eBay’de bir siparişi nasıl iptal edebilirim?

eBay, 138 milyon aktif kullanıcının alım ve satım yapmak için bir araya geldiği bir çevrimiçi pazar yeridir. Platform, satıcıların listelerinde en iyi teklif özelliğini etkinleştirmelerine olanak tanır, bu da alıcıların bir ürün için teklif oluşturmasına ve satıcının teklifi kabul etme veya reddetme seçeneğine sahip olmasını sağlar.

Ancak, her teklif verdiğinizde fikrinizi değiştirebilir ve işlemi devam ettirmemeye karar verebilirsiniz. Bir eBay siparişini iptal edip edemeyeceğinizle ilgili birçok soru var.

Basit cevap evet!

Eğer eBay’de bir teklifi nasıl iptal edebileceğinizle karşı karşıyaysanız, bu makale kesinlikle sizin için! eBay’deki tekliflerle ilgili bilmeniz gereken her şeyi ve siparişi nasıl iptal edebileceğinizi ele alacağız.

Let’s begin!

 

Teklifler Nedir ve eBay’de Nasıl Çalışır?

Teklifler genellikle, kabul edildiklerinde yasal olarak bağlayıcı hale gelen çevrimiçi işlemler için alıcılar veya satıcılar tarafından yapılan koşullu öneriler olarak kabul edilir.

Bu, alıcıların bir ürün için ödemeye hazır oldukları bir fiyat teklif etmelerine olanak tanır. Dolayısıyla, satıcı teklifi kabul etme, reddetme veya farklı bir fiyatla yanıtlama seçeneğine sahiptir.

Teklif, alıcıların satın almak istedikleri bir ürünün fiyatını pazarlık etmenin harika bir yoludur ve satıcı teklifi kabul ettiğinde, ürünü satın almak için listelemenin sona ermesini beklemelerine gerek yoktur.

 

eBay’de Teklifler Nasıl Çalışır?

eBay’de en iyi tekliflerde bulunmak söz konusu olduğunda, teklif yap düğmesine sahip listeler, ilgisini çeken ürünlerin fiyatını pazarlık etme şansı sunar.

Tüm ürünlerin En İyi Teklif seçeneğine sahip olmadığını unutmayın. Eğer Teklif Yap düğmesi listelemede görünmüyorsa, bu satıcının ürün için teklif almak istemediğini gösterir.

En iyi teklif özelliği olan ürünler için, basitçe şunları yapabilirsiniz:

  • En İyi Teklifi Seçin
  • Teklifinizi girin – ürünü satın almak istediğiniz miktar
  • Teklifinizi gözden geçirin, ve
  • Satıcıya kişiselleştirilmiş bir mesaj göndererek satıcıyla iletişime geçin.
  • Nakliye ve ödeme bilgileriniz gibi ek bilgileri düzenleyin ve sonra,
  • Teklifinizi gönderin.

 

Teklif göndererek, teklifiniz kabul edilirse öğeyi satın almayı kabul etmiş olursunuz. Ve satıcı teklifinizi kabul ettiğinde, hemen ücretlendirilebilirsiniz. Ancak, bir alıcı iptal isteği gönderdikten sonra bir teklifi nasıl iptal edebilirsiniz?

 

eBay’da Bir Teklifi Nasıl İptal Edersiniz

Eğer satıcı teklifinizi kabul ederse, ürünü satın almakla yükümlüsünüz.

Fikrinizi değiştirirseniz veya teklif yaparken yanlış teklif miktarı veya yanlış nakliye adresi gibi detaylar girmişseniz, hatta satıcı teklifinizi kabul etmiş olsa bile, çeşitli nedenlerle bir siparişi iptal etmeyi seçebilirsiniz.

Alıcılar, listeleme sona ermeden 12 saat veya daha fazla süre olduğunda, satıcı ürün teslimatını işleme koymamışsa veya son tekliften sonra bir saatten az bir süre geçmişse teklifleri iptal edebilirler.

Örneğin, teklif bir saatten fazla süredir veya satıcı zaten ürünü göndermişse, tam bir geri ödeme almak için doğrudan satıcıyla iletişime geçmeniz gerekir.

Dahası, eBay masaüstü sitesini kullanan alıcılar, tekliflere giderek belirli bir teklifi geri çekmek için ilgili teklifi bulabilir, inceleyebilir ve ardından teklifi iptal edebilirler.

Mobil tarayıcı veya eBay uygulamasını kullanan alıcılar, eBay web sitesindeki teklifleri iptal etmelerine yardımcı olan En İyi Teklif geri alma formunu kullanabilirler.

Kullanmak için, öğenin numarasını öğe ayrıntıları sayfasından ve açıklama sekmesinden seçin, öğe numarasını ve eBay siparişini neden iptal etmek istediğinizi girin ve sonra Teklif İptal’e devam edin.

