eBay Promoted Listings Kılavuzu 2023 için

Promoted eBay ilanları, yeni ve deneyimli satıcıların eBay mağazalarına daha fazla satış yapmak için ücretli trafiğin gücünden faydalanmasına olanak tanır.

Bunun doğru bir şekilde yapılması, hiçbir satış yapmayan bir mağazayı, birkaç fare tıklaması ile düzenli satış yapan bir hale getirebilir.

Tüm bunlar söylendiği gibi, sadece promosyonlu listeleri açıp trafiğin gelmesini beklemek kadar basit değildir, kullanılması gereken belirli bir strateji vardır.

Promoted eBay ilanlarını ne zaman ve neden kullanacağımızı ve tamamen atlayacağımızı bilme olanağı sağlayan belirli bir strateji bulunmaktadır.

Bu makale, eBay promosyonlu listelerini başarılı bir şekilde kullanma sürecimizi işleyecek ve eBay promosyonlu listelerinden en iyi şekilde faydalanmak için 5 gizli ipucunu detaylandıracaktır.

Promosyonlu listeler nedir

5 promosyonlu liste ipucu
#1: Hedeflerinizi belirleyin
#2: Listelerinizi öne çıkarın
#3: Trend olan listeleri tanıtın
#4: Toplu liste yükleme
#5: Detaylı raporları inceleyin

Promosyonlu listeleri nasıl kurulur

Ad reklam panosunu ziyaret etme adımı 1
Ad kampanya türünü seçme adımı 2
Reklam oranını seçme adımı 3
Promosyonlu listeler için teklif stratejisi adımı 4
Mağazanızın trafiğini kontrol etme adımı 5

Sık Sorulan Sorular

Promosyonlu listeler işe yarıyor mu
Promosyonlu listelere kimler uygun
Sabit fiyatlı listeleri nasıl tanıtılır
eBay promosyonlu listelerin faydaları
Organik listeler ile promosyonlu listeler arasındaki fark

eBay Promosyonlu Listeleri Nedir?

what are promoted listings

eBay’ e göre, promosyonlu listeler standardı, eBay ağındaki milyarlarca listeleme arasında öğenizin öne çıkmasına ve satışa sunduğunuz ürünleri arayan ve gezinen milyonlarca aktif alıcı tarafından görülmesine yardımcı olur.

eBay’in promosyonlu listeler standardını kullandığınızda, ürününüz genellikle organik listelere kıyasla belirli bir anahtar kelimeyi arayan kullanıcıların arama sonuçlarında ilk sıraya çıkar.

Bu, listelerinizi tanıttığınızda daha fazla alıcı çekeceğiniz ve dolayısıyla daha fazla satış yapacağınız anlamına gelir. Henüz en iyi kısmına bile dokunmadık. En iyi kısım, satış yaptığınızda promosyonlu listeleriniz için yalnızca ödeme yapmanızdır.

 

eBay Promosyonlu Listelerde Başarılı Olmanın 5 İpucu

Temel soruları ele aldıktan sonra, promosyonlu listelerinizden en iyi sonuçları elde etmenizi sağlayacak iç ipuçlarına dalalım!

Okumak istemiyor musunuz? Endişelenmeyin, tam videoyu buradan izleyebilirsiniz.

 

 

İpucu #1: Promosyonlu Listelerle Ulaşmak İstediğiniz Hedefleri Belirleyin

İlk ipucu için, sizlere promosyonlu listelerin içine dalmanızı, bu süreci başarıyla yönlendirmemiz için burada olduğumuzu ve bunu başarılı bir şekilde yapmanız için size bilgi vermemizi sağlayacak güvenle yapmanızı istiyoruz!

Bu nedenle, promosyonlu listelerle başlarken aklınızda bulunması gereken ilk şey, promosyonlu listeleri kullanırken kesin bir hedef belirlemek ve bu hedefleri yansıtan kampanyaları kurmaktır.

Bu, marka kategorisine, fiyat seviyesine veya mevsimselliğe göre olabilir, sadece onları bir araya getirdiğinizden emin olun çünkü performansı ve görünürlüğü ölçmek daha kolay olacaktır.

 

İpucu #2: Harika Listelerle Fark Yaratın

eBay’in rekabetçi ortamında rakiplerinizden öne çıkmak, rekabet etmenin bir ZORUNLULUĞUDUR. Nasıl mı? Bu süreci sizin için mümkün olduğunca basit hale getirmeye çalıştık.

