eBay’de Nasıl Satış Yapılır: Başlangıç ​​Seviyesi İçin Kılavuz

eBay Listelerinizi Karlı Satışlara Dönüştürmekte Zorlanıyor musunuz?

Bu rehberde, eBay listelerinizi optimize etmenin, nakliye maliyetlerini etkili bir şekilde yönetmenin, karlı ürünler bulmanın ve satışlarınızı artırmak için güçlü bir geribildirim puanı oluşturmanın ipuçlarını ortaya koyacağım.

Tüm bunlar, 9 yılı aşkın bir süredir eBay’de satış yaptığım temellere dayanıyor – bu yüzden sizin için değerli bilgiler sunacağımdan emin olabilirsiniz!

Çok sayıda insan eBay’de satış yapıyor, ancak gerçek şu ki, önemli bir kar elde edemeyen birçok eBay satıcısı var.

Neden mi?

Basitçe, listelerini optimize etmeyi, nakliye maliyetlerini yönetmeyi, satılacak harika ürünleri bulmayı ve geribildirim puanlarını oluşturmayı öğrenmiyorlar.

Bu yüzden bu makalede, eBay’de adım adım nasıl satış yapılacağını ele alacağız, böylece okuduktan sonra eBay İşinizi bir üst seviyeye taşımak için kapsamlı, savaş test edilmiş bir stratejiniz olacak!

NOT: Bu rehber, Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacak şekilde güncellenmiştir.

 

Ana Hususlar

  • eBay satışlarında başarılı olmak için, listeleri optimize etmeye, nakliye maliyetlerini yönetmeye, harika ürünler bulmaya ve sağlam bir geribildirim puanı oluşturmaya odaklanın.
  • eBay’in işleyiş dinamiklerini, açık artırma ile sabit fiyatlı listelemeler arasındaki farkları anlayın ve satış stratejilerinizi buna göre ayarlayın.
  • eBay satış başarısı için temel olan etkili ürün araştırması ve pazar anlayışı için ZIK Analytics gibi araçlardan faydalanın.

 

Başlamadan Önce

eBay satışına başlamadan önce, eBay’in işleyişini ve kullanabileceğiniz araçları öğrenin. Açık artırma ve sabit fiyatlı listelemeler arasındaki farkları anlayın ve nakliye maliyetlerini etkin bir şekilde yönetmeye hazırlanın.

eBay’de iyi satan ürünler hakkında daha derin bir içgörü sunan ürün araştırması için ZIK Analytics gibi araçları kullanmayı düşünün.

 

Yeni Başlayanlar İçin eBay’de Adım Adım Satış

İzle: eBay’de satış yapmaya yönelik başlangıç ​​rehberimiz


How To Sell on eBay For beginners

Sadece bu da değil, aynı zamanda hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar için faydalı olan 10 eBay satış ipucunu da size vereceğiz.

 

Adım 1. eBay’in nasıl çalıştığını ve eBay’de nasıl satış yapılacağını anlayın

Eğer eBay ekosistemine atlayıp ürünlerinizi listelemeye başlamayı düşünüyorsanız, platformun nasıl çalıştığı hakkında iyi bir anlayışa sahip olmanız önemlidir.

İşte eBay’de satışa başlamadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler.

 

eBay Açık Artırma ve Sabit Fiyatlı Satın Alma Listeleri

eBay’in ilk başladığı 1995 yılında, bir ürünü listelemenin tek seçeneği açık artırmaydı.

Şimdi, eBay satıcılara sabit fiyatlı listeleme seçeneği ile ürünleri listeleme imkanı tanıyor.

Açık artırmalar geçmişte kalmaya başlıyor. Bu, çevrimiçi alımların artan aciliyetinden kaynaklanıyor.

eBay alıcıları, istedikleri ürünün kendilerine gönderilmeden önce 7 gün beklemek istemiyorlar.

Bu nedenle, eBay “Şimdi Satın Al” seçeneğine doğru ilerliyor, para iade garantileri sunuyor ve satıcıları ücretsiz kargo ve garantili teslimat. sunmaları konusunda teşvik ediyor.

Açık artırmalar sadece eBay için dezavantajlı değildir – satıcılar da platformda açık artırma tarzı öğeleri listelediklerinde dezavantajlarla karşılaşırlar. Bunlar şunları içerir:

  • Google dizinine eklenmeme – Ürünlerinizin Google tarafından dizine eklenmesi, eBay mağazanızı diğer e-ticaret işletmeleri gibi işletmek istiyorsanız ürününüzü doğru kitleye ulaştırmanın önemli bir parçasıdır. Ne yazık ki, açık artırmalar Google’ın onları arama sonuçlarına yerleştirmesi için yeterince uzun süre canlı kalmaz.
  • Sınırlı Görünürlük – Açık artırmaların belirli bir başlangıç ve bitiş tarihi olduğundan, eBay’de canlı oldukları süre boyunca yeterince kişiye ulaşmayabilirler. Potansiyel alıcılar, açık artırmanızın sona ermesinden sonra ürünü aradıklarında listeyi kaçırabilirler.
  • Otomasyon Yok – Açık artırmalar manuel olarak yönetilmelidir. “Şimdi Satın Al” tipi listeler eBay otomasyon ve analiz yazılımı ile yönetilebilir.

 

Eğer bir üründen hızlıca kurtulmak istiyorsanız, açık artırma tarzı bir liste en iyi seçeneğiniz olabilir. Ancak, eBay’de başarılı bir e-ticaret işi oluşturmak istiyorsanız, “Şimdi Satın Al” listeleri tercih edilmelidir.

