En Karlı eBay Ürünleri 2024’te Nasıl Satılır?

eBay, çevrimiçi perakende işine başlamak için en iyi platformlardan biridir. Alıcıları ve satıcıları dünyanın dört bir yanından bir araya getirerek, eBay mağaza açmayı ve satışa çıkarmayı kolaylaştırır.

Ayrıca, eBay, Amazon’dan daha düşük satıcı ücretleri sunar ve Etsy’den daha büyük bir kitleye sahiptir.

2021’in ilk çeyreği itibariyle, eBay’in 187 milyondan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Bu büyük kullanıcı tabanı, eBay’i dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri haline getirmektedir.

Bu kullanıcıların önemli bir yüzdesi, ilgi alanlarıyla uyumlu bir mağazadan satın almaya hazır olan hazır alıcılardır. 2021’in ilk çeyreği itibariyle yapılan açıklamaya göre.

eBay’de Başarıyla Satış Yapmanın Büyük Bir Kısmı, belirli bir dönemde piyasanın ne istediğini bilmektir. Doğru ürünleri bulmak için başınızı yormanıza gerek yok.

Bu makalede, 2022’de eBay’de kâr için en iyi ürünlere bir göz atacağız.

 

eBay’de Satılacak Ürünleri Bulma

eBay’de ne satacağınızı bulmanın farklı stratejileri vardır. Doğru ürünleri bulmak karmaşık olmak zorunda değildir, ancak bazı satıcılar buna kendi başına bir sanat olarak atıfta bulunurlar.

Ne satacağınızı bulma yaklaşımınız, aslında evinizde bulunanları satmaktan ibaret olabilir. Bu aslında yeni başlıyorsanız iyi bir stratejidir.

Ancak sonunda istemediğiniz şeylerin tükeneceğini ve ürün bulma yolları bulmanız gerekeceğini fark edeceksiniz.

Aklınıza gelen herhangi bir ürünü satmaya karar verebilir veya doğru ürünleri bulmak için detaylı piyasa ve ürün araştırması yapabilirsiniz. İleride, söz konusu olan strateji daha fazla kar getirir.

ZIK Analytics, binlerce eBay satıcısı tarafından güvenilen kanıtlanmış bir araçtır ve eBay’de satılacak kârlı ve en çok satan ürünleri bulmanıza yardımcı olur.

ZIK Analytics, eBay’de satılacak en iyi ürünleri bulmanıza yardımcı olmak için aşağıdaki istatistikler ve trend verilerini sağlar:

  • Sell-through oranı, yani en iyi 100 listelemedeki her bir öğe için mevcut olan alıcı sayısı
  • Satılan ürünlerin sayısı
  • Son 30 gündeki satış kazançları
  • Son 30 gündeki başarılı listeleme sayısı
  • En iyi 100 listelemedeki ortalama satış fiyatı

 

2023’te eBay’de Satılacak 10 En İyi Şey

2023’te eBay mağazanızda ne satacağınızı merak mı ediyorsunuz? Aşağıdaki öğeler kolayca satılabilir ve mağazanızda sattığınızda büyük kar getirirler.

 

Powerbank

#1 Powerbank

 

E-ticaret platformunda trend ürünlerin bir listesini oluşturmak, tüketici elektroniği olmadan zor olabilir ve bu liste bir istisna değil. Powerbanklar, eBay’de satılacak en iyi ürünler listesinde bir numaradır ve haklı bir nedenle.

Power banklere olan talep, mobil telefonlar ve benzer cihazların kullanımının artması nedeniyle artmaktadır. Power banklar, insanlara akıllı telefonları, tabletleri ve dizüstü bilgisayarları için taşınabilir güç sağlamaya yardımcı olur.

Ayrıca, satın almak nispeten ucuzdur, bu da onları dropshipping’e veya eBay’de satış yapmaya başlamanız için mükemmel bir seçenek haline getirir.