Listenizi nasıl ön plana çıkaracağınızı öğrenmek isterseniz, bu videoya göz atabilirsiniz, ancak aşağıda bu konuda birkaç noktaya değindik.

 

Nasıl Harika Bir eBay Listesi Oluşturabilirim?

İyi bir ürün başlığı

Tabii ki, güçlü bir başlık olmadan ürününüz potansiyel müşterileri çekmez. Güçlü bir başlık, tüm aktif olarak arayan alıcıların anahtar kelimelerini içeren özlü ve açık bir şekilde olmalıdır.

Ayrıca, başlığınızı Zik’in başlık oluşturucusu gibi araçlarla geliştirmek şarttır.

Bize verilen 80 karakterin tamamını en üst düzeye çıkarmak ve en önemlisi, başlığın gücünü her zaman kontrol etmek ve mevsimlere, tatillere vb. göre nerede iyileştirme yapılması gerektiğini bilmektir.

 

Kaliteli eBay Piyasa Araştırması

Mağazanız için seçtiğiniz ürünler, işinizin karlılığı açısından en önemli faktördür.

Bir ürünün kalitesini, satış hacmini, karlılığını hiç görmeden nasıl inceleyeceğinizi bilmek, sizden çok öğrenme ve deneyim gerektirir.

 

product research tool

 

Görüldüğü gibi, Zik Analytics Ürün Araştırma aracı harika bir araçtır! eBay’de bir satış makinesi oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyi sunar. Bugün faydalanın!

 

Trafik Listeleri ve Stratejileri

Her mağazada olduğu gibi, bazen müşterileri mağazanıza çekmenin yollarını bilmelisiniz. “Trafik ürünleri” bunlardan biridir. Peki trafik ürünü nedir?

Trafik ürünü, çoğu durumda çok ucuz ve çok yüksek satış hacmine sahip bir ürün olacaktır. Bu tür bir ürün, mağazanıza organik trafik çekecek ve birçok durumda müşterilerin aynı kategoriden geldikleri halde başka bir üründen daha fazla ürün satın almalarına neden olacaktır.

eBay satışlarını artırmak için trafik ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

listing strategy

Kontrollü Zarar Stratejisi

Çokça öğrettiğimiz bir strateji, Kontrollü Zarar Stratejisi olarak adlandırılır.

Bu strateji, yukarıdaki trafik ürünü stratejisiyle temelde aynıdır, ancak bu ürünleri beklenen (minimal) bir kayıpla satıyoruz. Fark, bu stratejide genellikle daha pahalı ürünler kullanmanız ve daha ilgili müşterileri çekmek için promosyonlu listelerden yararlanmanızdır.

 

Ürün Açıklaması

Detaylı bir ürün açıklaması, her ürün sayfasının hayati bir parçasıdır.

Ürün sayfasında genellikle ürünün iyi bir resmini görürsünüz ve birçok durumda bu resim ana resimden farklıdır. Ayrıca ürünün açıklamasını ve özelliklerini içeren bir açıklama, bazen de kullanımını kolaylaştıran bir açıklama görürsünüz.

Ayrıca, ödeme, kargo, iade politikaları ve müşterilere sunulan tüm seçeneklerle ilgili satıcının tüm politikalarını görebilirsiniz.

Ürün açıklaması, her satış sayfasına daha profesyonel bir görünüm kazandırmak için eklenmiş bir ek olarak düşünülebilir.

 

Mağaza Markalama

Mağazanızı markalamak, itibarınızı oluşturacak ve müşterilerin işletmenize ve ürünlerinize giderek daha fazla geri dönmesini sağlayacak uzun vadeli bir işdir.

 

Tip #3: Promote listings that are trending or in-demand

Bu biraz mantıklı bir ipucu, ancak satışı kanıtlanmış ürünleri listeleyerek, tanıtılan listelerinizde daha yüksek bir dönüşüm elde etmenin en iyi yoludur. Karlı ürünleri nasıl bulursunuz?

Önyargılı olabiliriz, ancak ZIK Analytics’in bunu tam olarak yapmanın en hızlı ve en sağlam yol olduğuna inanıyoruz. Karlı ürünleri bulmak için ZIK Analytics’i nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki videoya göz atın: ZIK Analytics’i nasıl kullanırım?