 

eBay’de alıcılar ürünleri nasıl bulur?

eBay’de satış yapmak istiyorsanız, potansiyel alıcıların ürününüzü nasıl bulacağını anlamanız gerekmektedir.

eBay’de kullanıcılar ürünleri 2 temel şekilde bulur:

  • Akış
  • eBay’in arama işlevi

 

eBay’in Akışı

Akış, eBay’in günlük fırsatlar, trend olan ürünler ve daha fazlası için öneriler sağlayan yeni formatlı ana sayfasıdır.

İnsanlar genellikle daha önce duymadıkları yeni ürünleri aramak için bu kategorileri gözden geçirirler.

İşte eBay’in ana sayfa akışında gösterdiği sadece birkaç kategori:

 

 

eBay’nin arama işlevi

Ancak çoğu insan eBay’e belirli bir ürün arayışıyla gelir. İşte bu durumda, arama işlevini kullanırlar.

Örneğin, “elektro gitar” yazdığımda arama kutusuna, işte gördüğüm şeyler…

Dikkat ederseniz, üstteki sonuçta (sponsorlu olanın ardından), liste şunlarla vurgulanmıştır:

  • Ücretsiz kargo
  • Garantili teslim tarihi
  • İyi değerlendirmeler

 

Bu, listenizi optimize ederken aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir noktadır, bunu makalenin ilerleyen bölümlerinde ele alacağız.

 

eBay’in satış politikaları

eBay’de satış yapmadan önce, eBay’in satıcılar için kurallarını anlamanız önemlidir. eBay’in politikalarına uymamak, hesap askıya alınmasıyla sonuçlanabilir.

A problem that can be detrimental for new sellers selling on eBay.

eBay’nin politikalarını kendiniz de okumanızı tavsiye ederim, ancak kılavuzlarını içermek için yapmanız gereken birkaç şey şunlardır:

 

  • Ürünleri hızlı bir şekilde gönderin – eBay’de birçok alıcı, bir ürünün tahmini teslimat tarihini satın alma işlemi yapmadan önce kontrol eder. Bu tarihi kaçırmanız, olumsuz bir alıcı deneyimine neden olur.
  • Takip detaylarınızı yükleyin – Alıcılar, ödedikleri ürünü her zaman almak için sabırsızlanırlar. eBay bunun farkındadır ve size iyi bir deneyim sunmanız için alıcılara takip detaylarını paylaşmanızı gerektirir. Ayrıca, alıcı bir Para İadesi Garantisi talebi açarsa kendinizi korumuş olursunuz.
  • Etiğe uygun bir şekilde satış yapın – Kullanılmış bir öğe satıyorsanız, onu yeni olarak işaretleme. Bu açık olmalı, ancak sistemde etik olmayan şekilde oyun oynamaya çalışan satıcılar var.
  • Alıcı anlaşmazlıklarını hızlı bir şekilde çözün – Alıcılar memnun değilse, bu eBay’de olumsuz bir yansıma oluşturur. Bir alıcının mantıksız olduğunu düşünseniz bile, anlaşmazlıkları çözmek için elinizden geleni yapmalısınız. Her zaman gelecekte sizden satın almayı engelleyebilirsiniz.
  • eBay dışında satış yapmayın – eBay’in koşullarına göre, platform dışında satış yapmak yasaktır. Alıcılarla iletişim kurarken, bunu yalnızca eBay’in ekosistemi içinde yapın.
  • Yasaklı ürünleri listelemeyin – eBay’de satılması yasak olan ürünleri listelemek, hesabınızın askıya alınmasının kolay bir yoludur. Ürününüzün eBay’de satılması yasaklanma riski altında olabileceğini düşünüyorsanız, ürünlerinizi listelemeden önce kısıtlanmış ürün listelerini kontrol edin.

 

 

Adım 2. eBay hesabı oluşturma

eBay hesabı oluşturma oldukça basittir. Adımları size göstereceğim.

İlk olarak, eBay.com‘a gidin ve ekranın sol üst köşesindeki “kaydol” düğmesine tıklayın.

 

 

Sonraki adımda, bireysel bir eBay satıcısı olarak mı yoksa bir işletme olarak mı kaydolacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. İkincisi için bir eBay işletme hesabı kurmanız gerekecektir.

Eğer bireysel olarak kaydolmak istiyorsanız, sadece ad, soyadı, e-posta adresi ve şifre alanlarını doldurun veya Facebook veya Google ile kaydolun.

İşletme hesabı kurmayı tercih ederseniz, kayıt sayfasının üstünde bulunan “işletme hesabı oluşturun” düğmesine tıklayın.

 

 

Son olarak, gerekli bilgileri doldurun.

 

Adım 3. Ödeme yönteminizi ekleyin

Ebay hesabınızı oluşturduktan sonra, eBay’in satıcı ücretlerini ödemek için bir ödeme yöntemi belirlemeniz gerekmektedir.

Temmuz 2021’de, PayPal’ın yavaş yavaş kaldırılmasıyla eBay yönetilen ödemeler, eBay’de ödemeleri kabul etmenin tercih edilen yolu haline gelmiştir.

Ebay hesabınıza ödeme yöntemi eklemek için, oturum açtıktan sonra ana sayfanın sağ üst köşesindeki “Benim eBay”e tıklayın.

