri onların gelir kaynağıdır. Hatta bir alıcı, eBay dışında bir işlem yapma isteğinde bulunsa bile, bu eBay’in kurallarına aykırıdır. Bu nedenle yapmayın.
Ayrıca, alıcılarla sadece eBay’in ileti sistemini kullanarak iletişim kurmanıza izin verilir. eBay mesajları aracılığıyla iletişim bilgilerini paylaşmak, hesabınızın kısıtlanmasına veya askıya alınmasına neden olacaktır.

eBay, bu şekilde alıcı/satıcı iletişimlerine sonradan herhangi bir sorun ortaya çıkarsa bakabilir. Bu yüzden bir profesyonel ipucu: sadece eBay mesajları aracılığıyla iletişim kurun! eBay, bu konuda oldukça kararlıdır.

eBay Dışında Satış Yapma ve İletişim Sorunlarını Nasıl Çözebilirsiniz – Basit. eBay dışında alışveriş yapmayın veya alıcılarla iletişim kurmayın.

Kurallar içinde kaldığınızdan emin olmak mı istiyorsunuz? eBay’de nasıl satış yapılacağına dair dolu dolu kaynağımıza göz atın.

 

7. Fikri Mülkiyet Hırsızlığı

Başkalarının fikirlerinden veya telif hakkı materyallerinden kar elde etmek eBay’de yasaktır.

Bu, diğer satıcıların fotoğraflarını veya açıklamalarını kullanmanıza izin verilmediği anlamına gelir.

Sadece bu da değil, aynı zamanda müşteriler aldatılmaktan nefret eder, bu nedenle eBay taklit veya sahte ürünlerin satışını önler.

eBay’deki fikri mülkiyet sorunlarını nasıl çözebilirsiniz – Diğer satıcılardan fotoğraf veya açıklama çalmayın ve sahte veya taklit ürünler satmayın. Listenizdeki her şey müşteriyi aldatma niyeti olmadan size özgü olmalıdır.

 

8. Yasaklı Ürünleri Listeleme

eBay’de satılması yasak veya sınırlı olan ürünleri listelemek, hesabınızın askıya alınmasının kolay bir yoludur.

Ayrıca, açıkça belirtildiği gibi, eBay’de herhangi bir yasa dışı şeyi satmanıza izin verilmez.

eBay’de yasaklanmış bir ürün listelemeyi nasıl çözebilirsiniz – Bir öğe listelemeden önce eBay’in yasaklı ürün listesini kontrol edin ve şartlarını ihlal etmediğinizden emin olun.

 

eBay Hesabınızı Askıdan Nasıl Kurtarabilirsiniz – Adım Adım Rehber

Yukarıdaki faaliyetlerden kaçınsanız da (veya belki de yapmadınız), eBay hala hesabınızı askıya almış olabilir.

Peki şimdi ne yapmalısınız?

İyi haber şu ki, eBay hesabınızı iş uygulamalarınız konusunda dürüst ve şeffaf olarak geri alabilirsiniz.

eBay hesabınızı askıdan kurtarma yollarını ararken, eBay’i safdışı bırakmanın yolları hakkında bazı hizmetler, web siteleri veya öğreticilerle karşılaşabilirsiniz.

Bunların detaylarını daha sonra bilgi amaçlı ele alacağım, ancak eBay üzerinde bir iş kurma konusunda ciddiyseniz, bunlardan kaçınmanızı kesinlikle öneririm.

Daha iyi çalışan ve neredeyse tüm durumlarda işe yarayan şey şudur…

 

1. Hesabınızın Neden Askıya Alındığını Anlayın

Bir askıdan kurtulmak için, neden askıya alındığınıza dair iyi bir anlayışa sahip olmak önemlidir.

Çoğu zaman, eBay size bir e-posta göndererek nedenini bildirecektir.

