eBay, Satış Geçmişini Liste Sayfalarından Kaldırıyor

Kartal Gözlü Satıcılar, Son Girişlerinde eBay’de Dikkat Çekici Bir Değişiklik Fark Etti. eBay, eBay Liste Sayfalarından Satış Geçmişini Kaldırdı!

Deneyimli satıcılar, liste sayfalarındaki öğeleri görebiliyorlardı, ancak artık hiperbağlantılı değil, bu da demek oluyor ki önceki satılmış ürünlere tıklayamazlar. Eğer bu değişikliği fark eden satıcılardan biriyseniz, muhtemelen cevaplar için çabalıyorsunuzdur. Gözüküyor ki eBay başka bir güncelleme yapmış, ya da bir hata mıydı? En iyi puan alan satıcılar da bu durumdan nasibini aldı.

eBay, neden eBay liste sayfalarından satış geçmişini kaldırdı? Ve neden bu kadar önemli bir konu?

Eğer sitenin başına ne geldiğini merak ediyorsanız ve satıcı merkezinde satılan geçmiş verilerini alıp alamayacağınızı düşünüyorsanız, okumaya devam edin.

Özellikle eBay’de faaliyet gösteren çevrimiçi satıcılar, satış geçmişini eBay satışlarını gözden geçirmek ve diğer amaçlar için kullanırlar. Bu veriyi nasıl kullanıldığını ve bu sorunu nasıl aşabileceğinizi öğrenin.

Haydi başlayalım!

 

Makale Genel Bakışı

eBay Satış Geçmişini Kaldırıyor: Değişikliklere Güncellemeler
eBay Satış Geçmişini Kaldırıyor: Etkileri Nelerdir?
Satış Geçmişinizi Neden Görmek İstersiniz?
Fiyatlandırma Stratejisi Araştırması
Ürün Araştırması ve Rakip Analizi
Finansal İşlem Raporlama
ZIK Analytics Nasıl Yardımcı Olabilir
eBay Satış Geçmişini Kaldırıyor: Son İpucu

 

eBay Satış Geçmişini Kaldırıyor: Değişikliklere Güncellemeler

Çoğu eBay satıcısı hesaplarına giriş yaptıklarında şaşkına dönüyor: hala satış geçmişlerini görebiliyorlar ancak artık bu bağlantılı değil.

Güncelleme öncesinde, bir satıcı belirli bir listeleme için satılan miktar üzerine tıklayabilirlerdi.

Ayrıca satılan tarihi ve ürün fiyatını da görebilirlerdi. Bu güncelleme ile satılan öğeler artık bağlantılı değil.

eBay Satış Geçmişini Kaldırıyor: Etkileri Nelerdir?

eBay’in listenizden satış geçmişini kaldırmasıyla, bu durumun yarattığı etkiler nelerdir?

Satıcı için potansiyel etkiler bulunmaktadır, özellikle rakip analizi yapma ve manuel ürün araştırma konularında.

İlk olarak, başka bir satıcının belirli bir ürün üzerinde kaç satış yaptığını ve fiyatını hala görebilirsiniz. Ancak, yalnızca toplam satış sayısına erişim sağlayacaksınız, tarihsel verilere değil.

Örneğin, belirli bir ürün için toplam satış sayısını görebilirsiniz, diyelim ki 32 satış. Ancak, belirli bir liste üzerinde ürün araştırması yaparken, son satın alma tarihinin ne zaman olduğunu ve geçmiş 30 gün içinde kaç sipariş oluşturduğunu göremeyeceksiniz.

Eğer son zamanlarda satılan popüler ürünleri arayan bir satıcıysanız, artık rakibin liste sayfasına bakarak bu bilgilere erişemeyeceksiniz.

Online mağazanıza ekleyeceğiniz ürünleri seçerken veri odaklı kararlar almak daha zor hale geliyor.

Satıcı olarak, bu değişiklik frustran. Sadece genel satışları görebilmek, ne satacağınıza karar vermek için ihtiyacınız olan bilgilerden mahrum kalmanıza neden oluyor.

 

Satış Geçmişinizi Neden Görmek İstersiniz?

eBay, liste sayfalarındaki satış geçmişini kaldırdığında, bu durum eBay’deki satıcılar için çok yönlü etkilere sahip olur. Çoğu satıcı, birçok nedenle liste sayfalarındaki satış geçmişini görebilmek ister.