 

Bir sonraki ekranda “hesap” düğmesine tıklayın.

 

 

Son olarak, sol taraftaki menüde “Kişisel Bilgiler”i tıklayın, “Mali Bilgiler” bölümünü görene kadar aşağı kaydırın.

 

 

“Otomatik ödeme yönteminizi güncelle” yazısını tıklayın ve talimatları izleyin.

Bu video, ödeme yönteminizi ayarlamak için belirli adımları anlatacaktır.

 

Adım 4. Profilinizi Optimize Edin

Tek veya iki küçük öğe satıyorsanız karmaşık bir profiliniz olması gerekmez, ancak bir profil resmi, açıklama ve iyi bir kullanıcı adı seçmek satışlarınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

 

eBay’deki profilinizi nasıl düzenlersiniz

Profil resminizi ve açıklamanızı düzenlemek için “Benim eBay’im”e gidin, kullanıcı adınıza tıklayın ve ardından “profili düzenle”yi tıklayın.

 

 

 

 

eBay’deki kullanıcı adınızı nasıl değiştirirsiniz

eBay’de çekici bir kullanıcı adına sahip olmak satış yapmak için önemlidir. Eğer “isellstuff2219” gibi bir kullanıcı adınız varsa, insanların sizi ciddiye alması daha az olasıdır.

Sizi ciddiye almadıklarında, satın aldıklarını zamanında teslim etmenize güvenmeleri zorlaşır.

Kullanıcı adınızı değiştirmek için önce Benim eBay’im’e gidin.

 

 

Sonra, “Hesap”ı seçin.

 

 

Son olarak, sol taraftaki menüden “Kişisel Bilgiler”i seçin ve kullanıcı adınızın yanındaki “düzenle”yi tıklayın.

 

 

Kullanıcı adı seçerken aşağıdakilere dikkat edin:
– eBay kullanıcı adları en az 2 karakter olmalı ve @, &, ‘, {}, veya <> gibi semboller içeremez ve arka arkaya alt çizgiler veya boşluklar içeremez.
– eBay kullanıcı adları nokta, tire veya alt çizgi ile başlayamaz.
– Web sitesi URL’nizi veya e-posta adresinizi kullanıcı adı olarak kullanamazsınız.
– eBay kelimesini kullanıcı adınızda veya “e” harfi ardışık sayılarla kullanamazsınız.
– Tescilli marka isimlerini kullanmayın.
– Aşağılayıcı isimler eBay tarafından engellenebilir.
– eBay’de birçok kullanıcı olduğundan, alınmamış bir kullanıcı adı bulmak biraz zaman alabilir.
– eBay kullanıcı adınızı her 30 günde bir değiştirebilirsiniz, ancak bu, tekrarlayan müşterilerin profilinizi tekrar bulmasını zorlaştırabilir, bu yüzden ilk seferinde doğru adı seçmeye çalışın.

 

Adım 5. eBay’de ne satılacağına karar verin

eBay’de ne satacağınızı seçmek, pazarda para kazanmanın daha zor kısımlarından biridir.

İşte bu kararı etkili bir şekilde vermek için akılda tutmanız gereken bazı önemli noktalar.

 

Pazarınızı Tanıyın

eBay, başlangıçta hobiciler ve koleksiyoncular için bir yer olarak başladı, ancak o zamandan beri geniş bir ürün kategorisi yelpazesine genişledi.

Bir uzmanlık alanını seçin, böylece nişinize değer sağlayabilirsiniz.

Alıcı bakış açısından pazarınızı bilmek, insanların nasıl ürün bulduklarını ve ürün açıklamasında ne aradıklarını anlamanıza yardımcı olacaktır.

eBay Satıcı İpucu: eBay’in tamamlanmış listelerini aratarak trendleri kontrol edin

VEYA, ZIK Analytics’i kullanarak ürün araştırmanızı sizin için yaparak SAATLERİ kendinize saklayın!

 

Neyi satacağınızı bilin

eBay’de satabileceğiniz birçok şey var, ancak aynı zamanda satamayacağınız birçok şey de bulunmaktadır.

Açık olanlar, yasa dışı veya tehlikeli malzemelerdir, ancak satmayı planladığınız ürünleri satmanıza izin verilip verilmediğini belirlemek için eBay’in kısıtlı ürün listesini incelemek önemlidir.

 

Küçük başlayın ve büyümenizi yönetin

Çok fazla işletme, çok hızlı büyüdüğü için başarısız olur, ve bir eBay mağazası işletmek farklı değildir. Bu, diğer nedenler arasında, eBay’in yeni satıcılara satış limitleri koymasının nedenlerinden biridir – genellikle aylık yaklaşık 5 ürün civarında.

Yeni başlıyorsanız, büyümeyi etkin ve verimli bir şekilde yönetmek için küçük başlamak önemlidir. eBay’in nasıl çalıştığını ve platformda hangi ürünlerin iyi sattığını anlamak için zaman ayırın.

Bu işin sizin için olup olmadığına karar vermeden önce denemeye değer olabilir. Evinizdeki bazı eşyaları satın veya yerel perakende mağazasının indirim bölümünden birkaç şey alıp eBay mağazanızda deneyin.

Envanterinizi doldurmadan önce piyasayı test etmek çok önemlidir. Henüz ürünlerinizi yeterince yüksek bir fiyata satabileceğinizi bilmiyorsunuz.

