eBay Güvenlik Garantisi: Bilmeniz Gerekenler

Online alışveriş bir macera olabilir. Muhtemelen birçok dolandırıcılık hikayesini duymuşsunuzdur. Bu hikayeleri okurken, başınıza gelebileceğini fark etmezsiniz.

Hayal edin: eBay.com‘da satılan bir ürünü satın alıyorsunuz. Otantikliğine dayanarak tamamen ürünün değerini ödediniz. Örneğin, Dolce Gabbana, Fendi veya başka bir lüks markada bir çanta satın alırsınız.

Eligible bir ürün satın aldığınızda ürünün değerini ödediniz, ya da öyle sanıyorsunuz.

Ve sonra, heyecanla paketinizi açarsınız, sadece sahte bir ürün bulursunuz. Ürünü tamamen ödediğinizde, otantikliğine güvenle, bu durum karşısındaki hayal kırıklığınızı düşünün!

Ve yine de sahte bir ürünle sonuçlanırsınız.

İşte tam da bu sorunu eBay’in eBay otantiklik garantisiyle çözmeyi umduğu nokta. eBay.com‘da satılan ürünlerin gerçek ve otantik olduğuna güvenmek, hem alıcılar hem de satıcılar için daha iyi bir alışveriş deneyimi yaratabilir.

eBay’de bir ürün için ödeme yapmadan önce, paranızın karşılığını almak için doğrulanmış ürünler olduğundan emin olun.

Makale Özeti

eBay Otantiklik Garantisi Nedir?
eBay Otantiklik Garantisi Nasıl Çalışır?
Adım 1. Alıcı Satın Alma İşlemi Gerçekleştirir
Adım 2. Satıcı Uygun Ürünü Gönderecek
Adım 3. Otantiklik Kartının Verilmesi
Adım 4. Alıcıya Gönderilir
Alıcılar İçin eBay Otantiklik Garantisi Süreci
Otantiklik Garantisi İçin Hangi Ürünler Uygun?
Otantiklik Garantisi Ücreti Ne Kadar?
eBay Otantiklik Garantisi Ne Kadar Sürer?
eBay’deki Otantiklik Garantisi Geçerli mi?
Son Düşünceler

 

eBay Otantiklik Garantisi Nedir?

eBay, çevrimiçi en büyük e-ticaret platformlarından biridir ve itibarlarını korumak için önemli adımlar atmaktadır. Alıcı pişmanlığı vakalarını azaltmak ve özellikle uygun ürünler satan satıcıların başarılı olmalarını sağlamak için birkaç özellik sunmuşlardır.

Ayrıca, alıcılar üzerindeki sahtecilik algısını artırmak için önlemler almışlardır, böylece alıcılar bir ürün satın aldıklarında satın alma işlemlerinden memnun olacaklardır.

Eğer eBay‘de bir çevrimiçi satıcı iseniz, eBay otantiklik garantisi, avantajınıza kullanabileceğiniz güçlü bir araçtır. Alıcılar, ürünlerinizin kimlik doğrulama sürecinden geçmesi durumunda size daha fazla güven duymaya eğilimlidir, çünkü bu, eBay.com‘da satılan ürünlerin otantikliğini garanti altına alır.

eBay otantiklik garantisi, birden fazla adım ve süreci içermektedir. Bu, alıcılar arasında eBay.com‘da satılan ürünlerin otantikliği konusunda güven oluşturmayı amaçlayan bir tasarıma sahiptir.

Bazı ürünleri uygun ürünler olarak etiketlemek, alıcılar ve satıcılar için faydalı olabilir.

Alıcılar, uygun ürünler için ödeme yapacaklarını ve güvenilir bir satıcı ile iş yapacaklarını bilmenin kendilerine güven verdiğini bilmektedir. Öte yandan, satıcılar da otantiklik garantisi ile alıcılarının güvenini kazanabilirler.

 

Potansiyel alıcıların, doğrulanmış ürünler sattığınızı ve bunun sadece sizin iddia etmenizden ziyade üçüncü bir tarafça doğrulandığını bilmelerini sağlar. Alıcılarınıza otantiklik güvencesi vermek, eBay mağazanızdaki satış performansınızı artırmanıza yardımcı olur.