Maalesef bu e-posta bazen belirsiz olabilir; hesabınızın “güvenlik endişeleri” gibi şeyler için askıya alındığı gibi ifadeler içerebilir.

Eğer durum böyleyse, eylemlerinize geri dönün.

Gerçekten dürüst bir şekilde eBay’de satış yapıyor muydunuz? Alıcılar tarafından dürüst olmayan bir şekilde algılanabilecek bir şey yapmış olabilir misiniz?

Herhangi bir nedenle eBay’in hoşlanmadığı bir şey yapıyor olabilir misiniz?

Bu, hesabınızın neden askıya alındığı olabilir.

 

2. eBay’in Talimatlarını İzleyin

Askıya alma e-postasında, eBay genellikle hesabınızı nasıl yeniden etkinleştirebileceğinizi size bildirecektir.

Ayrıca, geçerliyse, askı sürenizin süresini de belirteceklerdir.

Bu 7 gün, 10 gün veya 30 gün olabilir. Daha kötü durumlarda, tüm satış ayrıcalıklarınızın tamamen kaybolduğu süresiz bir askı olabilir.

Eğer askı süreniz belirli bir süre içinse, yapabileceğiniz tek şey beklemektir.

Bir kısa askıya alınma süreniz olsa bile, bunun ciddiye alınmaması gerektiğini düşünmeyin. Hesabınızın neden askıya alındığını inceleyin ve hesabınızın yeniden etkinleştirilme zamanına kadar sorunları çözmek için çalışın, böylece daha sonra daha uzun bir askı veya daha kötüsü – süresiz bir askıyla karşılaşmazsınız.

Süresiz bir askı durumunda, çünkü bunlar kalıcı olması amaçlanmıştır, bunun üzerinde harekete geçebilmeniz için en fazla bir yıl beklemeniz gerekebilir. Daha fazlası daha sonra.

Askı süresini beklemeyi önermediğim tek durum, aşağıdaki durumlardan biri size uygularsa ve bunun yerine hemen eBay’i aramanızdır:

  • Gerçekten hiçbir şey yapmamışken askıya alındıysanız ve eBay bir hata yaptıysa.
  • Başınıza gelen bir suç nedeniyle askıya alındıysanız.

 

Ancak unutmayın ki genellikle bir askıya alınma durumuna neden olan bir geçmişiniz vardır. Genellikle bunun neden olduğu bir tek olay değildir.

Askı süresinin ne kadar süreceği hakkında size bilgi vermenin yanı sıra, eBay ayrıca hesabınızın yeniden etkinleştirilmesi için gerekli adımları size sağlayacaktır.

Bu, ihlal etmiş olabileceğiniz politikaları anladığınızdan emin olmayı sağlayan sınavları geçmeyi, kimliğinizi doğrulamak için belgeler göndermeyi içerebilir, vb.

Şimdi, bazı kılavuzlar size eBay’in talimatlarını takip etmemenizi, bunun sadece sizden daha fazla bilgi almak ve size karşı bir dava oluşturmak için oldugunu söyleyecektir.

Bu böyle değil.

Eğer dürüst uygulamalara sahip gerçek bir işletmeyseniz, endişelenecek bir şeyiniz yok.

Your goal should be to build a long-term, trusting relationship with eBay. The success of your Amacınız, eBay ile uzun vadeli, güvene dayalı bir ilişki kurmaktır. İşletmenizin başarısı buna bağlıdır.

Hesabınız askıya alındığında eBay ile güven oluşturmanın en iyi yolu, hesabınızın yeniden etkinleştirilmesi için talimatları takip etmektir.

3. Eğer eBay hesabınızı yeniden etkinleştirmediyse, onları arayın

Öyleyse, eBay’in sizden istediği tüm gerekli görevleri tamamladınız ve askı süresini beklediniz, ancak hesabınız hala kısıtlamalardan kurtarılmadı.

Şimdi ne yapmalısınız?

İşte onları aramalı olduğunuz zaman.