Power bankların genel satış geliri 124.885 $’dır ve satış oranı %7102’dir. Satış oranı, bu kategorideki en üst yüz listelemede her bir listeleme için 71 alıcı olduğu anlamına gelir. Ortalama ürün fiyatı ise 20.63 $’dır.

Başarılı olmak için, en çok satan markaları bulun ve düşük geri bildirim puanına sahip bir satıcı ile rekabet edin. İyi bir kar elde etmek için uygun bir fiyata satmaya dikkat edin.

 

Bebekler

#2 Dolls

 

Bu belki sizi biraz rahatsız edebilir, ancak bebekler eBay’de büyük talep görüyor. Özellikle yaş büyüklüğünde bebek bebekler, eBay’deki en çok satılan on ürün arasında en çok yer alıyor.

Bebek evleri, bebek hediye kutuları, oyun setleri de bu ürün kategorilerine dahil edilmiştir. Bu öğeler, çocuklar tarafından oyuncağı olarak kullanılır ve ebeveynleri tarafından onlar için satın alınır.

Bebekler için ortalama ürün fiyatı 57.36 $’dır. Bu kategorideki öğelerin %91’i başarılıdır, yani son 30 günde en az bir öğe satılmıştır. Genel satış geliri 101.460 $’dır ve toplam satılan ürün sayısı 1.961’dir.

Eğer bebeklerin gerçek bebeklere benzemesi sizi rahatsız etmiyorsa, en çok satan markaları bulabilir ve kar elde edebileceğiniz birini satabilirsiniz.

 

Esansiyel Yağlar

#3 Essential Oils

 

Esansiyel yağlar bitkilerin konsantre ekstraktlarıdır. Esansiyel yağlar, ekstrakte edildikleri bitkinin özünü içeren hidrofobik sıvılardır. Kozmetik, gıda ve aromaterapi gibi birçok endüstride kullanılırlar.

Esansiyel yağlar, 2023’te eBay’de trend olan bir üründür. Ayrıca, esansiyel yağlar, güvenli bir şekilde paketlenip gönderilmesi kolay olduğu için çevrimiçi satılacak harika ürünlerdir.

Bu sağlık artırıcı ürünlere büyük talep vardır. Artan tüketici farkındalığı ve sağlık bilinci trendleri, esansiyel yağlara olan talebin artmasından sorumludur.

Listedeki ilk öğe, $5 fiyatla 2669 kez satılmıştır. Bu kategorideki satış geliri 78.057 $’dir. Son otuz günde toplam 11.305 ürün satılmıştır. Ortalama ürün fiyatı 7.69 $’dır.

Bu kategoride, düşük geri bildirim puanına sahip ve ürünlerini birkaç kez satmayı başarmış bir satıcı arayabilirsiniz.

 

Terlikler

#4 Slippers

 

Terlikler eBay’de popüler bir üründür ve onları satmakla çok para kazanabilirsiniz. Terliklerin genel tanımı, hafif ve giymesi kolay olan ayakkabılar olarak bilinir. Genellikle rahatlık için tasarlanmış ve ucuz fiyatlarla satılırlar.

Çeşitlilik eklemek için farklı türler, renkler, bedenler ve stillerde birkaç farklı terlik stoklamayı unutmayın.

Terlikler için satış geliri 77,306 $’a kadar ve satılan ürünler yaklaşık 3,182’dir, bu da bize %3182’lik bir satış oranı sağlar. Bu, bu kategorideki en üst 100 ürün için yaklaşık 31 alıcı olduğu anlamına gelir. Ortalama ürün fiyatı ise 18.59 $’dır.

En çok satılan ürünler listesinde, en çok satılan ürünün 24.99 $’a satılan erkek terlikleri olduğunu görebiliriz. Mağazanıza bu tür terlikleri eklemeyi düşünün. Ayrıca, evde asılı eski bir çift terliğiniz varsa, onları temizleyip eBay’de satışa sunabilirsiniz.

 

Ekran Koruyucu

#5 Screen Protector

 

Ekran koruyucular genellikle oldukça ucuzdur, ancak çok kullanışlı olabilirler. Cihazın hassas ekranını çiziklerden, parmak izlerinden ve kazara düşmelerden korurlar.

