eBay Mağaza Seviyeleri Açıklaması [2024]

Bilir misiniz, eBay’de birden fazla mağaza türü bulunuyor? Çoğu yeni mağaza sahibi, eBay mağazalarını başlatmak için hesap oluşturmanın yeterli olduğunu düşünür.

Ancak eBay’de satış yapmak göründüğü kadar basit değildir ve eBay’de satışı maksimize etmek ve satış hedefinize ulaşmak için farklı mağaza abonelik seviyeleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir!

Ücretsiz eBay hesabınızı kullanarak satış yapabilirsiniz. Ancak satışlarınız arttıkça, talebi karşılamak isteyeceksinizdir. eBay mağazanıza daha fazla açık artırma ve sabit fiyatlı ilan eklemek, satış yapma şansınızı artırır.

Ve satışlarınız zamanla arttıkça, işinizi genişletmenin zamanı geldiğini düşünüyorsunuz. Bir sonraki uygun adım, bir eBay mağaza aboneliği satın almaktır.

Peki bir eBay mağaza aboneliği nedir ve mağazanızı nasıl yükseltirsiniz?

Yüksek performanslı bir eBay mağazası, daha fazla satış yapmanın ve daha yüksek kar elde etmenin anahtarıdır. Doğru satıcı seviyesini seçmek, satış stratejinizin önemli bir parçasıdır.

Abonelik seviyenizin seçimi, mağazanızda sahip olabileceğiniz ücretsiz ilan miktarını belirler. Ve eBay hesabınızda daha fazla ücretsiz ilana sahip olduğunuzda, muhtemelen daha fazla satış yaparsınız.

eBay’de satış yapmaya başlamak için heyecanlı mısınız?

Haydi, farklı eBay mağaza abonelik seviyelerini keşfedelim!

 

Makale Genel Bakışı
eBay’de Satışa Dair Özet
eBay Mağaza Abonelik Rehberi
1. Başlangıç Mağazası
2. Temel Mağaza
3. Premium Mağaza
4. Çapa Mağazası
5. Kurumsal Mağaza
Mağaza Aboneliğinizi Ne Zaman Yükseltmelisiniz?
En İyi eBay Mağaza Abonelik Planı Nedir?
Sonuç

 

eBay’de Satışa Dair Özet

Kendi online mağazanızı eBay‘de açmak istiyorsanız, süreç şu şekilde ilerler:

Adım 1: Bir eBay hesabı oluşturun.

İşte hızlı bir kılavuz

Adım 2: eBay mağaza abonelik seviyesini seçin.

Adım 3: Mağaza adınızı oluşturun ve eBay araçlarını kullanarak satışları maksimize edin.

Bu kılavuzda, ikinci – ve en kritik – adıma sizinle birlikte adım adım ilerleyeceğim.

Doğru mağaza abonelik seviyesini seçmek, eBay’de satış yaparak ne kadar para kazanacağınızı veya aylık abonelik ücretinizi (veya uygulanan yıllık abonelik ücretini) en iyi şekilde kullanmadığınızda ne kadar kaybedeceğinizi belirleyebilir.

Bu nedenle, satıcıların hızlı bir şekilde maliyetlerini çıkarmalarını ve süreçte para kaybetmemelerini sağlamak için doğru mağaza seviyesini anlamak önemlidir.

 

eBay Mağaza Abonelik Rehberi

eBay’de satış yaparken kullanılabilecek beş farklı mağaza abonelik hizmeti bulunmaktadır. Bütçenize, satış hedeflerinize ve satmak istediğiniz ürün sayısına göre uygun seviyeyi seçebilirsiniz.

 

1. Başlangıç ​​Mağazası


Mağaza aboneliğiniz için ilk seviye Başlangıç ​​Mağazası’dır. Bu mağaza seviyesi için aylık yenileme planı ayda 7,95 ABD dolarıdır.

Ancak yıllık abonelik seçerseniz, aylık ücret 4,95 ABD doları olacaktır.

Başlangıç ​​Mağazası seviyesi, ya açık artırma ya da sabit fiyatlı listeler için aylık maksimum 250 listeleme sunar. Başlangıç ​​Mağazası seviyesi için ekleme ücreti listeleme başına 0,30 ABD dolarıdır.

Bu nedenle, bu abonelik altında izin verilen 250 listeleme ötesinde daha fazla öğe listelemeyi seçerseniz, her biri için 0,30 ABD doları ödemeniz gerekir, ürünün satılıp satılmamasına bakılmaksızın.

