eBay İş Hesabı mı Kişisel Hesap mı?

2022’de, çoğunluğu ABD merkezli olmak üzere, 159 milyondan fazla aktif eBay kullanıcısı ve 19 milyondan fazla eBay satıcı hesabı bulunmaktadır. 2021 gelirleri ile karşılaştırıldığında, 2022 gelir performansı yıllık %5.8 artış göstermiştir.

eBay’in web üzerindeki e-ticaret devlerinden biri olduğu açıktır ve başarılı bir çevrimiçi iş kurmayı düşünen herkes için değerli bir seçenektir.

eBay’de satış yapmaya başlamadan önce, yapmanız gereken önemli bir kararınız var. eBay mağazanızı kurmak için hangi tür hesabı kullanacaksınız?

eBay platformunda ürün satışı yapmak için kullanabileceğiniz iki hesap türü bulunmaktadır: eBay kişisel hesap ve eBay iş hesabı.

Seçiminiz önemlidir çünkü ürün satarken mevcut olan özelliklerden en fazla yararlanmak istersiniz, böylece eBay mağazanızdan daha fazla gelir elde edersiniz.

Bu kılavuzda, eBay’de iş hesabı veya kişisel hesap kurmanın özelliklerini öğreneceksiniz. Ayrıca, hesap tercihlerinizin avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenerek akıllı bir karar vermenize yardımcı olacaksınız.

 

Kişisel Hesap vs İş Hesabı: Genel Bakış

eBay kişisel hesap, pazara bir alıcı olarak katılan ve eBay’de bir hobi olarak satış yapmak isteyen herkes için en iyi seçenektir. Bu tür bir hesap, eBay mağazanızda sınırlı sayıda ürün listelemenize olanak tanır.

Kişisel bir hesap, eBay’de iş amaçlarıyla satış yapmayı düşünmeyen herkes için en iyi seçenektir.

Diğer yandan, eBay iş hesabı, eBay işi kurma konusunda ciddi olanlar için en iyi seçenektir. Ana gelir kaynağınız olarak eBay’de çevrimiçi bir mağaza kurmak istiyorsanız, bir iş hesabı açmanız önerilir.

İş hesabı kullanıcıları, kişisel hesapta olduğu gibi rastgele satış yerine büyük miktarlarda ürün satma olanağına sahiptirler.

 

eBay’de Kişisel veya İş Hesapları: Farklılıklar

Yukarıda zaten belirtildiği gibi, eBay’de kişisel bir hesap veya iş hesabı seçtiğinizde temel farklılıklar bulunmaktadır. Peki, bu farklılıklar nelerdir?

Kişisel hesap ve iş hesabı seçerken başlıca farklılıklardan biri, her hesap türü için ödemeniz gereken ücrettir. Özellikle, eBay hesap sahipleri eBay listeleme ücretleri ve nihai değer ücretleri öderler.

Eğer eBay hesabınızda yalnızca küçük bir satış hacmi varsa, ücretlerden kaçınmak için kişisel bir hesap seçebilirsiniz. Diğer yandan, bir iş hesabına veya eBay satıcı hesabına geçerek, eBay mağazanızdan elde ettiğiniz kazançları hesabınızı yönetmek için gerekli ücretlerin karşılanmasında kullanabilirsiniz.

Eğer eBay satıcı hesabı açmayı seçerseniz, bu hesabı açmanın avantajlarından yararlanarak hesap maliyetini karşılayacak şekilde büyük miktarda ürün satışı yapmaya odaklanın.

eBay’deki online mağazanızı ciddiye almak istediğinizde, kişisel hesabınızı bir satıcı hesabına dönüştürebilirsiniz.

Bu tür bir hesap, yeni işinizi eBay’de kaydetmenize ve yasal bir işletme kurmanıza olanak tanır.

 

Ebay İş Satıcı Hesabına İhtiyacınız Olup Olmadığını Nasıl Belirleyebilirsiniz

When to use business seller account
eBay kişisel bir hesap mı yoksa işletme hesabı mı açmalısınız konusunda karar veremiyor musunuz? eBay mağazanız için kurulacak doğru hesap türünü belirlemenize yardımcı olacak bu göstergelere dikkat edin.

 

1. Yeniden Satış

Eğer eBay mağazanızda yeniden satış faaliyetlerinde bulunuyorsanız, büyük satış miktarlarıyla uğraşıyorsanız işletme satıcı hesabını tercih etmeniz önerilir.

eBay’de yeniden satış hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? Ekibimizin ZIK Analytics tarafından hazırlanan kapsamlı kılavuza göz atın.