Onlarla telefon görüşmesine geçmeden önce şu bilgilere sahip olun:

  • eBay kullanıcı kimliğiniz
  • Hesabınızla ilişkilendirilmiş e-posta adresiniz
  • Dava referans numaranız
  • Askı hakkında gönderdikleri e-postanın bir kopyası

 

Yukarıdaki belgelerin yanı sıra argümanlarınızı hazırlamak istersiniz. Ödevinizi yapın. Hesabınızla ilgili yapmanız gereken herhangi bir iddiayı destekleyebilmek için durumunuza özgü eBay politikalarını gözden geçirin.

Ayrıca, profesyonel ve sakin bir tonla konuşun. Konuştuğunuz kişinin sizin tarafınızda olmasını istersiniz.

Eğer size yardımcı olmaya istekli olmayan bir kötü bir temsilci ile karşılaşırsanız, telefonu kapatın ve yeni biri ile tekrar arayın.

Aramaya hazır olduğunuzda, işte eBay müşteri destek numarası:

+1-866-540-3229

Ayrıca, durumunuz hakkında dürüst olmanın önemli olduğunu unutmayın.

Hata yapsanız bile, onlara bu konuda farkında olduğunuzu ve bunun tekrar olmayacağını nasıl sağlayacağınızı açıklayın.

 

eBay Askıya Alma Eylem Planı Özeti

İşte yukarıdaki 3 adımın özetlenmiş bir versiyonu:

  1. Neden askıya alındığınızı anlayın. Eylemlerinizi, alabileceğiniz herhangi bir uyarıyı ve eBay üzerinde iş yapma şeklinizi düşünün. Bir askı gerektiriyor mu? Değilse, eBay’i hesabınızın askıdan kaldırılması konusunda ikna etmekte sorun yaşamamalısınız.
  2. Askıya alındığınızda, eBay size askı süresi ve hesabınızı askıdan kaldırmak için gerekli adımlar hakkında ayrıntılar içeren bir e-posta gönderir. Askı süresini bekleyin, gerekli adımları tamamlayın ve gelecekteki askıları önlemek için iş uygulamalarınızı değiştirin. Eğer askınız süresizse, yollarınızı değiştirin, bir yıl bekleyin ve eBay ile yeniden etkinleştirme konusunda iletişime geçin.
  3. Ebay’in e-postasında belirtilen gerekli adımları tamamladıysanız ve askı süresinin ardından hala hesabınızı yeniden etkinleştirmedilerse, gerekirse arayın ve hesap bilgileriniz ve talimatları ve şartları nasıl takip ettiğinize dair ikna edici argümanlarınızla hazır olun. Her şey konusunda nazik ve dürüst olun.

 

Ebay hesabınızın askıdan kaldırılması hakkında önemli noktalar

  1. eBay’den gelen herhangi bir politika güncelleme e-postasını dikkatlice okuyun, böylece işinizi nasıl etkileyebileceklerini güncel bir şekilde öğrenin. Gerekirse, iş modelinizi bu değişikliklere uyarlayın. Bu e-ticaretin doğasıdır. eBay’in platformunda satış yapmaya devam etmek ve askıdan kaçınmak istiyorsanız, eBay politikalarına %100 uyumlu olduğunuzdan emin olmalısınız.
  2. Askıdan kurtulmak için yeni eBay hesapları oluşturmaktan kaçının. eBay’i kandırmak teknik olarak mümkün olabilir, ancak ilk hesabınız onların şartlarını ihlal ettiği için, yeni eBay hesabınızın da askıya alınma olasılığı yüksektir. eBay sizi bunu yaparken yakalarsa, sizi platformlarından kalıcı olarak yasaklarlar. eBay’i karşı çalıştığınız bir platform olarak düşünmeyin. Onları iş ortağınız olarak düşünün. Sizin iyi iş yapmanızı istiyorlar – bu şekilde para kazanıyorlar.

