eBay’de Birden Fazla Ürünü Tek Bir Listelemede Nasıl Satabilirsiniz

Bazı durumlarda, birkaç varyasyonla benzer ürünlere sahipseniz, bunları tek bir liste olarak satmak daha iyidir.

Örneğin, beş farklı renkte bir tişört satıyorsanız ve üç farklı beden sunuyorsanız, her bir tişörtü (örneğin, küçük boy yeşil bir tişörtü) tek bir liste olarak yayınlamak yerine müşteriye farklı özelleştirme seçenekleri sunabilirsiniz. Bu, tüm olası tişört renkleri ve bedenleriyle tek bir liste oluşturur!

Bu makalede, varyasyon listeleme inceliklerini, neden bu yöntemin çok güçlü olduğunu, varyasyon listeleme oluşturmanın farklı yollarını ve çok daha fazlasını tartışacağız.

Ayrıca, şu anda varyasyon listeleme izni veren eBay kategorilerine bakacak ve istediğiniz listeleri nasıl oluşturabileceğinize dair adım adım bir prosedür sunacağız.

 

İZLE: Makaleyi okumak için fazla uzun mu? Bu videoyu izleyebilirsiniz!

 

 

Ana Hatlar

  • eBay’in varyasyon listeleme özelliğini kullanarak çoklu seçeneklere sahip ürünleri etkili bir şekilde yönetin ve satın.
  • Artan görünürlük, maliyet etkinliği ve zaman tasarrufu gibi faydaları anlayın ve varyasyon listeleme yönteminin avantajlarını değerlendirin.

 

eBay’in Güçlü Varyasyon Listeleme Özelliği

Eğer ürünleri çeşitli renklerde, desenlerde ve bedenlerde sunuyorsanız, onları bağlamanın kolay bir yolu vardır. Bu benzersiz, birbirine bağlı ürün ağı, varyasyon listesi olarak bilinir.

İşletme sahibi olarak, değişen renklere, boyutlara, uzunluklara ve derinliklere sahip benzer ürünler satabilirsiniz. eBay’in varyasyon listeleri, bu ürünlere benzersiz özellikler kazandırmanıza olanak tanır.

Müşterilerin taleplerine göre fiyatları, miktarları, indirimleri ve daha fazlasını değiştirebilirsiniz. Bu ayrıca müşterilerin zevklerine uygun ürünleri bulmalarına yardımcı olur.

Ayrıca, müşteri memnuniyeti ölçeğinde bazı puanlar toplamanızı sağlar, bu da ek bir avantajdır.

 

Varyasyon Listeleme Avantajları

Varyasyon listeleme, bir eBay satıcısı olarak sizin için birçok avantaja sahiptir. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:

Para Tasarrufu!

Birden fazla ürünü satmak için tek bir liste kullanırsanız, sadece bir tane ekletme ücreti ödersiniz, ancak tüm ürünleriniz pazara sunulur. Her ürün için yükleyeceğiniz farklı resimlerin hepsi ücretsiz olacaktır.

 

Zaman Tasarrufu!

Her bir ürünü ayrı bir liste olarak listelemek yerine, farklı seçenekleri tek bir liste üzerinde ekleyerek herkesin zamanını tasarruf edersiniz.

 

Görünürlüğün Artması!

Çoklu varyasyonlu bir liste, arama sonuçlarında daha üst sıralarda görünebilir. Bu özelliğin kullanımı sadece eBay tarafından tercih edilmez, aynı zamanda işletmenizin daha fazla müşteriye ulaşmasına da yardımcı olur.

 

Ürünün Satılma Şansının Artması!

Çoğu müşteri online alışveriş yaparken tam olarak istedikleri ürün özelliklerini aklında bulundurmaz. Bu nedenle, tüm seçenekleri değerlendirebilecekleri tek bir yerde varyasyonlar sunmak her zaman iyi bir fikirdir.

Eğer müşteriler istedikleri renkte belirli bir öğeyi listelemede göremezlerse, eBay mağazanızın o belirli öğeyi bulundurmadığını düşüneceklerdir ve başka bir yere bakacaklardır. Dolayısıyla, varyasyon detayı eklemek, daha fazla ürün satma şansınızı artırır.

