eBay’de negatif geri bildirim ne kadar kalır?

Her eBay satışı, her eBay satıcısı için bir zaferdir, ve sen de bu zaferin tadını çıkarıyorsun!

Kim çıkamaz ki?

Her satılan ürün, ürün araştırması, pazarlama ve müşteri ilişkilerini sürdürme konusundaki çalışmalarının ve kararlılığının bir sonucudur.

Ancak, işiniz burada bitmiyor – ve alıcıyla olan ilişkiniz de! Aslında, satış sonrası süreç, eBay geri bildirim sistemi nedeniyle en kritik olanıdır.

Alıcı, eBay mağazanızda yorum bırana kadar kesinlikle olumlu bir geri bildirim mi yoksa negatif bir geri bildirim mi alacağınızı bilemezsiniz.

Peki, eğer bir miktar negatif geri bildirim alırsanız, eBay kariyerinizin sonu mu demek olur? Hiçbir alıcının ürünlerinizi satın almak istemeyeceği için bir daha satış yapamayacak mısınız?

Neyse ki, cevap HAYIR. Sizin için eBay’deki geri bildirim sisteminin nasıl işlediğini ve bir satıcı olarak sizi nasıl etkilediğini anlamanız için ihtiyacınız olan her şeyi sağlıyoruz.

 

Anahtar Noktalar

eBay’in geri bildirim sistemi anlayışı ve negatif geri bildirimi etkili bir şekilde yönetme, satıcıların itibarlarını ve müşteri güvenini koruması için hayati öneme sahiptir.

 

Başlamadan Önce

eBay’deki geri bildirim türlerini bilin ve eBay’in geri bildirim kaldırma ve anlaşmazlık çözümü politikalarını tanıyın.

 

eBay Geri Bildirim Sistemi Hakkında Kısa Bir Genel Bakış

eBay, platformunda geri bildirim yüzdesi sisteminde yenilik yapma konusunda ilk e-ticaret sitelerinden biridir. Bu sistemi uygulamaları çok mantıklı.

Çevrimiçi bir yabancıyla ticaret yapmak risklidir. Kazandığınız parayı veriyorsunuz ve umut ediyorsunuz ki size vaat ettikleri ürünü vereceklerdir.

Çoğu satıcı dürüsttür ve alıcılar satın aldıkları ürünlerden memnundur. Ancak alıcı memnun değilse ve neden mutsuz olduklarını açıklamak istiyorsa negatif bir derecelendirme bırakma seçeneği vardır.

Geri bildirim yüzdesi, bir alıcının bir satıcının güvenilirliğini ve güvenilirliğini değerlendirebileceği yollardan biridir. Satıcı derecesi, satıcının adının hemen altına yerleştirilir, bu nedenle platformdan satın alırken bir alıcının göz ardı etmesi zordur.

Eğer geri bildirim yüzdeniz %99’un üzerindeyse, alıcıya sizden alışveriş yapmanın güvenli olduğunu söyler.

Satıcılar için, geri bildirim derecesi aynı zamanda eBay’de nasıl bir performans gösterdiğinizin de bir göstergesidir. Geri bildirim puanınız düşükse, diğer ölçütlerinizin de zarar gördüğü söylenebilir.

Dolayısıyla, neyin yanlış olduğunu kontrol etmenizi ve böylece iyileşmenizi sağlamak ve olumlu geri bildirim almak için sizi teşvik eder.

 

eBay’de Negatif Geri Bildirimi Nasıl Kaldırabilirim?

Şimdi bu makalenin özüne geçme zamanı geldi – eBay satıcı hesabınızda negatif derecelendirmeyi nasıl kaldıracağınızı öğrenme zamanı geldi.

Negatif geri bildirimi kaldırmanın dört yöntemi bulunmaktadır.

 

Yöntem 1: eBay Aracılığıyla Otomatik Kaldırma

Negatif geri bildirimi kaldırmanın ilk seçeneği, eBay aracılığıyla otomatik olarak gerçekleşir. eBay sitelerinizde bir alıcıdan gelen geri bildirimi gerekli olmadığı durumlarda kaldırmanızı sağlayan birkaç durum bulunmaktadır.

eBay’nin bu negatif derecelendirmeyi kaldırmanın en yaygın yolu, bekleyen Ödenmemiş Öğeler Durumu olduğunda gerçekleşir. Bir öğe için ödeme yapmayan bir alıcı, satıcıya negatif bir derecelendirme bırakamaz.

