eBay SEO: eBay’de Sıralama İçin Adım Adım Rehber

Eğer eBay listelerinizi eBay arama motorunun en üst sırasına nasıl çıkaracağınızı merak ediyorsanız – takipte kalın. Bu rehber, sizi adım adım götürerek eBay ürün listelerinizi nasıl sıralayacağınızı anlatacak.

Bu süreç, başarılı bir eBay satıcısı olmak ve ürünlerinizi diğer rakiplerinizden öne çıkarmak için öğrenilmesi gereken en önemli becerilerden biridir. Basitçe söylemek gerekirse, bunu yapmak size eBay’de daha fazla satış yapma imkanı sağlayacaktır.

Makale Genel Bakışı

eBay SEO Nedir

Nasıl Çalışır

eBay’de SEO Neden Önemlidir

Cassini Sıralama Faktörleri

Cassini Algoritmasını Nasıl Manipüle Edilir

eBay’de Daha Yüksek Sıralama Nasıl Elde Edilir

Adım 1: Ürün Araştırma Aracını Açın

Adım 2: Ürün açıklamasını girin

Adım 3: Rakip listelerinin istatistiklerini toplayın

Adım 4: Satış kazançlarını, başarılı listeleri ve satış oranlarını gözden geçirin

Adım 5: Rekabeti Analiz Edin

Adım 6: Ürünü Kaynak Edin

eBay Başlıklarınızı Nasıl Optimize Edersiniz

Adım 1: Başlık Oluşturma Aracını Açın

Adım 2: Rakip başlıklarını arayın

Adım 3: Ürün özelliklerinizi ve açıklamalarınızı belirleyin

Adım 4: Başlığı Kaydedin

 

Anahtar Çıkarımlar

Etkili eBay SEO, ürün listelerinizin görünürlüğünü ve aranabilirliğini önemli ölçüde artırabilir, bu da artan satışlara yol açabilir.

eBay SEO’nun ana bileşenleri, optimize edilmiş başlıklar, doğru ve detaylı ürün açıklamaları, yüksek kaliteli görüntüler ve stratejik anahtar kelime kullanımını içerir.

Satıcı etkileşimi ve olumlu geribildirim puanları, eBay arama motorundaki listelerinizin sıralamasını artırmada önemlidir.

 

Başlamadan Önce

eBay’in arama algoritması Cassini’nin temellerini anlayın ve bu algoritmanın listeleme görünürlüğünü nasıl etkilediğini öğrenin.

Tam kapsamlı bir pazar araştırması yapın ve ürün kategorinizde en çok aranan anahtar kelimeleri ve trendleri belirleyin.

Düzenli bir liste süreci için yüksek kaliteli ürün görselleri hazırlayın ve stok planlamanızı yapın.

Uyum sağlamak ve herhangi bir liste ihlali önlemek için eBay’in satış politikalarını gözden geçirin.

 

eBay Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

eBay SEO (ya da eBay Arama Motoru Optimizasyonu), eBay listelerinizi eBay arama sonuçlarının en üst sırasına çıkarma sürecidir. Bu yapılırsa, eBay satıcısının listesine büyük bir trafik çekmesine olanak tanır.

Şimdi, ne düşündüğünüzü biliyoruz, SEO, arama sıralamasında gerçekten etki yaratmak için öğrenmek için bir ömür sürecek gizemli karanlık bir sanat gibi geliyor.

Süreç oldukça karmaşık olsa da, bunu herhangi bir satıcının bu beceriyi birkaç hafta içinde ustalaşmasına izin verecek adım adım bir bilim haline getirdik.

SEO, eBay listesinin her bölümünü optimize etmenin detaylı bir pratiğidir ve amacı, arama motorlarının bunu mümkün olan en yüksek sıraya yerleştirmesini sağlamaktır.

 

Nasıl Çalışır?

eBay’in arama motoru (Google gibi) ürünün arama sıralamasındaki konumunu belirleyen algoritmik faktörlere oldukça bağlıdır.

Her iki durumda da, bir kullanıcı bir şey aradığında, arama motoru kullanıcının sorununu çözen aynı ürünün birden fazla versiyonunu gösterecektir.

eBay’in arama motorunda bir arama yaptığınızda, genellikle farklı satıcılardan gelen birden fazla listeleme seçeneği sunulacaktır.