 

2. Satış Miktarı

Satış kriterlerinden bahsederken, büyük miktarlarda siparişle uğraşmak, büyük miktarda ürün satmak için bir işletme hesabı oluşturmanız gerektiği anlamına gelir. Kişisel bir hesapla, büyük miktarlarda ürünü yönetemezsiniz.

Bu hesap türü için satış limitleri ve ekleyebileceğiniz ürün listesi sayısı olacaktır.

Eğer uygun bir işletme hesabı kullanıcısıysanız, hesabınıza ve listelediğiniz ürünlere eklenen çeşitli ücretleri azaltabilirsiniz. Bir eBay satıcısı olarak, hesabınıza azaltılmış satış limitleri nedeniyle işletme genişlemesi için fırsatlara sahip olursunuz.

 

3. Üretici

Kendi ürünlerinizi üretiyorsanız, bir eBay işletme hesabı edinmek elzemdir. İşletme hesapları daha fazla satış fırsatına sahiptir ve eBay’deki mevcut özellikleri kullanarak daha fazla eBay satışı gerçekleştirebilir. Öte yandan, kişisel hesaplar listeleyebileceğiniz ürün sayısında daha düşük kısıtlamalara sahiptir.

Bu kısıtlamalar yeni bir hesap sahibiyseniz çok daha düşüktür.

 

4. eBay’de Satış Asistanı

Eğer eBay’de satış asistanı olarak çalışıyorsanız, belirli bir satış kriterini yerine getirmek önemlidir. Başkaları adına ürün satanlar, bir eBay işletme hesabı için kayıt olmalıdır.

Başkaları adına eBay’de ürün satma süreci, kendi e-ticaret işiniz için ürün satma süreciyle aynı şekilde işler.

eBay mağazasının sahibi olun veya olmayın, bir işletme hesabına sahip olmanız gerekir.

Bu tür bir eBay hesabı, eBay mağazanız için sınırsız sayıda ürün listelemenizi sağlar.

 

5. İşiniz İçin Ürün Satın Alma

eBay işletme hesabınızı kullanarak eBay’den ürün satın alabilir ve ardından aynı platformda bunları yeniden satışa çıkarabilirsiniz. eBay’de satılacak en iyi ürünleri belirlemek için çeşitli anahtar kelime ve ürün araştırma araçlarını kullanabilirsiniz.

 

İşletme Hesaplarının Kişisel Hesaplara Göre Avantajları

Yukarıdaki liste, eBay’de bir işletme hesabı ile ne yapabileceğiniz hakkında bilgi vermektedir. Ancak, milyonlarca işletme eBay satıcısından biriyseniz, ek avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Aşağıdakiler, eBay’de bir işletme hesabı ile sağlayabileceğiniz temel avantajlardır:

  • Satış limitlerinden düşük faydalanabilirsiniz. İşletme hesaplarınızda ücretsiz listelerinizdeki limitin kaldırılması, büyük miktarlarda ürün satmanıza olanak tanır. Sonuç olarak, bu eBay mağaza seçeneğinden elde edebileceğiniz gelir potansiyelinizi sınırlamamış olursunuz.
  • İşletme hesabı araçlarına ve promosyonlarına erişiminiz olur. İşletme hesabınız varsa, Promosyonlar Yöneticisi gibi satıcı araçlarına erişebilirsiniz. Bu aracı kullanarak eBay satışlarınızı daha iyi kontrol edebilirsiniz. Bu aracı kullanarak eBay mağazanız için özelleştirilmiş indirimler ve kupon kodları oluşturabilirsiniz. Bu araç, daha fazla alıcı çekmenizi ve eBay’de ürün satışlarından daha fazla gelir elde etmenizi sağlar.
  • Daha iyi müşteri hizmetlerine erişebilirsiniz. İşletme hesapları, kişisel hesaplar kadar iyi müşteri desteğine daha iyi erişim sağlar. Bu, işletme hesabı oluşturmanın avantajlarından biridir çünkü sorunlarınızın hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayabilirsiniz. eBay satıcıları, alıcılarınıza karşı talepte bulunurken de üstünlük elde eder.
  • Daha düşük vergiler alabilirsiniz. Ek vergiler öderken, bir işletme kaydınız ve bir işletme hesap türünüz olduğunda vergi indirimleri hakkına sahip olursunuz. eBay’deki işletme hesap satıcıları, kriz zamanlarında satış ayrıcalıklarından yararlanma hakkına da sahiptir.
  • İşletmeniz için yasal koruma alabilirsiniz. Bir kayıtlı işletme ve yasal bir işletme adınız varsa, bu işletmenize yasal koruma sağlar. Tüm faturalarınız ve satışlarınız işletmenize bağlı olacak ve vergi avantajları ve diğer işletme sahiplerinin avantajlarından yararlanabileceksiniz.
  • Kendi markanızı oluşturabilirsiniz. eBay’de ürün satmaya ciddi bir şekilde başladıysanız, eBay mağazanızı markalama fırsatından yararlanabilirsiniz. Bir marka oluşturmak, diğer işletme eBay satıcılarından farklılaşmanıza ve çevrimiçi mağazanıza daha fazla alıcı çekmenize olanak tanır.

