eBay mı Depop mu: Kıyafet Satmak İçin En İyi Platform Hangisi?

Eğer artık giymediğiniz ve elden çıkarmayı planladığınız ekstra kıyafetleriniz varsa, genellikle eBay gibi çevrimiçi bir pazaryeri ilk akla gelen seçenektir. eBay, çevrimiçi satış konusunda tartışmasız bir öncüdür ve eski kıyafetleriyle ekstra para kazanmak isteyen herkes için idealdir.

Ancak eBay, dışarıda tek olan pazaryeri değildir. Aslında, sattığınız özel ürünleri arayan potansiyel müşterileri bulabileceğiniz birçok özel çevrimiçi pazaryeri bulacaksınız, örneğin eski kıyafetleriniz gibi.

Eğer eBay’de hiç şansınız yoksa veya ikinci el kıyafetlerinizi satmak için alternatifler arıyorsanız, doğru yerdesiniz.

eBay, öyle devasa bir çevrimiçi pazaryeridir ki, birçok küçük satıcı fark edilmekte zorlanabilir. Tanıtılan listeler için bütçeniz yoksa ve çeşitli eBay ücretlerini karşılamak için bütçeniz yoksa, kârınızı kaybedebilirsiniz!

Gelin, kıyafetlerinizi satabileceğiniz ve ekstra para kazanabileceğiniz çeşitli çevrimiçi pazaryerlerini keşfederken bize katılın!

Makale Genel Bakışı

eBay’de Neden Satış Yapmalısınız?
Depop’ta Neden Satış Yapmalısınız?
eBay mi Depop mu?
Kurulum
Listeleme
Satış
Uygulama İşlevselliği
Müşteri Hizmetleri
Ücretler
eBay mi Depop mu: Özet

 

Neden eBay’de Satış Yapmalısınız?

Şimdi internet üzerinde kıyafetlerinizi veya neredeyse her şeyi satabileceğiniz birçok platform bulunmaktadır. Ancak eBay gibi, bu daha küçük platformlar satıcılara yüksek düzeyde trafik sunmazlar.

Bu, birçok satıcının eBay ücretleriyle, listeleme ücreti ve son değer ücretleri gibi, başa çıktığını açıklar. Popüler eBay satış platformunun avantajından yararlanabilecekleri için ekstra para ödemeye isteklidirler.

eBay trafiği, online satış yapmak isteyen herkes için gerçekten en büyük çekiciliklerden biridir, hem deneyimli hem de yeni satıcılar için. Küresel olarak 187 milyon kullanıcıya sahiptir ve çevrimiçi satış yapmak için hedefleyebilirsiniz.

eBay’deki geniş demografik yelpazesi dışında, satıcılar aynı zamanda geniş bir demografik kitleye de hitap edebilirler. Bu kaynağa göre, eBay kullanıcılarının %61’i 35 ila 64 yaş arasındadır.

Bu nedenle, herhangi bir tür iş için birden fazla yaş grubundaki kullanıcılara ulaşabilirsiniz.

İlk bakışta, eBay’nin çeşitli diğer çevrimiçi pazaryerlerine benzediği görünüyor. Ancak, müzayede tarzı listeleme özelliği bunlardan biridir.

Satıcılar, potansiyel müşterilerin teklif verebileceği belirli öğeler için bir müzayede dönemi oluşturabilirler. Sabit listelerden çok daha yüksek bir fiyata bir öğe satmak isteyen satıcılar için harika bir araçtır!

Bu arada, eBay ücretleri hem eski hem de yeni satıcılar tarafından pek hoş karşılanmaz. Ancak bu platform aracılığıyla satış yapmanın bir parçasıdır ve çevrimiçi olarak milyonlarca alıcıya erişim sağlar.

Ve daha fazla alıcıya erişim, daha fazla para kazanma fırsatı demektir!

eBay’de Kargo iki şekilde çalışır. Ücretsiz kargo sunabilir veya kargo ücretini ödeme sırasında hesaplatılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Depop’ta Neden Satış Yapmalısınız?

Depop, eBay ve Instagram’ın çocuğu gibidir. Aynı zamanda bir sosyal medya platformu ve çevrimiçi bir pazaryeridir.

Depop uygulaması 2010 yılında Londra’da piyasaya sürüldü.

Platformu satış yapmak için kullanmak için öncelikle Depop uygulamasını indirmeniz gerekir. Depop uygulamasını kullanarak ikinci el kıyafetler veya moda ürünleri satmaya başlayabilirsiniz.

Özellikle, uçuk, alışılmadık ve biraz retro çekiciliği olan eski kıyafetler, Depop uygulamasının kullanıcılarına en çok hitap eder.

