eBay Mağaza Ne Kadar? | eBay Mağaza Ücretleri Açıklanıyor

eBay satıcılarının eBay’de ürünler satarak büyük karlar elde ettiğine dair birçok hikaye okudunuz. Şimdi, e-ticaret iş dünyasına ayaklarınızı sokmak istiyorsunuz.

Bu yüzden, satış yapmak ve ek gelir kazanmak için bir eBay mağazası açmaya karar verdiniz. Ve yine de, başlamak ve bir eBay mağazası açmak için neye mal olacağı hakkında birçok sorunuz var.

Herhangi bir iş – HERHANGİ bir iş – çok planlama ve hazırlık gerektirir. Bilmeniz GEREKEN şeylerden biri de eBay’in kullanıcılarına platform üzerinden satış yapmak için ücret almasıdır.

Değer mi?

Bir eBay mağazası ne kadar maliyetlidir?

Doğru yerdesiniz çünkü bu rehber, eBay mağaza aboneliği sürecinde sizi yönlendirmenize yardımcı olacaktır. Bu makalenin sonunda, eBay’ın ne tür ücretler talep ettiğini ve eBay mağazanızı oluştururken düşünmeniz gereken diğer maliyetleri öğreneceksiniz.

 

Let’s begin!

Makale Genel Bakışı
eBay’ın Talep Ettiği Ücret Türleri
1. eBay Mağaza Aboneliği
2. Ekleme Ücretleri
3. Son Değer Uygulama Ücretleri
4. Tanıtılan İlan Ücretleri
5. eBay Yönetilen Ödeme Ücretleri
6. Nakliye Ücretleri
eBay Mağazası Değer Mi? eBay Mağaza Faydaları
eBay Mağazası Açmadan Önce Son Düşünceler

 

eBay’ın Talep Ettiği Ücret Türleri

Bu günlerde hiçbir şey bedava değil. E-ticaret işi de buna dahil.

Buna rağmen, çevrimiçi bir mağaza kurmak, geleneksel bir dükkan açmaktan daha ucuzdur. Bu nedenle, sınırlı bir sermaye ile başlamak isteyen girişimciler için hala uygun bir seçenektir.

Ve yine de, eBay’in e-ticaret platformu olarak popülerliğinden faydalanarak işinizi başlatabilir ve milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşabilirsiniz.

eBay mağazanızı oluşturduğunuzda ödemeniz gereken altı farklı ücret türü bulunmaktadır.

Hadi bu eBay ücretlerini daha detaylı bir şekilde tanıyalım.

 

1. eBay Mağaza Aboneliği

eğer ücretsiz planınızdan bir mağaza aboneliğine geçmek istiyorsanız, seçebileceğiniz çeşitli eBay mağaza abonelik seviyeleri bulunmaktadır.

İlk olarak, bu, bir sonraki büyük adımı atmak için harika bir seçenektir çünkü e-ticaret işinizi ölçeklendirme ve meşru bir işe dönüşecek bir mağaza oluşturma fırsatınız olur.

eBay işinizi başlatmak için, mağaza aboneliği ücretini ödemeniz gerekmektedir. Abonelik ücreti, bir eBay satıcısı olmanın maliyetlerinden biridir.

Seçtiğiniz eBay mağaza aboneliği türü, eBay mağazanızdaki liste hacmini belirleyecektir.

Örneğin, mağaza aboneliğinizdeki mağaza seviyesi ne kadar yüksekse, eBay mağazanıza ekleyebileceğiniz liste sayısı o kadar artacaktır.

Mağaza aboneliği için aylık ödeme yapmanıza rağmen, bu eBay satıcı hesabınız altında listeleyebileceğiniz ürün miktarına sınırlama getirmez.

Bu nedenle, eBay satıcıları, daha fazla listeleme karşılığında mağaza aboneliği ücretini ödemeye isteklidir. satıcı hesabınız altında listeleyebileceğiniz ürün miktarına sınırlama getirmez.