 

Fiyatlandırma Stratejisi Araştırması

İlk neden araştırma ve stratejik amaçlar içindir. eBay, en üst düzey çevrimiçi pazar yerlerinden biridir ve ürünleri satıp çevrimiçi para kazanmanın en arzulanan yerlerinden biridir.

eBay, satış geçmişini kaldırdığında, satıcılar için büyük bir gerileme yaşandı.

Platformda başarılı olmak isteyen satıcılar, ürünlerinin yeterince rekabetçi olduğunu ve daha fazla alıcı çekebileceklerini sağlayacak bir fiyatlandırma stratejisi geliştirmelidirler. Satın alma geçmişini ve satış geçmişini görebilme yeteneği burada önemli bir rol oynar.

Öncelikle, fiyatlar sürekli değişir. Bir gün yükselir, bir gün düşer. Listenizdeki doğru fiyatı belirlemenin ve rekabetçi olduklarından emin olmanın sırlarından biri, satış geçmişinize bakmaktır.

Listenizde satılan ürünler, alıcıların bu ürünler için ödemeye istekli oldukları fiyatların iyi bir göstergesidir. Dolayısıyla, geçmişte satılan ürünleri, işiniz için ürünler satarken en iyi fiyatları belirleme aracı olarak kullanabilirsiniz.

 

Ürün Araştırması ve Rakip Analizi

Ayrıca, eBay’nin arama algoritmasını bir araştırma aracı olarak da kullanabilirsiniz.

eBay üzerinden satılan ürünler üzerinde ileri düzey araştırma yapabilirsiniz. Gelişmiş Arama’ya gidin ve herhangi bir arama öğesi veya marka girin. Aramanızın sonuçlarına göre filtreleme yapmak için sonuçları Satılan Listelerine tıklayın.

Bu, arama sonuçları sayfasından satılan ürünleri gösterecektir.

Şimdi aramanızdan satılan ürünler üzerinde rakip analizi yapabilirsiniz. Burada farklı açılardan incelemeniz gereken birkaç faktör var. İlk olarak, diğer satıcıların bu satılan ürünler için belirlediği fiyatlara bakabilirsiniz.

Çoğu satıcı her bir ürün için belirli bir fiyatlandırma stratejisi izler, bu yüzden belirli bir ürün için doğru satış fiyatı hakkında size bir fikir verecektir.

Ayrıca, son birkaç günde çok sayıda satış yapmış belirli bir ürünü incelemek için gelişmiş arama sonuçlarını kullanabilirsiniz. Ürün numarasını, satılan ürün miktarını ve listelerdeki başlık ve açıklamayı kontrol edin.

Bu, eBay listelerinizi nasıl oluşturmanız gerektiği konusunda size birkaç fikir verecektir, böylece benzer ürünler satıyorsanız daha fazla satış yapabilirsiniz.

Bu yaklaşımla araştırma yaparken zaman ve çaba tasarrufu sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda, müşterilerin ne istediğini ve ne kadar ödemeye istekli olduklarını geçmişte satın aldıklarına dayanarak öğrenmenize yardımcı olacaktır.

 

Finansal İşlem Raporlama

eBay’deki satış geçmişinizi araştırma amaçları için kullanabilmenin yanı sıra, finansal faaliyetlerinizi kaydetmek ve raporlamak için de kullanışlı bir araçtır.

eBay hesabınızdaki satış geçmişi, siparişler, işlem tarihi, sipariş numarası, alıcı adı, kargo ücretleri ve diğer ilgili bilgiler gibi detaylı bir bilgi listesi sağlar. Bu, eBay hesabınız için finansal tablonuzu tamamlamanız için gereken önemli bilgilerdir.

eBay’de satış geçmişinize erişiminiz olmadığında, bu bilgileri ayrıntılı olarak takip edemezsiniz. Çevrimiçi işinizi yönetme çabalarınıza zarar verebilir çünkü satışları takip etmek ve vergi amaçları için bu iç kayıtlara ihtiyacınız vardır.

eBay, satış geçmişini kaldırmadan önce, satıcılar eBay satış geçmişindeki tüm satılan ürünleri iki yıla kadar görebiliyorlardı.

 

ZIK Analytics’ in Nasıl Yardımcı Olabileceği

eBay, satış geçmişini satıcı hesaplarının liste sayfalarından kaldırdığında, bu durum eBay’deki çoğu satıcıyı endişelendirdi. Ürün listeleri hakkında önemli verilere nasıl ulaşabileceklerini, özellikle rakip analizi yaparken, düşündüler.

