eBay’de Daha Fazla Görüntüleme Nasıl Alınır: 5 Basit Adım

Eğer bir eBay satıcısıysanız, her zaman eBay’de görüntüleri artırmak için yollar ve stratejiler arıyorsunuz. Bu, eBay SEO stratejiniz‘in ilk ve en önemli unsuru olup, bu görüntülerden satış yapma şansınızı artırır.

Ürün tabanlı alışveriş modelinin sürekli olarak yükselişe geçmesiyle birlikte, eBay arama motorlarındaki performansınızı artırmanın, potansiyel alıcıların ürünlerinizi bulmasına ve daha fazla satış yapmasına yardımcı olabilecek şekilde önemli olduğunu düşünmek önemlidir.

 

eBay’de Daha Fazla Görüntüleme Nasıl Alınır: 5 İpucuyla

eBay gibi başka bir online pazaryeri yoktur. Çevrimiçi olarak ürün satıp para kazanmak isteyenler için hüküm süren platformlardan biridir.

175 milyondan fazla aktif kullanıcısı ile eBay mağazanızdan daha fazla satış yapmak kolay olmalı, değil mi?

Ne yazık ki, bu çevrimiçi platformda da alıcıların dikkatini çekmek için mücadele eden birçok satıcı olduğundan sert bir rekabet ortamı bulunmaktadır. eBay arama sonuçlarının en üstüne ulaşmak için sağlam bir eBay ürün kataloğuna sahip olmalı ve en iyi arama motoru optimizasyonu stratejilerini uygulamalısınız.

Bu ipuçlarını ve stratejileri takip ederek eBay satış performansınızı artırmanıza yardımcı olun.

 

1. eBay Listeleme Başlıklarını Optimize Edin

eBay kullanıcılarının ürününüzle ilgili gördüğü ilk şey başlıktır. eBay listelerinizi arama motorları için optimize ederken, hedef anahtar kelimenizle optimize edildiğinden emin olun.

eBay listelemeniz için başlıkta bir karakter sınırı bulunmaktadır, bu nedenle her karakterin önemli olduğundan emin olmalısınız.

İyi optimize edilmiş bir başlık seçmek, eBay kullanıcılarının ürün hakkında bilgi sahibi olmalarına ve dikkatlerini çekmelerine yardımcı olacaktır.

eBay mağazanızdaki listeleme başlığınızı optimize etmek, başarılı bir eBay SEO stratejisinin önemli bir bileşenidir. Ancak, aşırı optimize etmekten veya anahtar kelime doldurmadan kaçınmalısınız.

İnsan alıcılar, ürün listeleme başlığında spam yapan eBay satıcılarından kaçınmaktadır. Anahtar kelime kullanımında çok agresif olmak suretiyle potansiyel müşterilerinizi uzaklaştırmak istemezsiniz.

Ayrıca, potansiyel dilbilgisi veya yazım hatalarını gözden geçirmek önemlidir. Kendinizi itibarlı bir satıcı olarak yansıtmak istersiniz.

Bu nedenle, herhangi bir dilbilgisi veya yazım hatası müşterileri soğutabilir. Ayrıca, kaçırabileceğiniz bu dilbilgisi ve yazım hataları için çevrim içi birçok araç bulunmaktadır.

Bahsetmişken, ZIK Analytics’in eBay SEO için başlık oluşturma aracı da mevcuttur. Bu araç, temel anahtar kelimeleri kullanarak dikkat çekici ancak iyi optimize edilmiş başlıklar oluşturmanıza olanak tanır.

Bu araç, yeni listelenen ürünleriniz için mükemmel bir araçtır, böylece ürününüzün eBay’deki arama sonuçlarının en üstünde görünmesini sağlayabilirsiniz.

 

2. Mümkün Olduğunca Çok Yüksek Kaliteli Fotoğraf Yükleyin

Uploading high quality images

Eğer eBay’deki görüntülerinizi artırmak istiyorsanız, ürün listelemelerinizde yüksek kaliteli fotoğrafların kullanımı göz ardı edemeyeceğiniz bir şeydir. Fotoğraflar, eBay mağazanıza daha fazla trafik ve daha fazla satış çekmek istiyorsanız avantajınızı kullanabileceğiniz görsel araçlardır.

