eBay’de Satmak İçin Ürün Bulma

eBay, şüphesiz dünyanın en hızlı büyüyen çevrimiçi pazar yerlerinden biridir. İnsanlar eBay mağazalarından yüz binlerce dolar kazanıyor. Eğer eşyaları satma konusunda bir yeteneğiniz varsa, eBay işe başlamak için altın bir fırsat olabilir.

Herhangi bir iş gibi, mağazanızda satabileceğiniz yüksek potansiyelli ürünlere ihtiyacınız var. Bu makalede size bir sonraki yıldız ürününüzü bulmanız için adım adım rehber sağlayacağız.

Adım 1: Ürün araştırmanızı planlayın

Eğer sadece birkaç dakika içinde tam doğrulukla en iyi ürünleri bulmak için tam teşekküllü bir eBay ürün araştırma planı varsa ve aynı üretken sonuçları elde edebilirseniz ne olurdu? Rastgele ürünleri kısa listelemek yerine, araştırmanızı artırmak için test edilmiş bazı prensipleri takip edebilirsiniz.

Bugün, sizinle eBay’de kazanan ürünleri kolayca bulmanın bazı yöntemlerini paylaşacağız.

Ürünler İçin Yüksek Standartlar Belirleyin

Herhangi bir nişte ürün bulmaya çalışırken, özellikle o nişte zaten iyi giden ürünleri analiz etmelisiniz. Bir ürünün yüksek standarta sahipse, kaçınılmaz olarak yoğun bir rekabet olacaktır.

Herhangi bir potansiyel yatırım için çıta belirlemek için bir ölçü bulmalısınız. Bu şekilde kalite ile rekabet arasında bir denge bulabilirsiniz.

İyi sonuçlar ve daha iyi karlar elde etmek istiyorsanız, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak mükemmel, kazanan ürünlere sahip olmalısınız. Mağazanız için en iyi ürünleri bulmanıza yardımcı olacak bir strateji ve temel bir araç paylaşacağız.

Kopyalamaktan Kaçının

Çoğu kişi, kaçınılmaz olarak başarısızlıklarının kaynağı haline gelen büyük bir hatayı yapar. Sadece rakiplerinin listelerini ve ürünlerini görür ve herhangi bir araştırma veya çaba olmadan onları kopyalamaya çalışırlar.

Sonuç olarak, çoğu satıcı ürünlerini satma konusunda başarısız olur. Sadece birkaçı bir yapı kurmanın ve bir stratejiyi takip etmenin önemini fark eder. Bu nedenle buradayız, size benzersiz ürünler ve özgün listeler bulmada yardımcı olmak için.

Adım 2: Güçlü Bir Ürün Araştırma Aracı Kullanma

Üretken ürün araştırması için, en çok satan ürünleri kısa listelemek için sistemli bir yaklaşım benimsemek istiyoruz. Bu, başarının garantisiz ürünleri bulmaya harcanacak olan zamanı kurtaracak.

ZIK Analytics gibi ürün araştırma araçları, eBay satıcılarını, kategorilerini ve ürünleri analiz etmek için mükemmel birer araçtır. Mağazamız için yıldız ürünleri bulmamıza yardımcı olurken zaman kaybetmeden.

Bu bölümde, ZIK Analytics aracının inceliklerini sizinle paylaşacak ve nasıl birkaç dakikada saatlerce süren çalışmayı nasıl özetlediğini sergileyeceğiz.

Kategori Araştırma Özelliği

Yeni ürünleri aramanın en yaygın yolu eBay pazarına gitmektir. eBay’i açabilir, farklı kategorilere göz atabilir veya mevsimsel satışları ve etkinlikleri kontrol edebilir ve tedarikçinizden temin edebileceğiniz ilginç ürünler olup olmadığını görebilirsiniz.

Using Category Research

eBay’den iyi ürünler bulmak mümkün olsa da, bu ürünleri doğrulamak ve potansiyellerini belirlemek imkansızdır. Ürünlerin daha veri odaklı bir profilini istiyorsanız, Zik Analytics’teki Kategori Araştırma seçeneğine gidebilirsiniz.

Kategori Araştırma Özelliğini Nasıl Kullanılır

Araçtaki sol taraftaki simgeye tıklayarak Kategori Araştırma sayfasına gidebilirsiniz. Şimdi istediğiniz bir kategori seçin ve arama çubuğunu boş bırakın. İsterseniz nakliye yeri ve fiyat gibi filtreleri ayarlayın ve sadece arama düğmesine tıklayın.

