eBay Kargo Ücretleri Rehberi

E-ticaret işi ilerliyor ve 2027’de 27.15 trilyon dolarlık bir pazar olacağı tahmin ediliyor.

Bu kadar çok e-ticaret platformu arasında eBay’in yaklaşık olarak her ay 3.67 milyon aktif kullanıcısıyla en tanınmış alışveriş sitelerinden biri olduğu şüphesiz.

eBay ve diğer e-ticaret platformlarında satış ve alışveriş dahil tüm işlemler çevrimiçi olarak yapılır, ancak kargo hariç.

Çevrimiçi satışlar söz konusu olduğunda, kargo gerçek müşterilerinizle fiziksel olarak etkileşime geçmenizi sağlar; bu nedenle, başarılı bir e-ticaret firmasını sürdürmek için önemlidir.

Erişilebilir çevrimiçi perakendeciler arasında gezinen alıcılar genellikle ücretsiz kargo sunan ve hızlı olan bir çözüm ararlar.

Bu nedenle, eBay’de satış yapmak isteyen herkes için etkili kargo süreçleri ve fiyatlandırma gereklidir, satışlarını sürdürmek ve büyütmek için.

Eğer eBay kargo ücretinin nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorsanız, bu makale kesinlikle sizin için!

Bu, çeşitli eBay kargo ücretleri ve seçenekleri hakkında bilmeniz gereken her şey ve eBay dropshipping ücretlerinizi nasıl belirleyeceğiniz konusunda bir rehberdir.

Hadi başlayalım!

Ayrıca, eBay’de nasıl kargo yapılacağına dair kullanışlı bir adım adım kılavuz da oluşturduk. [buraya](https://www.zikanalytics.com/blog/how-to-ship-on-ebay/).

 

Kargo ücretleri

Genel olarak, kargo ücretleri, satın alınan ürünlerin taşınmasıyla ilişkili olan tüm eBay kargo maliyetlerini, nakliye, işleme, vergiler, gümrük vergileri ve benzeri fiyatları ve masrafları içerir.

Bunlar, genellikle bir satıcı ve bir alıcı arasındaki bir anlaşma olmakla birlikte, bazen bir dropshipper da dahil olabilir.

Nakliye maliyeti, alıcıların paketlerinin boyutu ve ağırlığına, konumuna, teslimat zaman çerçevesine ve ek hizmetlere bağlı olarak belirlenir.

Sattığınız ürünleri alıcıya taşımak için tercih ettiğiniz herhangi bir taşıyıcıyı kullanarak ödeme yapabilirsiniz. ABD Posta Servisi, UPS, FedEx, DHL ve çok daha fazlası gibi çeşitli taşıyıcılar bulunmaktadır.

 

eBay satıcılarına hangi tür ücreti tahsil eder?

types of shipping fees on ebay

Listeleme ücretleri

eBay’e yeni başlıyorsanız, ödeme yapmadan önce kullanılabilir birkaç ücretsiz listeleme bulunmaktadır. Daha sonra listeleme ücretini ödemeniz gerekecektir.

Bir listeleme ücreti olarak da bilinen, eBay’de bir ürünü satışa çıkardığınızda ödediğiniz önceden belirlenmiş bir ücrettir. Ücret, genellikle 30 sentlik bir liste başına ürün listeleme başına belirlenir ve ürünün listelendiği kategoriye bağlıdır.

 

Son değer ücreti

eBay, satıcılar ürünlerini listelediklerinde sadece ücret talep etmekle kalmaz, aynı zamanda bir satış yaptıklarında da ödeme alır. Bu ödeme, son değer ücreti olarak adlandırılır.

Son değer ücreti, satışın toplam maliyetinin bir yüzdesidir ve her bir ürün için alınır. Bu ücret, kargo ücretlerini içerir, %2 ila %12 arasında değişir ve alıcıların bir satın alma yaparken seçtikleri seçeneklere bağlıdır.

Diğer faktörler arasında, son değer maliyeti ürün tipi ve mağaza aboneliğine bağlıdır.

 

Diğer eBay ücretleri

İsteğe Bağlı İlan Yükseltme Ücretleri

Yükseltme ücretleri, ürünleriniz için birden fazla listeleme eklemenize ve bunları geliştirmenize ve daha fazla özellik eklemenize izin verir.