Potansiyel bir alıcı, sattığınız ürünleri gözden geçirmek için bir hesaba ihtiyaç duymaz, ancak satın alma yapmaya karar verirse kayıt olması gerekir.

Depop esasen bir sosyal alışveriş uygulamasıdır. Eski kıyafetleri satmak için var olan en iyi platformlardan biridir.

En iyi yanı, kıyafetleriniz ne kadar benzersiz olursa, başka herhangi bir yerden iki katı fiyata satma olasılığınızın o kadar yüksek olmasıdır.

Bir sosyal alışveriş uygulaması olduğundan, Depop kullanıcıları Gen Z’lerdir. Eğer ikinci el kıyafet satmayı planlıyorsanız, oldukça hedeflenmiş bu demografik grubu göz önünde bulundurun.

Bu demografik grubu çeken özellikle trend ve vintage ürünler satmak en iyisi olacaktır, özellikle kendilerini ifade etmek isteyenler için.

eBay’den farklı olarak, Depop satıcıların alıcıyla ürün ve fiyat konusunda pazarlık yapmalarına izin verir. Ayrıca platform üzerinden diğer satıcılarla ürünlerinizi bile takas edebilirsiniz!

Depop ücretleri, özellikle eBay ücretleriyle karşılaştırıldığında ikinci el kıyafet satmak için nereye seçim yapacağınızı seçerken düşünmeniz gereken bir şeydir. Neyse ki, Depop’ta ürünleri ücretsiz listeleyebilirsiniz.

Bir ürünü başarıyla sattığınızda, Depop’tan her başarılı işlem için %10’luk bir ücret alınır.

Son olarak, Depop ile kargo, eBay’de sunulan aynı seçenekleri sunmanıza olanak tanır: ücretsiz kargo ve alıcı için ödenen seçenekler.

 

eBay mi Depop mu?

Bu çevrimiçi pazaryerleri hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra, bir sonraki adım bunları yakından incelemektir.

eBay mi Depop mu karşılaştırması yapmak için, çevrimiçi kıyafet satışı için ortak özelliklere bir göz atalım, böylece sizin için en cazip olanı belirleyebilirsiniz.

 

Setup

Both eBay and Depop makes it easy for aspiring sellers to register their account on their respective online selling platforms.

Eğer uzun süredir çevrimiçi satış yapıyorsanız, platform aracılığıyla satış yapmak için bir eBay hesabınız olmalıdır. Ancak yeni satıcılar kolayca bir hesap oluşturabilirler.

Sadece Kayıt sayfasına gidin ve ardından hesabınız için gerekli bilgileri sağlayın.

Depop hesabı kurulumu, eBay’inkinden de kolaydır. Birkaç dakika içinde bir hesap oluşturabilir ve öğelerinizi listelemeye başlayabilirsiniz.

Listeleme

eBay ve Depop’ta satış için öğelerin listelenmesi genel olarak aynıdır, ancak bazı küçük farklılıklar vardır.

eBay’de öğelerin listelenmesi oldukça basittir. Özellikle daha önce benzer öğeleri listelediğinizde, açıklamaların otomatik olarak doldurulmasına ve fiyat referanslarının sunulmasına izin verir.

Bu, zaman kazandırabilir ve satışa sunulan öğeleri listelemeyi çok daha kolay hale getirebilir.

Depop’ta ise oldukça basit bir süreçtir. Ancak eBay’den farklı olarak, benzer öğeleri manuel olarak seçmeniz ve ilgili hashtag’leri eklemeniz gerekir. Instagram kullanımına aşina olanlar için bu bir zorluk olmamalıdır.

 

Satış

Satış süreci, eBay mi Depop mu seçimi yapmanın en kritik kısmıdır.

eBay’de, dünya çapında milyonlarca alıcıya erişim sağlayabilir ve potansiyel olarak kısa sürede bir satış yapmanıza yardımcı olabilirsiniz. Ancak, bu garanti edilmez çünkü aynı zamanda listelemelerinizin başlığını ve açıklamasını optimize etmeniz de gerekebilir.

Ayrıca, listelerinizi alıcıları daha çekici hale getirmek için yüksek kaliteli ve ilgili fotoğraflar eklemeniz önemlidir.

Depop’ta, satılık olan öğelerinizle ilgili talepler neredeyse hemen yayımladıktan sonra gelir. Ancak, potansiyel alıcılarla etkileşim kurma zamanınıza da bağlıdır çünkü bu, mağazanıza daha fazla farkındalık getirecektir.

