eBay’de Kitap Satmak için Nasıl Yapılır

Kütüphanenizde okunmayı bekleyen bir yığın kitap mı var? Belki de onları okudunuz ve onları yeni bir sahibe geçirmek istiyorsunuz, böylece ikinci bir hayatları olur.

Şimdi, bir kitapçı açacak kadar stokunuz olmayabilir, ama yine de onları eBay’de listeleme yoluyla bir miktar kazanç elde edebilirsiniz. Bu rehber size nasıl yapılacağını gösterecek!

Bu rehber, kitaplarınızı eBay’de listelemenin ve satmanın tüm karmaşık işlerini ortadan kaldırmayı amaçlar. En iyi satılacak kitapları bulmaktan, ürün araştırmanızı yapmaya ve ürünlerinizi listelemeye kadar.

Sizi hızlı bir şekilde yola çıkarmak için adım adım elinizden tutmayı umuyoruz.

 

Tam makaleyi okumak istemiyor musunuz? Endişelenmeyin, aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 

Makale Özeti

 

eBay’de satmak için en iyi kitapları nasıl bulunur

Kullanıcılarımızdan sıkça aldığımız bir soru, belirli bir endüstride satılacak en iyi ürünleri nasıl bulacaklarını ve yeni veya kullanılmış ürünler mi satmaları gerektiğini merak ediyorlar.

Bu soruya cevap olarak, ZIK Analytics kategori araştırma aracını kullanarak nişimizin ne kadar uygun olduğunu tam olarak belirlemek ve hangi tür kitapları satmayı düşünmemiz gerektiğini öğrenmek için araştırma yapacağız.

ebay category research books

ZIK Analytics, kapsamlı veritabanı ve özel algoritmaları aracılığıyla eBay’de sıcak satan ürünleri bulmanıza olanak tanıyan bir eBay araştırma aracıdır.

Eğer henüz bir hesabınız yoksa, aşağıdaki bağlantıyı kullanarak 7 günlük deneme sürümü için kaydolabilirsiniz.

zik analytics trial

Bunu yapmak için, basitçe ZIK içindeki kategori araştırma sekmesine gidin ve kitabınızla ilgili gerekli bilgileri doldurun.

Örneğin, bizim örneğimizde “kullanılmış” öğeleri aradığımızı belirtiyoruz ve kategori araştırma aracında “kitaplar” kategorisini arıyoruz.

selling used books

Şimdi arama düğmesine tıkladığınızda, listenin sayısı, satılan ürünlerin sayısı, satış yüzdesi ve ortalama ürün fiyatını içeren bazı analizlerle karşılaşacaksınız.

Ayrıca, Google Trends grafiğini görebilirsiniz, bu grafik size nişin Google Aramaya göre nasıl trend olduğunu gösterir.
google trends graph

Bu veri, satmayı düşündüğünüz kitap türlerinin genel trendini size verecektir. Bu, satmayı düşündüğümüz nişin uygun olduğunu bilmek için ilk doğrulama noktamız olarak kullanıyoruz.

 

eBay’de hangi tür kitaplar iyi satılıyor?

Artık nişin karlı olduğunu bulduğumuza göre, bir sonraki adımımız daha derine inmek ve iyi satan bireysel türleri incelemektir.

Bunu yapmak için, ZIK’teki ürün listesine ve eBay’deki en çok satılan kitapların ilk 3 listesini açarak devam ediyoruz.

Bu ürün listesi, eBay satıcı/satıcılarının adını, ait oldukları ülkeleri, toplam satış sayılarını, en çok satılan kitabın başlığını, o kitabın kaç kopya sattığını, kitabın ortalama satış fiyatını ve kitapların gönderildiği yeri içeren çeşitli istatistikler sunar.

Bu listelerden herhangi birini açtığınızda, sizi gerçek eBay listesine yönlendirir ve listeyi daha fazla analiz edebilirsiniz.

survival books

From our research, we found that the top 3 books were all “informative” books – such as survival Kitaplar, ders kitapları ve çocuk kitapları.

Bu bilgiye sahip olarak, şimdi ZIK Ürün Araştırma Aracı’nı kullanarak eBay’de listelemek için belirli ürünleri bulmak için daha derine inebiliriz.

 

Mağazanıza eklemek için karlı kitaplar bulma

Yukarıdaki adımdan, odaklandığımız 3 türün Hayatta Kalma, Ders Kitapları ve Çocuk Kitapları olduğunu biliyoruz.