Sonrasında, sizin, tüketicinin ihtiyaçlarınıza en uygun olan listeyi seçmek size düşer.

 

eBay mağazam için SEO neden önemlidir?

eBay satıcısı için eBay SEO’yu önemli kılan şey, bunun maliyet etkili bir pazarlama stratejisi olmasıdır. Eğer sıkı bir bütçedeyseniz, promosyonlu listeler veya (şu anda Beta aşamasında olan) eBay PPC stratejilerine abone olmak kesinlikle mümkün değildir.

Bu nedenle, SEO, eBay mağazanıza nitelikli trafiği doğrudan ödeme yapmadan çekmenin harika bir yoludur.

 

eBay Algoritması (Cassini) listeleri sıralarken ne arıyor?

eBay’in arama algoritması (diğer adıyla Cassini), listelerin platformda nasıl sıralandığından sorumludur. Bir listeye çeşitli faktörlere bakar ve bu veri noktalarının hepsini bir listeye nihai bir sıralama atamak için bir araya getirir.

Anahtar kelimeler, eBay’in listeleme sıralamanızı kategorize etmesinde ve belirli bir sorgu için gösterip göstermeme konusunda büyük bir rol oynar.

Bu son derece önemli olsa da, her şey değildir. Cassini algoritması, listeleme içeriğinizi inceleyerek eBay listelemenizin ne kadar kullanışlı olduğunu belirleyebilecek kadar akıllıdır.

Cassini, ürün listelerini sıralarken şu faktörlere bakar:

✔ Ürün başlığı

✔ Platformdaki satıcı etkileşimi

✔ Ürün spesifikasyonları

✔ Kategoriler

✔ Ürün açıklaması

✔ Müşteri geri bildirimi

✔ Kargo politikası (ücretsiz kargo sunuyor musunuz)

✔ Fotoğraflar (ve tıklama oranı)

 

eBay Algoritmasını Nasıl Manipüle Edersiniz

ebays algorithm

Şimdi ürünlerinizi rakiplerinizden daha yüksek sıralamak için eBay’in ne aradığını bildiğimize göre, şimdi eBay algoritmasının en yeni eğilimlerini ve eBay tanrılarını (veya bu durumda Cassini algoritması) memnun eden tüm şeyleri yaparsanız nasıl daha fazla satabileceğinizi görelim!

 

Neden eBay Cassini Algoritmasını manipüle etmek mümkündür?

Yukarıda belirtildiği gibi, eBay’in arama motoru Cassini algoritması tarafından çalıştırılır.

Burada dikkate alınması gereken önemli bir şey, bir algoritma tarafından çalıştırıldığı için manipüle edilebileceği ve yenilebileceğidir!

Listelemenizin sıralandığı yerde insan unsurunu belirleyen bir faktör yoktur, bu nedenle doğru şeyleri yaptığınızda algoritma tarafından ödüllendirilirsiniz.

Bu nedenle bu eBay algoritmasıyla ilgili olarak – eBay’de mağazanız üzerinde çalıştıkça, eBay sizi daha fazla trafiğe yönlendirerek ödüllendirir. Her zaman “eBay hesabınızı asla dinlendirmeyin” deriz, ancak orada ne yaptığınız önemlidir.

stay active on ebay

Bu durum, Facebook, TikTok ve diğer sosyal medya platformları gibi, ne kadar aktif olduğunuzun, o kadar çok görüntüleme, beğeni ve takipçi almanız anlamına gelir. Fark, eBay’de daha fazla eBay müşterisi almanızdır!

Temelde, eBay’deki daha fazla zaman ve etkinlik, eBay’in sizi bir satıcı olarak ödüllendirmesi için daha mantıklıdır. Bu, eBay’in “yarı zamanlı satıcıları” ciddi iş olarak ele alan ciddi satıcılardan ayırmak için kullandığı bir yöntemdir.

 

Listelememi nasıl optimize edebilirim?

Ne yazık ki, ürününüzü sadece eBay’e listelemek, size birkaç satış getirebilir – gerçek şu ki ürünlerinizi en çok kişiye expose etmek için listeleme konusunda bilinçli olmanız gerçekten önemlidir.