Bu nedenle, eBay satıcıları, daha fazla listeleme karşılığında mağaza aboneliği ücretini ödemeye isteklidir.

eBay mağaza seviyeleri hakkındaki detaylı rehberimize göz atabilir ve eBay işiniz için doğru abonelik seviyesini belirleyebilirsiniz. İşte eBay mağaza aboneliği ücretlerinin genel bir özeti:

  • Starter Store – Aylık $4.95 (yıllık abonelik durumunda), aylık yenileme için $7.95
  • Basic Store – Aylık $24.95 (yıllık abonelik durumunda), aylık yenileme için $27.95
  • Premium Store – Aylık $59.95 (yıllık abonelik durumunda), aylık yenileme için $74.95
  • Anchor Store – Aylık $299.95 (yıllık abonelik durumunda), aylık yenileme için $349.95
  • Enterprise Store – Yıllık abonelik durumunda aylık $2,995

 

Açıkça görüldüğü gibi, mağaza abonelik ücreti ne kadar yüksekse, o kadar çok özellik ve avantaja erişim sağlarsınız. eBay mağazanız için satışlarınıza ve hedeflerinize uygun doğru mağaza seviyesini seçmek önemlidir. Hedef, giderlerinizi minimize ederek daha hızlı bir şekilde kar etmektir.

 

2. Ekleme Ücretleri

Bir ekleme ücreti, sattığınız ürünleri web sitesinde listeleyebilmeniz için eBay’e ödemeniz gereken bir ücrettir. Ekleme ücretlerinin maliyeti, mağaza aboneliğiniz ve liste türüne (sabit fiyatlı listeler ve açık artırma tarzı listeler) bağlı olarak değişiklik gösterir.

Ekleme ücreti iade edilemez. Bu nedenle, listelenen öğeyi satabilseniz de satamasanız da ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Eğer bir mağaza aboneliğiniz yoksa, bir eBay satıcı hesabı açabilir ve aylık 50 ücretsiz liste hakkınız bulunur. Bu ücretsiz listeleri hem sabit fiyatlı listeler hem de açık artırma tarzı listeler için hesabınızda kullanabilirsiniz.

Kullanılabilir listelerinizi tükettikten sonra, her bir liste için başlayan 35 sentlik bir ekleme ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Eğer listeleriniz birden fazla kategoride yer alıyorsa, her kategori için bir ekleme ücreti ödemeniz gerekmektedir. Örneğin, bir beyzbol sopasını iki kategoride listeleyebilirsiniz: oyuncaklar ve hobiler ile spor malzemeleri. İlgili kategoriler için ikişer adet ekleme ücreti ödeyeceksiniz.

Eğer ayda ayrılan 250 ürün sınırına ulaşmazsanız, ekleme ücreti ödenmeyecektir. Ancak bir mağaza aboneliği satın alırsanız, daha yüksek bir liste hacmi elde ederek daha fazla satış yapma şansınızı artırabilirsiniz.

Ayrıca, ürünlerinizi yeniden listelemeniz ek bir ekleme ücreti ile size mal olacaktır.

 

3. Son Değer Uygulama Ücretleri

Son değer uygulama ücreti, eBay’in bir ürün satışından alacağı miktarı ifade eder. Bu, eBay’in tüm iş hesap sahiplerinden talep ettiği ücretler arasında en yükseğidir. Son değer uygulama ücretleri, ürün kategorisine ve toplam satış tutarına göre değişiklik gösterecektir.

Toplam satış tutarı, öğenin maliyeti ve işlem, vergi ve nakliye gibi ek maliyetlere bağlı olacaktır.

Son değer uygulama ücretleri yüzde tabanlıdır, bu nedenle toplam satış tutarı belirlenene kadar kolayca belirlenemez. Ayrıca, her sipariş için $0.30 sabit bir ücret ödeyeceksiniz.

Son değer uygulama ücretleri 30 ila 50 sent veya öğenin toplam değerinin yaklaşık %15’i olabilir. eBay’den final değer ücretleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

4. Tanıtılan İlan Ücretleri

Ücretsiz listelerinize ek olarak, tanıtılan veya sponsorlu listeler, eBay mağazanızı işletirken düşünmeniz gereken başka bir ücrettir. Listeler için ödeme yaptığınızda, listelerinizin görünürlüğünü artırmaya ve satış yapma potansiyelinizi artırmaya yardımcı olacaktır.