 

İpucu #4: Toplu yükleme yapın

Bir sonraki ipucumuzda, eBay’de tanıtılan listeleri kullanmak size gerçekten işe yarıyorsa, bunları CSV dosyası kullanarak toplu olarak yüklemek mümkündür. Karmaşık kurallar yoktur ve CPC yöntemlerinin aksine, yalnızca bir satış yaparsanız ödersiniz.

eBay ayrıca satıcı merkezinde bulunan Promoted Listings Standard kampanya yöneticisinde kullanışlı bir ‘Önerilen öğeler’ özelliği sunar.

Bu, hangi organik listelemelerin tanıtımdan en çok fayda sağlayacağını vurgular. Bir reklam iyi performans gösteriyorsa, onu uluslararası alanda tanıtabilirsiniz.

Satıcılar, teslim ettikleri herhangi bir eBay pazarında reklam verebilirler.

Ayrıca, kampanyalarınızın süresini tamamen kontrol edersiniz. Reklamlarınızı istediğiniz zaman durdurabilir veya başlatabilirsiniz, bu nedenle tanıtılan listeler standardı ücretlerinizin tam kontrolünü de elinizde bulundurursunuz.

 

İpucu #5: Detaylı Raporlama

Son ipucumuzda, satıcı merkezinizin detaylı raporlama bölümünü kullanmanızı öneririz.

Detaylı raporlama içeriği nedir?

Kampanya stratejilerinizi optimize etmek için detaylı performans verileri hemen kullanılabilir durumdadır. Satıcı panonuz şunları içerir:

✔️ Tanıtılan reklamlarınızın oluşturduğu izlenim sayısı

✔️ Potansiyel alıcıların tanıtılan listenizdeki tıklama ve izlenimleri

✔️ Bir satışa yol açan toplam tanıtılan listelerin sayısı

✔️ Her öğe için reklam ücreti ve ödenecek reklam ücreti

✔️ Toplam tanıtılan öğelerin satın alınması ve kazanılan miktar

Bu tanıtılan liste metriklerini kampanyalarınızı mükemmelleştirmek için deney yaparken yakından izlemelisiniz!

 

eBay Tanıtılan Listeler Nasıl Ayarlanır

İlk sorularınızdan biri muhtemelen reklam ücretinizi yükseltmeli misiniz veya düşürmeli misiniz ve reklam ücretlerini ayarlamalı mısınız? Bu sorulara cevap vermek için, tanıtılan listeler kampanyalarını baştan sona nasıl oluşturulacağını gerçekten inceleyelim.

 

Adım 1: Satıcı merkezinden reklam panonuza gidin

Satıcı merkezimizden başlayarak, panomuzdan pazarlamaya gideceğiz, sayfanın üst kısmında bulunan ve ardından reklam panosuna tıklayacağız.

 

Adım 2: Kampanya Türünü Seçin

Bu bir sonraki adımda, tanıtılan listeleri etkinleştirmeden önce üç standart seçeneğiniz olduğunu görebilirsiniz:

  • 🙂 Basit
  • 🛢️ Toplu
  • 🤖 Otomatik

 

Şimdi, bu kılavuz için basit seçeneği kullanacağız, ancak endişelenmeyin – bu, tanıtılan listeleri kullanmanın faydalarının da basitleştirileceği anlamına gelmez!

Basit kurulumu kullanacağız çünkü bu, yönlendirilmiş bir deneyimi tercih eden satıcılar için en iyi seçenektir, görsel listeler kullanarak alıcıları çekmek ve önerilen reklam ücretlerini otomatikleştirmek ve son olarak, farklı listeler arasından seçim yapmak ve reklam ücreti stratejisi.

Bunun ardından, “Kampanya Oluştur” üzerine tıklayalım.

create campaign

 

Ad Oranını Seçme Adımı

suggested ad rate

Kampanya oluştur düğmesine tıkladıktan sonra, gerçekten de satıcı panelindeki tüm listelerinizi seçeceğiz.

ad rate strategy

Ardından, sayfanın alt kısmında, ‘reklam oranını ayarla’ya tıklayacaksınız.