Aşağıda, Cassini’nin listeleri kategorize etme ve sıralama konusunda aktif olarak aradığı ürün/listeleme özel faktörlerin bir listesi bulunmaktadır:

  • eBay Ürün Listeleme Başlıkları
  • Öğe Özellikleri
  • eBay Kategorileri
  • eBay Katalog Listeleri

 

eBay’in Cassini arama motoru aynı zamanda birçok satıcı özel özelliğe de bakar. Bu şeyler, bir satıcının platformda ne kadar etkileşimde bulunduğuna ve kullanıcılarına ne kadar değer verdiğine bağlıdır.

Cassini, şu özelliklere sahip satıcıları tercih eder:

  • Alıcılarına değer sağlar
  • Alıcılar güvenebilir
  • Alıcı için alım deneyimini daha kolay ve hızlı hale getirir
  • Memnun müşterilere sahip bir geçmişe sahiptir

 

ZIK Analytics ile eBay listelemenizi nasıl optimize edersiniz

Güçlü bir eBay SEO stratejisi, doğru anahtar kelime araştırması yapmaya büyük ölçüde bağlıdır. Harika haber şu ki, ZIK Analytics, başlık oluşturma aracı ve ürün araştırma yazılımını kullanarak listelerinizi optimize etmeyi son derece kolay hale getirir.

Başlamak için, SEO rekabetinizi incelemek ve satış fırsatlarını bulmak için ürün analiz aracını kullanacağız.

 

Adım 1: Ürün Araştırma aracına gidin

step 1

 

İlk adım, ZIK Analytics’in içindeki ürün analiz aracını buradan açmaktır. Bu araç, eBay listelerinizi optimize etmeyi kolaylaştıran harika özelliklerle doludur!

 

Adım 2: Ürün açıklamanızı girin ve arama yapın

step 2

 

Bir sonraki adım, satmak istediğiniz ürünün genel detaylarını girmektir. Bu örnekte bir alüminyum tripod kullanacağız. Basitçe “alüminyum tripod” anahtar kelimesini arama çubuğuna giriyoruz ve arama düğmesine basıyoruz.

eBay anahtar kelime araştırmanızı yaparken, Zik’in arama motoruna ürün veya niş için uygun olduğunu bildiğiniz kelimeleri girmeniz önemlidir, ancak bunu karmaşıklaştırmamanız gerekir.

Sonra, ürünlerinizi satacağınız pazar veya ülkeyi seçin ve eBay listelerinizi yayınlayın. Bu durumda, konum olarak Amerika Birleşik Devletleri’ni işaretliyoruz.

 

Adım 3: Listeleme için gerekli istatistikleri toplayın

step 3

 

Bir sonraki adım, seçilen ürünle ilgili gerekli bilgileri almak için çıktıda gösterilen en iyi eşleşen sonuçlara dayanarak tüm ürünleri seçmektir.

Tüm ürünleri kontrol etmek biraz karışık görünebilir, ancak araç bu bilgileri daha kolay anlaşılabilir bir şekilde tek bir düzenli grafikte derleyecektir.

eBay’nin arama motorundaki ilk sayfadaki tüm ürünleri analiz etmek istiyoruz çünkü ürünlerimizi gerçek arama sorgularına dayanarak müşterileri çekmek için eBay arama sonuçlarının üstünde görmek istiyoruz.

eBay SEO’su konusunda tekerleği yeniden icat etmenize gerek yoktur.

Sadece rakiplerinizin yaptığını yapın, ama daha iyi yapın!

 

Adım 4: Satış kazançları, listeler, başarılı listeler, satış oranı ve ortalama ürün fiyatını kontrol edin

step 4

 

Bu ürünlerin istatistiklerini analiz etmek, nişin satış fırsatı olarak ne kadar etkili olduğunu belirlemek açısından son derece önemlidir.

Örneğimizde, Alüminyum Tripod nişi son 30 günde 47.000 dolar satış yapmıştır. Bu 100 listelemenin %69’u en az bir ürün başarıyla satmıştır, ki bu harika bir orandır.