Ancak, tanıtılan listeler, sadece tanıtılan listelerden satış yapabilirseniz ücretlendirilir; bu, ekleme ücretlerinden farklıdır. Tanıtılan listeler, öğenin nihai satış fiyatına dayalı olduğu için son değer ücretlerine benzer.

Nihai satışın %1 ila %20’si arasında değişebilir.

Sponsorlu listeleriniz için reklam ücretleri, mevcut reklam ücretlerine bağlı olarak değişebilir. Bu, rekabet ve benzer listelerin reklamlar için ne kadar ödediğine bağlıdır.

Bu, satış hedeflerinize ve ne kadar hızlı kar elde etmek istediğinize bağlı olarak düşünmeniz gereken birçok isteğe bağlı liste yükseltmelerinden biridir.

 

5. eBay Yönetilen Ödeme Ücretleri

eBay mağazanızı kurarken düşünmeniz gereken bir başka ücret. eBay yönetilen ödeme, eBay mağazanızdaki işlemleri yönetmeyi kolaylaştıran, ancak bir ücretle gelen bir hizmettir.

eBay yönetilen ödeme sistemi, %2.9 artı ekstra olarak $0.30’luk bir ücret talep edecektir.

 

6. Nakliye Ücretleri

Kargo ücreti, bir ürün satıldığında otomatik olarak dahil edilmez, bu nedenle kargo ücretini ayrıca hesaplamalısınız. Kargo maliyetleri tercih ettiğiniz sağlayıcıya bağlı olarak değişiklik gösterir.

Çoğu kargo şirketi kendi kargo hesaplayıcısını sağlar, bu nedenle her bir sağlayıcıyı kontrol ederek ne kadar ödediğinizi bilmeniz önemlidir.

 

eBay Mağazası Değer Mi? eBay Mağaza Faydaları

eBay mağazası kurarken satıcıların düşünmesi gereken çeşitli ücretler bulunmaktadır. Bu maliyetler zaman içinde birikebilir, bu nedenle eBay mağazası açmadan önce bu maliyetleri düşünmelisiniz.

eBay mağaza aboneliğinin değerli olup olmadığını belirlemenin en iyi yolu ücretleri hesaplamaktır. eBay mağazanızı işletmek için sabit ücretler, son değer ücretleri, satış vergileri ve nakliye maliyetlerini içerir.

Mağaza aboneliğinizin izin verilen liste hacmini aşmayı planlıyorsanız ekleme ücretlerini düşünebilirsiniz.

Bu arada, isteğe bağlı liste yükseltmeleri ve uluslararası maliyetler, sırasıyla listelerinizi reklam yapmak ve uluslararası gönderim yapmak istiyorsanız bir faktör olacaktır.

eBay’deki ücretsiz satıcı hesabı aylık 10 liste ile sınırlıdır. Eğer 10’dan fazla öğe listelemeniz gerekiyorsa, o zaman bir mağaza aboneliği satın almanıza gerek kalmaz, ki bu durum rastgele veya hobici satıcılar için geçerlidir.

Ancak daha fazla liste eklemek istiyorsanız, eklenen her liste için ekleme ücretlerini hesaplamalısınız, böylece bir mağaza aboneliği satın almanın daha mantıklı olup olmadığını belirleyebilirsiniz.

 

eBay Mağazası Açmadan Önce Son Düşünceler

eBay mağazası açmanın maliyetleri, satıcıların satış hedeflerine ve eBay işine başlama nedenlerine bağlı olarak düşünmeleri gereken bir şeydir.

Ücretleri anlamak, kârlılık marjınızı maksimize etmek için ne zaman kar elde edebileceğinizi belirlemenize ve diğer stratejileri kullanmanıza olanak tanır.

eBay mağaza ücretlerini analiz etmek, bir mağaza aboneliği satın almanın yatırım yapmaya değip değmeyeceğini belirlemenize yardımcı olacaktır. Yeni bir satıcı olarak, eBay mağazanızdaki ücretsiz aylık tahsisi avantajlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Ancak, eBay işinizi büyütmeyi düşünüyorsanız eBay işi açmanın maliyetlerini düşünmelisiniz.