Fotoğraflarınızın kalitesi, eBay’deki SEO performansı kadar önemli olmayabilir ancak doğrudan dönüşüm oranınızı etkileyecektir. Bu ipucunu mevcut arama motoru optimizasyonu stratejilerinizle entegre ederek ürününüzü arama sıralamasının en üstüne çıkarın.

Ancak arama sonuçlarının en üstünde olsanız bile, sattığınız ürünlerin kalitesiz fotoğraflarını kullanırsanız hiçbir faydası olmayacaktır. Bunun yerine, müşterileriniz aradıkları ürünü başka yerlerden satın almak için başka yerlere bakacaklardır.

Bu nedenle, profesyonelce yapılmış yüksek kaliteli fotoğraflara yatırım yapmak önemlidir. Profesyonel aydınlatma için bütçeniz yoksa, uzmanların ürün fotoğrafları çekme tekniklerini kullanın.

İşte ürün fotoğrafçılığınızı iyileştirmek için bazı ipuçları:

  • Ürünlerin bulanık fotoğraflarını önlemek için tripod kullanın.
  • En yüksek çözünürlüğü tercih ederek en iyi kalitede fotoğraflar elde edin.
  • Ürünü çekerken ürünü vurgulamak için temiz bir arka plan kullanın.
  • Profesyonel aydınlatma için bütçeniz yoksa, dışarıda veya doğal ışık kullanın.

 

Ayrıca, ürün fotoğraflarınızı düzenli olarak yüklemeniz de önemlidir. Eski bir fotoğraf artık müşterileri görsel olarak çekme görevini yerine getirmeyecektir ve bu süreçte para kaybedebilirsiniz.

 

3. Ücretsiz Kargo Sunun

Offer free shipping

eBay alıcıları, ürünlerinin kargo ücretini ödeme fikrini sevmezler. Bu nedenle, mağazanızda ücretsiz kargo sunarsanız veya eBay garantili teslimatı sunarsanız daha fazla satış yapabilirsiniz.

Ürünlerinizde psikolojik olarak cazip fiyatlar sunmanız yeterli değildir. Kargo ücreti ödemek düşüncesi, hala bazı müşterilerinizi uzaklaştırabilir.

Bu sorunu aşmanın en iyi yolu, eBay listelemeniz için talep ettiğiniz fiyata kargo maliyetlerini dahil etmektir. Böylece, para kaybetmeden veya kar marjınızı azaltmadan daha fazla görüntü çekmek için ürün listenizde ücretsiz kargo teklifini vurgulayabilirsiniz.

İyi bir fiyatlandırma stratejisine ve bu adımı çok iyi araştırmaya dikkat edin. En kötü senaryo, müşterilerinize ücretsiz kargo teklifi sunarsınız ve sonunda para kaybedersiniz veya hiç kar elde etmezsiniz.

Bu dengelemesi zor bir şeydir, bu yüzden doğru yapılmasından emin olun.

eBay garantili teslimat, eBay’deki müşterilerinizi cezbetmenin başka bir yoludur. Bu kavram, Amazon’un alışverişçilerine garantili teslimat sunduğu zaman başlatıldı.

eBay’de, yaklaşık 3 gün içinde garanti teslimat yapılmaktadır. Müşteriler, eşyalarını ne zaman alacaklarını tam olarak bildiklerinde bunu beğenirler; aynı şekilde gecikmiş gönderimler negatif yorumlara neden olabilir.

Ücretsiz kargo ve garanti teslimat listeleriyle, daha fazla görüntü alabilir ve müşteri iade taleplerinden korunabilirsiniz.

 

4. eBay Mağazanızda Promosyonlar Sunun

Offering promotions on your eBay store

eBay tekliflerinin kullanımı, eBay mağazanıza daha fazla görüntü oluşturmanın başka bir yoludur. eBay’deki en iyi satıcılar sürekli olarak promosyonlar düzenler.

Bu nedenle, kendi eBay mağazanızda da aynı yaklaşımı kullanarak eBay listelerinize daha fazla görüntü elde edebilirsiniz.

eBay mağazanızdaki görüntüleri artırmak için kullanabileceğiniz birçok fikir bulunmaktadır. Örneğin, müşteriler belirli bir satın alma miktarına ulaştıklarında indirimler sunabilirsiniz.