Bu arada, başarılı satış oranı 2274 yüzde, bu da demek oluyor ki birinci sayfadaki her aktif listelemede yaklaşık 20 potansiyel alıcı bulunuyor.

Bu durumda alüminyum tripodlar için istatistikler harika. Trend olumlu görünüyor ve pazar oldukça çeşitli.

Ayrıca, arama hacminde oldukça baskın olan iki veya üç satıcı var, ancak genel olarak birçok kişi satış yapıyor.

Bu nedenle, bu harika bir niş olduğunu ve bu harika bir ürün satmak olduğunu söylemek güvenlidir.

Ve işte böylece, gördüğümüz şeyden emin olabiliriz çünkü satmaya hazırlandığımız ürünün, araçta görülen istatistiklere dayanarak etkili bir performans sergileyeceğini zaten biliyoruz.

 

Adım 5: Rekabet edebileceğinizden emin olun

step 5

 

Ürünün performans istatistiklerine baktıktan sonra, rakiplerinizin olup olmadığına da bakacaksınız. Genellikle, özellikle yüksek performanslı ürünler için, güçlü rakipler olan birden fazla satıcıya sahipsiniz.

Bu nedenle, bir sonraki adım temel olarak, rakiplerle rekabet edebileceğinizden emin olmaktır; bunu istatistiklerin altındaki öğelerin listesine bakarak yapabilirsiniz. Fiyatlarını, geri bildirim puanlarını ve resimlerini inceleyerek, hangi tür satıcılarla rekabet ettiğiniz hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Bu adım önemlidir, çünkü durumun bu noktaya gelmesi durumunda ve fiyat konusunda rekabet etmeniz gerekiyorsa – bunu yapmak için yeterli marjininiz olup olmadığını ve hala kar elde edip edemeyeceğinizi bilmelisiniz!

Ayrıca geri bildirim puanına göre filtreleme yapabilirsiniz, böylece en iyi rakiplerinizi görebilir ve kullandıkları eBay SEO stratejisini taklit edebilir veya iyileştirebilirsiniz.

Pazar rakiplerinizin analizinin en önemli kısmı, ürünlerinin sizinkiyle uyumlu olup olmadığını kontrol etmektir.

Bu örnekte, çünkü kameralar için alüminyum tripodları inceliyoruz, aynı eşleşmelere sahip olmayan listelemelerden kaçınmalıyız çünkü sonuçlarda görünebilirler.

Şimdi, diyelim ki tercih ettiğiniz bir tedarikçiden alüminyum tripodları yaklaşık 9 dolar karşılığında temin edebiliyoruz. Buradan, sonuçları fiyat ve geri bildirim bazında filtreleyerek doğrudan rakiplerinizi görebilirsiniz.

Ürününüzle ve satacağınız her üründen elde etmek istediğiniz ideal hedef kârla en iyi eşleşen anahtar kelimelere sahip rakipleri tıklayın.

 

Adım 6: Ürünü tedarik etme

Bundan sonraki adım, seçtiğiniz ürünü kontrol etmek ve tedarikçinizden alınan ürünle karşılaştırmak, aynı özelliklere, özelliklere, gönderim politikalarına ve rakiplerinizin sahip olduğu tüm ilgili bilgilere sahip olup olmadığını görmektir.

Nerede rekabet edebilirsiniz?

Nerede onları geçebilirsiniz?

Şimdi, ürün açıklamamızı oluşturup iyileştirmeye odaklanıyoruz ve onlarla daha iyi rekabet ediyoruz.

Video örneğimizde, fiyat ve satılabilirlik konusunda bir fikir edinmek için rakip listelerini kullansak da, onlarla aynı ürünü tedarik ettiğimiz anlamına gelmez. Benzer bir şey istiyoruz, ancak rakiplerimizden farklılaştırabileceğimiz özel bir satış noktasına sahip.

Sadece anahtar özelliklerin eşleştiğinden veya daha iyi olduğundan emin olmamız gerekiyor, böylece üstün bir ürün sunuyoruz.

Ürün fiyatı ve rakibin geri bildirim derecelendirmesinin yanı sıra, nakliye politikalarına ve iade politikalarına da göz atmalısınız.

Eğer rakibin 2 dolarlık bir kargo ücreti varsa, ücretsiz kargo teklif edebilirsiniz.

