eBay Üzerinde Satış Yapma – 2024 için Yeni Ek Gelir Kaynağınız

Flipping, eBay’de birçok satıcının tam zamanlı işlerinden gelen gelirlerini artırmak için kullandığı popüler bir modeldir. eBay’deki 1.7 milyarın üzerinde liste içindeki iyi bir oran, diğer mağazalardan devralınan ürünleri içermektedir (1.7 milyarın üzerinde liste).

Flipping, eBay üzerinde para kazanmak için denenmiş ve test edilmiş bir modeldir. eBay üzerinde satış yapmanın kolaylığı ve ilişkilendirilen düşük giriş maliyeti sayesinde, deneyim seviyeniz ne olursa olsun eBay’de flipping yaparak para kazanabilirsiniz.

Bu yazıda, flipping’in ne içerdiğini, nasıl flip yapabileceğiniz ürünleri nasıl bulacağınızı, ürün araştırması aracılığıyla ürün fikirlerinizi nasıl doğrulayacağınızı ve eBay’de flipping ile elde ettiğiniz geliri nasıl maksimize edebileceğinizi tartışacağız.

NOT: Bu Kılavuz, OCAK 2024’e kadar güncellenmiştir

 

Ana Noktalar

  • eBay üzerinde flipping yapmak, düşük fiyatla satın alıp yüksek fiyatla satma işlemidir; bu, minimal maliyetle başlanabilen karlı bir girişimdir.
  • Başarı için önemli olan ürün araştırması, pazar talebini anlama ve etkili listeleme stratejileridir.

 

Başlamadan Önce

  • Uyumlu satış sağlamak için eBay’in politika ve düzenlemelerini öğrenin.
  • Bağış mağazaları, likidasyon lotları, bit pazarları ve çevrimiçi pazarlar gibi farklı kaynak yöntemleri hakkında bilgi edinin.

 

Flipping Nedir?

Flipping, öğeleri satın almayı, kısa bir süre tutmayı ve kâr elde etmek için hızlı bir şekilde yeniden satmayı içerir. Bu strateji, genellikle yatırımcıların ön kapanış evlerini satın alıp rehabilite ederek kâr elde ettiği gayrimenkul sektörü ile en çok ilişkilendirilir.

Ancak, flipping, herhangi bir varlığın satın alınıp mümkün olan en kısa sürede kâr elde edilerek yeniden satılması anlamına gelebilir; bu, kripto paralar, hisse senetleri, araçlar, konser biletleri veya spor biletleri gibi çeşitli varlıkları içerebilir.

eBay’de, eBay’in politika ve düzenlemelerini ihlal etmeyen neredeyse her şeyi flipleyebilirsiniz. Çantalar, ayakkabılar, enstrümanlar, mobilya ve benzeri şeyleri flipleyebilirsiniz.

Eğer düşük fiyatla alıp yüksek fiyatla satabiliyorsanız, daha fazla para kazanabilirsiniz.

 

Fliplemek İçin Ürün Nasıl Bulunur

Finding items to flip

 

Ürünleri temin edebileceğiniz birkaç farklı yer bulunmaktadır. Bunlar şunları içerir:

  • İkinci El Mağazalar: İkinci el mağazalarda fliplemek için kullanılmış ürünler bulabilirsiniz. Yerel ikinci el mağazaları genellikle kitaplar, giyim ve mobilya gibi kullanılmış ürünleri satmaktadır ve genellikle kâr amacı gütmeyen bir hayır kurumu tarafından işletilir. İkinci el mağaza, genellikle iş kıyafetleri, çocuk giyimleri, oyuncaklar, aletler ve ev eşyaları için bölümleri de içerebilir. Bu mağazalarda genellikle önceden kullanılmış ancak kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.
  • Likidasyon Lotları: Birçok işletme, toplu olarak sattıkları fazla stoklu ürünlere sahip olabilir, bu duruma Likidasyon Lotları denir. Buradaki amaç, toplu olarak bir likidasyon lotu satın almak ve ardından bunları tek tek kar elde etmek için yeniden satmaktır. eBay ve Amazon’da likidasyon paletleri fliplemekle ilgili tam bir yazıya buradan göz atın.
  • Bit Pazarları: Eğer bit pazarları hakkında bilgi sahibi değilseniz, bunlar genellikle ikinci el malların satıldığı bir tür sokak pazarıdır. Bit pazarları genellikle mevsimseldir. Antika, koleksiyon eşyaları, ayakkabılar, vintage giyim, mobilya gibi her şeyi bulabilirsiniz.
  • Garaj Satışları: Bir garaj satışı veya bahçe satışı, ev sahiplerinin mülkleri içinde ev eşyalarının veya kişisel eşyaların satıldığı bir etkinliktir. Garaj satışında satılan ürünler, genellikle sahipleri tarafından atılmış ancak hala yeniden kullanım değeri olan ürünlerdir.Bu satışlar genellikle bir garajda düzenlenir, ancak bir otoparkta, cephe veya hatta ev içinde gerçekleşebilir.

 

Bu satışlarda genellikle satılan ürünler arasında video oyunları, masa oyunları, bahçe araçları, mobilya, mücevher, ev aletleri, kitaplar, oyuncaklar ve hatta giyim bulunmaktadır. Bu ürünlerin bazı durumlarda onarım gerekebilir.

 

  • Facebook Grupları: Facebook alım-satım grupları, eBay üzerinde fliplemek için ürün bulmak için de harikadır. Bu gruplardaki gönderiler normal gönderilere benzer, ancak ürünlerin fiyatlarını içerir ve satın alma konusunda teşvik içerir. Gerçekten iyi bir ürün bulursanız, satıcıya doğrudan mesaj göndererek satın alabilirsiniz. Ayrıca, belirli bir ürün arıyorsanız, arama çubuğunu kullanabilir veya “Satılık Ürünler” bağlantısına tıklayarak grupta satışa sunulan tüm ürünleri görebilirsiniz. Bu gruplarda dolandırılma olasılığı olduğunu unutmamanız önemlidir. Bu platformlardaki satıcılarla iş yaparken dikkatli olun.
  • Facebook Marketplace: 2016 yılında oluşturulan Facebook Marketplace, kullanıcıların Facebook web sitesi üzerinden çeşitli yeni ve kullanılmış ürünleri keşfetmelerine, satın almalarına ve satmalarına olanak tanıyan bir platformdur. Diğer seri ilan web sitelerinin aksine, Facebook Marketplace anonim değildir, yani tam olarak kimden aldığınızı ve kime sattığınızı bilirsiniz. Marketplace’te listelere, arama işlevini kullanarak ve aramalarınızı konum, fiyat ve kategoriye göre filtreleyerek kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca, algoritma aramalarınızı hatırlar ve bir sonraki girişinizde size benzer öğeleri gösterir.

 

Marketplace’te Giyim & Aksesuarlar, Elektronik, Hobiler, Konut, Ev & Bahçe, Araçlar gibi çeşitli kategorilerde ürünler satılmaktadır.

 

  • Müzayedeler: Müzayedeler, öğelerin satışa çıkarılması ve en yüksek teklifi verene satılması anlamına gelir. Çevrimiçi ve fiziksel müzayedelerde, diğer yerlerde bulamayacağınız öğeleri bulabilirsiniz; nadir eşyalar, antikalar, koleksiyonluklar, hatıra eşyaları, vintage mobilyalar, lüks ürünler vb.
  • Craigslist: 1995 yılında kurulan Craigslist, bir seri ilanlar web sitesi olarak ünlüdür. Craigslist, iş açılışları, emlak satışları, hizmetler ve gönüllü çalışma ile ilgili farklı türde gönderiler içerir, ancak arada sırada talep gören bir ürün için uygun bir anlaşma bulabilirsiniz.
  • Garaj Satışları: Bu, göz ardı edilen bir alan olsa da, ürünleri satışa döndürmek isteyen her eBay satıcısı için büyük bir fırsattır. Bu noktada harika olan şey, rakiplerinin kolayca erişim sağlayamadığı ürünleri bulabilmenizdir, bu da size rekabet avantajı sağlar.
  • AliExpress: AliExpress, ucuz fiyatlarla özdeşleşen Çin merkezli bir e-ticaret mağazasıdır. Diğer yerlerde bulacağınız fiyatın neredeyse yarısından daha az fiyatla ürünler bulabilirsiniz.
  • Çöp Konteynırından Toplama: En göz alıcı ürün kaynaklama yöntemi olmasa da, çöp konteynırından toplama, hiçbir maliyetle iyi durumda ürünler bulmanın harika bir yol olabilir (Ücretsiz şeyleri ver bana diyen var mı?) Çöp konteynırlarını karıştırırken bulabileceğiniz hazineler sizi şaşırtabilir. Bu ürünlerin bazılarını düzeltebilir ve yenileyebilir ve bunları eBay’de listeleyebilirsiniz.

 

Online alışveriş yapıyorsanız, işbirliği yaptığınız satıcının sağlam bir geçmişe sahip olduğundan ve güvenli bir ödeme yöntemiyle ödeme yaptığınızdan emin olmak önemlidir.

 

Ürün Fikirlerinizi Doğrulama

İlgi, eBay nişinizi seçmede tek faktör olmamalıdır. Karlılık da aynı derecede önemlidir.

Tüm ürün nişleri, eBay’de ürünü satın almayı haklı çıkartacak yeterli kar marjına sahip değildir. İdeal niş, ilgilendiğiniz, deneyimli olduğunuz ve sürekli bir gelir elde edebildiğiniz nişidir.

Ürün fikirlerinizi doğrulamak, bir ürün nişinin talebini ve rekabetçiliğini araştırmayı içerir. Bu, çevrimiçi olarak ürünleri ne kadar satabileceğinizi ve ürünü satarken kullanmanız gereken diğer stratejileri belirlemenize yardımcı olur.

eBay ürün fikirlerini doğrulama konusunda birçok seçenek bulunsa da, hiçbiri Zik Analytics ile kıyaslanamaz. Zik Analytics, en çok satanları keşfetmenizi, rakiplerinizi incelemenizi ve en karlı ürün kategorilerini ve anahtar kelimeleri bulmanızı sağlayan eksiksiz bir eBay araştırma aracıdır.

Zik Analytics, rakipleriniz karşısında avantaj sağlar ve pazarda öne çıkmanıza yardımcı olur.

Zik Analytics’i kullanarak ürününüzün yeterli talepte olup olmadığını öğrenebilir, rekabetinizi analiz edebilir ve rekabet etmek için hangi fiyatı belirlemeniz gerektiğini belirleyebilirsiniz. eBay ürün fikirlerinizi Zik Analytics ile doğrulamak için şu adımları izlemeniz gerekir:

  • Bir belirli ürün arayın. İlk olarak, Arama Sekmesinde belirli bir ürünü aramanız gerekir. Ürünü başlığı veya Evrensel Ürün Kodu (UPC) ile arayabilirsiniz. Aramanızı daha ilgili ve doğru hale getirmek için mümkün olduğunca çok açıklayıcı anahtar kelime ekleyebilirsiniz. Ayrıca, soldaki menüden doğru gönderim konumunu seçin. Aramanızı ayrıca fiyat, liste formatı, ürün durumu ve geri bildirim gibi kriterlere göre filtreleyebilirsiniz. Ürün fikirlerini doğrularken, 30 günlük satış tarih aralığı önerilir.

 

Arama Sekmesi yanındaki ‘Ara’ düğmesine tıklayın. Arama sonuçlarının üstündeki kutuyu işaretleyin ve tüm öğeleri kontrol edin, ardından ‘Zik Seçimi’ni seçin.

 

Başarı olasılıklarını analiz edin

Bu aşamada başarmanız gereken iki şey var:

  • Talebi ve rekabeti doğrulayın. ‘Ürün Araştırma’ sonuçlarından, son otuz günün (veya seçtiğiniz tarih aralığının) Satış Oranı, genel olarak satılan ürünler ve satış gelirlerini, ortalama ürün fiyatını ve başarılı listelemelerin yüzdesini görebilirsiniz. Satış oranı, ürün talebini doğrulamanıza yardımcı olurken, başarılı listelemelerin sayısı rekabeti doğrular. %500 ve üstü bir satış oranı ideal olarak kabul edilir. Ayrıca, en az %30 başarılı listelemeye sahip ürünleri seçmelisiniz.

 

Validate the demand

 

  • Ürün için ‘kablosuz oyun klavyesi’ne bakarsanız, bu ürünün satış oranının %578 olduğunu, son otuz gün içindeki satış gelirinin 17,724 dolar olduğunu, ortalama ürün fiyatının 40.8 dolar olduğunu ve başarılı listelemelerin yüzdesinin %31 olduğunu görebilirsiniz. Satış oranı, bu ürünün her listeleme başına 5.78 alıcıya sahip olduğunu ima eder ve %31 başarılı listeleme, her 100 listelemeden 31’inin başarılı olduğu anlamına gelir, yani en az bir ürün satıldı. Listeleme istatistiklerinin hemen altında, ürünün rekabetçiliğini kontrol edebileceğiniz ve hangi satıcıların en büyük pazar payına sahip olduğunu görebileceğiniz bir çeşitlilik dilimi bulunmaktadır. Yeni bir satıcı olarak, her zaman tek bir veya birkaç satıcı tarafından domine edilmeyen daha çeşitli ürünler aramalısınız. Trendler grafiği, son bir aydaki günlük satış hacmini gösterir.
  • Pazar fiyatını doğrulayın. Burada, ürünü satarken hala satış yapabileceğiniz ve kar elde edebileceğiniz fiyatı belirlersiniz. Araştırmaya başlamak için satıcıların geri bildirimlerine bakabilirsiniz. Satacağınız ürüne çok benzer olan ürünleri görün ve ne kadar sattıklarını kontrol edin. En iyi satıcılarla rekabet edemiyorsanız, acemi satıcıların nasıl başarılı olduğuna bakın ve onlarla rekabet etmeyi deneyin.

 

How to validate the market price

Setting up Your Flipping Business on eBay

  1. Satıcı Hesabı Açın: eBay’de satış yapmaya başlamanın ilk adımı, bir eBay satıcı hesabı veya eBay mağazası açmaktır. eBay’de ürünleri listelemek için bu gereklidir. Satıcı hesabı açmak ücretsizdir ve daha sonra ücretli bir abonelikle eBay mağazasına yükseltme seçeneğiniz vardır. Bir satıcı hesabı açmak için eBay’in hesabınızı onaylayabilmesi için bazı önemli bilgileri sağlamanız gerekecektir. Hesabınız başarılı bir şekilde oluşturulduktan sonra kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz.
  2. Bir ödeme yöntemi ayarlayın: eBay hesabınıza bir ödeme yöntemi eklemek, sattığınız ürünlerden ödemeleri almanızı sağlar. Bu çok kolay bir işlemdir. eBay hesabınızda “Ödeme Seçenekleri”ne banka hesap bilgilerinizi ekleyin.
  3. Ürünlerinizi Listleyin: eBay hesabınızı kurduktan sonra, satışa ürünleri listelemeye devam edebilirsiniz. eBay’de farklı satış formatları vardır: sabit fiyatlı listeler veya açık artırma tarzı listeler. Ürününüz için doğru olanı seçmeniz gerekecek. Fiyatını belirleyemediğiniz nadir ürünlerin açık artırmalarla daha iyi satıldığını unutmayın.
  4. Mağazanızın iade politikasını belirleyin: eBay’in Para İade Garantisi politikası altında eBay alıcıları için bir iade politikası bulunmaktadır. Ancak iadelerle ilgili kendi mağaza politikanızı belirtmek tercih edilir. eBay, en az 30 günlük bir iade politikası sunan satıcılar için görünürlüğü artırır. Daha fazla müşteri çekmek için 60 günlük bir iade politikası sunmayı seçebilirsiniz. Daha güvenli olmak için, iade politikanızda müşterilerden ürünleri orijinal durumunda iade etmelerini gerektiren bir madde ekleyebilirsiniz.
  5. Müşterilere Gönderim: Jungle Scout tarafından yapılan bir rapora göre, çevrimiçi yaptıkları her alışverişte %66’lık bir alıcı ücretsiz kargo beklemektedir. Ayrıca, A2X Accounting tarafından bildirildiği gibi, eBay alışverişlerinin %71’i ücretsiz olarak gönderilmektedir. İnsanlar ücretsiz şeyleri seviyorlar.
  • Dolayısıyla, işletme açısından mantıklıysa, eBay mağazanızda ücretsiz kargo sunun.

 

Döndürmeden En İyi Şekilde Nasıl Yararlanılır

  • Çekici listeler oluşturun: Alıcıları çekmek için mağaza listelerinizin çekici olması gerektiği açıktır. eBay listesini oluştururken optimize etmeniz gereken bazı şeyler vardır:
    • Anahtar kelimeler: Anahtar kelimelerinizi hem başlıkta hem de açıklamada bulunduğundan emin olun. eBay’in arama manipülasyon politikasını ihlal etmemek için anahtar kelime spam’inden kaçınmalısınız. Anahtar kelime spam’i listenizin kaldırılmasına neden olabilir.
    • Başlık: Başlık, eBay listelemenizin en önemli kısmıdır. eBay’in arama algoritması için listenizi optimize etmek için başlığınızın en başında en önemli anahtar kelimelerinizi ve ilgili uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulundurması gerekir.
      Zik Analytics eBay Başlık Oluşturucu’yu kullanarak başlıklarınızı optimize edebilirsiniz. Bu güçlü aracı kullanarak yüksek sıralamalı ve daha fazla alıcıya hitap eden başlıklar oluşturabilirsiniz.
    • Açıklama: Ürün açıklamanız, listenizin başka bir önemli parçasıdır. Anahtar kelime spam’inden kaçınarak ilgili arama terimlerini içerdiğinizden emin olmalısınız.
    • Ürün Resimleri: İyi aydınlatılmış ortamlarda çekilmiş yüksek kaliteli resimler ekleyin. Resimleriniz en az 500 piksel enine sahip olmalı ve en fazla 12 resim ekleyebilirsiniz.
    • Fiyat: Fiyatınız, satıcı puanınızı ve genel olarak yaptığınız satışların sayısını etkiler. Listelenen fiyatınızın yeterince rekabetçi olduğundan emin olun.
  • Satıcı Derecelendirmenizi İyileştirin: eBay’deki satıcı dereceniz, alıcıların size ne kadar güvendiğini etkiler. Ayrıca listenizin ne kadar yüksek sıralandığını da etkiler.
    Satıcı dereceniz şu faktörlere göre belirlenir: ürün açıklaması, iletişim, kargo süresi ve işlem ücretleri. eBay’de en yüksek müşteri hizmeti standardını karşılayan satıcılar “Top Rated” olarak sınıflandırılır.
  • Kargo Süresi: Hızlı kargo, eBay’deki diğer satıcılarla rekabet etmenizi sağlar. Tahmini teslim tarihlerini alıcılarınıza iletişim halinde olduğunuzdan emin olun.
  • Uzmanlaşın: Bir eBay nişine sahip olmak, o kategoride deneyim kazanmanıza ve müşterilerinize daha büyük değer sağlamanıza olanak tanır.
  • Paketleme Maliyetlerinizi Azaltın: Paketleme giderleri işletmenizin karını azaltabilir. Para tasarrufu yapmak için yazıcı mürekkebi ve kargo etiketleri gibi ürünleri toptan satın alabilirsiniz.

 

Yapılmaması Gerekenler

  • Pazar talebini ve potansiyel karlılığını araştırmadan ürünlere yatırım yapmaktan kaçının.
  • Doğru, dürüst listelerin ve iyi müşteri hizmetinin önemini göz ardı etmeyin.

 

Sorunları Nasıl Önlenir

  • Zik Analytics gibi araçları kullanarak ürün fikirlerini doğrulayın ve pazar trendlerini değerlendirin.
  • Alıcılarla net iletişim sağlayın ve daha iyi görünürlük için olumlu bir satıcı derecesi koruyun.

 

Sonuç

Kâr için çevrimiçi ürün satma konusunda birçok farklı seçenek mevcuttur. AliExpress’ten dropshipping yapabilir, özel markalı ürünler satabilir, niş bir mağaza açabilir ve el yapımı ürünler satabilir veya eBay’de ürünleri döndürebilirsiniz.

eBay’de döndürme yapmak başlatması kolay ve neredeyse hiçbir başlangıç maliyeti gerektirmez. Tek yapmanız gereken doğru kategorilere odaklanmak ve alım maliyetinizin altında satış yapmaktır. Zaman ayırabilirseniz, eBay’de döndürme yapmak günlük işinizi desteklemek için düzenli bir gelir getirebilir.

 

SSSS

eBay’de ürünleri döndürmek karlı mı?

Evet. eBay’de ürünleri döndürmek oldukça karlı bir girişim olabilir. Çevrimiçi olarak ürünleri yeniden satış yaparak her ay yüz binlerce dolar kazanabilirsiniz.

Kısmi zamanlı bir eBay satıcısı olan Daniella Flores, eBay’de ikinci el gitarlar ve diğer ürünleri döndürerek her ay 750 ila 1000 dolar kazandığını iddia ediyor.

Her ay kazandığınız gelir miktarı, harcadığınız zaman, yaptığınız ürün ve pazar araştırması miktarı ve listelenen ürünlerinizin talep görmesi gibi faktörlere bağlıdır.

Döndürmek için en iyi ürünler nelerdir?

eBay’de başarılı bir döndürme işletmesi yürütmek için genellikle yüksek talepte olan düşük maliyetli ürünlere odaklanmak istersiniz. eBay’de döndürmek için en iyi beş ürün şunlardır:

  • Mobilya: Birçok kişi yüksek kaliteli mobilyaları ucuza satıyor, sadece onları yoldan çıkarmak için. Bu mobilya ürünlerini onarabilir ve yeniden cilalayabilir ve kar amacıyla satabilirsiniz.
  • Spor Ekipmanları: Fitness kategorisi, eBay’de mevsimsel en çok satanlardan biridir. Koşu bandları ve egzersiz bisikletleri gibi eşyalar genellikle çok yer kaplar ve bazen satıcılar bunları uygun fiyatlarla sunmaya isteklidir. Bisikletler, futbol eşyaları, hokey eşyaları, basketbol eşyaları gibi diğer spor malzemeleri de değerlendirilmeye değerdir.
  • Elektrikli el aletleri: Elektrikli el aletleri genellikle yeni olanlara oldukça pahalı olduğundan, genellikle kullanılmış durumda satın alınır. İyi durumda elektrikli el aletlerini garaj satışlarından veya sınıflandırılmış reklam sitelerinden alabilir ve bunları eBay’de satışa sunabilirsiniz.
  • Giyim: Retro kıyafetler, eBay’deki bazı satıcılar için sürekli bir gelir kaynağıdır. Zaman ve emek harcayabilirseniz, giyim satışından ciddi kar elde edebilirsiniz. Ayrıca, garaj satışlarından bazı bulunması zor retro tişörtler satın alabilir ve bunları eBay’de satabilirsiniz.
  • Müzik Aletleri: Bazen, piyanolar, klavyeler ve gitarlar gibi müzik aletleri, sahiplerinin evlerinde tozlanarak atıl durumda durur ve biri onları fark edene kadar kimse onlara hemen unutur. Bu enstrümanlar, onlardan kurtulmak ve yer açmak için satılır. İyi bir araştırma yaparsanız, neredeyse çalıntı fiyatına satın alabileceğiniz müzik aletleri bulabilir ve bunları kar amacıyla yeniden satabilirsiniz.