 

Satış geçmişi nedeniyle arama sonuçlarında yüksek sıralama!

Listenizdeki bir varyasyon satış yaparsa, tüm liste desteklenir ve arama sonuçlarında daha yüksek sıralanır. Dolayısıyla, bir liste satışı olduğunda, tüm liste tanıtılır ve satışlarınız artar.

 

Müşterinin dikkatini çekecek gibi görünen düşük fiyatlar!

Bir varyasyon öğesi için fiyatlarınız diğerlerinden düşükse, bu öğe arama sonuçlarında üst sırada görünecektir. Sonuç olarak, müşteri varyasyonu değiştirdiğinde ve fiyat da değiştiğinde listenizi zaten açık bulacak.

Şimdi bir satın alma yapma olasılıkları daha yüksek olacaktır.

 

Listenize Varyasyon Ekleme

how to add variations to your ebay listing

 

Satmaya çalıştığınız öğe türüne bağlı olarak, birden fazla öğeyi tek bir liste içinde satmak için bir varyasyon listeleme yöntemi seçebilirsiniz.

eBay, süreci çok basit hale getirdi ve hatta yeni başlayanlar bile bu listeleri oluşturabilirler. Bir sonraki ürün seriniz için bir varyasyon listesi oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.

 

Aynı Öğeler:

  1. Aynı öğeler için, genellikle yeni bir liste öğesi oluşturun.
  2. Başlık yazın, bir kategori seçin ve açıklamasını yazın ve ardından ilgili fotoğrafları ekleyin.
  3. Sabit fiyat sekmesine tıklayın ve “Hemen Satın Al” alanına bir fiyat girin.
  4. Sattığınız toplam öğe sayısını Giriş alanına girin.
  5. Nakliye ve ödeme tercihlerini seçin, kalan bilgileri doldurun ve ardından listenizi gözden geçirmek ve onaylamak için devam etmek için devam edin.

 

Aynı öğenin varyasyonları:

  • Ürününüzün kategorisinin varyasyonlara izin verip vermediğini kontrol etmek için genellikle yeni bir liste oluşturun. Şu anda tüm kategoriler varyasyonlara izin vermiyor.
  • Yeni bir varyasyon oluşturmak için “Varyasyonları Oluştur” düğmesine tıklayın. Kategori desteklense bile düğmeyi görmüyorsanız, “Müzayede Listeleri” olarak sabit fiyat listesine geçin, çünkü şu anda desteklenmiyorlar.
  • create custom variation for ebay

 

  • Uygun varyasyon detayını seçin (örneğin, giysiler için boyut) ve ardından tüm seçenekleri listelemek için onları yazın (örneğin, küçük, orta, büyük).
  • selecting variation details on ebay

 

  • “Ekle”ye tıklayarak özel varyasyon özellikleri de ekleyebilirsiniz.

 

“Seçenekler” bölümünde “Kendi özel seçeneğinizi oluşturun” üzerine tıklayarak her özellik için özel seçenekler de oluşturabilirsiniz.

  • create custom options on your ebay variation

 

  • Her alan için listelenen öğeler için geçerli detayları girin ve Devam et’e tıklayın. eBay web sitesi satılabilecek tüm öğe varyasyonlarını görüntüler.
  • Fotoğraflar eklediğinizden emin olun (bir liste için en fazla 12 fotoğraf ekleyebilirsiniz!), her varyasyon için fiyat ve miktarı girin, kalan bilgileri doldurun ve listenizi tamamlayın!

 

adding photos to your eBay variations

 

İpuçları ve Püf Noktaları

  1. Aynı ürün için birden fazla liste oluşturmak hiçbir şekilde faydalı olmayacaktır çünkü eBay sistemi tek bir satıcıdan gelen aynı listeleri arama sonuçlarında göstermez.
  2. Aynı ürünleri tek tek satmak, bunları paket listelemeden satmak daha iyidir çünkü tekil ürünler için daha yüksek teklifler almanız daha olasıdır.
  3. Bir ürün grubu (örneğin Yüzüklerin Efendisi serisi) bir öğe olarak kabul edilir.

 

Ekleyebileceğiniz Varyasyon Türleri

Listelerinize ekleyebileceğiniz birçok varyasyon türü bulunmaktadır, ancak burada en yaygın olanlardan birkaçını belirtiyoruz.