Müşterileriniz için minimum harcama eşiğini hesaplayarak, indirimi kaybetmeden veya kar marjınızı koruyarak sunabileceğinizden emin olun.

eBay ödüllerini sunmak için başka bir fikir, belirli tatil günleri için indirimler düzenlemektir. Bu, belirli tatil günlerinde birçok alışverişçinin bu indirim etkinliklerini dört gözle bekleyeceği için eBay’de görüntüleri artıracaktır.

eBay işletmenize daha fazla trafik çekmek için arama motoru optimizasyonu stratejilerinizle birlikte kullanabileceğiniz birçok tanıtım stratejisi bulunmaktadır. Bu promosyonlardan bazıları, eBay işletmenize daha fazla satış getiren hangi promosyonların olduğunu değerlendirmek için verileri takip etmenizi ve izlemenizi gerektirecektir.

 

5. Ürünleri Doğru Kategoriye Yükleyin

How to upload the products to the correct category

eBay listeleriniz için doğru ürün kategorisini seçmek, mağazanızdaki görüntüleri artırmanın önemli bir yönüdür. Ayrıca, alıcıların eBay’de arama yaparken ürünlerinizi bulmalarına yardımcı olacaktır.

Doğru kategoriyi seçmenin neden önemli olduğunu düşünün? eBay algoritması, kullanıcılar tarafından girilen belirli bir arama terimi için ürünleri önermek için en iyi eşleşme aramalarını kullanır.

Belirli bir ürünün hangi ürün kategorisine ait olduğunu dikkate alacaklardır. Bu nedenle, eBay’de kullanıcının aradığı doğru ürüne sahip olsanız bile, ürününüzü yanlış kategoride listelerseniz, arama motoru ürününüzü arama sonuçlarında önermeyecektir.

eBay listelemeniz için doğru kategoriyi seçmek için her zaman zaman ayırın, eBay’deki eşleşme aramalarından yararlanmak için. Ayrıca, arama motoru algoritmasını yanıltabileceği için ilgisiz anahtar kelimelerin kullanımından kaçınmalısınız.

Ürünleriniz belirli bir terim için ilgisiz bir anahtar kelimeye ait sonuçlarda görünebilir, ancak kullanıcı aradığı şey bu değildiği için bunu dönüştüremezsiniz.

Ürünleri yanlış kategoriye eklemek, eBay satıcılarının eBay kataloğuna ürün eklerken yaptığı en yaygın hatalardan biridir. Aynı hatayı yapmamaya dikkat edin, aksi takdirde para kaybedebilirsiniz.

Doğru kategoriyi seçmek, uluslararası e-ticaretten bahsederken hayati öneme sahiptir. eBay listelerinizde yanlış yerleştirilmiş her ürün için ülke başına 100 satış kaybederseniz, kaybettiğiniz görüntü ve potansiyel eBay satışları ne kadar çok olurdu, düşünün.

Bu miktarı eBay’nin küresel olarak hizmet verdiği ülke sayısına çarpın; işte kaçırılan görüntüler ve potansiyel eBay satışları bu kadar önemlidir.

 

eBay’de Daha Fazla Görüntüleme Nasıl Alınır – Sık Sorulan Sorular

Online işinizi eBay’de büyütmek için daha fazla ipucu mu arıyorsunuz? İşte eBay satışlarını artırmak için sıkça sorulan sorular ve stratejilerden bazıları.

 

eBay’de bir görüntüleme ne anlama gelir?

Görüntüler, belirli bir ürüne ilgi duyan bir kişinin eBay listelenizin üzerine tıkladığı zamanları ifade eder. Bu, eBay arama sonuçlarından ürün sayfanıza ulaşmalarına ve ürün açıklaması ve yüksek kaliteli görüntüler gibi o ürünle ilgili daha fazla bilgi bulmalarına neden olur.

 

eBay listelerim neden hiç görüntü almıyor?

eBay’deki organik listelerinizde düşük görüntü veya performans, genellikle zayıf arama motoru optimizasyonu stratejilerinin bir sonucu olarak ortaya çıkar. İyi bir ürün bulmak yeterli değildir eğer eBay alıcılarınız sizi web sitesinde bulamıyorsa.