Buradan, ZIK Analytics içindeki ürün araştırma sekmesine giderek ve daha fazla detaylı bilgi için yukarıdaki türlerden herhangi birini aramak için kullanın. Örneğimizde – çocuk kitaplarına odaklanalım.

ZIK ürün araştırma aracındaki arama çubuğuna “Çocuk kitapları” yazın. Aşağıdaki bilgilerle karşılaşacaksınız.

children book stats

Bu tür için genel istatistiklerin harika olduğunu görebiliyoruz!

Aşağı kaydırıp en çok satılan ürünleri bulduğumuzda, ilginç bir şekilde, “a diary of a wimpy kid” için bir kutu setinin büyük istatistiklere sahip olduğunu görüyoruz.

top selling children books

Sonraki adımımız bu ürünü tedarik etmek.

 

eBay’de satılmak üzere kitap kaynakları

sourcing books

Artık hangi kitapların size kar getireceğini biliyorsunuz ve eBay’de hangi türde kitaplar satacağınızı da belirlediniz.

Örneğimizde, “Diary of a Wimpy Kid” kutu setini satıyoruz.

Şimdi, bir sonraki adımımız ürünü nereden tedarik edeceğimizi bulmak.

Aşağıda, eBay mağazanız için satış yapmak için ürün temin edebileceğiniz üç temel yol üzerinde duracağız. Bunlar, önceden kullanılmış ürünlerin satılması, dropshipping veya gerçek arbitrajdır.

 

eBay’de kullanılmış kitapların satışı

Varsayalım ki tesadüfen “the diary of a wimpy kid” kutu setiniz var. Bu elbette sizin için en iyi seçenek.

Bu belirli kopyayı sattığınızda eBay satış yolculuğunuz aniden sona erer mi? Hayır, kesinlikle değil!

Bu kopyaya benzer kitaplar veya belki de tam olarak bu kopyayı garaj satışlarında, ikinci el mağazalarında ve hatta bazı kitap mağazalarında bulabilirsiniz.

Biraz yaratıcı olmanız gerekebilir, ancak mağazanızda satmak için kullanılmış kitapları kaynaklamak için birçok yer bulunmaktadır.

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN İPUCU: eBay’de yeni misiniz? eBay’de satışa başlamak için daha kapsamlı bir yaklaşım için buradaki başlangıç ​​kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Şimdi, sadece bu belirli kitabı satmakla kısıtlı değilsiniz. Kitap rafınızı gözden geçirmenizi ve satılabilir durumda olan tüm eski kitaplarınızı bulmanızı ve onları satış için sunulabilir hale getirmenizi öneririz.

Bu kitapların talebini belirlemek için önceki adımda size gösterdiğimiz ZIK ürün araştırma aracını kullanarak talep ve fiyatlar hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

 

Perakende Arbitraj

Perakende arbitraj, perakendecilerden ürün temin etme ve bunları – bu durumda eBay’de karla satma sürecidir. Bu ürünleri indirimli olarak toplu olarak satın alabilir veya sadece eBay’de karlı gördüğünüz fiyatın altında satan mağazaları bulabilirsiniz.

İPUCU: Ücretler ve diğer maliyetler dikkate alındıktan sonra karlılığı onaylayabilirsiniz. eBay hesap makinesini buradan kullanarak hesaplayabilirsiniz.

Eğer bu ürünü yerel bir perakendeciden etkili bir şekilde tedarik edebilirseniz ve sürekli olarak stok erişimine sahipseniz, önümüzdeki aylarda veya yıllarda bu tek üründen kar elde etmek için harika bir konumda olacaksınız.

Bu durumun harika yanı, herkesin bu perakendeciye erişiminin olmaması, bu nedenle rekabet şansınızın azaltılabileceğidir.

Gerçek arbitraj için genellikle başlamadan önce bir bütçenizin olması tavsiye edilir, özellikle toplu olarak ürün satın almayı ve stoklamayı planlıyorsanız.

Buradaki takas, ürünleri elinize geçirdikten sonra, müşterinize gönderilen ürünün tam kontrolünde olmanızdır, bu da dropshipping gibi diğer modellerle yaşanan bazı sorunları aşmanıza olanak tanır.

 

Dropshipping

Eğer sermayeniz düşükse veya işinizi biraz daha az müdahaleyle yürütmek istiyorsanız, o zaman dropshipping sizin için idealdir.

Dropshipping, ürünleri (bu durumda kitapları) satmadan önce satın almadan satma işlemidir.

