Selling Digital Products on eBay | Her Şeyi Bilmeniz Gerekenler

eBay’de satış yapmak, çevrimiçi işiniz için karlı bir iş modelidir. En iyi eBay satıcılarından biri olmanın sırrı, en talep gören ürünleri belirleyerek dijital satışlarınızı artırmanızı sağlamaktır.

Şu anda bir web mağazasından temin edilebilecek en yaygın ürünlerden biri dijital ürünlerdir; dijital ders kitapları, dijital kartlar gibi. eBay’de başarılı bir iş kurmak istiyorsanız, eBay politikasının eBay’deki ürünlerle ilgili olduğunu merak edebilirsiniz.

Gerçekten de, dijital ürünler 21. yüzyılda tüketilen en yaygın ürünlerden biridir. Ancak, eBay pazarında satışı biraz karmaşık olabilir.

eBay’in elektronik olarak teslim edilen ürünlerin satışını yasaklamadığını belirtmek önemlidir. Ancak, eBay politikası satabileceğiniz dijital ürün türleri konusunda çok katıdır.

Bu kılavuz, eBay’de dijital ürünlerin satışı sürecini adım adım ele alacak ve dijital satışlarınızı maksimize etmenize ve yasal sorunlarla (ve hesap askıya alma riskiyle) karşılaşmamanıza yardımcı olacaktır.

 

Ana Noktalar

  • eKitaplar ve yazılımlar gibi dijital ürünler, eBay’de talep gören ürünlerdir ve karlı olabilir.
  • eBay’in sıkı dijital ürün politikalarına uyumluluğu sağlayarak hesap askıya alma riskinden kaçının.
  • eBay’de dijital ürünlerin satışı, net sahiplik gerektirir ve belirli kategorilere doğru listelenmelidir.

 

Başlamadan Önce

  • eBay’de satmayı planladığınız dijital ürünlere sahip olduğunuzu doğrulayın.
  • eBay’in dijital ürünleri listeleyebileceğiniz belirli kategorilerini öğrenin.
  • Dijital içeriği satma hakkınızı veya yetkinizi açık ve yasal olarak kanıtlayın.

 

eBay’de Dijital Ürünler Satmama İzin Var mı?

Am I allowed to sell digital goods on eBay

Evet, eBay dijital ürünlerin pazarlama platformunda satılmasına izin verir. Hangi dijital ürünlerin ne anlama geldiğini anlamanız önemlidir; böylece ne tür ürünler satabileceğinizi belirleyebilirsiniz.

eBay’e göre, dijital ürünler veya ürünler, bir web sitesinden indirilebilen veya e-posta yoluyla aktarılan herhangi bir içeriktir. eBay’in dijital ürünlerin satışı için ana gereksinimi, sattığınız dijital içeriğin yasal olarak size ait olması veya fikri mülkiyet hakkınız olmasıdır.

Ayrıca, yasal olarak satın aldığınız bir dijital ürünü ve o ürüne sahiplik haklarınızı tutarsanız, o ürünü de satabilirsiniz. Aksi takdirde, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Bu temel gereksinimi ihlal etmemeye dikkat edin, böylece eBay sitenizde dijital ürünler satarak para kazanabilirsiniz.

Dijital kodların ve filmlerin satışı da eBay tarafından yasaklanmıştır; telif hakkı ihlalleri endişeleri nedeniyle. Bu politika aynı zamanda korsan dijital içerik satın almayı engellemeyi amaçlamaktadır.

Filmler veya kodlar satmayı düşünüyorsanız, ürünle birlikte gelen fiziksel diski satmanız önemlidir.

 

eBay’de Dijital Ürünlerin Adım Adım Satış Rehberi

Step by step guide to selling digital products on eBay

eBay’in dijital ürünlerin satışıyla ilgili politikasını incelediğinizi ve satmak istediğiniz dijital ürünün uygun olduğundan emin olduğunuzu varsayarak, bir sonraki adıma geçebilirsiniz: eBay sitesinde listenizi oluşturma.

 

Adım 1: Dijital ürünleri doğru kategoride listeleme

Onaylanmış dijital öğeler için eBay’de dijital ürün satışına izin verilir, ancak bunu doğru kategori altında listelemeniz gerekir. Dijital ürünleri Bilgi Ürünleri kategorisi > Her Şey kategorisi > Sınıflandırılmış İlan formatı altında listelemeniz gerekmektedir.