Bu nedenle, eğer bir alıcı bırakmışsa, Ödenmemiş Öğeler davasının çözülmesiyle birlikte satıcı hesabından kaldırılacaktır.

Bu durumun uygulandığı bir başka senaryo da, bir alıcının Para İade Garantisi talebinde bulunduğu ancak inceleme sonucunda durumun sizin lehinize olduğunun belirlendiği durumdur.

 

Yöntem 2: eBay Tarafından Yapılan Manuel İncelemeler

eBay’in profildeki negatif geri bildirimi kaldırmak için isteğiniz üzerine gerçekleştirdiği bir diğer inceleme de manuel incelemedir. İnceleme, başarısız bir teslim denemesi olduğunda veya alıcı geri bildirimlerine argo veya diğer uygun olmayan yorumlar eklediğinde gibi sınırlı senaryolarda uygulanır.

 

Yöntem 3: Bağımsız Bir Hizmet Kullanma

eBay mağazanızdaki negatif geri bildirimi kaldırmanın üçüncü seçeneği, NetNeutrals gibi bağımsız bir hizmetten yararlanmaktır. Onlar, bir ücret karşılığında anlaşmazlıkları çözebilirler.

Onlar, durumu iyileştirmenize yardımcı olmak için eBay’e bulgularını sunacaklardır. eBay daha sonra geri bildirimi hesabınızdan kaldırıp kaldırmayacağına karar verecektir.

Ne yazık ki, NetNeutrals ve diğer bağımsız hizmetleri işe almak, eBay’deki çoğu satıcının bütçe aralığının ötesindedir. Bu nedenle, satıcı derecenizi ciddi şekilde etkileyebilecek yüksek değerli siparişlerle uğraşırken yalnızca hizmetlerini kullanın.

 

Yöntem 4: Alıcıya Sormak

Negatif geri bildirimi kaldırmanın son yolu alıcıya sormaktır. Bir geri bildirim düzeltme isteği gönderebilir ve sorunu onlarla iletişim kurarak ve kabul edilen çözümler sunarak açıklayabilirsiniz.

Geribildirime yol açan herhangi bir sorunu çözmekte samimiyet gösterirseniz, çoğu talebinizi memnuniyetle karşılayacaktır.

 

 

Yapılmaması Gerekenler

Müşteri şikayetlerini veya negatif geri bildirimleri görmezden gelmekten kaçının, çünkü bu satıcı itibarınızı daha da zarara uğratabilir.

 

Sorunları Önleme

Alıcı endişelerini proaktif bir şekilde ele alın ve negatif geri bildirim riskini en aza indirmek için mükemmel müşteri hizmeti sağlayın.

eBay Geri Bildirim Şantaj Politikası

eBay feedback extortion policy
Satıcılar, işletmenizi korumanın yollarından biri olan eBay geri bildirim şantaj politikasının farkında olmalıdır.

Geri bildirim şantajı, bir alıcının reddettiğiniz taleplerine, örneğin geri ödeme veya ürün iadesi yapmamanız durumunda mağazanıza negatif bir yorum veya geri bildirim bırakacağı tehdidinde bulunduğu durumu ifade eder.

Öte yandan, bu taleplere uyarsanız olumlu bir geri bildirim vereceklerini söylerler.

eBay, bu yaklaşımı geri bildirim şantaj politikası doğrultusunda kabul etmez. Ne alıcı ne de satıcı, geri bildirimi lehlerine bir şey elde etmek için bir koz olarak kullanamaz.

Eğer bir satıcıysanız, bu taktiği kullanmak durumunda hesabınız askıya alınabilir.

 

eBay’de Negatif Geri Bildirim Kaldırılması Ne Kadar Sürer?

eBay hesabınızdaki negatif geri bildirimin kaldırılması için yukarıda belirtilen dört yöntemden herhangi biri, genellikle 48 ila 72 saat içinde uygulanır. İyi bir argümanınız varsa, geri bildirim 48 saat içinde veya daha kısa sürede kaldırılır.

 

Alıcı 30 Gün Sonra Negatif Bir Geri Bildirim Bırakabilir mi?

Bir alıcı, son 60 gün içinde bir satıcıyla yaşadıkları işlem hakkında geri bildirim bırakabilir. Dolayısıyla, evet, bir alıcı 30 gün sonrasında bile geri bildirim bırakabilir.