eBay’de müzayede yapmayı ustalıkla yönetmek için 5 uzman ipucu

Açık artırmalar, eBay’de satışın ayrılmaz bir parçasıdır. Uzun bir süre boyunca, açık artırma tipi listeler, eBay’de yapabileceğiniz tek tür listelerdi.

Şimdi, sabit fiyatlı listeler yapma seçeneğiniz var. Genel kanının aksine, açık artırmalar hala eBay’de iyi performans göstermektedir.

eBay, 2017’de açık artırma ve sabit fiyatlı formatı rapor etmeyi bıraktığından, eBay’de tam olarak açık artırma formatındaki listelerin yüzdesini bilemiyoruz. Ancak, 2017’de bile, açık artırmalar hala eBay’deki toplam ticaret hacminin %13’ünü oluşturuyordu, eCommerceBytes‘a göre.

Açık artırmalar, özellikle eşsiz koleksiyon ürünleri, hatıralar ve vintage ürünler satanlar için önemlidir. Ayrıca, eBay’de yeni satıcılar 250 adede kadar açık artırma tipi listeleme yapabilirler, tamamen ücretsiz.

Açık artırmalar, listenizdeki ürünlere alıcı çekmenize yardımcı olabilir.

Farklı türlerde açık artırmalar olsa da, hepsi aynı temel süreci izler. Açık artırmalar, önceden belirlenmiş bir fiyatı olmadığı için sabit fiyatlı listelerden farklılık gösterir.

Bu, alıcının ürünü ne kadar satın alacakları konusunda biraz esneklik sağlar. Ayrıca, satıcının ürünün satışından beklediğinden çok daha fazlasını kazanma şansı verir.

 

eBay açık artırmaları nasıl çalışır?

Daha önce belirtildiği gibi, eBay’de başlıca iki liste formatı bulunmaktadır: açık artırma listeleri ve sabit fiyatlı listeleme. Diğer formatlar da mevcuttur, örneğin İyiye kadar İptal ve Sabit Fiyatlı En İyi Teklif.

Bir açık artırma tarzı listeleme yapmak için, ürünü bir başlangıç fiyatıyla listeleyip bir liste süresi seçersiniz.

eBay açık artırmaları, geleneksel açık artırmalardan farklı olarak, bir açık artırma uzunluğu sona erdiğinde belirlenmek yerine, nihai satış fiyatı, en yüksek teklif olan zamandır.

eBay açık artırmaları genellikle şu süreci izler:

  • Satıcı ürününü listeler ve bir başlangıç teklif fiyatı belirler.
  • Satıcı, 1, 3, 5, 7 veya 10 günlük bir liste süresi seçer.
  • Bir rezerv fiyatı ekleyebilirsiniz, bu, ürün için kabul etmeye istekli olduğunuz maksimum fiyattır. Alıcılar, rezerv fiyatın belirlendiğini görebilir, ancak gerçek fiyatı göremezler.
  • Alıcılar, listelemeyi görür ve ürüne teklif verirler.
  • Rezerv fiyatı karşılayan en yüksek teklif veren kazanır ve açık artırmayı ve ürünü alır.

 

Açık artırma tarzı listeler için liste süresi bir günden bir haftadan fazlaya kadar değişebilir, ancak sabit fiyatlı listeler kadar uzun sürmezler (açık artırmaların bir kısıtlaması).

Açık artırma sona erdiğinde, en yüksek teklif veren teklif savaşını kazanır. Son fiyatın sona kadar sürpriz olması, birçok satıcı ve alıcı için açık artırmaların en iyi yanıdır.

 

eBay’de Açık Artırmada Ustalaşmanın 5 En İyi İpucu

1. Hassas Ürünler için Teklif Verenlere Gizlilik Sağlayın

Providing privacy for bidders
Duyarlı olduğu düşünülen ve alıcıların bazı gizlilik isteyebileceği ürünler için ayarlarınızı özel olarak ayarlamanız önerilir.