Başlangıç ​​Mağazası, yeni eBay satıcıları için ideal bir başlangıç noktasıdır veya eBay mağazası açmak isteyen ancak tam zamanlı işi olan ve eBay mağazasını yan iş olarak başlatmak isteyenler için uygundur. eBay mağazanızı kurmadan önce, eBay’de işlerin nasıl işlediğini anlamak için bu fırsatı kullanabilirsiniz.

Ayrıca, sadece bir avuç ürünü satmak isteyen eBay satıcıları için önerilen abonelik seviyesidir ve potansiyel alıcılara ürünlerinizi sergileyebileceğiniz bir eBay mağazası istiyorsanız bu seviyeyi tercih edebilirsiniz.

 

2. Temel Mağaza

Temel Mağaza aboneliği aylık yenileme ücreti olarak 27.95 $ karşılığında sunulmaktadır. Ancak yıllık abonelikle, Temel Mağaza paketi için sadece 21.95 $ ödersiniz.

Temel Mağaza seviyesi, hesabınız altında 1.000 ücretsiz liste sunar. Ancak, listeler yalnızca sabit fiyatlı listeler içindir ve belirli kategoriler için 250 ücretsiz açık artırma tarzı listeleme sunar.

İzin verilen 1,250 listelemeden fazla olan ek listeler için 0.25 $’lık bir ekleme ücreti ödeyeceksiniz.

Bu mağaza seviyesi, işini büyüten ve satılacak çok sayıda ürünü olan birisi için ideal bir seçenektir.

Bu eBay satıcı seviyesi, geniş bir ürün kataloğuna sahip olan herkes için tavsiye edilir. Tüm listeleri mağaza önünde mevcuttur ve eBay mağaza avantajlarının tadını çıkarmanızı sağlar.

 

3. Premium Mağaza

Premium Mağaza seviyesi, geniş bir ürün yelpazesine sahip olan herkes için tavsiye edilir çünkü eBay mağazanızda 10.000 sabit fiyatlı liste alabilirsiniz. Mağazanızdaki ek listeler için başlık ücreti 0,10 $ ‘dır.

Bu arada, belirli kategorilerde 500 ücretsiz açık artırma listesi alacaksınız. Açık artırma listeleri için başlık ücreti başına 0,15 $ ‘dır.

Premium Mağaza seviyesinin aylık abonelik ücreti 74,95 $. Bu arada, yıllık abonelikle aylık olarak 59,95 $ ödeyeceksiniz.

eBay hesabınızda bulunan kapsamlı ücretsiz listeler nedeniyle sıfır başlık ücreti isteyen satıcılar için ideal mağaza seviyesidir.

Özellikle yüksek hacimli satıcılar için daha fazla sıfır başlık ücretli listeler istiyorsanız, bu mağaza seviyesini tercih edebilirsiniz. eBay’de satış yaparak geçimini sağlayan satıcılar için ideal seçenektir.

 

4. Anchor Mağaza

Anchor Mağaza, eBay’deki yüksek hacimli satıcılar için başka bir mükemmel seçenektir. Aylık 349,95 ABD doları veya yıllık abonelikle aylık 299,95 ABD doları olarak sunulmaktadır.

Bu mağaza seviyesi, mağazanıza 25.000 sabit fiyatlı liste sunar ve ek listeler için 0,05 ABD doları başlık ücreti alır. Belirli kategoriler için eBay hesabınızda mevcut 1.000 açık artırma listesi alabilir ve ek listeler için 0,10 ABD doları başlık ücreti alabilirsiniz.

Anchor Store seviyesi, geniş bir ürün yelpazesine veya büyük perakendecilere sahip satıcılar için uygun bir seçenektir. Ayrıca, özel müşteri desteğinden faydalanacak mağaza sahipleri için de tavsiye edilir.

Müşterilerden gelen siparişlerin hacmi ve birden fazla listeleme nedeniyle eBay mağazanızı yönetmek tam zamanlı bir iş olabilir. Bu nedenle, listelerinizde alabileceğiniz tüm desteğin faydalarından yararlanabilirsiniz.

 

5. Kurumsal Mağaza

Kurumsal Mağaza, büyük perakendeciler veya günlük olarak yüksek hacimli siparişlerle uğraşanlar için ayrılmış bir seviyedir. Yıllık abonelik için 2.995 ABD doları ve maksimum izin verilen liste sayısı 100.000 sabit fiyatlı listedir.