Bu yöntemde, seçtiğiniz bir satıcı, alıcılarınız ürününüzü ödedikten sonra ürünü size gönderecek ve sizin adınıza müşterinize gönderecektir.

Müşterinizin mağazanızda bir sipariş verdiği zaman, sizin göreviniz daha ucuz bir fiyata siparişi tedarikçinizle vermek ve onlar adına müşterinize göndermelerini sağlamaktır.

Bu yöntemin avantajlarından biri, sadece talepte olan ürünleri sattığınız için satılmayan stoklara bağlı olarak harcanan fonları boşa harcamazsınız.

Bu yöntemde daha az fiziksel olarak ürün depolama veya gönderme gerektiği için daha az müdahaleci olursunuz, bu da ölçeklendirmek için daha fazla zamanınızın olacağı anlamına gelir.

Dropshipping’in dezavantajları, tedarik zincirinin tam kontrolüne sahip olmamanızdır. Uluslararası bir tedarikçi kullanıyorsanız, bu aynı zamanda daha uzun bir teslimat süresi anlamına gelir, bu nedenle müşterilerinizin beklentilerini buna göre yönetmeniz gerekecektir.

 

eBay mağazanıza kitapları listeleme

listing books

Böylece mükemmel bir kitap bulmayı ve stokunuzun devamlılığını sağlayacak bir tedarikçi bulmayı başardık. Şimdi sıra geldi kitabımızı eBay’de listelemeye.

 

Ürününüzün açıklama detaylarını, posta detaylarını ve satış ve fiyat detaylarını doldurun

Başlamak için, eBay hesabınızda “sat” sekmesine gidin ve “Bir liste oluştur” a tıklayın. Kitabınızın başlığını girerek eBay’de benzer listeleri aramak için temel bilgileri doldurmanız gerekecek.

Buradan, eBay başlığınıza ilişkin önceden doldurulmuş bir liste hazırlamış olacak. En uygun listeyi seçin ve eBay’in işinizi yarısını yaptığını göreceksiniz!

Ancak burada durmuyoruz. Bir sonraki adımımız, listeyi tamamen doldurmaktır. Kitapla ilgili her şeyi aşağıda detaylandırılan şekilde dolduruyoruz.

eBay aramasında en fazla görünürlüğü elde etmek için, olası alıcılarımızın benzer kitapları bulmak için kullandıkları anahtar kelimeleri görebileceğimiz ZIK Analytics eBay başlık oluşturucu aracını burada kullanıyoruz.

Ayrıca, öğenin açıklamasını tamamen doldurduğumuzdan emin olmak istiyoruz.

HOT TIP: Açıklamaları yazarken, başlık oluşturucuda bulunan bazı anahtar kelimeleri içeriğinize serpiştirerek listenizin o anahtar kelimeler için daha ilgili olmasına yardımcı olun.

Ayrıca listenizin sert kapaklı mı yoksa ciltli mi olduğunu ve kitaptaki sayfa sayısını da belirtmeye çalışın. Bu, alıcılara rakiplerinizin dahil etmediği bazı ince detaylar sağlayacaktır.

Tamamlamanız gereken diğer önemli şeyler ürünün durumu (yeni veya kullanılmış mı?), mümkün olduğunca kendi kitaplarınızın resimlerini içeren tamamen doldurulmuş bir ürün galerisi.

Listenize resim yüklemekte zorlanıyorsanız, eBay uygulamasını indirip resimleri telefonunuzdan doğrudan yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Eğer eBay uygulamasını kullanacaksanız, resimlerin yüksek kaliteli bir kamerayla çekildiğinden emin olmak önemlidir.

Sonraki adımda, tüm ilgili ürün özelliklerini dolduruyoruz. Bu örnekte öne çıkan önemli özellikler “Kitap Serisi” ve “Anlatı Türü”dür.

Kitap Serisi olarak “Bir Zayıfın Günlüğü”nü, Anlatı Türü olarak da “kurgu”yu seçtim.

Daha sonra, ürün için fiyatımızı belirledik. Ürününüzü sabit bir fiyatla veya açık artırma yoluyla listeleyebilirsiniz.

Açık artırmalar bazı durumlarda daha fazla getirebilir, ancak kârlılık marjlarımız konusunda güvende olmak istediğimiz için her zaman sabit fiyatı tercih ediyoruz.

Fiyatlandırmayı anlamanın bir yolu, bu ürüne benzer ürünler için tamamlanan listelere bakmaktır. Veya, kolay yolu tercih ederseniz, ZIK Analytics ürününüzü fiyatlandırmayı basit hale getirir.