Sonraki sayfada, ‘reklam oranı stratejisini değiştir’ üzerine tıklıyoruz. Düşük promosyonlu listeleri kullanacağız ve ‘önerilen reklam oranını uygula’ ve ‘önerilen reklam oranı seçeneklerini ayarla’yı görmezden geleceğiz, ‘tek bir reklam oranı uygula’yı seçeceğiz.

apply single ad rate strategy

Sadece eBay listelerinize alıcı çekmek istediğimiz için, tüm listelerinizin reklam ücretini %2,5’e ayarlayacağız. Bunu yaptıktan sonra, uygula’ya tıklayın ve promosyonlu listelerinizin onaylandığını doğrulayan bir başarı ekranı ile karşılaşacaksınız.

Tüm ürünlerinizin %2,5’lik bir reklam ücretine sahip olduğu görülebilir ve reklam ücretlerinin hesaplandığı bölüm ve ortalama satılan reklam oranının görülebileceği yer de gösterilir.

Her ürünün sağ tarafında o ürün için önerilen reklam oranları da görülebilir, ancak kimse oraya gerçekten gitmez.

 

Adım 4: Tanıtılan listeler için teklif stratejisi

Sonraki adımda, tanıtılan listelerinizin gösterge tablonun sağ alt köşesinde, sizi bu ekrana yönlendirecek olan “Gözden Geçir”e tıklayın.

new campaign name

Bayram sezonlarında, mümkün olduğunca fazla etkileşim almak istiyoruz! Burada, kampanyanıza bir ad verin, biz “dördüncü çeyrek Pazar” ile gideceğiz ama tanıtılan listeler kampanyanıza istediğiniz herhangi bir adı verebilirsiniz. Ardından, sadece “Başlat” ı tıklayın.

 

Adım 5: Mağazanızın trafiğini kontrol edin

Tanıtılan listeler kampanyanızı başlattıktan sonra, reklam panonuzun altına gidin ve ilgili istatistikleri görmek için kampanyanızı veya herhangi bir bireysel tanıtılan listeyi seçin. Hangi tanıtılan listelerinizin iyi performans gösterdiğini izlemek için kullanabileceğiniz ilgili istatistikler.

Ayrıca, “performans” açılır menüsünde trafiği seçebilir ve trafiğinizin gösterge tablosunu görebilirsiniz.

review your traffic

Şimdi tüm verilere, izlenimlerden sayfa görüntülemelerine ve satılan miktarlara kadar hepsine bakacağız. Ve burada, organik izlenimlerin yanı sıra tanıtılan izlenimler de bulunmaktadır.

Bu veriler için yüzdelik dilimi de görebilirsiniz.

Şimdi grafikte, yeşil kısım tanıtılan listeleri temsil ederken mavi kısım organik listeleri temsil eder, böylece tanıtılan listenizin etkililiğini inceleyebilirsiniz.

Aşağıda sayfa görüntülemelerimiz var, ve onun daha altında, satılan miktarı bulunmaktadır.

 

Son Düşünceler

eBay’in tanıtılan listelerini, üstün veya üst düzey bir satıcı olarak kullanmak, ürünlerinizi arama sonuçlarının en üstüne çıkarma yeteneği nedeniyle müşteri çekme şansınızı kesinlikle artırabilir.

Tüm bunlar söylendikten sonra, kâr marjlarınızın reklam ücretlerinizi karşıladığından emin olmalısınız, böylece tüm ücretleri hesaba kattıktan sonra negatifte kalmazsınız (bu stratejinizin bir parçası değilse).

Bunu, reklam ücretlerinizi düşük belirleyerek ve ardından birer birer artırarak kontrol edebilirsiniz. Hatta minimum %1 teklif bile eBay satışlarını artırabilir.

choosing ad rate

Sonrasında, eBay’de tanıtılan bir liste için fazla ödeme yapıyor olabileceğinizi düşünüyorsanız, reklam ücretlerinizi bir puan azaltabilir ve ardından satışlarınızı buna göre izleyebilirsiniz.

Kampanyalarınızı kişisel iş hedeflerinize uygun şekilde uyarlayabilirsiniz. Sadece 30 günlük dönemlerle düşünmeyi unutmayın.

 

Sık Sorulan Sorular

eBay’de bir liste tanıtmanın işe yaradığına dair bir kanıt var mı?

İnsanlar genellikle tanıtılan listelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ederler. Cevap net bir şekilde evet! Ürün maliyetlerinize ve satış fiyatınıza uygun bir strateji kullanmak önemlidir.