Yapmaktan Kaçının

  • eBay’in politikalarını ihlal eden faaliyetlere girmeyin, yasaklı ürünleri satmak veya fikri mülkiyet hırsızlığı gibi.
  • Gecikmiş kargo ve zamanında takip bilgisi sağlama gibi eBay politikalarını ihlal eden faaliyetlerden kaçının.

 

Sorunları Nasıl Önlersiniz

  • Alıcılarla açık ve dürüst iletişimi sürdürmek için çatışmaları çözün.
  • eBay hesap bilgilerinizi güncel tutun ve eBay’in liste politikalarına uyumu sağlayın.

 

Ebay Hesap Askıya Alma ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bir eBay askıya alma kalıcı mıdır?

Çoğu durumda, hayır.

Eğer hesabınız askıya alındıysa, eBay size askı süresi ve hesabınızı yeniden etkinleştirmek için atılacak adımlar hakkında bilgi içeren bir e-posta gönderecektir.

Genellikle, askı süresi belirli bir süre zarfında 7 gün, 10 gün veya 30 gün olacaktır.

Daha kötü durumlarda, askı süresiz olabilir, bu da tüm satış ayrıcalıklarını kaybettiğiniz anlamına gelir. Hemen hemen tüm durumlarda, eBay’e hiç geri dönmenize izin verilmeyecektir.

Bu genellikle daha önce askıya alındıysanız ve askıdan kaldırıldıktan sonra satış uygulamalarınızı değiştirmediyseniz meydana gelir, bu nedenle ilk kez meydana geldiğinde hatalarınızdan öğrenmek önemlidir.

Yukarıda askıdan nasıl kurtulacağınızla ilgili talimatlarda belirtildiği gibi, en iyisi beklemek, hatalarınızdan öğrenmek ve düzeltmek, ve eBay’in askıyla ilgili gönderdiği e-postadaki talimatları takip etmektir.

 

Belirsiz bir askıdan sonra eBay’de tekrar satış yapabilir miyim?

Belirsiz bir askı, eBay’de satış yapma ayrıcalıklarınızı kaybettiğiniz anlamına gelir. Bu genellikle yasaları ihlal eden, yasadışı veya yasaklı ürünler satan veya daha önce askıya alındıktan sonra yollarını değiştirmeyen satıcılar için meydana gelir.

Eğer eBay’de dürüst olmayan iş uygulamaları kullanarak satış yapıyorsanız, hesabınızın sonunda belirsiz bir şekilde askıya alınmasını beklemelisiniz.

Belirsiz bir askı aldığınızda, aşağıdaki seçeneklere sahip olursunuz:

  1. Eğer gerçekten hiçbir şey yapmadıysanız, askının kaldırılması için eBay ile iletişime geçebilirsiniz, ancak belirsiz askılar genellikle kısa süreli olanlarla takip edildiği için iş uygulamalarınızda muhtemelen bir sorun var demektir.
  2. Eğer bir şeyler yanlış yaptıysanız, size muhtemelen hesabınızın yeniden etkinleştirilemeyeceğini söyleyeceklerdir. Bu durumda, yaklaşık bir yıl bekleyin, ardından eBay ile iletişime geçin ve “yeni siz”i sunun, ve eğer gerçekten değiştiğinize ve dürüst iş uygulamalarını takip etmeye istekli olduğunuza ikna olurlarsa, hesabınızı size yeniden etkinleştirebilirler.

 

Peki, belirsiz bir askıdan sonra eBay’de tekrar satış yapabilir misiniz?

Belki, ama muhtemelen iş uygulamalarınızı ayarlamalı ve eBay’in sizi tekrar pazarlarına geri almalarını düşünmeye bile başlamadan önce bir yıldan fazla beklemelisiniz.