Ekran koruyucuları dizüstü bilgisayarlar, akıllı saatler, tabletler ve mobil telefonlar da dahil olmak üzere farklı türdeki elektronik cihazlar için mevcuttur. Akıllı telefon kullanımının artması, ekran koruyucularına olan talebi artırmaktadır.

Hafif oldukları ve çok fazla yer kaplamadıkları için eBay’de satmak kolaydır. Mağazanıza farklı elektronik cihazlar için birkaç seçenek eklemeyi unutmayın.

Bu kategoride satılan ürünlerin sayısı 15,383 olup toplam satış geliri 72,300 $’dır. Ortalama ürün fiyatı 5.24 $’dır. Bu kategorideki başarılı listeleme yüzdesi %53’tür. En çok satılan ürün (4081 kez) Apple Watch için bir ekran koruyucusudur (1.79 $).

 

Güneş Gözlüğü

#6 Sunglasses

 

Güneş gözlükleri, yoğun güneş ışığı ve yüksek enerjili görünür ışıktan koruma sağlar. Ayrıca bir moda aksesuarı olarak da hizmet verirler.

Hem erkekler hem de kadınlar arasında yaygındırlar ve yıl boyunca talep görmektedirler.

Açık havada kullanılan polarize güneş gözlükleri eBay’de oldukça popülerdir, ancak isterseniz diğer türleri de satabilirsiniz. Mağazanıza farklı tasarımlar, stiller ve renkler eklemeyi unutmayın.

Bu kategorideki listelemelerin %77’si başarılıdır. Güneş gözlüklerinin toplam satış geliri 60,958 $’dir ve satış oranı %4146’dır.

Ortalama ürün fiyatı 12.86 $’dır. Daha düşük bir geri bildirim puanına sahip bir satıcı bulmaya çalışın ve onlarla rekabet edin.

 

Telefon Kılıfları

#7 Phone cases

 

Yedinci sırada, toplam satış geliri 55,256 $ olan koruyucu telefon kılıfları bulunmaktadır ve satış oranı %7210’dır. Ortalama ürün fiyatı 8.18 $’dır.

Koruyucu telefon kılıflarına olan büyük talep, mobil telefonlara olan artan taleple orantılıdır. Bu koruyucu kılıflar, cihazın gövdesine ek bir koruma katmanı sağlamak için cihaza takılır.

Ayrıca kültürel ifade ve estetik amaçlar için de kullanılırlar.

Çeşitli renklerde, stillerde ve tasarımlarda mevcuttur ve bazen belirli cihazlar için tasarlanmış olabilirler.

Son 30 günün en çok satılanlar listesindeki ilk öğe, iPhone 12 için bir telefon kılıfıdır. Bu nedenle, mağazanıza iPhone kılıfları eklemeyi düşünün.

Ayrıca, Samsung, Motorola ve LG gibi diğer cihazlar için de telefon kılıfları eklediğinizden emin olun.

 

Tripod

#8 Tripod

 

Fotoğrafçılık tripodleri, kamerayı veya diğer fotoğraf ekipmanlarını tutmak, yükseltmek ve stabilize etmek için kullanılır. Ortak özellikleri üç ayaklı olmaları ve kameraya bağlanan bir montaj başlığına sahip olmalarıdır.

Farklı uzunluklarda ve yüksekliklerde satılırlar ve genellikle yerden tasarruf etmek için teleskopik bir yapıya sahiptirler.

Vlog yapma, ürün fotoğrafçılığı ve Tiktok ve Instagram gibi video paylaşım ağlarının yükselişi gibi faktörler, fotoğrafçılık tripodlarına olan talebi artırmıştır. DSLR kameralara olan talep de tripodlara olan talebi olumlu yönde etkiler.

Bu kategorideki başarılı listelemelerin yüzdesi %81’dir ve ortalama ürün fiyatı 20.13 $’dır. Genel satış geliri 50,707 $’dir ve satış oranı %3776’dır. En çok satılan ilk öğe, bir profesyonel kamera tripodu standıdır.