Çoğu zaman, eBay satıcısı henüz teklifinizi kabul etmemişse, onlara ulaşmak ve satıcının teklifi iptal etmesini sağlamak tercih edilir. Teklifinizi zaten kabul etmişlerse, geri çekme gerekçelerinizle onları ikna etmeniz gerekecektir.

Onlar sadece teklifi sona erdirip bırakabilirler, bu durumda teklif artık geçerli olmayacaktır.

eBay’nin müşteri destek ekibiyle iletişime geçerek teklifinizi acil durum olarak iptal ettirebilirsiniz. Ancak belirli bir kategoride zaten 5 teklif ve iptal isteği yapmışsanız bir teklifi geri alamayabilirsiniz.

 

SSS

En İyi Teklif içeren listeleri nasıl bulabilirim?

eBay hesabında en iyi teklif özelliğini sunmayan tüm satıcılar için arama sonuçlarınızı filtreleyerek bunları belirleyebilirsiniz.

Satın almak istediğiniz öğeleri ararken, arama sonuçlarının üstünde “Teklifleri Kabul Et” seçeneğini seçerek En İyi Teklif içeren listeleri görmek için.

Ayrıca, eBay’de gelişmiş aramayı tercih ederek, gelişmiş arama seçeneğini seçerek anahtar kelimelerinizi girerek, sonuçları gördüğünüzde “En İyi Teklif” kutusunu işaretleyerek ve ardından arama düğmesine tıklayarak bu özelliği arayabilirsiniz.

 

eBay’de en iyi teklifler için gereklilikler

Yaptığınız En İyi Teklifler yalnızca 48 saat geçerlidir. Satıcı bu zaman dilimi içinde teklifi kabul etmezse, teklifiniz otomatik olarak reddedilir.

Ek olarak, bir öğe artık eBay’de bulunmuyorsa, yani tükenmiş veya satıcının satmama kararı aldığı için teklifiniz reddedilir.

Herhangi bir öğe için yalnızca üç teklif gönderebilirsiniz, ki bu, En İyi Teklifler yapma izni veren herhangi bir önceki eBay siparişini içerir. Satıcı daha önce reddetti veya önceki tekliflere yanıt olarak reddettiğiniz herhangi bir karşı teklifi de içerir.

Ayrıca, geri çektiğiniz veya belirlenen 48 saatlik süre sona erdikten sonra süresi dolan herhangi bir teklifi de içerir.

En İyi Teklif özelliği, eBay’i özellikle satıcıların bir öğeyi satmak istediklerinde alıcılara daha fazla para kazandırmalarına ve satıcıların mallarını daha hızlı satmalarına yardımcı olmak bakımından diğer şirketlerden ayırır.

eBay’in en iyi tekliflerini kullanarak satıcılarla pazarlık yapabilirseniz, bir öğeyi başlangıç fiyatından daha az bir fiyata satın alabilirsiniz.

Başka bir deyişle, sadece satıcılara bir teklif sunarak, satıcıların kabul edebileceği, reddedebileceği veya karşılık teklif edebileceği en iyi teklif özelliğini kullanarak kazancınızı artırabilirsiniz.

 

eBay’de karşı teklif nasıl yapılır?

Bir alıcı teklifinizi kabul etmek için yeterince iyi bulmazsa, satıcı bir karşı teklif yapabilir. Alıcı, iletişim bölümünde karşı teklifi bulabilir ve öğe için farklı bir fiyat aralığı teklif edebilir.

Satıcılar, eBay’in otomatik yanıtını kullanarak da karşı teklif yapabilirler. Alıcıların farkında olmayacağı sabit bir fiyat limitiniz olacak ancak eBay, teklifleri kabul etmeye veya reddetmeye karar vermek için bunu kullanacaktır.

Bir alıcı, bir öğeyi satmayı kabul etmek için üst limitinizi veya üzerindeki bir teklif istediğinde – ayrıca bir alıcı teklifi reddedildiğinde – hemen bir e-posta bildirimi alırsınız.

Her kategori için, alıcı talepleri öğe başına en fazla 3 yüksek teklif olabilir ve satıcı bu teklifleri kabul etme veya reddetme seçeneğine sahiptir.

 

Sonuç

Umarız eBay siparişlerini nasıl iptal edeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmekten keyif almışsınızdır. Gördüğünüz gibi, eBay siparişlerini iptal etmek oldukça basit bir işlem olup sadece birkaç dakika sürer.

En önemli şey, bu özelliği ne zaman ve nasıl kullanacağınızı bilmektir, böylece para kaybetme veya sahtekarlık nedeniyle hesabınızın askıya alınması gibi sonuçlarla karşılaşmazsınız!