Genel eBay listeleri, çevrimiçi etkinliklerini gizli tutmayı tercih eden potansiyel alıcıları uzaklaştırabilir. Özel bir liste, utangaç alıcıları çekebilir ve listenizdeki teklif sayısını artırabilir.

eBay’deki özel listeler, genel listelere kıyasla azdır, ancak bazı alıcılara çok yardımcı olabilir. Özel bir liste oluşturmak kolaydır ve ek ücret gerektirmez.

Listenizi özel olarak işaretlemek için, eşyanızı nasıl satacağınıza karar verdiğiniz satış formunda “Özel liste” seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Bir listeyi özel yapmak, alıcıların eşyaya teklif veren diğer insanları görmemesi anlamına gelir.

Yetişkin ürünler veya tıbbi ürünler gibi ürünleri satıyorsanız, listeleri özel yapmayı düşünmelisiniz.

Gizliliği değerli gören alıcıları çekmeye yardımcı olmanın yanı sıra, listenizle ilgili daha fazla geri bildirim almanıza da yardımcı olacaktır.

Özel listeler yalnızca duyarlı öğeler için değil, aynı zamanda alıcıların satın alımlarının genel olarak görüntülenmesini istemedikleri hediye temalı öğeler için de kullanılabilir.

 

2. Ürünlerinizi 10 Gün Boyunca Listeleyin

Listing goods for 10 days

eBay açık artırmalarınızı 1, 3, 5, 7 veya 10 gün boyunca yürütebilirsiniz. On gün, eBay açık artırmasının çalışabileceği en uzun süredir. Açık artırmanızı mümkün olduğunca uzun süre çalıştırmak avantajlı olacaktır.

Aslında, eBay, beş günden daha az bir süre için her liste için 1 dolar ücret alır.

Açık artırmanız ne kadar uzun süre aktif olarak devam ederse, potansiyel alıcılarla o kadar fazla etkileşim olur ve rekabetçi teklif verenlerin fiyatı yükseltme şansı o kadar artar. On günden daha uzun bir liste süresine ihtiyacınız varsa, sabit fiyat formatını seçmeniz gerekir.

Bu, daha kısa sürelerin avantajlarının olmadığı anlamına gelmez. Kısa süreler, listenize bir aciliyet hissi vermek ve zamanla duyarlı öğeler için özellikle mükemmeldir.

Ürününüze uygun süreyi seçmek size bağlıdır.

 

3. Açık Artırmanı Perşembe Akşamı Başlat

Starting auction on a thursday night

Açık artırmanızı başlattığınız gün, açık artırmanın sona ereceği günü ve alacağınız teklif sayısını belirler. Satışları diğerlerinden daha fazla destekleyen belirli başlangıç ve bitiş günleri vardır.

Birçok alıcı için Pazar günleri en yüksek satış sayısını üretir. David A. Karp’ın yazdığı eBay Hacks kitabına göre, Pazar günleri genellikle bir açık artırmanın kapatılması için en iyi gün olarak kabul edilir.

Bu nedenle, 10 günlük bir listeyi Perşembe akşamı başlatırsanız, Pazar akşamı sona erecek ve sadece bir değil, iki Pazar günü aktif olacaktır.

Pazarınızı dikkatlice gözlemlemeye ve ürününüz için özellikle neyin işe yaradığını bulmaya kesinlikle zaman ayırmalısınız.

 

4. İade İzin Ver

Allowing returns

Bu her zaman eBay’de satış yaparken iyi bir uygulama olarak kabul edilir. Her ciddi satıcı, en azından 30 günlük bir iade politikası sunmalıdır.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta, eBay’de her satıcının platformu kullanmaktan kaynaklanan zaten iade hizmeti sunmasıdır. eBay, ya gelmeyen, kusurlu olan veya listelemeyle uyuşmayan ürünler için bir Para İade Garantisi politikası uygular.

Kendi koşullarınızda iade sunmak, işletmeniz için çok daha iyidir.

İadelerin sunulması, bazı insanların öğenize teklif vermelerini önleyebilecek alıcı pişmanlığı korkusunu azaltır ve onlara bir güven hissi verir ve biraz daha fazla ödeme yapmaya istekli olurlar. Ayrıca, eBay, 30 gün veya daha fazla iade politikası sunan listeleri öne çıkarır.

