eBay Mağaza Avantajları | 2024’te eBay Mağazası Değiyor mu?

2024 yılında bir eBay mağazası açmak para gerektirir. Kesinlikle. Ancak, içine koyduğunuz herhangi bir paranın karşılığını alıp almayacağınızı belirlerken dikkate almanız gereken birçok değişken vardır.

2024 yılında bir eBay mağazası değer mi?

Bir eBay mağazası açmak akıllıca bir yatırım mı?

Bu soruların cevaplarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Eğer pasif bir gelir kaynağı arıyorsanız, eBay’de satış yapma fikri aklınıza gelmiş olabilir. eBay’de satış yapma konusunu düşündüğünüzü varsayalım.

2022 itibariyle, eBay’de tahmini 152 milyon alıcı bulunmaktadır. eBay mağazalarının sayısı artarken, doğru yaklaşım ve strateji, kendi eBay mağazanızın avantajlarından faydalanmanıza yardımcı olabilir.

Bu nedenle, temel mağaza, başlangıç ​​mağazası veya daha yüksek bir eBay mağaza aboneliği için kayıt olmadan önce, bir eBay mağazasının size daha fazla satış ve kar sağlayıp sağlamayacağını öğrenmek için bu kılavuzu okumak önemlidir!

Devamını okumaya devam edin ve öğrenin…

 

Makale Genel Bakış

eBay Mağaza Aboneliği vs. Mağaza Yok
eBay Mağaza Avantajları
1. Daha Fazla Ücretsiz İlan

2. Son Değer Ücret Tasarrufu
3. Ücretsiz Kargo Malzemeleri
4. Artan Görünürlük
5. Daha Fazla Marka Fırsatı
6. Analitik ve İçgörülere Erişim
eBay Mağaza Avantajları Hakkındaki Son Düşünceler

 

Ana Noktalar

  • eBay Mağazası artan ücretsiz ilanlar, son değer ücreti tasarrufları ve ücretsiz kargo malzemeleri sunar.
  • Geliştirilmiş görünürlük, markalama fırsatları ve analitik ve bilgi erişimi sağlar.

 

Başlamadan Önce

  • İşletme büyüklüğünüzü ve satış hacminizi değerlendirerek, bir eBay Mağaza aboneliğinin faydalı olup olmadığını belirleyin.
  • Bir eBay Mağaza aboneliğinin maliyetlerini potansiyel gelir büyümesiyle karşılaştırın.

 

eBay Mağaza Aboneliği vs. Mağazasız

eBay mağaza avantajlarını anlamanın en iyi yolu, ücretsiz bir eBay satıcı hesabına sahip olmakla karşılaştırmaktır.

eBay mağaza aboneliği edinmek maliyetlidir. Ancak, bu size eBay üzerinde sattığınız çeşitli ürünlere erişebilecek potansiyel alıcıların merkezi bir konum sunar.

Bu, kendi iş web sitenizi sıfırdan oluşturmanın karmaşık süreci olmadan daha fazla para kazanmanıza izin verir.

Eğer eBay mağaza aboneliği ödemenin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün. İş web sitenizi sıfırdan oluşturmanın ve sitenin bakımı için ödeme yapmanın (alan adı, barındırma, web tasarımı vb. gibi) maliyetleri oldukça yüksektir.

Ancak bir eBay mağazası açıyorsanız, mağaza ücretlerini ödeyebilir ve hemen eBay üzerinde satışa başlayabilirsiniz.

Eğer rastgele veya hobici bir satıcıysanız, eBay hesabınızı kullanmakla karşılaştırıldığında harika bir seçenektir.

Ancak, eBay’in mağazanıza getirdiği trafiğin miktarına bağlı olarak (eğer listeleriniz iyi optimize edilmişse), daha fazla satış yapmayı planlıyorsanız, ücretsiz bir eBay hesabı yeterli olmayacaktır.

Ücretsiz eBay hesabı kullanmak, eBay üzerinde satabileceğiniz ürünleri sınırlar. Yeni eBay satıcıları için satış sınırı aylık 10 ilan veya aylık toplam değeri $500’ü geçmemelidir.

Eğer satış sınırınızı yükseltmek istiyorsanız, önce satış güvenilirliğinizi göstermeli ve müşterilerinizden olumlu geri bildirim almalısınız.

Yeni müşteriler kazandıkça ve satışlar arttıkça, taleple başa çıkabilmek için işinizi büyütmeniz gerekecek.

Bu noktada, eBay mağazanızda mevcut olan ilan hacmini artırmak için bir mağaza aboneliği ödemek (hem yıllık hem de aylık abonelikler dahil) mantıklı olacaktır.