Ancak, eBay’de birkaç ürün sattıktan sonra, kullanıcıların ne aradığını anlamaya başlayacak ve sonra çabanızı artırabileceksiniz.

 

Popüler Ürünleri Bulun

eBay’de satışa sunmak istediğiniz ürünleri bulmak istiyorsanız, popüler olanları bilmelisiniz.

Size göstereceğim şey, eBay’de popüler ürünleri bulmanız için garanti bir stratejidir.

Öncelikle, biraz aşina olduğunuz bir kategori seçmeniz gerekecek. Örneğin, elektronik ürünlere ilgi duyuyorsanız, işe buradan başlamak iyi bir fikir olabilir.

Bunu yapmak için, sayfanın üst kısmındaki “Kategoriye Göre Alışveriş”e tıklayın ve istediğiniz kategoriyi seçin. Eğer açılan menüde kategorinizi görmüyorsanız, menünün alt sağ köşesindeki “Tüm Kategoriler”i seçin.

 

 

Kategorinizi bulduktan sonra, sonuçlarınızı yalnızca “Şimdi Satın Al” ve “Yeni” ürünleri gösterecek şekilde filtrelemeniz gerekecek. Bu, açık artırma gibi tek seferlik satın almaların olduğu öğeleri kaldıracaktır.

Ayrıca, sadece ücretsiz kargo sunan ürünleri göstermek isteyeceğiz. Bu, en iyi eBay satıcıları arasında yaygın bir uygulamadır.

Bu filtre seçeneklerini kullanarak sol taraftaki menüden yapabilirsiniz. Bu filtre seçeneklerini bulmak için biraz aşağı kaydırmanız gerekebilir.

 

 

Son olarak, bir ürün seçmek isteyeceksiniz.

Mümkünse, 10 doların üzerinde bir şey seçin. 10 doların altındaki ürünler çok fazla marjı yoktur ve genellikle eBay’in %10’u ve %3’lük yönetilen ödeme hesap ücretleri sonrasında çok karlı değildir.

İyi satılan bir ürün seçin. Bir ay içinde en az 10 ürün satan her şey iyi olarak kabul edilir.

Bu metrikleri kontrol etmek için, yüksek “satılan” sayısına sahip bir ürün bulun – örneğin:

 

Ürünün satış sıklığını görmek için, listelemeye tıklayın, ardından listeleme sayfasındaki “satılan” düğmesine tıklayın.

 

Bu tıklama, ürünün satın alma geçmiğine bir bakmanızı sağlar, örneğin:

 

 

Görüldüğü gibi, eBay’de iPhone için talep oldukça yüksek.

Ayrıca satacağınız ürünün ağırlığını da düşünmek önemlidir. Ağır ürünlerin gönderimi daha pahalıya mal olur, bu da kar marjınızı önemli ölçüde azaltabilir.

Eğer bu çok fazla iş gibi geliyorsa, bu doğrudur çünkü öyledir. Bu işlerin ölçeklendirilmesi zor ve zaman alıcı olabilir, işte bu yüzden Zik Analytics olarak eBay satış sürecini otomatikleştirmeye ve ölçeklendirmeye yardımcı olacak bazı eBay pazar araştırma araçları geliştirdik.

 

 

Ürünlerinizi nasıl kaynaklayacağınıza karar verin

Ürünlerinizi nasıl kaynaklayacağınızı belirlemek, eBay işinizi oluşturmanın önemli bir unsuru.

İşte eBay’de satmak için ürün kaynağınızı belirlemenin bazı yolları.

 

  • Kendi ürünlerinizi satın – Zaten eBay’de satmak için ürettiğiniz bir ürününüz varsa, işletmenizi herhangi bir diğer e-ticaret işletmesi gibi işletmeniz gerekecek. Envanter, nakliye ve hatta ürününüzü eBay’de ve dışında tanıtmak için pazarlama gibi konuları nasıl ele alacağınızı düşünün.
  • Dropshipping tedarikçileri – Dropshipping, satıcıların ürüne hiç dokunmadan kullandığı bir iş modelidir. Temelde, bir ürünü eBay’de listeleyerek, satıldığı anda, tedarikçinizden bir satın alma yaparsınız ve tedarikçi ürünü doğrudan müşteriye gönderir. eBay’deki satıcılar, genellikle ÇinMarkaları, Doba ve SaleHoo gibi dropshipping tedarikçilerinden dropshipping yaparlar.
  • Ticaret arbitrajı – Ticaret arbitrajı, başka bir e-ticaret mağazasının envanterini kaldıraç kullanarak eBay mağazalarınız için tedarikçiniz haline getirdiğiniz bir tür dropshipping’dir. Bu iş modelinin bir örneği, Amazon’dan eBay’ye dropshipping veya Walmart’tan dropshipping yapma iş modelidir. Bu iş modelini kullanan dropshipping’ciler, ürünleri eBay’de listeleyip, ürün satıldığı anda, Amazon gibi bir çevrimiçi mağazadan sipariş verirler, ancak alıcının adresini girerler. Buradaki fikir, eBay’de 200 $ ‘a satılan ancak Amazon’da 150 $’ a satılan bir gitar gibi çevrimiçi olarak satılan ürünlerin, eBay’de 200 $ ‘a listeleyip, siparişi Amazon ürünü ile tamamlayarak 50 $ kar elde edebilmenizdir. Bu iş modeli, yazılım gibi SaleFreaks veya DSM Tool ile otomatikleştirildiğinde iyi çalışır.
  • Stok, garaj satışı ve ikinci el dükkan ürünleri – Eğer garaj satışlarında veya ikinci el mağazalarında fırsatları fark etme konusunda iyiseniz ve eBay’de daha küçük bir ölçekte satmak niyetindeyseniz, bu karlı bir yan iş kurmanın etkili bir yoludur!
  • İndirimli fiyatlarla satın alınan hediye kartları ile ürün kaynaklayın – Bu teknik yukarıdaki herhangi biriyle eşleştirilebilir. Temel olarak, giftcardgranny.com veya cardpool.com gibi web sitelerinden indirimli hediye kartları satın alırsınız, ardından bu hediye kartlarını eBay’de tam fiyatla satılacak envanteri satın almak için kullanırsınız. Örneğin, 50 $ ‘lık bir hediye kartını 40 $’ a satın alabilirseniz, ardından eBay’de 50 $ değerinde bir ürün satın alabilir ve satın alıma karşı 10 $ kar elde edebilirsiniz.