Zaten mağazanızda iadeler sunmuyorsanız, 60 günlük bir iade politikası sunun. Yaygın inancın aksine, daha fazla gün içeren bir iade politikası iade sayınızı etkilemez.

Eğer zaman ayıramıyorsanız, eBay size iadeleri otomatik olarak yönetme seçeneği sunar.

 

5. Ücretsiz Kargo Sun

Offering free shipping

Bu günlerde, alıcılar ücretsiz kargo bekliyorlar ve eğer sunmazsanız bunun olumsuz etkileri olabilir. Hem Amazon hem de eBay, ücretsiz kargo sunan listelere özel bir önem veriyor.

Alıcıların hangi satıcıların ücretsiz kargo sunduğunu fark etmelerini sağlamak için biçimlendirme ve ifadeler kullanıyorlar. Ayrıca müşterilere ücretsiz kargo sunmayan satıcıları filtreleme imkanı da tanıyorlar.

Bu ve benzeri nedenlerden dolayı, mağazanızda ücretsiz kargo sunmayı düşünmelisiniz. Hafif, küçük ürünler satıyorsanız, ücretsiz kargo sunmak satışlarınızı artırmak için iyi bir yol olabilir.

Ancak, ağır ürünler satıyorsanız, ücretsiz kargo marjlarınızı çok azaltabilir. Bu nedenle, kararınızı vermeden önce ürünlerinizi ve pazarı dikkatlice gözden geçirin.

 

Sonuç

eBay’de daha fazla para kazanmanın harika bir yolu açık artırmalardır. Onları nasıl iyi kullanacağınızı öğrenmek için kademeli bir öğrenme eğrisi olsa da, satışlarınızı artırabilir ve kar marjlarınızı artırabilirler.

Bu makalede ele alınan konuların yanı sıra, açık artırmalarla en iyi satılan ürünleri ve ne zaman en iyi sattıklarını öğrenmek için dikkatli ürün ve pazar araştırması yapmanız gerekecektir.

Sonuç olarak, eBay açık artırma listelemesini yapan en iyi yol, size en çok satışı getiren yoldur.

eBay’de açık artırmayla ilgili en iyi ipuçlarınız nelerdir? Yorumlarda bize bildirin.

 

SSS

eBay açık artırmalarından en çok para nasıl kazanılır?

eBay açık artırmalarından en çok para kazanmak için şunları yapmanız gerekir:

  • Ürünün iyi fotoğraflarını çekin
  • Sonlanma tarihini pazar veya pazartesi günlerine denk gelen bir gün olarak seçin.
  • Alıcıların tam olarak ne aldıklarını bilmesini sağlamak için ürünü doğru bir şekilde tanımlayın.
  • Benzer ürünlerin ne kadar satıldığını bulun ve kendi ürününüz için bir tahmin yapın.

 

eBay’de açık artırmaya konulan en iyi ürünler nelerdir?

Daha önce de belirtildiği gibi, nadir ve vintage ürünler gerçekten açık artırmalarda iyi satılıyor. Bunlar şunları içerebilir:

  • Vintage elektronik eşyalar
  • Koleksiyonlar
  • Vintage mobilyalar
  • Anılar
  • Vintage giysiler
  • Antikalar
  • Mücevherler
  • Vintage posterler, çizgi romanlar ve dekorlar

 

eBay listesine bir rezerv fiyat nasıl eklenir?

Rezerv fiyat, bir öğe için kabul etmeyi düşündüğünüz minimum fiyattır. Bu, açık artırmanın başında belirlediğiniz başlangıç fiyatından farklıdır.

Bir listelemenize rezerv fiyat ekleyerek, düşük bir başlangıç fiyatı belirleyebilir ve alıcıların öğenize ilgisini artırabilirsiniz.

eBay, listenize bir rezerv fiyat eklediğinizde bir ücret talep eder, ya 5,00 ABD doları veya rezerv fiyatın %7.