 

Uluslararası Ücretler

Uluslararası ücretler, kayıtlı adresi eBay’in küresel bir ülkesinde olan satıcılar için geçerlidir.

eBay, hesaplamayı, öğe fiyatını, işlem ücretlerini, alıcının seçtiği nakliye seçeneğini, satış vergisini ve gerekli olabilecek diğer ücretleri içeren satışın toplam miktarına dayandırır.

 

Reklam Ücreti

Bu araç, son satış faaliyeti olan Standart Üstü ve En İyi Dereceli satıcılara sunulmaktadır.

eBay pazar yerinin reklam ücreti veya tanıtılan listeler standartı, satıcıların ürünlerinin görünürlüğünü artırmalarına ve diğer çoğu listelemenin arasından sıyrılmalarına olanak tanır. Ayrıca, eBay size satış yapana kadar ücret talep etmez.

Bu araç, son satış faaliyeti olan en üst düzeydeki ve standartın üzerindeki satıcılara sunulur.

 

Mağaza Üyelikleri

Eğer temel veya daha yüksek bir düzeyde eBay Mağaza aboneliğiniz varsa, ayda daha fazla sıfır ekleme ücretli listeleme alırsınız.

 

Satıcılara sunulan nakliye ücreti seçenekleri nelerdir?

shipping fee options

Açıklamanıza göre, şu nakliye yöntemlerinden alıcılarınıza sunmak istediğiniz yöntemleri seçebilirsiniz.

Hızlı liste aracını, iş aracını veya yeni liste aracını kullandığınıza bağlı olarak, bunu biraz farklı şekillerde yapacaksınız.

 

Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi (USPS)

USPS’nin kolaylığından dolayı, Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi, tüccarlar ve eBay satıcıları için en popüler teslimat seçeneklerinden biri haline gelmiştir.

Posta deneyiminizi iyileştirmek için, Postal Hizmet, bir nakliye hesaplayıcısı ve ek olarak ücretsiz kutular ve diğer nakliye malzemeleri sunar.

USPS hizmetleri, birinci sınıf posta, öncelikli posta, parsel posta, medya postası ve express posta olmak üzere sınıflandırılır.

USPS’nin Öncelikli Posta hizmeti birçok satıcı tarafından tercih edilmektedir. Flat rate kutusu veya zarfı ve nakliye ücretlerini önceden bilmeniz nedeniyle oldukça tercih edilir.

Bu, nakliye ücretlerinizi müşterilere iletmeyi kolaylaştırırken, bütçeyi aşma endişesi olmadan yapar.

Ancak, Öncelikli Posta bazen rakip hizmetlere göre daha yüksek fiyatlara sahiptir. Maliyet endişesi varsa, daha ucuz ama daha yavaş seçenekler olan Parsel Posta veya Medya Postası kullanmanız daha iyi olabilir.

USPS ayrıca, Priority Mail International ve Express Mail International olmak üzere uluslararası nakliye için iki seçenek sunmaktadır.

 

UPS

UPS, daha hacimli paketler arayan satıcılar için harika bir seçenektir. UPS Ground, UPS 3-Day Select, UPS Next Day Air, UPS Worldwide Express ve daha birçok seçeneğe sahip olan satıcılara birçok alternatif sunar.

 

FedEx

Daha büyük ve/veya ağır teslimatlar için FedEx harika bir seçenektir.

eBay satıcıları için sunulan nakliye hizmetleri arasında FedEx Ground/FedEx Home Delivery, FedEx Express Saver, FedEx 2Day, FedEx Standard Overnight ve FedEx Priority Overnight bulunmaktadır.

Ayrıca, FedEx International Ground to Canada, FedEx International Priority ve FedEx International Time-saver gibi uluslararası hizmetler de sunar.

Başarılı bir e-ticaret firması yürütmek için, teslimat ürünlerinize bağlı olarak daha iyi fiyatlandırma seçeneklerini seçmek en iyisidir.

Bu hizmetlerden herhangi birini seçerseniz, bunları eBay ile ilişkilendirildiği için kullanımı oldukça basit olacaktır. Ürün listenizi oluştururken, istediğiniz hizmetleri seçin ve eBay sizin için teslimat maliyetlerini hesaplayacaktır.