Adım 6. eBay’de satışınızı oluşturun ve optimize edin

Artık eBay’de ne satacağınıza karar verdiğinize göre, bir sonraki adım en iyi şekilde arama sonuçlarında görünme şansınızı artırmak için satışınızı oluşturmak ve optimize etmektir.

Bunu nasıl yapacağınızı öğrenelim.

İlk olarak, eBay’e giriş yapın, ana sayfaya gidin ve “satış yap” ı tıklayın.

 

Sonraki adım, satmaya çalıştığınız ürünü kutuya yazmaktır. Yazmaya devam ettikçe, eBay seçim yapmanız için size öneriler sunacaktır.

Herhangi bir seçim yapmazsanız, eBay size girdinizle ilgili kategorilere ait bir liste gösterecektir, şöyle:

 

 

Çok önemlidir ki ürününüzü gerçekten temsil eden bir kategori seçin. Ürününüzü daha fazla kişiye göstermeye çalışarak ilgisiz bir kategori seçmeyin.

Bu görüntüler satışa yol açmaz. Hedeflenmiş, ilgili bir kitle ürününüzü görmelidir.

Bu adımı tamamladıktan sonra, eBay’e liste detaylarını verdiğiniz sayfada olmalısınız. Hadi bu detayları adım adım gözden geçirelim.

 

6.1. Başlığınızı ilgili anahtar kelimelerle optimize edin

 

Başlığınızı yazmanın en iyi yolu, arama motorunu değil, insanları göz önünde bulundurmaktır.

Başlığınız, kullanıcıların aradıkları şeyi tanımlayan ilgili bilgiler içeriyorsa, daha fazla tıklanma olasılığı vardır, bu da listenizin daha fazla görüntü alacağı anlamına gelir.

Başlığınızı yazarken, marka, model, renk, boyut, özellikler, durum veya listenize uygulanabilecek diğer herhangi bir bilgi gibi bilgileri içermek en iyisidir. Detaylı olun.

Unutmayın – başlığınızın amacı, hedeflenmiş bir kitleyi çekmektir. eBay’de önemli olan, listenizin kaç kişinin gördüğü değil, dönüşüm oranıdır.

Dönüşüm oranı, listenize yapılan ziyaretlerin satış sayısına oranıdır.

Örneğin, 100 liste görüntülemesi alırsanız ve 1 satış yaparsanız, bu %1’lik bir dönüşüm oranıdır.

Eğer bu 100 görüntülemeden 2 satış yaparsanız, bu %2’lik bir dönüşüm oranıdır.

Eğer belirli bir başlık yazarsanız, ürününüzü aradığı şeyi bulan bir kitleye sunarsınız, bu da daha yüksek dönüşüm oranlarına yol açar.

Bu, aylık aramalar, anahtar kelime rekabeti ve diğer faktörler gibi şeyleri düşünmemeniz gerektiği anlamına gelmez.

“iPhone” gibi çok sayıda diğer satıcının hedeflediği anahtar kelimeleri hedeflemek mantıklı değil.

Zik Analytics gibi eBay analiz araçları, başlıklarınız için daha iyi anahtar kelime kararları almanıza yardımcı olabilir.

 

6.2. Yüksek kaliteli fotoğraflar kullanın

 

En yaygın ipuçlarından biri, uzman satıcılardan aldığımız 10 ipucu bölümümüz için yüksek kaliteli fotoğrafların listelemenizde bulunması gerektiği yönündeydi.

Şunu kabul edelim – insanlar görsel varlıklardır. Ürününüz, daha iyi bir fotoğrafa sahip bir rakip ürünün yanında listelendiğinde, tıklamaları (ve satışları) o rakibe kaybedersiniz.

Bunun ötesinde, ürünün durumunu görsel olarak açıklamak için gereken kadar açıklayıcı fotoğraf eklemek önemlidir.

Örneğin, kullanılmış bir ürün satıyorsanız ve üzerinde birkaç boya çipi varsa, bunu fotoğraflarda net bir şekilde belirtin.

Ayrıca, ürününüzün ihtiyacı varsa yardımcı grafikleri ve tabloları da ekleyebilirsiniz. Giysi için boyut tabloları bunun iyi bir örneğidir.

Alıcıların ayakkabılarına kendinizi koyun ve ürününüzün hangi unsurlarının görsel bir açıklamaya ihtiyacı olduğunu anlamak için bir çaba gösterin.