Using Category Research

Şimdi, her kategoriye bakabilir ve her kategoride uzun süre en iyi eBay satıcıları olan ürünleri görebilirsiniz. Zik Analytics, ürünleri otomatik olarak ürün avantajlarına ve karlarına göre kategorize eder.

Ayrıca, satış oranını, listeleme sayısını, satılan toplam ürün sayısını ve çok daha fazlasını görebilirsiniz. Herhangi bir ürün adını kopyalayabilir ve bunu ürünün derinlemesine profilini görmek için Ürün Araştırma sekmesinde kullanabilirsiniz. Şimdi tam olarak nasıl yapabileceğinizi görelim.

How to do Product Statistics

Ürün Araştırma Özelliği

Eğer zaten belirlediğiniz belirli bir ürününüz varsa, o zaman ürün araştırma özelliğini kullanarak analiz yapabilirsiniz. Zik Analytics’in ana sayfasında, ekranın sol tarafındaki “Ürün Araştırma” simgesine tıklayın.

İşte, burada analiz etmek istediğiniz ürüne göre kriterleri ve filtreleri seçebilirsiniz. Kargo yeri, fiyat aralığı, listeleme türü ve çok daha fazlasını ayarlayabilirsiniz. Şimdi, arama çubuğuna ürünün adını yazın ve ilgili ürünlerin bir listesini göreceksiniz.

Using Product Research Tool

Herhangi bir öğeye tıklayarak ürünün detaylı profilini görebilirsiniz. Bu profilde satış geçmişi, satılan ürünlerin sayısı, satış geliri, başarılı listeler ve daha fazlası gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Veri Odaklı Kararlar Almak

Zik Analytics’ın en güçlü özelliklerinden birinin, ürünleri pürüzsüz ve temiz bir formatta detaylı bir şekilde özetlemesi olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Ancak, tüm bilgilere sahip olsanız bile, bu bilgileri akıllıca kararlar almak için kullanmak önemlidir.

Sadece istatistikleri doğrulayarak ve tercihlerinize en uygun öğeleri seçerek işlemi tamamlarsınız.

How to validate product

Örneğin, “Listeleme Sayısı” ve “Satış Oranı”nı kullanarak tek bir listelemeye ne kadar kişinin yatırım yaptığını belirleyebilirsiniz.

Bir öğenin listeleme sayısı çok düşük olsa da satış oranı yüksekse, bu durumda sadece birkaç kişinin ürünü satın aldığı anlamına gelebilir ve bu durumda satış oranı o kadar da kullanışlı olmayabilir.

“Aktif Listeler” yüzdesini kullanarak toplam listelemelerin kaçının gerçekten bir isabet olduğunu belirleyebilirsiniz.

Ayrıca, “Ortalama Ürün Fiyatı”nı kullanarak ürününüz için rekabetçi bir fiyat belirleyebilirsiniz.

 

En Çok Satan Ürünleri İnceleme

Zik Analytics’te ürün ararken, genel istatistiklerin hemen altında detaylı sonuçları göreceksiniz. Aşağıdaki görüntüde gösterildiği gibi, listedeki her ürün için birçok seçenek bulunmaktadır.

How to review best sellers

Bu seçenekler, aracı terk etmeden her bir ürünü hızlı bir şekilde araştırmanıza yardımcı olur. Normal bir senaryoda, eBay’deki her bir üst sonucu tekrar aramak ve her bir ürünü bağımsız olarak araştırmak gerekebilir.

Ancak, şimdi sonuçların hemen yanında “Toplam Satılan” ve “Fiyat” gibi genel bilgileri görebilirsiniz. Ayrıca “Satıcı Adı”nı görebilir ve “Satıcı Taraftar İkonu”na tıklayarak satıcı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Bonus: Ürün Bulucu Düğmesi

Using Item Finder Button

Ürün arama sonuçları sayfasında bir ürünün hemen yanında bulabileceğiniz başka bir inanılmaz özellik, “Ürün Bulucu” simgesidir. Düğmeye tıkladığınızda, ekranda doğrudan bir sekme görünecek ve Alibaba’da listelenmiş tüm benzer ürünleri gösterecektir.

Puanlamaları, fiyatları, tahmini karları ve hatta ürün çeşitlerini sayfayı terk etmeden görebilirsiniz.