Müzayede sonrasında, bu hizmetlerden herhangi biri için önceden ödenmiş posta etiketleri bastırabilirsiniz.

 

eBay’de Nakliye Fiyatını Nasıl Belirlersiniz?

eBay nakliye hesaplayıcısı, satıcıların listeledikleri herhangi bir ürün için nakliye maliyetlerini belirlemelerine yardımcı olur. Farklı şekil, boyut ve ağırlıklardaki paketleri çeşitli lokasyonlara göndermenin maliyetlerini kolayca belirleyebilirsiniz.

Ürünleriniz liste dışıysa nakliye maliyetlerine erişemezsiniz.

Paketinizin nakliye fiyatını hesaplamak için, basitçe ürününüzün boyutlarını, ağırlığını ve nereden gönderileceğini girin, ve uluslararası nakliye seçenekleri için talimatlar sağlayın. Bu sayfaya, listenizin nakliye bölümünde erişebilirsiniz.

 

Başlangıç yapma ve nakliye ücretlerinizi seçme

Liste oluştururken, alıcılarınıza sunmak istediğiniz yöntemleri seçin. Hızlı liste aracını, iş aracını veya yeni liste aracını kullanma seçeneğiniz bulunmaktadır.

eBay’in hızlı liste aracını kullanarak teslimat seçeneklerinizi yapılandırırken sabit bir ücret seçebilir veya fiyatı belirlemek için hesaplayıcıyı kullanabilirsiniz.

Ayrıca, müşterilerinize eşyaları evinizden veya tercih ettiğiniz farklı bir yerden teslim alabilecekleri yerel teslim seçeneğini seçebilirsiniz. Ancak, yerel alım yaparken eşyanızın konumu oldukça önemlidir.

İş araçlarıyla alternatifler daha çeşitlidir. Yurt içi teslimat altında konuma göre değişen bir nakliye ücreti seçebilir veya eBay’in nakliye hesaplayıcısını kullanabilirsiniz.

Her yer için nakliye maliyetlerinizle ilgili ayrıntılı tablolar oluşturabilirsiniz. Flat seçeneğiyle, her yer için nakliye maliyetlerinizle ilgili ayrıntılı tablolar oluşturabilirsiniz. Taşıma seçeneği genellikle büyük ve hacimli eşyalar içindir, ancak alternatif olarak sadece yerel alımların teslim edilmesini seçebilirsiniz.

Yeni liste aracında, Teslimat dışında her ayarı değiştirebilirsiniz. Paketin özellikleri, nakliye yöntemi, konum ve diğer ücretler gibi mevcut ürün bilgilerini manuel olarak girmeye başlayarak işe başlayabilirsiniz.

 

Rakip nakliye maliyetlerini göz önünde bulundurun

eBay, milyonlarca listelenmiş ürünle büyük bir online mağazadır. Siz de sattığınız benzer ürünleri göndermek için diğer satıcıların ne kadar ücret talep ettiğini kolayca kontrol edebilir ve daha iyi bir fiyatla uyum sağlayabilirsiniz.

 

Nakliye ücretinizi belirleyin

Sabit bir nakliye ücretine mi sahip olmak istersiniz yoksa alıcılarına konumlarına göre ücretlendirilen hesaplanmış nakliye kullanmak mı istersiniz? Buna karar vermelisiniz.

Ayrıca, listelerinizin ücretsiz kargo mesajı için uygun olabileceği düşünülerek ücretsiz teslimat sunmayı düşünebilirsiniz.

 

Sonuç

eBay’de satış yapmanın maliyetleri olsa da, bu süreçte hala sağlıklı bir kar elde edebilirsiniz.

eBay satıcı ücretlerini anlamak ve bunları azaltmaya yönelik adımlar atmak, eBay’i şimdiye kadar en başarılı satış kanalınız yapmanıza yardımcı olacaktır.

Alıcılar, öğeleri gönderme konusunda en iyi satıcıyı ararken sürekli olarak en iyi nakliye seçeneklerini ve maliyetlerini araştırıyorlar. Ayrıca, müşterilerin paketlerini takip edebilmeleri için bir takip aracı sağlamanız gerekmektedir.

Basitçe söylemek gerekirse, müşterileriniz için mükemmel bir nakliye deneyimi sunun ve karşılığında onlar da sizden alışveriş yapmaya devam edeceklerdir.