 

6.3. Ürün detaylarını doldurun

 

 

Ürün detayları, eBay’in öğenizi filtrelenmiş arama sonuçlarında yerleştirmek için kullandığı unsurlardan biridir.

eBay’de ürün arayan kullanıcılar için, ürün tipine özgü filtreleri içeren bir menü bulunmaktadır.

Örneğin, iPhone’lar için bazı filtreler şöyle görünür:

 

 

Ürününüz için bu ayrıntıları eklemek için, listeleme oluştururken “Detaylar” bölümünde “Değiştir” düğmesine tıklayın ve mümkün olduğunca çoğunu doldurun.

 

 

6.4. Çekici bir liste açıklaması yazın

 

 

İlan açıklamanız, müşterileri ürününüzü satın almaya ikna etmek için başlıca fırsatınızdır, bu nedenle ikna edici olması önemlidir.

İşte eBay’in açıklama hakkında söyleyecekleri: “İlan açıklamanızda en az 200 kelime görünür kopya bulundurun ve en önemli anahtar kelime ifadelerini başında ve sonunda belirtin.

İlgili olduğu yerlerde sık sık anahtar kelimelerin kullanılması gibi diğer içerik en iyi uygulamalarını hatırlayın ve biçimlendirme (örneğin, önemli başlıklar ve anahtar kelimelerde kalın veya font boyutu kullanma gibi).”

 

Buna ek olarak, birkaç şey eklemek istiyorum:

  • Gerekli ürünle ilgili bilgileri ekleyin – Kullanılmış bir ürün satıyorsanız, ürünün hasarlı olabileceği herhangi bir bilgiyi burada açıklamanız iyi olabilir, böylece iade almak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, bir elektrikli gitarın bir amfiye ihtiyaç duyduğu gibi, ek kullanım bilgileri gerektiren bir şey satıyorsanız, bunu açıklamaya da yazın.
  • Kısa ve göz gezdirilmeye uygun hale getirin – İnsanlar tüm bilgi paragraflarını okuyacak zamanları yoktur. Ürün bilgilerinizi ziyaretçilerin birkaç saniye içinde kolayca analiz edebilecekleri bir şekilde yazın. Mümkün olduğunca madde işaretleri kullanın.
  • Satmak için yazın – Bu, başlı başına bir sanattır. Satış yapacak ürün açıklamaları yazma sanatını öğrenmek, dönüşüm oranlarınızı önemli ölçüde artırabilir.
  • Cassini’ye hitap edinCassini eBay’in arama motorudur ve ürününüzü arama sonuçlarında nereye yerleştireceğine karar verirken ürün açıklamanıza bakar. eBay’e göre, hedef anahtar kelimenizi açıklamanızın başında ve sonunda bulundurmak en iyi uygulamadır.

 

eBay Satıcı Tavsiyesi: Ürün özelliklerinizi TAMAMEN detaylandırmayı unutmayın

 

6.5. Ürününüzün fiyatını belirleyin

 

 

eBay’de ürününüzü fiyatlandırırken, 2 şeyi göz önünde bulundurmak istersiniz:

  • Rakip ürünlerin fiyatı.
  • Kâr marjlarınız.

 

Sert gerçek şu ki, eBay müşterileri fiyatına göre alışveriş yaparlar. Rakiplerinizi geçmek istiyorsanız, onlardan daha düşük bir fiyatınız olmalıdır.

Ancak, marjlarınızı korumak ve son değer ücretlerinizi hesaba katmak da önemlidir. eBay giriş ücretleriniz ve yönetilen ödeme ücretleriniz gibi tüm eBay satış ücretlerinizi hesaba katmanız gerekir.

Bunlar hesaba katıldıktan sonra, pozitif bir sonuç elde etmeniz gerekir.

Bu nedenle, eBay’de fiyatlandırmanızı daha yüksek yapmanıza olanak tanıyan bir şekilde ürünlerinizi listelemeniz önemlidir!

eBay listelerinizi fiyatlandırırken, eBay size “Hemen Satın Al” (Buy-It-Now), sabit fiyatlı listeler ve açık artırma tarzı listeleme arasında seçenek sunar.

 

Açık artırma tabanlı fiyatlandırma

Açık artırma tabanlı fiyatlandırma, ürünü hızlı bir şekilde elden çıkarmak istediğinizde ve satışın karlılığına daha az önem verdiğinizde harikadır.

Açık artırmalar 1-10 gün sürer ve beklediğinizden daha yüksek bir fiyata bile ürününüzü satabilir.

Eğer açık artırma tarzı listelemeden kar elde etmek istiyorsanız, bir rezerv fiyat belirleyebilirsiniz. Bu, listenizin düşük bir başlangıç fiyatına sahip olmasına izin verir, ancak eBay bunun için ek bir nihai ücret talep eder, çünkü bu, satışın gerçekleşme olasılığını azaltır.

Başlangıç fiyatını belirlemek, son değer ücretini etkilediği için bunu göz önünde bulundurmak önemlidir.

Açık artırma tarzı fiyatlandırma, insanların mücadele etme ihtimalinin yüksek olduğu bir ürüne sahipseniz, örneğin nadir bir koleksiyon parçası, daha uygun olabilir. Ayrıca, bir şeyi hangi fiyata fiyatlandıracağınızı gerçekten bilmediğinizde de uygundur.

Buy-It-Now öğeleri, sabit fiyatlı öğelerdir. Sabit fiyatlı listeler, daha hızlı işlemlere olanak tanır ve eBay dışında bir e-ticaret markası oluşturmaya çalışıyorsanız daha uygundur.