Sınıflandırılmış İlan formatı, eBay’deki geleneksel “Şimdi Satın Al” veya açık artırma satış formatından farklıdır. Bir Sınıflandırılmış İlan’da, potansiyel alıcıların kişisel bilgileri doğrudan eBay satıcılarına gönderilecektir.

Gerçekleştirilen işlemin geri kalanı eBay dışında yapılabilir. Bu süreçte eBay satıcıları, potansiyel alıcılarla iletişim kurma veya dijital satışın tamamlanmasıyla ilgili olmayan bilgileri paylaşma hakkına sahip değildir.

Bu formatta dijital ürünler satmak isteyen satıcılar, satılan ürünler için geri bildirim seçeneği alamazlar.

Sınıflandırılmış İlan formatını kullanmak istemeyen satıcılar için, eBay’de dijital ürünler satmak mümkündür, ancak öncelikle onaylı dijital ürün satıcılarından biri olmanız gerekir. Önceden onaylanmış bir dijital satıcı olabilmek için Paypal’de doğrulanmış olmanız gerekmektedir.

Ayrıca, satın alımlarının eBay’deki Para İade Garantisi politikasına uygun olmayacağını alıcılara açıklamanız gerekmektedir. Dijital ürünler için yerel alım yapılamaz ve ürün sadece çevrimiçi olarak teslim edilmelidir.

Ayrıca, eBay’deki dijital ürünlerinizin alıcının bilgisayarına zarar vermemesi önemlidir.

Onaylı bir eBay satıcısı olduğunuzda, dijital ürünleri Her Şey kategorisi dışında eBay’de listeleyebileceksiniz.

 

Adım 2: eBay’de dijital ürünler için açıklama yazma

eBay’de dijital ürünleri listelediğinizde, ürünün yasal sahibi, fikri mülkiyet sahibi veya ürünü sahibinin izniyle satma yetkiniz olduğunu açık ve açık bir şekilde belirtmelisiniz.

Dijital ürünlerinizi yasal olarak elde edildiğini garanti altına almak ve alıcıları korumanın bir parçası olarak kişisel bilgilerinizi ifşa etmeden telif hakkı sahipliğinize dair kanıtları dahil ettiğinizden emin olun.

Bu, eBay’de bir dijital ürün satarken proaktif bir adımdır çünkü listenizdeki ürünlerin eBay tarafından sorgulanma olasılığını ortadan kaldırır.

 

Adım 3: Dijital ürünlerin teslimatını belirtme

Dijital ürünleri göndermek veya teslim etmek ve dolandırıcılık riskini önlemek için birçok araç ve hizmet mevcuttur. Bu konuda otomatik dağıtım ve dolandırıcılık tarama hizmetleri seçtiğinizden emin olun.

Dijital içeriğinizi teslim etme yönteminiz ne olursa olsun, bunu ürün açıklamasında belirtmek önemlidir. Böylece, alıcılarınız da işleme girdiklerinde ne bekleyeceklerini bileceklerdir.

eBay aracılığıyla sattığınız ürünlerin dijital kopyaları için indirme bağlantısı gönderirken ekstra dikkatli olmalısınız. Birinin bilgisayarını bu süreçte zarar görmesini istemezsiniz.

 

eBay’de Dijital Ürünler Satmak Değeri Var mı?

Geleneksel açık artırma satış formatının basit olmasının aksine, eBay’deki dijital ürün kategorisinde birçok sıkı yasaklama bulunmaktadır. Dijital içerik satmadan önce fikri mülkiyet haklarına sahip olmanız gerekmektedir.

Ancak, satış sürecinin komplikasyonları buna değerdir çünkü dijital ürünler kategorisi, eBay’deki en hızlı büyüyen kategorilerden biridir.

İnternette dijital ürün arayan birçok tüketici bulunmakta ve eBay’in bir e-ticaret platformu olarak popülerliğini kullanarak pasif gelir elde etme imkanınız bulunmaktadır.

Evet, dijital ürünler satmak kesinlikle değerlidir. eBay politikalarının karmaşıklıklarını aşarken başlangıçta sadece karmaşık olabilir.

eBay’in belirttiği hedef ve dijital ürünlerin satışıyla ilgili politikalarıyla tanıştığınızda, bu ürünlerle dijital satışlarınızı artırmak için potansiyelinizi maksimize etme yolunda olacaksınız.