 

eBay Otantiklik Garantisi Nasıl Çalışır?

eBay otantiklik garantisi kapsamlı bir adımdır. Ancak, mağazanız için potansiyel faydalarını bilerek, süreci alıcılarınızın korunmasını artırmak ve sahte bir ürün için ödeme yapmamalarını sağlamak için kullanabilirsiniz.

Sahtecilik algısının etkisi riski sadece eBay’e özgü değildir. Diğer herhangi bir alışveriş platformunda alıcıların sahte ürünler için ödeme yapma potansiyeli vardır.

Bu yüzden eBay, rekabetten sıyrılmak ve müşterilere uygun bir ürün satın aldıklarını garanti etmek için otantiklik garantisi uygulamıştır.

Otantiklik garantisi hizmetinin nasıl çalıştığını ve ne kadar ödemeniz gerektiğini öğrenin. Ancak önce, eBay’deki otantiklik garantisi için adım adım süreci inceleyelim.

 

Adım 1. Alıcı Satın Alma İşlemi Gerçekleştirir

Bir satıcı için ilk adım, satılacak ürünü eBay.com‘da listelemektir. Otantiklik garantisi hizmeti için uygun olan bir ürün, ürün listesinin yanında mavi bir onay işareti ile işaretlenmiş olacaktır.

Alıcılar, o mavi onay işaretini gördüklerinde, bu işaretin ürünün otantiklik garantisi süreci için uygun olduğunu gösterdiğini bilirler.

 

Adım 2. Satıcı Uygun Ürünü Gönderecek

Alıcılar mağazanızdan bir ürün satın aldıklarında, özellikle Otantiklik Garantisi işareti olan ürünler, henüz alıcıya gönderilmez. Bunun yerine, bir takım doğrulayıcıya iletilir.

Her ürün kategorisi için farklı bir doğrulama tesisi bulunacaktır. Örneğin, eBay şu anda aşağıdaki kategoriler için otantiklik garantisi hizmeti sunmaktadır:

 

Otantiklik garantisi hizmeti altında çalışan profesyonel doğrulayıcılar belirli marka ve kategori bilgisine sahiptirler. Bu, alıcılar ve satıcılar için herhangi bir riskin olmadığından emin olurken, alıcılar satın alımlarında doğrulanmış ürünler alabilirken satıcı da alıcılarının güvenini kazanır.

 

Adım 3. Otantiklik Kartının Verilmesi

Otantiklik tesisi içindeki profesyonel doğrulayıcı ekibi, uygun ürünleri listeleme açıklamasına ve diğer faktörlere dayanarak doğrularlar. Ayrıca, alıcıların satın alımlarını otantiklik garantisi ile yaptıklarını teyit etmek için çoklu nokta kontrolü gerçekleştirirler.

Otantiklik doğrulandıktan sonra, ürün için bir otantiklik kartı verilir. Bu kart, doğrulanmış ürünlerle ilgili bilgiler içerecektir.

 

Adım 4. Alıcıya Gönderilir

Otantiklik garantisi sürecindeki son adım, ürünün alıcıya gönderilmesidir. Uygun ürün, uygun imza onayı ile hızlı teslimat sürecine tabi tutulur, böylece alıcı en kısa sürede ürünü alabilir.

 

Alıcılar İçin eBay Otantiklik Garantisi Süreci

eBay otantiklik garantisi süreci, alıcıların uygun bir ürün satın aldığından emin olmalarını sağlar.

Süreç satıcıların bakış açısından da aynı şekilde işler. İlk olarak, istediğiniz bir ürünü satın almanız gerekir.

Eğer ürün otantiklik garantisi işareti ile listelenmişse, uygun ürünü doğrulanmış doğrulayıcılara göndermeniz gerekir.

Ürün, bir otantiklik garantisi sürecinden geçecektir ve bir otantiklik ekibi ürünün çoklu nokta kontrolünü gerçekleştirecektir.

Ürün sıkı bir süreçten geçtikten sonra, doğrulayıcılar ürünün otantikliğini sertifikalandırmak için belgeler düzenleyecektir.