Bu fırsatı bulurken zaten ürün araştırmasını yapmış olduğumuz için, insanların ürünü ne kadar sattığı konusunda bir fikrimiz var.

Dahili tedarikçilerden birini kullanıyorsanız, ZIK rekabetçilerinizle aynı fiyata ürünü listelediğinizde elde edeceğiniz kârı kolayca hesaplar.

Ürünü başka bir yerden tedarik ettiyseniz, ZIK eBay hesaplayıcı aracını kullanarak tedarik ve kargo maliyetlerinizi, son değer ücretlerinizi ve tam kârlılık marjlarınızı hesaplayabilirsiniz.

Son değer ücreti, ürünü sattığınızda eBay’e ödediğiniz satış fiyatının bir yüzdesidir.

Buradan, alıcıların ürün için ödediği fiyat aralığında, size rahat bir kâr marjı sağlayacak bir noktaya fiyatınızı ayarlayabilirsiniz.

Son adım, bu liste için geçerli olan nakliye ayrıntılarını ve iş politikalarını seçmektir. Ayrıca, listelediğiniz ürün için paket boyutlarını ve ağırlığını doldurmanız gerekmektedir.

Şimdi ilerleyerek ürününüzü kaydedip listeleyebilirsiniz!

 

Satışınız için Ödeme Seçenekleri

EBay genellikle birçok ödeme seçeneği sunar (Afterpay gibi şimdi al, sonra öde gibi seçenekler bile sunar), ancak eBay’de varsayılan olarak kabul edilmeyen daha fazla ödeme seçeneğini sunma seçeneğiniz de vardır. Bunlar arasında kapıda ödeme veya doğrudan teslim alma, banka transferi, banka çekleri ve kişisel çekler vb. bulunur.

Bu ödeme seçeneklerini sunmak, daha geniş bir alıcı yelpazesine açılmanızı sağlar, ancak eBay tüm ödeme seçeneklerini “eBay paranızı geri alma garantisi”nin bir parçası olarak kapsamadığı için varsayılan seçeneklerden daha az koruma sağlar.

 

Ürünleri Paketleme ve Gönderme

Bu, alıcınızın kitabını aldığında göreceği son dokunuş. Sunum ve işlevsellik burada önemlidir.

Burada, ürünlerinizi mümkün olduğunca düzgün ve güvenli bir şekilde paketlemenizi öneririz, sert kapaklı kitaplar için kabarcıklı zarf gibi koruma önlemleri veya kâğıt sırtlar için sert zarf kutuları kullanabilirsiniz.

Çeşitli nakliye sağlayıcılarınız bulunmaktadır, örneğin, paket posta, medya postası vb. Birçok satıcı, kitapları daha ucuz bir alternatif olarak gösterilen medya postası ile gönderir.

Özellikle eğitim materyallerini ve kitapları maliyet etkin bir şekilde göndermek için kullanılan medya postası, eBay’de kitap satıyorsanız harika bir çözümdür.

 

Hepsini özetleyelim

COVID pandemisi bize çok şey aldı ve yaşamlarımızı altüst etti. Değişen zamanlara uyum sağlamamızı ve çevrimiçi fırsatlara bakmamızı gerektiriyor.

eBay’de kitap satmayı öğrenmek, nerede olursanız olun çevrimiçi bir gelir elde etmek için kalıcı bir beceri setine sahip olmanızı sağlar.

Çevrimiçi bir kitapçı açmak için birkaç seçenek olsa da, kullanım kolaylığı ve güvenilirliği nedeniyle eBay’i öneriyoruz. eBay, eBay ve Amazon’un satıcı ücretlerini karşılaştırdığınızda daha ucuzdur.

Sizlere ZIK Analytics ekibinin başarınıza önem verdiğini ve hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olmak için burada olduğumuzu belirtmek istiyoruz. ZIK Analytics ekibi olarak başarınızı önemsiyor ve sizi her şekilde destekleyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Çevrimiçi kitap satış işinizi başlatma hayalinizi gerçekleştirmeniz için buradayız.

Eğer atılıma hazırsanız, sizi ZIK Kabilesi’nin bir parçası olmaya davet etmekten mutluluk duyarız. Üye olun ve yolculuğunuzda size adım adım yardımcı olmaya hazır satıcılar ve koçlardan oluşan bir topluluğa erişiminiz olacak.

Gel, ZIK Analytics ile büyü ve başarı hikayelerinizi dünyayla paylaş!

zik analytics trial