Yukarıdaki, eBay’de dijital ürün satmak istiyorsanız güncel politikalardır. Herhangi bir değişiklik olması durumunda bu politikalardan haberdar olmak her zaman önemlidir.

 

Dijital Ürünler Satmadan Önce Son Düşünceler

Eğer eBay’de dijital ürünler satmayı düşünüyorsanız, yukarıdaki bilgileri rehber alın.

Listelerinizi yönetmek için belirlenmiş belirli politikalar bulunmaktadır, bu yüzden politikalara yakından uyarak, politikaları ihlal eden dijital ürünler satışında askıya alınmaktan kaçınmak için kuralları yakından takip etmek önemlidir.

Şüpheleriniz varsa, eBay destek ekibiyle iletişime geçerek başarılı bir iş kurmanıza yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

Politikalara yakından uyarsanız, şu anda eBay’deki en çok aranan ürünlerden biri oldukları için dijital ürünler satarak kolayca pasif gelir elde edebilirsiniz.

 

Yapmaktan Kaçınılması Gerekenler

  • Fiziksel disklerle birlikte olmadan filmler veya kodlar gibi dijital ürünler satmayın.
  • Alıcının bilgisayarına zarar verebilecek veya telif hakkı yasalarını ihlal edebilecek dijital ürünleri listelemekten kaçının.

 

Sorunları Nasıl Engellersiniz

  • Alıcıyı ve satıcıyı korumak için dijital içerik için güvenli ve doğrulanmış teslimat yöntemleri kullanın.
  • Dijital ürünlerin satışıyla ilgili uyumlu kalmak için eBay’in politika güncellemelerini düzenli olarak kontrol edin.

 

eBay’de Dijital Ürünlerin Satışıyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

eBay’de satılacak en iyi dijital ürün nedir?

eBay’de satılacak birçok seçenek mevcuttur. Karınızı maksimize etmek istiyorsanız, en çok talep gören dijital ürünlerden bazıları şunlardır: eKitaplar, yazılım programları, dijital fotoğraflar, alan adları, dijital ders kitapları, dijital kartlar, video eğitimleri, elektronik biletler, dijital sanat ve (kendi ürettiğiniz veya oluşturduğunuz) müzikler.

 

eBay’de bir PDF satabilir miyim?

Bir PDF dosyası, eBay’deki dijital ürünler kategorisine girer. Bir PDF dosyası gibi dijital ürünleri, PDF dosyasındaki içeriğin telif hakkına sahip olduğunuz sürece eBay’de satabilirsiniz. Eğer PDF bir kitap ise, o kitabın yazarı olmanız gerekmektedir, böylece PDF formatında dijital içerik satabilirsiniz.

 

eBay’de oyun içi ürünler satabilir miyim?

Çevrimiçi oyun sanal ögelerinin popülerliği, birçok eBay satıcısının bunları dijital ürün olarak satmayı düşünmesine yol açmıştır. Ancak, çevrimiçi oyun sanal ögelerinin satışı, eBay’in dijital ürünlerin satışıyla ilgili politikası gereğince yasaktır.

Herhangi bir çevrimiçi oyunun parçası olan dijital ögeler, o oyunun telif hakkı sahipliğindedir. Bu nedenle, dijital para birimi, hesaplar veya oyun içi ögeler gibi bir oyunla ilişkilendirilmiş dijital içerikleri satmak, o oyunun hizmet şartlarının ihlali anlamına gelir.

Bu nedenle, bu ögeleri eBay çevrimiçi işinizde listelemenize izin verilmez.

 

eBay’de ne satamam?

eBay’deki dijital ürünler sıkı bir şekilde düzenlenen tek ürünler değildir.

Bazı dijital ürünlerin yanı sıra eBay’de satmanıza izin verilmeyen bazı ürünler arasında silahlar (bıçaklar ve ateşli silahlar gibi), kilit açma cihazları, tehlikeli maddeler, yasa dışı faaliyetlere bağlı ürünler, pornografik içerik, ambargolu mallar ve uyuşturucu (veya uyuşturucu aksesuarları) bulunmaktadır.

Ayrıca, açık fotoğrafları da eBay’de satmanıza izin verilmemektedir.

eBay’in politikalarını kontrol ederek eBay’de kısıtlanmış ürünler hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve hesap askıya alma riskini önleyebilirsiniz.