Dahası, herhangi bir ürüne tıklayabilir ve ürünü daha fazla inceleyebileceğiniz orijinal Alibaba sayfasına yönlendirilirsiniz.

 

Diğer Önemli Kontrol Edilmesi Gereken Şeyler

Ürününüzün eBay veya Alibaba sayfasını en az bir kez ziyaret etmeniz ve ürün açıklamasını detaylı olarak okumanız da önemlidir. Sonuçlar sayfasından ürünü gözden geçirirken, hedef kitle, iade politikası, kargo yöntemleri ve daha fazlası gibi temel detayları genellikle gözden kaçırırız.

Popüler bir ürün bulmak sadece bununla yetinmek değildir, herhangi bir taahhütte bulunmadan önce ürünün lojistik işlerini halledebileceğinizden emin olmanız gerekir.

  • İade Politikası

    Ürünün iade politikasını kontrol edin. Örneğin, bazı ürünlerin 30 gün iade politikası vardır ve bunun işlenmesi için bir gün süre verilir, bu nedenle kargo hızlı olmalıdır.

  • Kargo Yöntemleri

    Farklı kargo yöntemleri arasında standart kargo, soğutucu kargo ve bir günlük işlem süresi bulunmaktadır. Bazı tedarikçiler ayrıca para iade garantisi de sağlamaktadır.

  • Marka

    Ürünün güvenilir bir markadan mı geldiğini kontrol etmek de önemlidir. Bazen benzer görünümlü ürünler farklı markalardan çıkabilir.

  • Ürün Çeşitleri

    Birçok ürünün farklı renkler, modeller vb. gibi çeşitleri bulunmaktadır. Daha yüksek potansiyele sahip olabilecek herhangi bir ürün çeşidini gözden kaçırmamanız önemlidir.

  • İşlem Geçmişi

    Bazı ürünlerin yüksek satış sayısına sahip olabileceği, ancak ürünün en son ne zaman satıldığını bilmediğimiz durumlar olabilir. Ürünün birkaç yıl önce viral bir başarıya ulaştığı ortaya çıkabilir. Bu satışlar uzun zaman önce gerçekleştirildiyse, ürünün artık eskimiş ve ilgisiz olabileceği anlamına gelebilir.

  • Müşteri Yorumları

    Bu yorumlar, size uzun vadeli hizmet sağlayabilecek uygun bir satıcı seçmenize yardımcı olabilir.

 

Adım 3: Ürünün Potansiyelini En Üst Düzeye Çıkarın

Ürününüzü aradıktan sonra, satış yapmak için eBay’de listeleyin. Ürünleri listeleme şekliniz, yüksek karlı bir ürün bulmaktan daha önemlidir, hatta daha da önemlidir.

Ürün açıklamanız eksikse, resimler kötü ise ve profiliniz optimize edilmemişse, ürününüzün potansiyelini en üst düzeye çıkaramazsınız.

Aşağıda, ürününüzü maksimum satış için optimize etmenin bazı yolları bulunmaktadır.

 

Profesyonel Listeler Oluşturun

Tüm gerekli düzenlemeleri yaptınız ve eBay ürünleriniz için gereken her şeyi yaptınız diyelim. Ancak ürün listeniz profesyonel ve standart dışı değilse, çevrimiçi satışlarınıza ciddi bir darbe vurabilir.

Müşterilerin çoğu ürünlerinize harika ürün listesi ve kusursuz ürün açıklamaları tarafından çekilir, bu da müşterileri ürünlerinizi satın almaya ikna eder. Bu nedenle, erken satışlar ve anlaşmalar elde etmek istiyorsanız, ürün listenize iyi bakmak son derece önemlidir.

 

Ürünlerinize dikkat çekici başlıklar vermek

En iyi şey, fiyatı düşürebilirsek veya ürüne çekici bir isim veya güzel bir başlık verirsek olurdu. Bir başlık yazarken, elbette ki en iyisini yapmalıyız.

Ürünlerinizin mükemmel ve uygun başlıklarını seçerken dikkate almanız gereken birçok faktör var. Bir başlık seçmenin harika bir yolu, rakip listelerinde önemli anahtar kelimeler aramaktır. Zaten iyi satılan ürünlerden ilham alın.