Eğer sistemle oynama, birden fazla hesabı kötüye kullanma veya satın alma kötüye kullanma nedeniyle askıya alındıysanız, suç veya marka hakkı ihlali nedeniyle askıya alındıysanız geri dönme şansınız daha yüksektir.

Unutmayın, eBay hem alıcıları hem de satıcıları mutlu tutan bir ortam oluşturmayı amaçlar. Alıcıların ve satıcıların iş yapma konusunda güvenebileceği bir platform istiyorlar.

 

Askıya alınan eBay hesabım varsa yeni bir eBay hesabı açabilir miyim?

Evet, teorik olarak askıya alındıktan sonra yeni bir eBay hesabı açabilirsiniz, ancak bunu tavsiye etmiyorum. eBay’in bu tür faaliyetleri tespit etmek için gelişmiş sistemleri var ve yakalanırsanız bu, belirsiz bir askıya yol açacaktır.

Pratikte, yeni bir hesap açmak, önceki askıya alınma nedenleriniz çözülmedikçe yalnızca askınızı geciktirecektir.

Bu sorunları ilk başta sizi askıya alan nedenleri düzeltmeden bu yolu izlerseniz, eBay sizi yakalayana veya yeni hesapları aynı sorunlardan dolayı askıya alana kadar sürekli yeni hesaplar açma döngüsüne gireceksiniz.

Bu nedenle, geçici bir çözüm bulmak yerine sorunu düzeltmek daha iyidir.

Ancak, eğer devam etmeyi istiyorsanız (tekrar belirtiyorum, bunu önermiyorum), bunu başka bir isim, yeni bir e-posta adresi, yeni bir telefon numarası, yeni bir adres ve ideal olarak IP adresinin takip edilmediği yeni bir konum altında yapmanız gerekecektir.

Sadece bilgi amaçlı, bunu başarmak için birkaç seçenek:

 

Nasıl gizli bir eBay hesabı açılır

Aşağıda, gizli bir eBay hesabı oluşturmak için bazı hızlı ipuçları bulunmaktadır – ancak yakın zamanda daha kapsamlı bir rehber oluşturduk. Güncellenmiş kılavuzumuza göz atın: eBay gizli hesap nasıl oluşturulur

Seçenek A – Çevrimiçi bir eBay hesabı satın alın

İnternet üzerinde, yüksek satış limitlerine ve %100 olumlu geri bildirime sahip yaşlı eBay hesaplarını satın alabileceğiniz birçok hizmet bulunmaktadır. Birçok hatta aynı isme sahip PayPal hesapları bile bulunmaktadır.
Bu seçeneği tercih ederseniz, gerçek isim zaten kaydedilmiş olacaktır, bu nedenle kimliğiniz eBay’e karşı anonim kalacaktır.

Bu seçenekle gizli kalmak için farklı bir IP adresine, farklı bir bilgisayardan çalışmaya ve sizi tanımlamaktan koruyan diğer teknik detaylara dikkat etmeniz gerekecektir.

Seçenek B – Bir aile üyesi veya yakın arkadaşınıza eBay hesabı açtırın

Eğer istekliyse, bir aile üyesinden veya arkadaştan adınıza bir eBay hesabı açmasını isteyebilirsiniz.

eBay’e karşı anonim kalmak için farklı bir LLC açmanız ve yukarıda listelenen gizlilik uygulamalarını takip etmeniz gerekecektir.

 

eBay, iyi satıcı metrikleri olan hesapları askıya alır mı?

İyi satıcı metriklerine sahip olmak önemlidir, ancak hesabınızın askıya alınmasını tamamen engellemez.

Satıcı metrikleri, performansın bir göstergesi olarak ve eBay satıcılarının bu performansı takip etmelerine yardımcı olmak amacıyla bulunur, politika ihlallerine karşı bir güvence olarak değil.

Eğer eBay’in şartlarını ihlal ederseniz, hesabınıza bir askı yerleştirileceğinden emin olabilirsiniz – satıcı metrikleriniz ne kadar iyi olursa olsun.