Rakiplerinizin tamamlanan siparişlerine bakmak, ürün araştırmanız için değerli bir perspektif sağlayabilir. Bunun olmaması durumunda, hangi ürünlerin popüler olabileceği konusunda neredeyse kör bir seçim yapmış olursunuz.

ZIK Analytics, bir satış listesi hakkında birkaç faktörü değerlendirme yeteneği sunan bir araştırma aracıdır.

ZIK Analytics aracını başlatmanız ve ardından ürün araştırma sekmesinde eBay’i belirtmeniz yeterlidir, böylece eBay satıcılarından satış bilgisi alabilirsiniz. Ayrıca, rakiplerinizin hangi ürünleri sattığını daha iyi öğrenmek için Rakip Analizi sekmesini de kullanabilirsiniz.

Örneğin, erkek dijital spor saatleri üzerinde araştırma yapmayı düşünüyorsunuz. Bu arama terimini ZIK Analytics Ürün Araştırması arama çubuğuna girin. Araştırma aracı, aşağıdaki gibi ilgili verileri sağlar:

  • Satış oranı
  • Aktif listeleme sayısı
  • Satılan miktar
  • Satış kazancı
  • Başarılı listeleme oranı
  • Ortalama ürün fiyatı
  • Kullanılan anahtar kelime

 

Ürün araştırma aracı ayrıca belirli bir dönemdeki satış aktivitesini görebileceğiniz bir grafik de sağlayacaktır, bu da eBay satış geçmişindeki 12 aya kadar olan süreye kadar olabilir. eBay’deki mevcut güncelleme ile artık bu bilgiye sahip değilsiniz, yalnızca ürünün genel satışını görebiliyorsunuz.

İşte bu yüzden ZIK Analytics, listeleriniz için en çekici ürünleri seçerken size rekabet avantajı sağlar.

Sonuç size araştırmanızda kullanabileceğiniz daha detaylı bilgiler sağlayacaktır. Örneğin, belirli bir ürün için satış yapabilen satıcıları gösterecektir.

Gerçek liste sayfalarını ve ürün adı, 30 günlük satışlar, toplam satılan ürünler ve her bir satılan ürün için fiyat gibi diğer kullanışlı verileri kontrol edebileceksiniz.

Ancak bu araştırma aracı, size ürünlerin satın alma geçmişini ve satışın kapanmasının ardından listelenen fiyatlarını göstermekle kalmaz, aynı zamanda araştırmada listelenen satıcılar hakkında derinlemesine bilgi edinmenizi de sağlar.

eBay’deki satıcıların performansını, geri bildirim puanlarını, başarılı ve aktif listelerini, satılan ürünleri ve satış kazançlarını görebilirsiniz. Hatta son 30 günde sattıkları ürünleri ve bu ürünleri ne kadar fiyatla listelediklerini bile inceleyebilirsiniz.

Görüldüğü gibi, ZIK Analytics, eBay satış performansınızı iyileştirmek ve listeleme sayfalarınızda satış oranınızı artırmak için ihtiyacınız olan bilgilere ulaşmanızı sağlayan çok yönlü bir araçtır.

ZIK Trial

 

eBay Satış Geçmişini Kaldırıyor: Son İpucu

Ne zaman aynı soruna çözüm bulacakları veya bu güncellemenin eBay’de kalıcı olup olmayacağı henüz belirsizdir. Satıcılar hala ihtiyaç duydukları cevabı arıyorlar.

Satış geçmişine erişim yeteneğinin yakında geri getirilip getirilmeyeceği – veya getirilmeyecekse – satıcılar şansa bırakamazlar. Piyasa araştırması ve rakip analizi yapmalarını sağlayacak güvenilir bir ürün araştırma aracı bulma zamanı geldi.

eBay kullanıcıları, özellikle detaylı satış ve satın alma geçmişinin platformu diğer çevrimiçi pazar yerlerinden ayıran özelliklerden biri olduğu için, bu son güncellemeye hayıflanıyorlar.

Bu duruma hemen bir çözüm bulunmasa da, satıcılar ve alıcılar için en iyi çözümün aynı sorunu çözecek alternatif bir çözüm bulmak olduğunu söyleyebiliriz.