Son adım ürünün alıcıya – size – gönderilmesidir. Bu süreç sizin için ek bir maliyet içermez. Dolayısıyla, otantiklik garantisi ile satın alınan ürünler için hiç risk ancak büyük ödüller elde edebilirsiniz.

eBay’in otantiklik garantisi ile güvenle platform üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Bu sistem, eBay’deki alıcılar ve satıcılar arasında yeni bir güven sağlar, bu nedenle sahte bir ürün satın alma konusunda endişe etmenize gerek yoktur.

 

Otantiklik Garantisi İçin Hangi Ürünler Uygun?

Şu anda, eBay’deki otantiklik garantisi kapsamına yalnızca belirli kategoriler dahildir. Bu ürünler için otantiklik süreci genel olarak benzerdir, ancak belirli ürüne bağlı olarak bazı otantiklik yönleri değişebilir.

 

Spor Ayakkabılar

eBay.com’da satılan spor ayakkabıların otantikliğini kontrol etmek için, doğrulayıcılar birkaç özelliği doğrulamak için inceleyecektir. İlk olarak, boyut etiketini, logoyu, topuk sekmesini ve spor ayakkabı kutusunu kontrol edeceklerdir.

Kutu, “Sıfır” durumundaki ayakkabılar için önemlidir.

Sıfır durumdaki spor ayakkabıların ortalama satış fiyatı en az 100 dolar veya ikinci el spor ayakkabılar için en fazla 150 dolardır. Müzayede tarzında veya “Hemen Satın Al” formatında listelenen ürünler, doğrulama tesisi içinde kontrol edilmek üzere uygun kabul edilir.

Programa imzalı spor ayakkabılar dahil değildir çünkü onların otantikliği doğrulanamaz.

Şu anda, otantiklik garantisi için uygun olan ürünler sadece aşağıdaki markalardan spor ayakkabıları kabul etmektedir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

  • Jordan
  • Yeezy
  • Adidas
  • New Balance
  • Nike
  • Louis Vuitton

 

Çantalar

Lüks çantalar, çoğu alıcının büyük bir miktar ödemeye istekli olduğu ürünlerden biridir, yeter ki otantik ürünler olsunlar. Ne yazık ki, çevrimiçi olarak birçok sahte çanta da bulabilirsiniz.

Bu nedenle, alıcılar ve satıcılar otantiklik sürecini kullanarak bir legitim ürünle uğraştığınızdan emin olabilirler.

Doğrulayıcılar çantayı ambalaj, koku, donanım ve askı detayları, aksesuarlar ve daha fazlası için kontrol ederler. Sıfır ve önceden sevilen çantalar, eBay’de otantiklik doğrulaması için uygun olan ürünlerdir.

Çanta, 500 dolar veya daha fazla bir fiyata listelenmelidir.

Şu anda otantiklik garantisi programı kapsamındaki markalar arasında Hermes, Dior, Chanel, Prada, Celine, Louis Vuitton, Fendi, Goyard ve daha fazlası bulunmaktadır. Alıcıya çantanın teslim edilmesinde imza onayı gereklidir.

 

Saatler

Saatler, eBay.com‘da satılan büyük biletli ürünlerden biridir. Alıcılar, ürünü satın almadan önce otantiklik işaretini görmek isterler, böylece ödedikleri paraya değer olduğundan emin olabilirler.

Doğrulayıcılar, bu ürünler için seri numarası, bağlantı sonları, donanım detayları, kasa, kadran, taç, çerçeve ve daha fazlasını içeren çoklu nokta kontrolünü kullanır. Kabul edilen markalar için eBay’de marka spesifikasyonları bulunmamaktadır.

Ancak, “Hemen Satın Al” kategorisi altında listelenen veya 2.000 dolar veya daha fazla değere sahip olan herhangi bir kol saati (Hemen Satın Al veya başlangıç teklifi için).

Herhangi bir premium saat markası otomatik olarak otantiklik garantisi ürünleri için uygundur. Bu markalar arasında, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla Rolex, Breitling ve Omega bulunmaktadır.

Eski saatler, üçüncü taraf doğrulayıcılar tarafından doğrulandığında otantiklik garantisi ürünleri için uygun olabilir. Bu ürünlerin yaşına bağlı olarak, marka dışı yedek parçalar da kabul edilir.

Eski saatlerdeki herhangi bir değişiklik, yalnızca temel bileşenlere sınırlıysa kabul edilir. Kişiselleştirilmiş değişiklikler, saatin otantiklik garantisi ürünü olarak uygun olmamasını sağlar.