Depop’un dezavantajı, satıcılar ve alıcılar arasında pazarlık yapılmasına izin vermesidir. Sonuç olarak, Depop’ta düşük fiyat teklifleri almak yaygındır.

İkinci el kıyafetlerinizin fiyatı için bir sınır belirleyerek bunları makul bir fiyata satmanız önemlidir.

eBay’in avantajı, açık artırma formatıdır. Normal bir listelemeden farklıdır çünkü açık artırma süresini özelleştirebilir ve kıyafetleriniz için potansiyel olarak daha yüksek bir fiyat alabilirsiniz.

Talebe bağlı olarak, orijinal değerin iki katına kadar fiyat alabilirsiniz.

 

Uygulama İşlevselliği

Her iki uygulama da kullanımı kolay ve son derece işlevseldir. Bu nedenle, çevrimiçi mağazanızın iyi bir uzantısı olurlar ve potansiyel müşterilerle etkileşime geçmenizi ve hareket halindeyken mesajlara yanıt vermenizi sağlarlar.

 

Müşteri Hizmetleri

eBay bir e-ticaret öncüsüdür ve mükemmel bir müşteri destek ekibine sahiptir. Bu nedenle, satıcılar anlaşmazlıklar durumunda veya ödemelerle ilgili herhangi bir sorun yaşadıklarında yüksek kaliteli bir müşteri hizmeti bekleyebilirler.

İhtiyacınız olduğunda size destek sunmak için her zaman hazır olan 7/24 müşteri destek ekibi bulunmaktadır.

Öte yandan, Depop müşteri destek ekibi de kolayca erişilebilir. Web sitesi ve uygulamayı kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, son derece duyarlıdırlar.

 

Ücretler

eBay mi Depop mu seçerken dikkate alınması gereken ana faktörlerden biri satış ücretleridir.

Depop, eBay’e kıyasla öğeleri ücretsiz listeleyebileceğinizden dolayı hafif bir avantajla kazanır. Sadece web sitesi üzerinden yapılan satılan listelerin bir yüzdesini ücretlendirirler, bu yüzden çoğu paranızı saklayabilirsiniz.

İyi olan şey, istediğiniz kadar çok öğe listeleyebilir ve her biri için ücretlendirilmezsiniz.

Diğer yandan, eBay ücretleri bazı insanlar için oldukça yüksek olabilir. eBay hesabı oluşturmak ücretsizdir ancak mağazanızda daha fazla öğe listelemek için bir mağaza aboneliği için ödeme yapabilirsiniz.

Mağaza abonelik ücretleri aylık olarak ödenir, hatta satılmış öğeleriniz olmasa bile. eBay’de kıyafet satmak için para kazanmak için çeşitli ücretler ödemeniz gerekmektedir, listeleme ücreti ve son değer ücreti gibi.

 

eBay mi Depop mu: Özet

Şimdi, başlangıçtaki soruya geri dönelim: Hangisi daha iyidir – eBay mi Depop mu?

Kıyafet satışı için her iki çevrimiçi pazaryerinin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. eBay, güvenilir bir isim ve saygın bir markadır.

Bu nedenle, satıcı olan sizi güvenilir bulan bir alıcı için kıyafet satmak için harika bir platformdur.

Ayrıca, alıcıları korumak için çeşitli politikalara sahiptir, bu da platform aracılığıyla satılan listelerin daha güvenli olduğu anlamına gelir. Ayrıca, esnek fiyatlandırma ve satış stratejileri, kıyafet veya başka bir şey satmak isteyen satıcıların eBay platformundan en çok para kazanmak isteyenleri cezbetmektedir.

Diğer yandan, Depop, çevrimiçi kıyafet satmak istiyorsanız düşünülmesi gereken birçok neden sunar. Hedeflenen alıcıların – çoğunlukla Gen Z’lerin – trend ve benzersiz kıyafetler satın aldığı yerdir.

Bu nedenle, kişisel stilinizi sergileyen zor bulunan öğeleri istiyorsanız gitmeniz gereken en iyi yerdir. Uygulama aynı zamanda kullanımı kolaydır ve sosyal bir alışveriş deneyimi sunar.

Bu nedenle, çevrimiçi kıyafet satmak için eBay mi Depop mu seçiminiz, hedef kitlenize ve sattığınız kıyafet türüne bağlıdır. Ancak Depop, para kazanmak için bu öğelere odaklanmak isteyen satıcılar için daha çekici kılan moda odaklı bir satış platformudur.

Benzersiz gardırobuna eklemek isteyen hevesli moda meraklılarını bulabilirsiniz!

 

EBay’den farklı olarak satış yapabileceğiniz diğer platformlar hakkında bilgi almak ister misiniz?

eBay vs: