eBay’de Günlük 100 Ürün Nasıl Satılır

eBay’de bir günde 100 ürün satmak, çoğu satıcının hayali olsa da, doğru zihniyet ve uygun bir rehber ile bu hedef çok gerçekçi.

Bu makalede, eBay perakende işinizi geliştirmenize ve her gün 100 ürüne kadar satmanıza yardımcı olacak iki önemli yöntemi tartışacağız.

Her bir yöntemin kendi avantajları ve dezavantajları olacaktır, bunları uygulamaya koymak için dikkate almanız gerekecektir.

 

Related Video

 

Ana Noktalar

  • eBay listelerinizde kalite ve benzersizlik vurgusu yaparak rekabetçi bir pazarda öne çıkın.
  • Zik Analytics gibi araçlardan yararlanarak eBay mağazanız için yüksek talep gören, düşük rekabetli ürünleri belirleyin.

 

Başlamadan Önce

  • eBay pazarını ve algoritmalarını araştırın ve listeleriniz hakkında bilinçli kararlar alın.
  • Ürün yelpazenizi planlayın ve yaratıcılığı ve benzersiz paketleme seçeneklerini sağlayan ürünlere odaklanın.

 

Yöntem 1: Kaliteye Odaklanma

eBay perakende pazarı, niş ne olursa olsun son derece rekabetçi bir alandır. Öne çıkmak için eBay mağazanızı ve ürününüzü diğerlerinden ayırt etmeniz gerekir.

Yüksek talep olan nişlerde ürünler bulmalı ve ekstra değer yaratmalısınız. Daha iyi başlıklar, resimler, ürün paketleri veya diğer herhangi bir benzersiz satış önerisi (USP), perakende mağazanızı ve ürününüzü diğer satıcıların aynı şeyi aynı şekilde sattığı satıcılar denizinde öne çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Benzersiz satış teklifi veya benzersiz satış noktası, mağazanızın sunduğu bir faydadır ve sizi rakiplerinizle karşılaştırıldığında daha iyi bir seçim yapar.

Bu benzersiz teklif, mağazanızın yüksek sıralama almasını sağlar, listelerinize çok sayıda trafik çekerek daha fazla eBay satışı yapmanıza yardımcı olur.

Yeni başlayan eBay satıcıları genellikle daha fazla satmak için, kalitesine veya çekiciliğine bakılmaksızın bir nişteki her olası ürünü listeleme hatasını yaparlar. Ancak, bu sadece daha fazla ücret ve çoğu durumda, alıcıların kötü yorumlarına yol açar.

Mağazanızdaki listelerin kalitesine odaklanarak, daha az sayıda ancak daha fazla talep gören ve daha iyi satış yapan ürünlere sahip olacaksınız.

Örneğin, kullanılmış ürünler satıyorsanız, her bir kusuru veya hatayı bilmek imkansızdır. Ancak, satışa sunduğunuz ürünü mümkün olduğunca incelemeye çalışmalısınız.

Ürünün iyi durumda olduğundan ve uzun vadede dayanıklı olduğundan emin olun.

Bunu yapmanın bir örneği olarak, rekabeti yenmek için yaratıcılık fırsatı olan yüksek talepli bir nişte ürünler bulmak için Zik Analytics’i kullanacağız.

Bunu kategori araştırması, rakip araştırması veya sadece son 48 saatte en çok satan ürünlere bakarak yapabilirsiniz.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, basit, markasız ve az özellikli ürünleri seçmeniz daha iyi olacaktır. Bu, size yaratıcılık için bolca alan sağlayacaktır.

High Deman Low Competition Product with Zik

 

Pratik Örnek

Bu örnekte, 368 satış ve 10,95 dolarlık fiyatı olan bir erkek sırt çantası seçiyoruz. Ardından, Ürün Araştırma aracını açabilir ve bir gönderim yeri seçebiliriz.

Choosing your location

 

Bunun ardından, “sırt çantası”nı arama sekmesine giriyor ve Arama düğmesine basıyoruz. Aramanın tamamlanmasını bekleyin. Sırt çantaları için, satış başarım oranı %4215, toplam satış kazancı 85.075 dolar ve başarılı listeleme oranı %83 olarak belirlenmiştir.

Inside the Zik Analytics Dashboard

 

Bu nişin pazarı çok çeşitlidir ve tek bir satıcı tarafından domine edilmemektedir. Diğer benzer eBay listelerine baktığımızda, ürünlerin birçok farklı boyutta ve stilde varyasyonları olduğunu görüyoruz.

Taktiksel sırt çantaları, omuz askılı sırt çantaları, su geçirmez sırt çantaları vb. satılmaktadır.

Bu listeleri ele almak ve sizin yapabileceğiniz farklılıkları bulmak önemlidir.

Şimdi, alıcıların eBay arama sonuçlarında listemize dikkat etmelerini sağlamak için benzersiz bir satış teklifi bulmamız gerekiyor. Tüm satılan listelere baktığımızda, en çok satanların hiçbirinin paketleme yapmadığını görebiliyoruz.

Bu nedenle, bir paket ekleyerek fark yaratabileceğimizi düşündük, örneğin, bir sırt çantası ve bir yağmurluk.

Daha sonra, tedarikçinizin web sitesine, Amazon’a, Aliexpress’e vb. gidip benzer ürünler arayabilirsiniz. Amacımız, ya bir ürün paketi ya da çoklu varyasyonlu bir liste oluşturmaktır.

Bu nedenle, taktiksel poşetler, askeri çantalar ve yağmurlukları tek bir listede birleştiren çoklu varyasyonlu bir liste seçebiliriz, böylece müşterilere en fazla değeri sunabilir ve rekabetten farklılaşabiliriz.

An Example of a profitable product
Bu yöntemin kullanımıyla ve mümkün olduğunca yaratıcı olmakla, her gün kolayca 100 çevrimiçi satış oluşturabiliriz.

 

Bu yöntemin avantajları

  • Daha az ürün nedeniyle daha düşük eBay ücretleri.
  • Toplam satış giderleriniz de çok daha düşüktür, çünkü yazılım, depolama, envanter yönetimi vb. için daha az ödeme yaparsınız.
  • Satışlara oranla listelemelerin yüksek satış geçiş oranları.

 

Bu yöntemin dezavantajları

  • Daha fazla ürün bulmak, eBay algoritması, ürün özellikleri ve pazar talebi hakkında ileri düzeyde bilgi gerektirir, bu da zor olabilir.
  • Ayrıca, mağazanıza uygun ürünleri bulmak için ürünleri sıralamak daha fazla zaman alır.

 

Yöntem 2 – Miktar Üzerine Odaklanma

Kaliteye odaklanmak yerine, bir üründen mümkün olduğunca çok satmaya odaklanıyoruz. Bu yöntemle, binlerce ürünü listeleyerek her gün 100 veya daha fazla ürün satmayı hedefliyoruz.

Çevrimiçi mağazanızda satılmaya değer bu kadar çok ürün bulmak burada karşılaşılan zorluktur. Bunun için ZIK Analytics otomatik pilot aracını kullanacağız.
Focus on Quantity with Zik Autopilot

Zik Analytics’ birkaç aracı, Bulk Tarayıcı ve Turbo Tarayıcı gibi, saniyeler içinde binlerce ürün bulmanıza yardımcı olabilir, ancak Otomatik Pilot Aracı en çok özelliklere sahip ve en güçlü olandır.

Bu araç, rakiplerinin sattığı birçok ürünü mağazanıza şimdi listeleyebileceğiniz şekilde size sunar ve sadece Enterprise planlarımıza dahildir.

Otomatik Pilot aracını kullanmak için, Zik Analytics panonuza gidin, Zik Pro’ya tıklayın ve Otomatik Pilot‘u seçin. Otomatik Pilot’u seçtikten sonra, Yeni Tarama‘ya tıklayın. Bundan sonra, Aramanıza uygulanan Filtreleri seçmeniz istenecektir.
Running a Scan with Zik Autopilo

Zik Otomatik Pilot’taki filtreleri kullanarak, seçebileceğiniz bir dizi popüler ürünü görebiliriz. Videoda Ad, Tedarikçi (AliExpress videoda seçilmiştir), Satış Tarih Aralığı, minimum ve maksimum satış sayısı ve Fiyat seçeneğini seçin.

Daha sonra Taramayı Başlat’ı seçebilir ve ZIK, seçtiğiniz kriterlere sahip ürünleri bulmak için veritabanını tarayacaktır.
Starting your Scan

The AliExpress taraması birkaç saniye içinde 2787 ürün bulabildi. Sonuca tıklamak, en çok satan ürünlerden en az satan ürünlere kadar düzenlenmiş bir ürün listesini görebileceğiniz yeni bir sayfaya götürecektir.

Bir sonraki adım, ürünleri AliExpress’ten kaynaklanmaktır. Özel ilginizi çeken belirli ürünleri bulmak için Öğe Bulucu aracını kullanabilirsiniz.

Öğe Bulucu, eşya benzeri ürünleri bulmak için en yeni Görüntü Tanıma teknolojisini kullanır. Daha sonra bunları bir klasöre kaydedebilir veya eBay’de listeleyebilirsiniz.

Save your Listings

 

Bu yöntemin avantajları

  • Zaman kazandırır ve işinizi büyütmeye daha fazla zaman ayırmanıza olanak tanır.
  • Binlerce ürün bulmanıza yardımcı olur.

 

Bu yöntemin dezavantajları

  • Miktar odaklı olması nedeniyle, bu yöntemle daha düşük kaliteli ürünler bulma olasılığı bulunmaktadır.
  • Hala talepkar bir nişte diğer satıcılarla rekabet etmek zorunda kalacaksınız.

 

eBay’de Satışlarınızı Artırmak İçin Diğer Yollar

  1. Her gün listele

eBay algoritması, düzenli olarak yeni ürünler listeleyen satıcıları ödüllendirir. Yeni listelenen ürünler arama sonuçlarında ilk sırada görünür. Eski listelerin satılma olasılığı daha düşüktür.

Bu nedenle, sıralamanızı artırmak ve satışları artırmak için her gün listeleme yapmak iyi bir yoldur. Ayrıca, bazı önceki listelerinizi sonlandırabilir, biraz değiştirip yeniden yeni listeler olarak yayınlayabilirsiniz.

 

  1. Hızlı ve ücretsiz gönderim

Gönderim, işinizin en önemli parçasıdır ve sizi rekabetten ayıracak şeydir. Hızlı, verimli ve özenle gönderim yapmalısınız, böylece müşteriniz ürünlerini erken ve iyi durumda alır.

Eğer kar marjınızı azaltmıyorsa, ücretsiz kargo sunabilir veya kargo ücretlerini azaltabilirsiniz.

Eğer eBay’de çok para kazanmak istiyorsanız, gönderimleri hızlı bir şekilde döndürebilmeniz gerekmektedir. Ürünleri ne kadar hızlı gönderebilirseniz, potansiyel alıcılar hızlı kargo sürelerine sahip satıcılardan satın alma olasılığı daha yüksektir, bu da daha fazla para kazanmanızı sağlar.

İşte yüksek hacimli kargo için hazırlık yapmanıza yardımcı olacak bazı belirli adımlar:

  • Mükemmel izleme ve sigorta seçenekleri sunan iyi bir kargo hizmeti kullanın. Olası seçenekleri tartın ve hızları ile fiyatlandırmalarını göz önünde bulundurun.
  • Ürünü korumak ve güvence altına almak için uygun ambalaj kullanmaya özen gösterin. Her kutuda ambalaj malzemesi kullanın – balonlu naylon iyi çalışır. Doğru ambalaj, ürünün nakliye sırasında zarar görmesini engellemelidir.
  • Etiketinizin doğru olduğundan emin olun, böylece insanlar paketlerini kapılarında gördüklerinde nereden geldiğini bilirler.
  • İş için gereken araçlara sahip olduğunuzdan emin olun. Eğer birçok ürün gönderecekseniz, kargo araçlarınızın uygun olduğundan emin olmak iyi bir fikirdir. Doğru ağırlıklar ve etiketler için bir kargo terazisi ve etiket yazıcı almak isteyeceksiniz.

 

  1. Başka insanlar yardım etmeleri için bulun

eBay’de satış yaparken, her adımda size bir aile üyesi veya arkadaş yardımcı olmalıdır. Onlara nasıl paket yapacaklarını ve ürünleri nasıl göndereceklerini öğretebilirsiniz.

Ayrıca, müşteri hizmetleri ve sosyal medya konularında da yardımcı olabilirler.

eBay siparişlerinizi yerine getirmenize yardımcı olacak başka insanlar bulmak, daha fazla satış yapmanıza ve daha fazla kar elde etmenize büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

 

  1. Doğru anahtar kelimeleri kullanın

eBay’de daha fazla satış yapmanın birçok faktörü olsa da, anahtar kelime seçimi kritik bir faktördür.

Eğer eBay’de spor ayakkabı satıyorsanız ve onlar için iyi bir fiyat elde etmek istiyorsanız, o zaman “Nike Air Max Ayakkabılar” veya “Erkek Koşu Ayakkabıları” gibi anahtar kelimeler kullanmalısınız, sadece “Nike Air Max 95” değil.

Bu, listenizin arama sonuçlarında daha fazla çıkmasını sağlayacaktır.

Bu fikir, listelerinizde iyi bir geri bildirim puanı elde etmek için de geçerlidir.