 

Mücevher

Kaliteli mücevher ve endüstri uzmanları, mücevher parçalarını otantiklik açısından inceleyeceklerdir. İncelemenin amacı, ürünün liste açıklamasında belirtildiği gibi aynı durumda olduğunu ve gerçek olduğunu sağlamaktır.

Doğrulayıcılar, Gemoloji Enstitüsü’nden uzmanlardır. Malzeme, tarz ve mücevher ürününün değerine katkıda bulunan diğer unsurları inceleyeceklerdir.

 

Takas Kartları

Yetkili doğrulayıcılar, takas kartlarının yüzeyini, köşelerini ve kenarlarını kontrol edeceklerdir. Ayrıca, otantiklik incelemesi için durumu da kontrol edeceklerdir.

eBay’deki otantiklik garantisi programı şu anda sadece koleksiyon kart oyunlarını, spor takas kartlarını ve spor dışı takas kartlarını kabul etmektedir. Alıcının ürünleri teslim alması sırasında bir imza da gereklidir.

Doğrulamanın amacı, kartın otantik olmadığını göstermektir. İnceleme sırasında herhangi bir derecelendirme verilmeyecektir.

 

Otantiklik Garantisi İçin Ücret Ne Kadar?

Satıcılar ve alıcılar için, otantiklik garantisi kapsamındaki ürünler için ekstra ödeme yapmanız gerekmez. eBay, bu program altındaki ürünlerin doğrulamasıyla ilgili ücretler ve masrafların maliyetini karşılar.

eBay’in hizmeti ödediği için, hizmetle ilişkili ücretler veya maliyetler için ekstra para harcamanız gerekmez. Bu nedenle, alıcılar için son derece faydalıdır çünkü yüksek fiyatlı ürünleri güvenle satın alabilir ve sahte veya taklit bir ürün almayacağınızı garanti edebilirsiniz.

Satıcılar için de faydalıdır çünkü alıcının güvenini kazanabilir ve eBay mağazanızın satışlarını artırabilirsiniz.

 

eBay’in Otantiklik Garantisi Ne Kadar Sürer?

Otantiklik garantisiyle satın alınan ürünler, üçüncü taraf doğrulama tesise gönderilecektir. Ürün, son satıştan ve tesisin teslim almasından itibaren iki iş günü içinde işlenecektir.

Doğrulama sürecini tamamladıktan sonra, ürün hızlı teslimat seçeneği kullanılarak alıcıya gönderilecektir. Bu sürecin tamamlanması yaklaşık dört ila beş gün sürer.

 

eBay’deki Otantiklik Garantisi Geçerli mi?

eBay, eBay otantikleştirme programı kapsamında maliyetleri karşılasa da, satıcılar ve alıcılar sürecin geçerli olduğundan emin olmak istiyorlar. Ve evet, öyle!

Otantiklik Garantisi programı, geniş bilgi ve deneyime sahip endüstri uzmanları tarafından gerçekleştirilen çok aşamalı bir süreçtir. Tamamen kusursuz olmasa da, herkesin eBay’deki listelenen fiyatla yakın değere sahip otantik ürünlerle uğraştığından emin olmasına yardımcı olur.

Örneğin, eBay’de listelenen bir Omega saati 8.000 dolar değerindedir. Bir ürün için bu miktarı ödüyorsanız, bu miktarın değerine değer olduğundan emin olmak istersiniz, 80 dolarlık bir sahtesi değil!

Ürünün otantikliğini gösteren rozet, doğru ürünleri satın aldığınıza dair size güvence verir.

 

Son Düşünceler

eBay otantiklik programı, çevrimiçi alışveriş dünyasında bir oyun değiştirici niteliğindedir. Çevrimiçi ürünlerin daha fazla sahte olarak satılmasıyla, satın aldığınız ürünlerin endüstri uzmanları tarafından doğrulanmış olduğundan ve sadece satıcının sözüne güvenmediğinizden emin olabilirsiniz.

eBay paranızı geri alma garantisiyle birlikte, eBay otantikleştirme programı eBay’in alıcılarını ve satıcılarını korumak için aldığı birçok önlemden sadece biridir. Çevrimiçi alışveriş yaparken ve satarken huzur ve kolaylık yaşayabilirsiniz.