Sabit fiyat satışı kullanırken, işinizi yürütmek için eBay’de her zaman mevcut olmayan birçok otomasyon aracını da kullanabilirsiniz.

Sabit fiyat seçeneğini kullanmak aynı zamanda nihai değer ücretinizde bir miktar daha fazla görünürlük sağlar çünkü açık artırma tarzı listelerde olduğu gibi değişken değildir.

Bu tür netlik, her eBay satıcısı için çok önemlidir çünkü karlarınızı daha doğru bir şekilde modellemenize olanak tanır.

 

6.6 Kargo tercihlerinizi düzenleyin

 

eBay size ve ağırlık bilgilerinizi girdiğinizde ürününüzün gönderim maliyetini görebilmenizi sağlar.

Birçok alıcı, yalnızca ücretsiz kargo sunan ürünleri göstermek için eBay filtrelerini kullanır. Ürünün fiyatına gönderim maliyetini dahil etmeniz gerekiyorsa bile, bunu sunmaya çalışın.

Gönderim maliyetlerinizi yönetmek için çeşitli gönderim seçenekleri ve yerel teslimat seçeneği de sunabilirsiniz.

Yerel teslimatlarda, ödeme kabul edebilirsiniz: çek, havale, nakit, PayPal hesabı veya kredi kartı. Ancak, çek veya havale ödemelerini kabul ederken dikkatli olun.

Alıcı ürünü aldıktan sonra çek veya havale işlemi gerçekleşmezse, bu durumu çözmek için yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.

 

6.7 İyi bir iade politikası sunun

 

 

Her listeleme için, eBay’in yerine getirilmesi gereken bir iade politikası bulunmaktadır.

Satıcılar için iade politikası seçenekleri şunlardır:

 

  • İadeler kabul edilmiyor
  • Alıcı tarafından karşılanan 30 gün
  • Alıcı tarafından karşılanan 30 gün ücretsiz iade
  • Alıcı tarafından karşılanan 60 gün
  • Alıcı tarafından karşılanan 60 gün ücretsiz iade

 

eBay’de Üst Dereceli satıcı olabilmek için listelerinizde en az 30 günlük bir iade politikası sunmanız gerektiğini unutmamak önemlidir.

Bu kategorilerde eBay’de ürün satıyorsanız, ayrıca 14 günlük bir iade süresi sunma seçeneğiniz de olacaktır:

  • Koleksiyonlar ve Sanat
  • Kamera ve Fotoğraf
  • Tıbbi, Hareket ve Engellilik Ekipmanları

 

Eğer daha fazla bilgi edinmek isterseniz, eBay’de iade politikası seçimi hakkında kılavuzumuza göz atın: eBay’de iade politikası nasıl seçilir.

 

 

Adım 7. İşlemi tamamla

eBay’de bir ürün sattıktan sonra, kargo işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlamanız önemlidir. Kargo etiketlerini rezerve etmeden önce kargo detaylarını doğrulamayı unutmayın.

Ürünlerinizin hızlı ve güvenli bir şekilde teslim edilmesi, olumlu geri bildirim almanın harika bir yoludur, bu da sizi daha cazip hale getirebilir ve ürünlerinizi gören alıcıların ilgisini artırabilir.

eBay'de olumlu geri bildirim nasıl alınır hakkında kapsamlı rehberimize göz atın.

eBay, satıcıların nakliye en iyi uygulamalarını anlamalarına yardımcı olmak için bu kılavuzu oluşturmuştur, ancak temelde, işlem hızı, ambalajın kalitesi, nakliye seçenekleri, nakliye hizmeti ve kargo etiketinizde sağlanan takip numaralarını yüklediğinizden emin olmanız gerekir, böylece alıcılar gönderilerini takip edebilir.

eBay’de kargo yapma konusundaki kapsamlı rehberimize buradan göz atabilirsiniz.

Ürün teslim edildikten sonra, onlarla iletişime geçmek ve her şeyin iyi gittiğinden emin olmak en iyinizdir. Eğer memnunlarsa, bir inceleme bırakmalarını isteyin.

 

Yapılmaması Gerekenler

  • eBay’in satış politikalarını ihmal etmekten kaçının – bunlara uymamak hesap askıya alınmasına neden olabilir.
  • Hızlı kargo ve doğru takip detaylarının önemini göz ardı etmeyin – bu faktörler alıcı deneyimini ve geri bildirimleri önemli ölçüde etkiler.
  • Ürün koşullarını yanlış temsil etmek gibi etik olmayan satış uygulamalarından kaçının. eBay’de güven inşa etmenin anahtarı dürüstlüktür.
  • Alıcı çatışmalarını göz ardı etmeyin; sorunları hızlı bir şekilde çözmek negatif geri bildirimleri önleyebilir ve itibarınızı artırabilir.
  • eBay’de yasaklanmış veya yasaklanmış ürünlerin satışından kaçının, hesap askıya alınmasını önlemek için.

 

Potansiyel Sorunları Nasıl Önlersiniz

  • Güncel ve uyumlu kalmak için eBay’in satış politikalarını düzenli olarak gözden geçirin.
  • Olumlu alıcı deneyimlerini sürdürmek için zamanında kargo ve doğru takip sağlamak.
  • Alıcılarınızla güven inşa etmek ve korumak için dürüst ve şeffaf ürün açıklamaları yapmak.
  • Pozitif bir satıcı itibarı korumak için alıcı çatışmalarını proaktif bir şekilde ele almak ve çözmek.
  • eBay’in yasaklanmış ürünler listesini bilgi edinmek ve envanterinizi düzenli olarak kontrol etmek.