Ürün Sayısı:

Sabit fiyatla sattığınız aynı öğeler için, stoktaki ürün sayısını liste sayfanızda belirtin.

Boyutlar:

Farklı bedenlerde satmak istediğiniz ürünler için, var olan ürün listesine varyasyonlar ekleyebilirsiniz.

Renkler:

Farklı renklerde birden fazla öğe satıyorsanız, bu özelliği kullanarak bir ürün için 30’a kadar renk ekleyin.

Genişlik:

Farklı genişliklerde ürünler için bu özelliği de kullanabilirsiniz.

Malzeme:

Müşterilerinize istedikleri malzeme türünü seçme lüksünü vermek için, bu öğe için bir varyasyon ekleyebilirsiniz. Örneğin, müşterilere ipek veya şifon’dan yapılmış kırmızı bir elbise satın alma seçeneği verebilirsiniz!

 

eBay’de Varyasyon Listeleme Ekleyebileceğiniz Kategoriler

eBay’de şu anda bu özelliği sunan birkaç kategori şunlardır:

  1. Bebek
  2. Giyim, ayakkabı ve aksesuarlar
  3. El Sanatları
  4. Sağlık ve Güzellik
  5. Ev ve Bahçe
  6. Mücevher ve Saatler
  7. Evcil Hayvan Malzemeleri
  8. Spor Malzemeleri
  9. eBay motors giyim ve ürünleri

 

Daha fazla seçeneği eBay’in resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz: eBay Resmi sitesi. Yakın gelecekte daha fazla seçenek görmeyi umuyoruz.

 

SSSS

Makaleyi okurken aklınıza gelebilecek birkaç soru şunlar olabilir.

 

Bir paket listeleme nedir?

Paket listeleri, akıllı telefonlar, kulaklıklar ve kablolar gibi birleştirdiğiniz ilgili ürünleri tek bir liste olarak temsil eder.

Paketleme terimi, çeşitli ürünlerin bir teklif içinde toplanması ve bunların ayrı ayrı satılması anlamına gelir. Kamera kılıfları ve diğer lensler gibi aksesuarlar içeren paketlerde, ana öğenin adını kullanın.

 

Bir eBay listelemesine varyasyon ekleyebilir misiniz?

Orijinal listeleme varyasyon özelliği ile oluşturulmamışsa, baştan yeni bir liste oluşturmanıza gerek yoktur.

Mevcut listeye varyasyonlar ekleyebilirsiniz, ancak düzenlemeyi tamamladığınızda, yeni bir liste olarak yeni bir Ürün Kimliği (Item ID) ile yayınlanacaktır, ancak tüm ürün bilgileri orada kalacaktır.

 

eBay’de aynı anda kaç ürün satabilirim?

Tüm yeni satışlar, 0 ile 5,000 dolar arasında değişen bir dönemde artar. 10 tanesini yıllık 500 dolarlık bir değer için satabilirsiniz. Bunlar eBay’deki herhangi bir yeni satıcının standart sınırlarıdır.

 

eBay listelerini birleştirebilir misiniz?

Ürünlerinizde renk veya boyut gibi birkaç fark varsa, bunları tek bir liste şeklinde birleştirebilirsiniz.

 

Ne Yapmaktan Kaçınmalı

  • Benzer öğeler için ayrı listeler oluşturmaktan kaçının, çünkü görünürlüğü azaltabilir.
  • Ürününüzün kategorisinin varyasyonlara izin verip vermediğini kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

 

Son Düşünceler

eBay’de satışlarınızı artırmanın birçok yolu var ve varyasyon listeleme bunlardan biri. Bu özellik sadece karınızı artırmakla kalmayacak, aynı zamanda listelerinizi daha düzenli bir şekilde yönetmenizi ve müşterilere daha çeşitli bir alışveriş deneyimi sunmanızı da kolaylaştıracaktır.

Mutlu ve memnun müşteriler, mutlu ve başarılı bir işletmeye yol açar, ve varyasyon listeleme süreci başlangıçta korkutucu görünse de, umarız bu makalenin bu özelliğin işletmeniz için önemini anlamanıza yardımcı olduğunu görmüşsünüzdür!