eBay Satıcı Derecenizi Hızlı Bir Şekilde Artırmak İçin 6 İpucu

Merhaba Zikkers!

Eğer bir eBay satıcısı veya drop shipper yolculuğuna başlarken odaklandığı ilk şeylerden biri karlılığı ve geliri oluyor.

Ve iyi bir nedenle, özellikle eBay mağazanızın başlangıcında, kârınıza ve genel gelirinize bir göz atmak, mağazanızın maliyet-etkinliği ve toplam satış performansı açısından nasıl performans gösterdiğine dair bir içgörü sağlar.

Ancak, günlük rutininize dahil etmenizi istediğimiz, sizi birkaç satış yapmaktan tam teşekküllü bir gelir üreten eBay işine götürecek başarınız için temel bir şey olduğunu düşünüyoruz.

Bu da, eBay satıcı derecenizi geliştirmeye odaklanmaktır. Bu makale, 2023’te eBay satıcı derecenizi HIZLI bir şekilde artırmak için 6 ipucunu ele alacaktır.

 

Hızlı Navigasyon

Negatif geri bildirimleri azaltın
“Yüksek kaliteli” satışlara odaklanın
TÜM durumlarla ilgilenin
Doğru ürün açıklamaları kullanın
Mükemmel müşteri hizmeti sağlayın
Detaylı satıcı derecenizi gözden geçirin

 

İZLE: Satıcı derecemi hızlı bir şekilde nasıl artırdığıma dair hızlı rehber

eBay satıcı derecelendirmeleri nedir?

Peki, eBay satıcı derecelendirmeleri nedir ve beni nasıl etkiler? Başlamak için, satıcı dereceniz aslında eBay tarafından hesaplanan sizi üç olası satıcı “seviyesinden” birine yerleştiren bir sıralamadır.

eBay’deki satıcı panelinizde detaylı satıcı derecenizi görebilirsiniz.

Bu kısım önemlidir çünkü satıcı performansınızın bir sonucu olarak aldığınız geri bildirim derecesi, mağazanızın potansiyel alıcılara arama sonuçlarında ne kadar ve ne sıklıkta gösterileceğini temelde belirleyecektir.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta, eBay’in bu derecelendirmeyi her ayın 20’sinde yeniden hesapladığıdır, bu yüzden aniden satıcı derecenizin düştüğünü fark ederseniz, dünya sona ermeyecek demektir!

eBay’in geri bildirim derecesine, satış performansınıza ve sunduğunuz hizmetin kalitesine dayanarak, aşağıdaki satıcı seviyelerinden birine atanacaksınız:

😊 Üst Dereceli

🙂 Standart Üstü

😞 Standart Altı

Platformda satış yapmaya başlamak istiyorsanız, hedefiniz üst dereceli bir satıcı olmalıdır. Henüz başlamadınız mı?

Başlangıç ​​yapmak için eBay’de nasıl satış yapılır konusundaki son kılavetimize göz atabilirsiniz.

Ancak, gerçekten üst dereceli olmak için atabileceğiniz gerekli adımlar nelerdir?

Tabii ki, Zik Analytics burada sizin için hazır. Satıcı derecenizi artırmak için en iyi 6 ipucumuzu aşağıda bulabilirsiniz.

 

İpucu 1: Negatif geri bildirimi azaltın

Öncelikle, bir eBay satıcısı olarak negatif geri bildirimi nasıl en aza indireceğinizi anlamanız gerekmektedir.

Eğer bir dropshipper veya bir satıcıysanız, envanteriniz üzerinde kontrol sahibi olup olmadığınıza bağlı olarak zaman zaman negatif geri bildirim alma riskiniz olabilir.

Negatif geri bildirimin bir dizi nedeni olabileceğini biliyoruz, ancak satıcı olarak bilmeniz gereken temel şey, alıcıların beklentilerini belirleyebileceğinizdir ki bu, negatif geri bildirimi önlemenize yardımcı olabilir.

 

Negatif geri bildirime nasıl yanıt verilir

how to reply to negative feed back

 

Bu senaryoda, alıcılarınızdan biri size nötr veya negatif bir geri bildirim bıraktı diyelim. Önemli bir ilk adım, alıcının geri bildirimine basit bir şekilde şöyle cevap vermek olacaktır:

Mağazamızda yaşadığınız kötü deneyim için üzgünüz ve bunu daha iyi hale getirmek isteriz.