Telefonlar ve tabletler için tripodlar da eBay’de popülerdir.

 

Bitki Lambaları

 

#9 Plant Lamps

 

Bitki lambaları, iç mekanlarda yetiştirilen bitkilere yeterli ışığı sağlamak için kullanılır ve büyüme ışıkları olarak da bilinir. Enerji verimliliği, uygunluk ve ışık yoğunluğuna göre farklı tiplerde bitki lambaları bulunmaktadır.

Toplam satış geliri 44,695 $ ve satış oranı %2233’tür. Ortalama ürün fiyatı 19.43 $’dır. Bu kategorideki listelemelerin %80’i başarılıdır.

eBay’de farklı türde lambalar satılmaktadır. LED Bitki Lambaları özellikle popülerdir, bu yüzden mağazanıza eklemeyi düşünebilirsiniz.

 

Kamera Kılıfları

#10 Camera Cases

 

2023’te eBay’de satılacak en iyi ürünlerin dokuzuncu sırasında, kameralar ve fotoğraf ekipmanları için koruyucu kılıflar bulunmaktadır. Pazar kılıfları ve çantalarına olan talep, fotoğraf ve video çekimlerinde kameraların kullanımındaki artışla ilgilidir.

Alıcılar özellikle taşınabilirlik ve dayanıklılığa dikkat ediyorlar. Bu yüzden bu öğeyi stoklarken seçeneklerinizi dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir.

Bu kategorideki satış geliri 28,930 $ ve son 30 gündeki toplam satılan ürün sayısı 1,586’dır, bu da bu öğenin alıcılar arasında popüler olduğunu göstermektedir. Ortalama ürün fiyatı burada yaklaşık 20 $’dır.

Satılacak ürünler için fikirler edinmek için en çok satılan ürünler listesine göz atın. En üst listelerden, eBay’de Fujifilm kameralar için kamera kılıflarının iyi satıldığını görebiliriz.

Düşük rekabet, yüksek talep ve alıcılarınıza hızlı bir şekilde gönderim yaparak eBay perakende işinizde uzun süre kalmanızı sağlayacaktır. Ancak doğru ürünü satmak sadece işin yarısıdır.

eBay’de başarılı olmak için güvenilir bir tedarikçi bulmanız, listelerinizi optimize etmeniz, uygun gönderim ve iade politikaları oluşturmanız ve piyasa trendleriyle ayak uydurmanız gerekmektedir.

 

SSS

eBay’de satış yapmak hala karlı mı?

Evet. eBay’de satış yapmak hala karlı bir girişimdir, yıllar önce olduğu gibi. Kesinlikle eskisinden daha rekabetçi olsa da, bu sadece marjlarınızı maksimize etmek için daha stratejik ve hesaplamalı olmanız gerektiği anlamına gelir.

Ucuz fiyatlarla ürünler bulup bunları eBay’de bir kar marjıyla satarsanız, platformda kar elde edebilirsiniz.

 

eBay 2023’te satışları nasıl arttırabilirim?

eBay’de satışlarınızı artırmanın birkaç yolu vardır, bunlar arasında:

  • Listelemelerinizi arama motorlarına uygun hale getirme
  • Profesyonel, iyi aydınlatılmış ürün görselleri kullanma.
  • Düzenli olarak yeni ürünler listeleme
  • Harika bir müşteri deneyimi sağlama.
  • En iyi derecelendirilmiş bir satıcı olma.
  • İşlem kusur oranınızı mümkün olduğunca düşük tutma.

 

eBay’de çok para kazandıran ne satılır?

eBay’de çok para kazandıran ürünler genellikle alıcıların kolayca bulamayacakları nadir ürünlerdir. Bunlar arasında şunlar bulunur:

  • Anı eşyalar
  • Vintage giysiler
  • Antika mobilya ve vazolar
  • Mücevher ve saatler.
  • Koleksiyonluklar
  • Kitaplar.
  • Spor malzemeleri.
  • Oyunlar ve cep telefonları.