Aynı anahtar kelimeleri açıklama ve başlık etiketlerinizde (birine tıkladığında görünen metnin ilk parçası) kullanarak, eBay’deki potansiyel alıcıların aradıklarını daha kolay bulmalarını sağlar ve dolayısıyla size satın aldıklarından sonra olumlu geri bildirim bırakma olasılıkları artar.

Ancak anahtar kelime spam’inden kaçınmalısınız, yani ürünle doğrudan ilgili olmayan anahtar kelimeleri kullanarak arama sonuçlarını manipüle etmeye çalışma uygulaması.

Bu, eBay tarafından cezalandırılmanıza ve listelerinizin arama sonuçlarında düşmesine neden olacaktır.

 

  1. Kaliteli fotoğraflar kullanın

Kaliteli ürün fotoğrafları, eBay’de satış yapmanın büyük bir parçasıdır. Müşteri memnuniyetsizliğinden kaynaklanan iade ürünlerini azaltmaya ve satışları artırmaya yardımcı olurlar.

Her ürün listesine en az bir temsilci resmi eklenmelidir, ancak her listelemede en fazla 12 resim kullanabilirsiniz.

Ürünü gerçekten temsil etmeyen yer tutucu resimler veya stok fotoğraflardan kaçının. En az 500 piksel boyunda olan ve sattığınız ürüne odaklanan resimler kullanmaya çalışın.

  1. En İyi Dereceli Satıcı Olun

En İyi Dereceli Satıcılar‘ın listeleri arama sonuçlarında daha görünür ve ayrıca birkaç diğer avantajdan da yararlanırlar. En iyi dereceli statüsü, mükemmel müşteri hizmetleri kriterlerini karşılayan satıcılara verilir.

eBay’de en iyi dereceli bir satıcı olmak için belirli kurallara uymalısınız. Diğerlerinin yanı sıra, 90 gün boyunca aktif olan ve hata oranı%0,5 veya daha az ve gecikmiş gönderim oranı%3 veya daha az olan bir eBay hesabınız olmalıdır.

 

SSSS

Nasıl eBay’de satış yapmaya başlanır?

Yeni başlayanlar için eBay’de satış yapmak için şunları yapmanız gerekir:

  1. Bir eBay hesabı oluşturun
  2. eBay yönetilen ödemeleri ayarlayın
  3. Satıcı profilinizi doldurun
  4. Hesabınızda güven inşa edin
  5. Mağaza politikalarınızı ayarlayın
  6. Satılabilir ürünleri bulun
  7. eBay SEO ile listenizi oluşturun ve optimize edin

 

Günlük olarak eBay’de kaç ürün listelemeliyim?

3-5 gün boyunca listeleme hedefleyin. Mağazanın yeterli miktarda envanteri olduğunda, her gün listelediğiniz ürün sayısı yerine listelediğiniz ürünlerin fiyatı önceliklidir.

 

eBay’de Günlük Satış Nasıl Yapılır?

  • Her gün listeye ekstra ürünler ekleyin.
  • eBay teşvik edilen listeler için bir kampanya deneyin.
  • Trafik çekmek için anahtar kelimeleri kullanın.
  • Hızlı ve ücretsiz kargo her zaman mevcuttur.
  • Kötü derecelendirmelerden kurtulun.
  • eBay’de En İyi Dereceli Satıcı olun.

 

Kaçırmamanız Gerekenler

  • Kaliteyi ve piyasa talebini göz önünde bulundurmadan her olası ürünü listelemekten kaçının.
  • Detaylı ürün araştırması ve piyasa trendleri analizinin önemini ihmal etmeyin.

 

Sorunları Nasıl Önlersiniz

  • Düzenli olarak listelerinizi güncelleyin ve optimize edin, daha iyi görünürlük ve satış potansiyeli için.
  • Rakiplerinizi ve piyasa trendlerini sürekli olarak izleyin ve stratejilerinizi etkili bir şekilde uyarlayın.

 

Sonuç

eBay’de günde 100 ürün satmak ilk başta biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak zamanla ve doğru araçlarla işe başlarsanız, bunu başarabilir ve işinizi kısa sürede büyütebilirsiniz. Kaliteye, miktara veya her ikisine de odaklanmayı tercih edebilirsiniz.

Temel amaç, sattığınız ürünlerin sayısını artırmak ve işinizi daha hızlı büyütmektir.

Eğer binlerce karlı ürünü on kat daha hızlı bulmak isterseniz, neden bugün bizimle bir hesap açmayasınız? Başlamak için, sadece 7 gün için 1 $ karşılığında tercih ettiğiniz herhangi bir plana erişebilirsiniz.