Ürün satıldığında ödeme yaparsınız ve reklam ücretinizi önceden belirlersiniz. Her zaman ne kadar ücret ödeyeceğinizi bildiğiniz için fiyatlarınızı buna göre planlayabilirsiniz.

 

eBay’de tanıtılan listeler için kimler uygun?

eBay, eBay mağazasında eBay’de tanıtılan listeleri kullanabilecek kişiler için kısıtlamalara sahiptir. Yalnızca aşağıdaki satıcılar eBay listelerini tanıtabilir:

  • Üstün Üst Seviye Satıcılar
  • En İyi Derecelendirilmiş Satıcılar

 

Ancak bunun sizi caydırmasına izin vermeyin! eBay sitesinin ürünlerini tanıtılan listeler kullanarak reklam yapabilenleri sınırlamasının nedeni, güvenilir satıcıların kaliteli ürünlerini daha sık tüketicilere göstererek daha fazla görünürlük elde etmelerini sağlamaktır.

Eğer henüz bu seviyede değilseniz, müşteri hizmetlerinde mükemmel hizmet sunarak ve kaliteli ürünler satış yaparak eBay satıcı derecenizi artırmak için adımlar atabilirsiniz, böylece eBay listelerinizi reklam yapmanın ek satışlardan elde edilebilecek avantajlarından siz de yararlanabilirsiniz!

 

Ortalama üstü/birinci sınıf bir eBay mağazam var, sabit fiyatlı listeleri nasıl tanıtabilirim?

eBay’de ortalama üstü veya birinci sınıf bir satıcı için standartlara uygun olduğunuzda, tanıtılan listeleri de kullanabilirsiniz! Henüz o seviyeye ulaşmadınız mı?

Endişelenmeyin – eBay, satıcı derecenizi her ayın 20’sinde yeniden hesaplar, böylece onların iyi kalpliliklerine her zaman ulaşabilirsiniz.

Şimdi, sabit fiyatlı ürününüzü nasıl fiyatlandırmanız gerektiğine gelince, harika bir strateji, tanıtılan listeler ücretini ürününüzün son satış fiyatına eklemektir.

Bu şekilde karınızı azaltmış olmazsınız ve bazı müşterilerden daha düşük dönüşümler görebilirsiniz, ancak genel olarak ürününüzün artan görünürlüğü nedeniyle satışlarda artış görmelisiniz.

Bu şekilde, tanıtılan listelerin reklam ücretlerini, son satış fiyatına ekleyerek dengeleyebilirsiniz. tanıtılan listelerin ücretlerine dayanarak ürün fiyatlarınızı belirleyin!

 

eBay’nin Promoted Listings kullanmanın faydaları nelerdir?

Görünürlüğü Artırma

Ürünleriniz daha fazla insan tarafından görüldüğünde, satılma olasılıkları artar. Promoted Listings Standard, ürünlerinizi daha fazla müşterinin önüne çıkarır ve dolayısıyla görünürlüğü %36’ya kadar artırır!

Satışlar İçin Yalnızca Ödeme

Bir alıcı tanıtılan listenize tıkladığında ve tanıtılan ürünü 30 gün içinde satın aldığında ücretlendirilirsiniz.

Yönlendirilmiş Kurulum

eBay’in entegre yönlendirme araçları, tahmin işini alır ve hangi ürünlerin tanıtılacağını ve hangi maliyetle tanıtılacağını önerir. Ancak daha da iyisi, Zik Analytics’in size sunduğu araçları kullanmak, ürün listelerinizden daha hızlı ve daha kolay en iyi şekilde faydalanmanıza yardımcı olacaktır!

 

Organik Listeleme ile Tanıtılan Listeleme Arasındaki Fark Nedir?

Organik Listeleme

Bir organik listeleme veya organik ürün, normal bir arama motoru sorgusundaki reklamların altında görünen arama sonuçlarıdır. Bu listeler veya web siteleri, içeriklerine, ilgili olmalarına ve genel kalitelerine göre görünür.

 

Tanıtılan Listeleme

Diğer yandan, bir tanıtılan listeleme veya ücretli listeleme, her zaman arama sonuçlarının en üstünde görünen reklamlardır. Daha önce makalenin başında konuştuğumuz gibi, tanıtılan listelemeler, eBay’in reklam ücretlerine dayalı olarak bu durumda eBay’in reklam ücretlerine dayalı olarak en üstte görünürler.