Eğer başarılı eBay satıcılarından biri olmak istiyorsanız, SEO’nun nasıl çalıştığını incelemeli ve eBay listelerinize uygulamalısınız. Yukarıdaki ipuçlarını dikkate alarak daha fazla trafik elde edin ve arama sonuçlarının en üstüne çıkın.

 

eBay’de satışları nasıl artırabilirim?

eBay’de kaç tane satıcı olduğunu düşündüğümüzde, eBay satıcıları arasında piyasada sert bir rekabet seviyesi bulunmaktadır. Sağlam bir eBay SEO stratejisi kullanarak eBay mağazanızı ön plana çıkarın.

Arama motorları için algoritmalar, bir alıcının belirli bir ürünü bulmak için kullandığı arama terimlerini mağazanızdaki mevcut ürünlerle eşleştirmek üzere tasarlanmıştır.

Eğer eBay listelerinizi optimize ederseniz, eBay’de daha fazla görüntüleme ve ürününüzü daha fazla kişiye ulaştırma fırsatı elde edebilirsiniz.

 

eBay listelemede kaç görüntü iyi sayılır?

Mümkünse eBay’de mümkün olduğunca fazla görüntü almaya çalışın! Ancak, hedef, hedeflenmeyen müşteriler değil, potansiyel alıcılardan daha fazla trafik elde etmektir.

Örneğin, eBay promosyonlu listelerinizde 1,000 görüntü almak yeterli değilse ve yalnızca 10 eBay satışı elde ediyorsanız. Bunun yerine, arama motoru optimizasyonu stratejileriyle iyi optimize edilmiş organik listeler, size 150 görüntü sağlayabilir ve bu görüntülerden 100 satış yapabilir.

 

Daha fazla görüntü, eBay’de yardımcı olur mu?

Evet, eBay mağazalarınızda mümkün olduğunca fazla görüntü elde etmeye çalışmak önemlidir. Bu, alıcıların aradıkları ürünü bulma olasılığını artırır.

Ancak, tıklama oranı yeterli değildir ve bu görüntüleri eBay alıcılarına dönüştürme odaklanmanız gerekmektedir.

 

eBay listeleme nasıl artırılır?

Promosyonlu listeler aracı, organik listelerini büyütme sürecini atlamak ve arama sonuçlarının en üstüne çıkmak isteyen tüm eBay satıcıları için mevcuttur. Bu, eBay mağazanızdan düzenli bir gelir akışı elde edenler için sadece görüntüleri artırmak için geçerli bir yöntemdir.

Ancak, bütçenize bağlı kalmak için promosyonlu listeleriniz için maksimum reklam ücretini belirleyebilirsiniz.

 

Sonuç – eBay’deki Görüntülerinizi Artırma

Rekabet arttıkça, eBay’de görüntülerinizi artırmak ve daha fazla trafik ve satış elde etmek daha zor hale gelecektir. Bu, rekabetin üstesinden gelmek için eBay SEO kampanyanızda daha stratejik olmanız gerektiği anlamına gelir.

Yukarıdaki beş ipucuna ek olarak, müşteri hizmetleri üzerinde de çalışmanız önemlidir. eBay’deki görüntülerinizi artırmak, müşterilerin eBay mağazanızla ilk temas noktasıdır.

Müşteri hizmetlerinin, müşterilerin belirli bir ürün hakkında sadece bilgi almak istedikleri durumlar veya başarılı bir satın alma işlemi gerçekleştirdikten sonra bile nasıl ele alındığına odaklanmanız önemlidir.

Müşterilerinizden daha fazla olumlu yorum almak, satıcı hesabınızın performansını artırır ve ürünlerinizin uzun vadede daha fazla görüntü almasını sağlar.

Ayrıca, algoritmaların periyodik olarak değiştiğini unutmamak önemlidir. eBay listelerinizde daha fazla görüntü oluşturmak ve bunları çevrimiçi işletmeniz için daha fazla satışa dönüştürmek için stratejilerinizi uyumlu hale getirdiğinizden emin olun.