 

eBay İşletme Hesabının Potansiyel Sakıncaları

  • Bir eBay işletme hesabı seçmenin avantajları olmasına rağmen, bu tür bir eBay hesabını seçmenin potansiyel sakıncalarını da bilmelisiniz.
  • Vergi beyanı ve işlemleri karmaşık olabilir. Yasal bir adı olan bir kayıtlı işletmeniz varsa, işletmeniz için kendi vergilerinizi beyan etmeniz gerekmektedir. Bu süreç karmaşık olabilir ve vergilerinizi işletmeniz için yönetmek için birini işe almanız gerekebilir. Bir vergi profesyonelini işe almanın ek ücretlerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
  • eBay’de bir işletme hesabınız olduğunda ekstra ücretler ödemeniz gerekmektedir. Aylık olarak ödenen eBay satıcıları için ek 50 dolar vardır. Bu nedenle, hesabınıza tahakkuk ettirilen bu ücretleri maksimize etmek istiyorsanız büyük miktarlarda ürün satmanız gerekmektedir.

 

Sonuç

Kişisel ve işletme hesapları arasında eBay’de farklılıklar olduğu açıktır. eBay’de satış yapmaya ve bir işletme başlatmaya karar verirken önemli kararlar alırken bu seçeneklerin faydalarını ve dezavantajlarını dikkatlice inceleyin.

Hala kararsızsanız, kişisel bir hesap oluşturarak başlayabilir ve ardından işletme genişlemesine odaklanmak istiyorsanız bir işletme hesabına geçiş yapabilirsiniz.

 

Kişisel hesabımı işletme hesabına dönüştürebilir miyim?

Evet. Başlangıçta eBay’de satış yapmayı düşünmediğiniz için bir kişisel hesabınız varsa ve bir eBay mağazası oluşturmak istiyorsanız işletme hesabına geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapmak için, Hesabım‘a gidin. Kişisel Bilgiler’e gidin > Hesap Türü yanındaki Düzenle’ye tıklayın.

Hesap Türü sayfasında İşletme seçeneğini seçin. Devam’a tıklayın ve ardından işletme adınızı girin. Yaptığınız değişiklikleri İşletme Hesabına Geç düğmesine tıklayarak uygulayın.

 

İşletme hesabı için ücret ne kadar?

Temel plan için eBay işletme hesabı aylık 19,95 ABD dolarıdır, eğer yıllık abonelik seçerseniz. Bu tür bir hesap size aylık binlerce ücretsiz listeleme sağlar.

Abonelik ücretinin yanı sıra, bir eBay işletme hesabı sahibi olarak ödemeniz gereken diğer ücretler de bulunmaktadır.

Seçtiğiniz eBay mağaza seçeneğine bağlı olarak çeşitli eBay ücretlerini öğrenmek için zaman ayırın.

eBay’de ücretsiz olarak kaç ürün listeleyebilirsiniz?

Her hesap sahibi eBay’de ücretsiz olarak en fazla 50 ürün listeleyebilir. Büyük miktarlarda ürün satmak istiyorsanız, hesabınızı bir işletme hesabına yükselterek hesabınızdaki satış limitlerini artırabilir ve çevrimiçi mağazanıza daha fazla eBay satışı yapabilirsiniz.

Öte yandan, yeni satıcıların aylık 10 ürün veya 500 dolar değerinde ürün listeleyebilme sınırlaması bulunmaktadır.

 

eBay’de işletme olarak satış yapmak daha mı iyi?

Evet, özellikle çevrimiçi mağazanızdan elde edebileceğiniz kazançları maksimize etmek istiyorsanız. Bir işletme hesabı, kazanç potansiyelinizi açığa çıkarmak ve güvenilir bir gelir kaynağı haline getirmek için daha fazla araç ve yetenek sunar.

 

eBay satışlarını IRS’e bildirmem gerekiyor mu?

Bu, belirli bir vergi tavsiyesi değildir, ancak genel olarak, eBay mağazanızdan satış yapabilirseniz, IRS tarafından iş geliri olarak sınıflandırılacaktır. Bu nedenle, bu kazançları vergi beyannamenize dahil etmeniz gerekmektedir.

Belirli durumunuza ilişkin bilgi için lütfen muhasebecinizi veya finansal planlayıcınızı arayın.