Ya da buna benzer bir şeyler.

Negatif geri bildirime hemen cevap vermek, gelecekteki alıcılarınıza “deneyiminize önem veriyoruz ve müşteri hizmetlerimizi sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyoruz” mesajını verir!

Bu şekilde, negatif geri bildirimi aktif bir şekilde gizlemeye çalışmıyor ve onu yapıcı eleştiri olarak alıyorsunuz.

 

eBay’den bir düzeltme talep etmeli miyim?

Negatif geri bildirime cevap verdikten sonra, eBay’den bir düzeltme talep etmekten kaçınmanızı öneririz, çünkü mümkün olduğunca eBay’in işe karışmasını istemiyoruz çünkü bu, mağazanız için işleri gereğinden fazla karmaşık hale getirebilir. Bu özellikle bir dropshipper iseniz geçerlidir.

 

Alıcınıza mesaj gönderme

Bunun yerine yapabileceğiniz şey, negatif geri bildirimi bırakan alıcıya doğrudan mesaj göndermektir.

Burada, alıcının negatif geri bildirim bırakmasına neden olan kötü deneyim için özür dileyebilir ve onlara tazminat yapabileceğiniz eylemleri bildirebilirsiniz, belki nakit geri ödeme veya kargo ücretlerinin kaldırılması.

Çoğu durumda, bu pozitif geri bildirime yol açabilir ve aslında eBay geri bildirim derecenizi iyileştirebilir.

 

İpucu 2: “Yüksek kaliteli” satışlara odaklanarak daha fazla pozitif geri bildirim alın

Bu sonraki ipucu, eBay geri bildirimini artırmak ve alıcınıza pozitif bir deneyim sunmak için yüksek kaliteli satışlara odaklanmanızdır.

Neden yüksek kaliteli satışlara odaklanmalısınız? Bu tür ürünlerin alıcıların geri bildirim bırakma olasılığının en yüksek olduğunu bulduk.

Ancak, bu tam olarak nasıl işliyor?

Bunu başarabilmek için ZIK analizlerinin gücünden yararlanmanız gerekmektedir! ZIK web sitesinden, ürün araştırmasını seçin. Arama çubuğunda, belirli tedarikçilerin belirli bir markayı taşıdığını bildiğimiz bir marka arayacaksınız.

Herhangi bir marka veya ürün türünü seçebilirsiniz. Buradaki amaç, fiyat aralığının üst kısmında olan ve gerçekten çok satan ürünleri bulmaktır.

Yani yapabileceğiniz şey, birkaç bu tür öğe seçmek ve yüksek kaliteli ürünlerinizi ararken aynı zamanda birkaç satıcıyı da tarayacaksınız. Bu yüksek kaliteli ürünleri ararken, fiyatın 50 doların üzerinde olduğundan da emin olmalısınız.

Birçok geri bildirime sahip iyi bir ürün bulduğunuzda, onu mağazanıza eklemenin geri bildiriminizi iyileştireceğini güvenle varsayabilirsiniz.

Bu stratejide biraz para kaybedebileceğinizi anlamanız önemlidir, ancak bunu temelde pozitif geri bildirim satın almak olarak kabul ediyoruz ve mağazanıza diğer olumlu etkileri olan bir kontrol kaybı stratejisi olarak değerlendiriyoruz.

zik analytics trial

İpucu 3: Tüm eBay durumlarına dikkat edin

Bir sonraki ipucu, tüm durumlarınızı doğru şekilde ele almanızdır. eBay hesabınız aracılığıyla, çözüm merkezi size sipariş iptalleri veya alıcıların istekleri ve anlaşmazlıkları gibi tüm durumları gösterir.

Bu tüm durumlarla ilgilenmeniz gerekecek.

 

eBay sipariş iptalleri ile nasıl başa çıkılır

how to deal with order cancelation
Öncelikle, sipariş iptalleriyle başlayalım. İlk olarak, herhangi bir siparişi iptal etmemiz gerektiğinde, bunu doğru nedenlerle yapıyor olduğumuzdan emin olmalı ve belirli siparişleri neden iptal ettiğimizi alıcılarımıza bildirmeliyiz.