 

eBay Mağaza Avantajları

eBay mağaza maliyeti değer mi? Kısa cevap evet. eBay mağaza ücretlerini ödemek, eBay mağazalarınız için daha fazla olanak açar ve mağaza abonelik ücretlerinizi maksimize etmenize yardımcı olabilir.

 

1. Daha Fazla Ücretsiz İlan

eBay mağaza avantajları listesinin bir numarası, eBay mağazanızdaki ilan hacmini artırma yeteneğidir. Bu avantaj, küçük işletmesini büyütmeyi ve bunu ana gelir kaynağı haline getirmeyi hedefleyen eBay satıcısı için geçerlidir.

Daha fazla ücretsiz ilana erişim, daha fazla satış yapma fırsatına sahip olmanız demektir. Bu nedenle, bir mağaza aboneliği ödemek, özellikle geniş bir ürün kataloğunuz varsa, para tasarrufu sağlar.

Örneğin, Starter Store planı aylık maksimum 250 ilana izin verir ve her ek ilan için $0.30 eklemeye tabidir.

eBay mağazanıza 320 ilan eklemek istiyorsanız, bunun için aylık $7.95 (Starter Store planı için) ödemeniz ve ek 70 ilan için ek ekleme ücretleri ödemeniz gerekmektedir.

Bu, eBay mağazanızdaki ilan ücretlerinde ekstra $21 demektir.

Eğer bir Basic Store planınız varsa, eBay mağazanızda 1,000 ürüne kadar listeleyebilirsiniz. Bu nedenle, mağazanızda 1,200 ilanınız varsa, ekstra 200 öğe için ekleme ücretleri ödüyorsunuz demektir.

Basic Store planı için ekleme ücreti başına $0.25 veya eBay mağaza ücretlerinin üzerine ekstra $50 demektir.

Mağazanızdaki ilan hacmini planlamak, uygun mağaza abonelik seviyesini seçebilmeniz ve uzun vadede para tasarrufu yapabilmeniz için önemlidir.

Yaptığınız satışlardan daha fazla ücret ödüyorsanız, mağaza abonelik planınızı yükseltmeyi düşünmek zamanı olabilir; böylece hesabınıza daha fazla sıfır ekleme ücretli ilan ekleyebilirsiniz.

 

2. Son Değer Ücreti Tasarrufu

Son Değer Ücreti tasarrufu, eBay mağazasına yatırım yapmayı değerli kılan önemli bir avantajdır. Son değer ücretleri, üstlenmeniz gereken iş ücretlerinden biridir.

eBay mağazası işletiyorsanız, diğer işletmelerden farklı değil.

Ancak, son değer ücretleri, eBay mağazalarına sahip olmanın en büyük maliyetlerinden biridir. eBay’in satışlarınızdan aldığı yüzde, öğenin hangi kategori altında listelendiğine bağlı olarak değişecektir.

Ancak, eBay mağaza aboneliği ödediğinizde, her satıştan alınan son değer ücretinizi azaltabilirsiniz.

Örneğin, bir Basic Store planı aboneliğim var. Bu eBay mağaza aboneliği ile, eBay’in mağazam üzerinden her satıştan aldığı indirimli son değer ücreti %10’dan %9.5’e düşürülüyor.

Bu azalmış son değer ücreti çok fazla gibi görünmeyebilir, ancak yaptığınız her satış için birikir.

Bu ay 1.000 dolarlık bir satış yaptıysanız, eBay bundan sadece 100 dolar yerine 95 dolar ücret alır! Bu, mağaza aboneliğiniz olduğunda cebinizde kalan ekstra 5 dolardır.

Yaptığınız satış ne kadar yüksekse, net karınız o kadar yüksek olacaktır!

 

3. Ücretsiz Kargo Malzemeleri

Mağaza abonelerinin faydalanabileceği eBay mağaza avantajlarından biri, eBay markalı kargo malzemelerindeki indirim kuponu!

Mağazanızın güvenilirliğini artıran profesyonel bir eBay mağazası oluşturma fırsatını değerlendirin.

eBay markalı kargo malzemeleriyle, siparişleri paketlerken ve gönderirken bunları kullanabilirsiniz. Bu, müşterilere sizin gerçek bir eBay mağazası olduğunuz konusunda güvence verir ve müşteri sadakatini artırmanıza ve müşteri tutma oranınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Kargo malzemelerindeki indirim kuponu maliyet açısından küçük bir avantajdır. Ancak, en büyük avantajı eBay mağazanızı meşru bir iş olarak markalama yeteneğidir.