Sabit fiyatlı listeler için ek başlık ücreti ürün başına 0,05 ABD dolarıdır. Bu arada, 2.500 açık artırma listesini alabilir ve ek listeler için başlık başına 0,10 ABD doları tutarında bir eklem ücreti alabilirsiniz.

 

Mağaza Aboneliğinizi Ne Zaman Yükseltmelisiniz?

Önceden de belirtildiği gibi, eBay’e katılmak ücretsizdir. eBay hesabınızda herhangi bir önden ödeme yapmadan aylık 10 ücretsiz liste alabilirsiniz, ancak öğeniz satıldığında satış vergisi ve nihai değer ücretleri hariç.

Ancak, eBay satışı hakkında ciddiyseniz ve bu yan işi tam zamanlı bir işe dönüştürmek istiyorsanız, işleri ölçeklendirebilmeniz için bir eBay mağaza aboneliği satın almayı düşünmelisiniz.

Peki, ne zaman ve nasıl bir yükseltme yapmanız gerektiğini nasıl belirlersiniz?

Mağaza aboneliğinizi yükseltmeden önce dikkate almanız gereken iki faktör vardır:

1) eBay mağazanızı işletmek için harcadığınız giderler ve 2) hangi noktada maliyetlerinizi dengelemek istediğiniz.

Örneğin, 3-6 ayda maliyetlerinizi dengelemek istiyorsanız, mevcut satıcı seviyenizde aylık kaç öğe listelediğinizi (ve sattığınızı) belirlemeniz gerekir.

Toplam maliyeti dikkate alın, buna abonelik ücretleri, başlık ücretleri (uygulanıyorsa), satış vergisi, nihai değer ücretleri ve diğer eBay ücretleri dahildir.

Ancak, herhangi bir mağaza planına abone olmanın, ücretsiz eBay satıcılarına göre daha düşük nihai değer ücretlerine sahip olmanın avantajını sağlayacağını unutmamanız önemlidir (yüzde 50’ye kadar).

eBay ücretlerini dikkate alarak, sattığınız her öğe için ne kadar kar elde ettiğinizi belirleyebilirsiniz. Bu miktarı aylık olarak satılan toplam öğe sayısıyla çarpın.

Eğer her ayki toplam satış ortalamasına ulaşırsanız, ne zaman maliyetlerinizi dengeleyebileceğinizi belirleyebilirsiniz. Bu nedenle, her şeyi eBay ücret hesaplayıcısını kullanarak hesaplamalısınız.

Bu araç, mağazanızı yükseltmenin zamanı geldiğini belirlemenizi ve eBay mağazalarınız için gerçekçi satış hedefleri belirlemenizi kolaylaştırır.

 

En İyi eBay Mağaza Abonelik Planı Nedir?

eBay’de satış yaparken en iyi mağaza abonelik planı iki şeye dayanır:

  1. Aylık ücretsiz listeleme miktarı
  2. Satış hedefiniz ve zaman çizelgesi

 

Seçtiğiniz mağaza aboneliği ayrıca işinizi büyütmenize ve tanıtmanıza olanak tanıyan çeşitli pazarlama ve satış araçlarına erişim sağlar. Mağaza aboneliğiniz için doğru planı belirlerken bu araçları göz önünde bulundurun, ancak aynı zamanda hedeflerinize de geri dönün.

Rastgele satıcılar veya ek gelir kaynağı olarak eBay mağazası kurmayı düşünenler için uygun bir plan olacaktır, karşılaştırıldığında, geniş ürün yelpazesi olan birden fazla eBay mağazasını yönetenler için farklı bir plan olacaktır.

Hangi planı seçerseniz seçin, eBay yolculuğunuzun hangi aşamasında olduğunuza göre alabileceğiniz eBay mağaza avantajları bulunmaktadır.

eBay mağazası kurarken doğru mağaza aboneliğini nasıl seçersiniz? Sizi kararınızı vermenize yardımcı olacak iki soruyu cevaplamak gerekir:

  • Aylık kaç ürün listelemeyi planlıyorsunuz?
  • eBay’de satış yapma hedefiniz nedir?

 

Hobici bir satıcı mı yoksa büyümeyi hedefleyen küçük bir işletme mi olursanız olun, eBay’deki kısa ve uzun vadeli hedeflerinize uygun olduğunuza emin olmak önemlidir. Bu, büyümenize ve ihtiyacınız olan araçlara erişmenize izin veren doğru plana sahip olduğunuzdan emin olmanızı sağlayacaktır, aynı zamanda kar elde ettiğinizden emin olacaktır!