Siparişleri iptal etmek, dropshipçiler için önemlidir, ancak bunu yapmanın nedeni olarak para kaybetme ihtimalinizin eBay tarafından pek hoş karşılanmayacağını belirtmek önemlidir.

Bir siparişi iptal ederken, neredeyse her zaman iptal nedeninin alıcının iptal etme isteği olduğunu belirtmelisiniz. Ancak yine de doğrudan onlarla iletişim kurarak ilgili ürünü satın almamaları için alıcıları teşvik etmeniz gerekmektedir.

Bu, onlara farklı bir seçenek seçmeleri için ücretsiz kargo, indirimler veya diğer türde tazminatlar sunarak yapılabilir.

 

eBay’deki talep ve anlaşmazlıklarla nasıl başa çıkılır

eBay hesabınızdaki talep ve anlaşmazlıklar bölümüne gittiğinizde, tüm alanlarda sıfır hedefleyin. Bu belirli sayfada herhangi bir öğeniz varsa, hemen harekete geçin.

Durumlarınızın bir satıcı çözümü olduğundan emin olmak istersiniz, çünkü eBay’in devreye girmesini istemezsiniz! Bu yapılması son derece önemlidir çünkü bu, eBay satıcı derecelendirmeniz üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir.

 

İpucu 4: Doğru ürün açıklamaları kullanın

tip 4

Sonraki adım, ürün açıklamanızı gerçek ürünü yansıtacak şekilde daha doğru bir şekilde ayarlamaktır. Ancak bu ne anlama geliyor?

Ürün listenizin açıklamasını mümkün olduğunca doğrudan ve bilgilendirici hale getirerek, alıcınızın önünde her şeyin olmasını sağlamak, gerçekte ne satın aldıklarını bilmelerini sağlar ve mağazanıza herhangi bir türden negatif geri bildirim şansını azaltır.

Doğru ve bilgilendirici ürün açıklamaları ayrıca ürünün kendisine ait net resimler olmadan da tamamlanmamış olmaz.

Sonuç olarak, bu, alıcılarınızın özellikle eBay’de satmaya çalıştığınız belirli bir ürün hakkında daha az sorusu olmasını sağlar.

Bu bölüm neden çok önemli? İlk olarak, alıcılarınız için önemlidir.

Pozitif bir geri bildirim puanını teşvik etmek ve tekrar iş yapmayı sağlamak için alıcılarınızla bir tür ilişkiye sahip olmalısınız.

Ayrıca, satılan belirli bir ürün hakkında tüm bilgileri verdiğinizde zaman kazandırır. Bu, ürünle ilgili belirsiz beklentiler nedeniyle soruları ve iadeleri azaltır.

Ancak üçüncü olarak, bu bilgileri neden buraya koyduğumuzun çok önemli bir parçası da eBay’in alıcıların eBay’i kullanırken en iyi deneyimi yaşamasını istemesidir, ve haklı olarak!

 

İpucu 5: Müşterilere mükemmel müşteri hizmeti sunun!

tip 5

Mümkün olduğunca, eBay satıcıları olarak en iyi hizmeti sunmalıyız! eBay’de sahip olduğumuz en önemli şeylerden biri eBay sayfanızın müşteri destek bölümüdür.

Bunu yeterince vurgulayamayız, ancak bir satıcı olarak, aldığınız her mesajı yanıtlamanız ve bunu hızlı ve etkili bir şekilde yapmanız ÖNEMLİDİR, çünkü bunda hiçbir risk almak istemiyoruz.

Bir mesajı yanıtlamamak, otomatik olarak negatif geri bildirim alacağımız anlamına gelir ve bunu her şeye rağmen istemiyoruz, bu yüzden müşterilerimizin mesajlarına hızlıca cevap verdiğimizde, onlara en iyi müşteri hizmetini sunarız.

Ancak, her şeyi en iyi ve tam kapasitemizle sağladığımızda ve alıcılarımızın ayrıntılı satıcı derecelendirmelerini tam olarak bırakmalarına izin verdiğimizde: alıcılarımıza harika bir alışveriş deneyimi sunuyoruz!