 

4. Artan Görünürlük

Unutulmaması önemli olan bir nokta, bir eBay mağaza aboneliği planı satın almanın ürünlerinizin görünürlüğünü otomatik olarak diğerlerinden daha fazla artırmadığıdır.

Hala eBay’de satış yaparken doğru anahtar kelimeleri hedefleyebilmek için eBay listelerinizi optimize etmelisiniz; bu, müşterilerin ürünlerinizi bulmasını kolaylaştıracaktır.

Ancak, eBay mağazanızda daha fazla ücretsiz ilana erişim sağlayarak görünürlüğü artırma potansiyeline sahipsiniz.

Hesabınızın izin verdiği kadar çok ürünü listeleyebilirsiniz, bu da eBay mağazanıza daha fazla görünürlük kazandırmanıza ve bu ürünleri daha fazla müşteriye sergileme fırsatına sahip olmanıza olanak tanır.

Ürün listenizin arama görünürlüğünü artırmak için uygun arama motoru optimizasyon tekniklerine yatırım yapmaktan emin olun.

 

5. Daha Fazla Markalama Fırsatı

eBay markalı kargo malzemelerine erişiminizin yanı sıra, bir mağaza aboneliği ile eBay mağazanız için daha fazla markalama fırsatı elde edebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş bir URL, özel ürünlere erişim ve özel bir mağaza ön yüzü gibi markalama araçlarına ulaşabilirsiniz.

Bu, eBay mağazanızı güçlendirmenize ve marka tanınırlığınızı artırmanıza olanak sağlayan küçük düzenlemelerdir. Marka tanınırlığı oluşturabildiğinizde, daha fazla mevcut ve yeni müşteriye ulaşabilirsiniz.

Bu, eBay’deki diğer satıcılardan sıyrılmanıza olanak tanır.

Zaman içinde marka oluşturmak, müşteri sadakatini geliştirmenize ve eBay mağazanıza sürekli satış getirmenize izin verir.

 

6. Analitik ve Bilgi Erişimi

eBay mağaza aboneliği ile mağazanız için veri analitiği ve içgörülere erişim sağlarsınız. Bu, mağaza performansını izlemenize ve işinizle ilgili bilinçli kararlar almanıza olanak tanır.

Ayrıca, uzun vadede eBay mağaza maliyeti, mağaza aboneliğiniz olmamasına kıyasla değerlidir. Çünkü bu, ücretsiz eBay hesabı sahiplerine sunulmayan promosyon yöneticisine erişim sağlar.

Promosyon yöneticisi yalnızca eBay mağaza abonelerine özeldir.

Promosyon Yöneticisi, mağaza abonelerine sunulan güçlü bir pazarlama aracıdır. eBay satıcı Hub üzerinden özel teklifler kurmanıza olanak tanır.

Bu promosyonları kurarak daha fazla alıcı çekme ve eBay mağazanızdaki satışları artırma potansiyeline sahip olabilirsiniz.

You can başlatmak pazarlama promosyonları ve kampanyaları satışları artırmak ve hedeflerinizi karşılamak için.

 

Yapmaktan Kaçınılacaklar

      • eBay Mağaza aboneliği ile ilişkilendirilen maliyetleri küçümsemekten kaçının.
      • Bir eBay Mağazası olmasına rağmen, liste optimizasyonu ve pazarlamanın önemini göz ardı etmeyin.

 

Sorunları Nasıl Önleyebilirsiniz

      • Düzenli olarak eBay’in analitik araçlarını kullanarak mağaza performansını analiz edin ve bilinçli kararlar alın.
      • Satışları artırmak ve müşteri katılımını teşvik etmek için Promosyon Yöneticisini etkili bir şekilde kullanın.

 

eBay Mağaza Avantajları Hakkında Son Düşünceler

eBay’de satış yapmanın veya herhangi büyük bir çevrimiçi pazar yerinde satış yapmanın etkisini küçümsememelisiniz. eBay mağaza aboneliği satın almanın popülerliğini kullanarak ürünlerinizi listeleyebilir ve satış yapabilirsiniz.

Alıcılar, ürünleri satan markaya güvenirlerse, kazandıkları parayı harcamaya daha istekli olabilirler.

Bu durumda, eBay dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biridir. Bir mağaza aboneliği için ödeme yaparak, uzun vadede kendisini karşılayan yukarıda sıralanan avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Evet! 2024’te bir eBay mağazası değer mi? EVET! Bir eBay mağaza aboneliği ödemek sağlam bir yatırımdır, ancak bu yatırımdan en iyi şekilde faydalanmak için eBay’de satış yapmanın en iyi uygulamalarını takip ettiğinizden emin olun.