 

İyi metriklere sahip satıcılardan gelen bazı politika ihlali örnekleri şunlardır:

  • Alıcıları geri bildirimi değiştirmeye zorlamak.
  • Alıcı gibi davranarak eBay’i aramak.
  • eBay’in ücretlerini ödememek.
  • Fake veya taklit ürünler satmak.
  • Aynı ürünü farklı eBay hesapları üzerinden satmak.

 

Bu durumlar eBay’in kötü satıcı metrikleri kadar itibarını zedeleyeceği için kesinlikle önlem alacaklardır.

İyi satıcı metriklerine sahip olsanız bile, hesap askıya alma durumundan kaçınmak için iyi iş uygulamalarınız olmalıdır.

 

eBay, bir satıcıyı hesabını askıya almadan önce uyarır mı?

eBay, hesabınızın askıya alınma riski altında olduğunda uyarılar gönderir, ancak bunlar askıya alma uyarıları değildir. Bunlar, politika ihlali uyarılarıdır.

Size bir bildirim gönderebilirler, örneğin, bir liste telif hakkı materyal içeriyorsa, bununla ilgili bir uyarı gönderebilirler, ancak bunun için hesabınızı askıya almazlar.

Bu uyarılar önemli olarak kabul edilmelidir çünkü eBay, bunu terimlerine aykırılık olarak görür ve eBay’in terimlerini ihlal etmeye devam ederseniz, hesabınızı basitçe askıya alabilirler, bu uyarıları vermeye devam etmek yerine.

 

eBay’de neden dolandırıcılar askıya alınmaz?

Ne yazık ki, eBay’de dolandırıcılık gerçekten artmaktadır. İnsanlar yasadışı elde edilen ürünleri satıyor, satın alınan ürünleri göndermiyor, eBay hesapları oluşturmak için kimlikleri çalıyor ve izin verilenin üzerinde alım veya satış yapmak için birden fazla hesap kullanıyor.

eBay, terimlerine aykırı davranan satıcıları askıya almak için elinden geleni yaparken, bu kişiler genellikle izlerini kapatmada çok yeteneklidir. Yakalandıklarında, genellikle yerine başkasını koyarlar veya yeni bir hesap açmanın bir yolunu bulurlar.

eBay’in çaba göstermediği anlamına gelmez, bu dolandırıcılar, eBay’in onları takip etmesinin mümkün olmadığı bir şekilde arka planda hareket ediyorlar ve genellikle iş işten geçene kadar fark edilmiyorlar.

 

eBay hesabınız askıya alındığında PayPal hesabınız nasıl etkilenir?

GÜNCELLEME: Bu kılavuzu yazdıktan sonra, eBay artık PayPal’ı tercih edilen ödeme işlemcisi olarak kullanmıyor. Bunun yerine, eBay Şirketleşmiş Ödemeleri kullanmaktadır, bu, eBay, Payoneer ve banka hesabınız arasında ödeme yapmak ve ücretleri yönetmek için entegre bir çözümdür.

eBay ve PayPal 2015 yılında bağımsız şirketler haline geldi, ancak hala sıkı bir ilişkileri var.

Bazı insanlar PayPal’ın ve eBay’in aynı şirket olduğunu düşündüğü için, PayPal genellikle eBay satıcılarından askıya alma sorunları hakkında şikayetler alır.

Ayrıca, kötü niyetli eBay satıcılarını kullanan PayPal kullanıcılarını da askıya alabilir çünkü bu satıcıların eBay’e yaptıkları gibi itibarlarına zarar vermelerini istemezler.

Bu tür bağlantılar, teknik dünyamızın doğasında bulunmaktadır. Yakında, bir platformdan yasaklanmak veya askıya alınmak, sizi herhangi bir e-ticaret sitesinde işlem yapmaktan men eden bir İnternet kara listesine yönlendirebilir.