 

İpucu 6: Detaylı satıcı derecelendirmenizi gözden geçirin

 

tip 6

Detaylı satıcı derecelendirmesi, şu önemli bilgilerin ayrıntılarını içerir:

  • Ürün açıklamasının doğruluğu
  • Ürünün alıcıya ne kadar hızlı ulaştığı
  • Alıcının kargo ve işlem ücretlerini adil bulup bulmadığı
  • Alıcıyla iletişiminizin ne kadar iyi olduğu

 

Bu kategorilerden herhangi biri için puan düşürüldüğünüzü görüyorsanız, bunu düzeltmek için ücretsiz kargo gibi adımlar atmanız gerekecek ve bu rehberdeki 1 ile 6 numaralı ipuçlarını takip etmeniz gerekecek.

 

Final düşünceler

Kârlı bir eBay satıcısı olmak, geleneksel bir işletme yönetmekten farklı değildir. Çevrimiçi itibarınız ANAHTARDIR.

eBay standartlarına göre, çevrimiçi itibarınız satıcı derecenizdir. Bu nedenle, o dereceyi korumak ve iyileştirmek için yapabileceğiniz her şeyi yapmak önemlidir.

Zik Analytics ekibi her zaman vurguladığı gibi, müşteri hizmetleri, genel derecenizi artırma hedefinize ulaşmanız için temel unsurdur!

 

Sıkça Sorulan Sorular

eBay’de birinci sınıf satıcı olmak ne anlama gelir?

Birinci sınıf satıcı olmak, eBay’in en iyi satıcılarından biri olduğunuz ve istisnai kalitede müşteri hizmetleri sunduğunuz anlamına gelir. Ayrıca, eBay işinizin bu satıcı seviyesi için minimum satış gereksinimlerini karşıladığı anlamına gelir.

Eğer prestijli ve aranan birinci sınıf satıcılar liginin bir parçasıysanız, gereken liste niteliklerini karşılıyorsanız, üstün nitelikli listeleme avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Bunun üzerine, aslında Top Satıcı artı olarak derecelendirilebilirsiniz! Bu, aşağıdaki avantajlardan yararlandığınız anlamına gelir:

  • Üstün Nitelikli Artı mührü, geri bildiriminizde ve ürünlerinizin açıklamalarında öne çıkarılacaktır.
  • Nakliye ve vergi dahil olmak üzere standart ücretlerinizde %10 indirim.

 

eBay Satıcı Derecesini Hızlıca Artırabilir miyim?

Evet, eBay satıcı derecenizi hızlıca artırmanız mümkündür, çünkü eBay satıcı derecenizi her ay yeniden hesaplar.

Ortalama geri bildirim puanlarınızı yükseltmek için negatif geri bildirimi azaltmak, pozitif geri bildirimi artırmak için hızlı ve kesin adımlar atmanız gerekecek.

Ayrıca, tüm davaları kapatmanız ve genel olarak harika bir müşteri deneyimi sağlamanız gerekecek.

 

Üstün Nitelikli eBay Satıcı Derecesi nedir?

Üstün nitelikli bir eBay satıcısı olmak, müşterilerinizin mağazanız hakkında olumlu geri bildirimler bıraktığı anlamına gelir, eBay’in satıcılar için minimum standartlarını karşıladığınızı ve müşterilerinize iyi bakıldığını gösterir.

 

Aşağı Standart eBay satıcı derecesine sahip olmanın anlamı nedir?

Mağazanızın daha fazla eBay geri bildirimine ihtiyacı varsa ve müşteri hizmetleri kalitesi için eBay’in minimum gereksinimlerinden bir veya daha fazlasını karşılamakta zorlanıyorsanız, eBay’in otomatik geri bildirim hatırlatıcısı sizi muhtemelen Aşağı Standart eBay satıcıları kategorisine koyacaktır, ki bu ideal değildir.

 

İyi bir satıcı derecesi nedir?

İyi bir satıcı derecesi, size yüksek bir satıcı derecesinden dolayı müşteri güvenini artırmanın ötesinde, size benzersiz avantajlar sağlayan en üst düzey derecedir.

 

Kötü bir satıcı derecesi nedir?

Kötü bir satıcı derecesi olarak her zaman aşağı standart satıcı derecesi gelir. Temel olarak, bu müşteri hizmetleri kalitesi için minimum gereksinimleri karşılamadığınız anlamına gelir.

Bu, düşük satıcı dereceniz nedeniyle alıcıların mağazanızdan alışveriş yapmaktan kaçındığı anlamına gelebilir.