 

Yüksek Kaliteli Görseller

Ürününüz için yüksek kaliteli görüntüler çekmek için bir bütçe belirlemeyi unutmayın. Bazı durumlarda, Google’dan bir resim almak en iyi seçenek olmayabilir. eBay satıcıları, uygun telif hakları olmadan bir görüntü kullanırlarsa sorun yaşayabilirler.

Kullanacağınız herhangi bir resmin telif hakkı olmadığından emin olun veya daha da iyisi, daha otantik görünmek için kendi fotoğraflarınızı çekin.

Bu, müşterilere sipariş verecekleri ürün hakkında net bir fikir verir, böylece daha sonra sorun yaşamazsınız.

 

Adım 4: En Çok Satan Kategorileri Kullanın

eBay’de milyonlarca ürün bulunmaktadır ve en çok satan ürünleri bulmalı ve bunlardan en yüksek potansiyeli elde etmelisiniz.

Günümüzde talebi yüksek olan popüler ürünler, kısa sürede maksimum kar elde etmenize yardımcı olabilir.

Bu nedenle, eBay’de herhangi bir ürünü satmadan önce analiz etmeniz gereken en çok satan kategoriler aşağıda belirtilmiştir.

 

Giyim Ürünleri

Giysi hiçbir zaman modası geçmeyen ve her zaman satılan bir şeydir. İnsanlar yıl boyunca şık ve trend tişörtler giymeyi severler. Bu nedenle, tişört gibi yüksek fiyatlı ürünleri satmak için en son tişört trendlerini kontrol etmeniz gerekir.

 

Evcil Hayvan Malzemeleri

Evcil hayvan ürünleri dünya çapında geniş bir popülerliğe sahiptir. ABD’deki neredeyse her aile bir evcil hayvana sahiptir ve genellikle onun için evcil hayvan malzemelerine ihtiyaç duyarlar. Bu fırsattan faydalanmak için eBay’de evcil hayvan malzemeleri satabilirsiniz.

Evcil hayvan malzemelerinde en önemli ve en çok satılan ürünler balık akvaryumları, evcil hayvan mamaları, evcil hayvan oyuncakları, kedi tuvaletleri, köpek evleri, kedi tırnak tırmalama direkleri, evcil hayvan tasmaları veya diğer çeşitli ürünlerdir.

Satış işine başlamadan önce biraz pazar araştırması yapmanız gerekir.

 

Video Oyunları

Gençlerin en son ilgi alanlarını öğrenmek için Reddit veya Discord gibi farklı forumları keşfedebilirsiniz.

eBay’de PS4 veya PS5 oyunları satabilirsiniz. Ayrıca çevrimiçi PC oyunları da satabilirsiniz. Bazı popüler başlıklar arasında Red Dead Redemption, Dota, GTA V vb. bulunur.

Bu ürünleri bulabileceğiniz farklı yerler arasında ikinci el mağazaları, garaj satışları veya bazen miras satışları da bulunmaktadır. Video oyunlarında koleksiyon kart oyunları da popülerdir.

 

Spor Malzemeleri

Spor malzemeleri, ürün seçiminiz için harika bir niş olabilir. Harika bir spor ürünü bulmak için, ürün veya öğeleri satmak istediğiniz belirli bir dönemde popüler olan sporları veya etkinlikleri aramanız gerekir.

Farklı spor türleri vardır ve her sporun belirli ürünleri vardır; örneğin, golfün golf sopaları, golf çantaları, toplar vb. gibi ürünleri vardır.

 

Sonuç

Bu makalede, eBay mağazanızda satmak için uygun ürünleri bulmanın birkaç değerli stratejisini açıklamaya çalıştık. Buna ek olarak, eBay’de en çok satılan ürünler ve diğer satıcılar hakkında fikir sahibi olmanız için birkaç ürün kategorisi de dahil edilmiştir.

Sizi eBay’de mükemmel ve kazançlı ürünleri bulmak için en iyi olan Zik Analytics adlı harika bir araçla tanıştırdık. Bu araç, seçtiğiniz ürünlerde potansiyel rekabeti ve maksimum avantajı analiz etmenize olanak tanır.

eBay’de başarılı bir satıcı olmak için çalışkan olmanız, eksiksiz bir araştırma yapmanız ve sabır ve özgüven sahibi olmanız gerekir. Doğru stratejileri uyguladıysanız ve satmaya başlamak için iyi ürünler bulduysanız, kesinlikle iyi bir satış miktarı elde edersiniz.