 

eBay’de Satış Yapmak: Sıkça Sorulan Sorular

Maliyetler nelerdir?

eBay ile ilişkilendirilen maliyetleri göz ardı etmek kolaydır. Birçok satıcı, eBay satışlarının karlılığını değerlendirmeden ürünleri listelemeye devam eder.

Bir öğenin eBay’de satılması için toplam maliyet, ürününüzü nasıl listelediğinize ve ne kadarlık bir fiyata satmak istediğinize bağlı olarak değişir.

eBay’de satış yapmanın maliyeti tam olarak net bir cevap değildir, bu nedenle ürünlerinizi satmanın maliyetleriyle ilgili bilgi almak için bu eBay Hesaplayıcıyı kullanmanızı öneririm.

 

Amazon mı, eBay mi satmak daha iyidir?

eBay veya Amazon’da satış yapma kararı hedeflerinize bağlıdır. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, sizin için hangisinin daha iyi olduğunu belirlemek için eBay vs. Amazon’da satış hakkındaki makalemize göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak, şu sonuçlara vardık:

eBay’de satış yapmalısınız çünkü:

  • İnsanların hatırlayıp geri dönecekleri bir marka oluşturmak istiyorsunuz.
  • Eğlenceli ve benzersiz ürünleriniz var ya da fliplemek istiyorsunuz. Tüm markalar geçerlidir!
  • Müşteri hizmetleri ve lojistik işlemleriyle başa çıkmaktan korkmuyorsunuz.
  • Daha yüksek kar marjına sahip olmak istiyorsunuz.
  • Ürünleriniz satıldıkça anında ödeme almayı seviyorsunuz.

 

Amazon’da satış yapmalısınız çünkü:

  • Kendi markanızla ilgilenmiyorsunuz ve sadece satış yapmak istiyorsunuz.
  • Sattığınız kesin ürünün piyasada iyi performans gösterdiğini biliyorsunuz.
  • Fiyatları düşük tutmak için marjlarınızdan ödün vermekten çekinmiyorsunuz ve her şeyi kapsayan bir programa sahip olmayı istiyorsunuz.
  • Ürün satışlarınızdan ödeme almayı beklemekten rahatsız değilsiniz.

 

2022’de hala kar edilebilir mi?

Evet, kesinlikle.

eBay’in topluluk forumunda burada birçok satıcının eBay’de gerçek karlar elde ettiğini görebilirsiniz.

Bu başarılı satıcılar, eBay’de en karlı ürünlerin neler olduğunu anlamak için zaman ayırdılar ve işlerine bu bilgiyi uygulayarak satışlarını artırdılar. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Ancak, bu kolay olduğu anlamına gelmez. eBay’de satış yaparak kar elde etmek istiyorsanız, kar elde etmenizi sağlayacak şekilde uyguladığınızdan emin olmanız gerekir – ki bunu aşağıda son derece detaylı bir şekilde tartışacağız.

 

PayPal’a İhtiyacınız Var mı [2024 Güncellemesi]?

Artık eBay’de ödemeleri kabul etmek için PayPal kullanamazsınız. eBay yönetilen ödemeleri, Payoneer ile işbirliği yaparak eBay mağazanızı işletirken ödemeleri kabul etmenin ve ücretleri yönetmenin tercih edilen yoludur.

eBay yönetilen ödemeleri varsayılan ödeme yöntemi olarak tutmanız gerektiği için kullanmayı tercih etmeyen satıcılar için alternatifler mevcuttur. Daha fazla bilgi için BURAYA bakabilirsiniz.
Your options are as follows:

 

  • Skrill – Skrill, eBay tarafından kabul edilen bir çevrimiçi ödeme hizmetidir. Sadece buradan kaydolun. Alıcılar eBay’de tercih ettikleri ödeme yöntemiyle ürününüzü satın alır, ardından işlenir ve Skrill hesabınıza gönderilir.
  • Kredi veya banka kartı kabul etme – PayPal ve Skrill’i tercih etmek istemiyorsanız, sadece kredi kartlarını kabul etmek uygun bir alternatiftir. Bunun için bir internet satıcı hesabınızın olması gerekecek – çevrimiçi bu ödeme türünü kabul etmenize izin veren bir banka hesabı – ve eBay’e ödeme geçidi hesabını sağlamanız gerekecek. eBay bunun için bir ücret talep etmese de, kredi kartı işleme ücretleriyle ilgili masrafları kendiniz karşılamalısınız.
  • Yüz yüze ödemeler veya Teslimat Esnası Ödeme – eBay, alıcıların çek, havale, nakit, PayPal veya kredi kartı ile kişisel olarak ödeme yapmasına izin verir. Listeleme yaparken bu seçeneği seçmeniz yeterlidir. Ancak, bir alıcı ürünü aldıktan sonra çek veya havale temizlenmezse, bunu PayPal veya kredi kartı ödemeleriyle çözmenin daha az seçeneği vardır. Bu durumda, eBay çözüm merkezini deneyebilirsiniz.

 

eBay’de Satış Yapma

eBay’de satış yapıyorsanız, aşağıdaki ilgili yazılarımıza göz atmak isteyebilirsiniz.

eBay’de Satış Yapma İle İlgili İlgili İçerikler