Eğer rakibin normal 30 günlük iade politikası varsa, siz de 60 günlük bir iade politikası sunarak o rakibe karşı bir avantaj elde edebilirsiniz.

 

Nasıl Bir Başlık Oluşturulur ve Listelemenizi En Üst Sıraya Nasıl Çıkarabilirsiniz

Şimdi anahtar kelime araştırmamızı yaptığımıza göre, şimdi ZIK eBay SEO araçlarını kullanarak eBay başlıklarınızı Nasıl Arama Motoru Optimizasyonuna Uygun Hale Getireceğimizi konuşacağız (ayrıca başlık oluşturucu olarak da bilinir).

Basit bir ifadeyle, başlığınızı diğer eBay listelerinin en üstünde olacak şekilde oluşturmanın anahtarı şunları sağlamaktır:

  • Rakiplerden öğrenin ve satışlar için işe yaradığı kanıtlanmış olanı kullanın.
  • Aranan anahtar kelimeler ile tanımlanan anahtar kelimeler arasındaki farkı tanıyın
  • Başlık uygunluğu – En güçlü anahtar kelimeyle başlayın, aynı zamanda odak anahtar kelimesi olarak da bilinir.
  • Rakibin fiyatını ve politikalarını bilin.
  • Zaman kaybetmeyin!

 

Başlıklarınızı Optimize Etmek İçin Başlık Oluşturucu Aracını Nasıl Kullanacağınıza Dair Adım Adım Kılavuz

title builder

 

Yukarıdaki adımlarda, size rakiplerinizi analiz etmek ve satış fırsatları bulmak için ürün araştırma aracını nasıl kullanacağınızı gösterdik. Bu fırsatları bulduktan sonra, bu listeleri sıralama şansımızı en üst düzeye çıkarmak için ZIK başlık oluşturucu aracını kullanarak anahtar kelime araştırması ve optimizasyonu yapma adımımız gelir.

 

İzle: Bu video, eBay başlığınız için en iyi anahtar kelimeleri nasıl bulabileceğinizi kolayca gösterecek.

 

Adım 1: Başlık oluşturucu aracını açın

ZIK’te başlık oluşturucuyu açın ve anahtar kelimenizi yapıştırın, ardından ara’ya tıklayın. Bu, çeşitli faktörlere odaklanarak anahtar kelime istatistiklerini size verecektir.

Doğru konumu, satış tarih aralığını ve e-Ticaret platformunu seçtiğinizden emin olun.

Gerçekten yenebileceğimiz rakipler bulmalıyız.

 

Adım 2: Rakibinizin başlığını arayın

Rakibinizin listeleme başlığını kopyalayıp yapıştırdıktan sonra, arama sonuçları size genel anahtar kelimeleri ve uzun kuyruklu anahtar kelimeleri gösterecektir.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler aslında eBay kullanıcıları tarafından gerçek aramalarda sıkça görülen eBay anahtar kelimeleridir. Kimse sadece Telefon veya Tripod aramaz çünkü insanlar genellikle site üzerinde aramalarını daha spesifik yaparlar.

Gereksiz anahtar kelimeleri temizleyin ve en ideal metriklere sahip olan anahtar kelimeleri bırakın.

Bu istatistiklere bakarken, mağazanıza alıcı trafiği çekme şansınızı en yüksek tutmak için yüksek satış oranına sahip ancak düşük rekabet skorlarına sahip anahtar kelime ifadelerini seçmek isteyeceksiniz.

 

Adım 3: Ürün özelliklerinizi ve açıklamanızı belirleyin

Ürün açıklaması, listenizin ürün başlığı kadar önemlidir. Daha önce belirttiğimiz gibi, eBay SEO sadece anahtar kelimelere değil, ürünün içeriğinin de uygunluğuna bakar.

Bu nedenle, ürün açıklamanızı oluştururken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Ürünün her detayını öğe özellikleri bölümünde açıklamak
  • Ana başlığınızı açıklamanıza eklemek ve listenizin daha fazla ilgili olmasını sağlayan “eşanlamlı” anahtar kelimeleri eklemek
  • Sayfa yükleme süresini hızlandırmak için açıklamanızda düşük HTML öğeleri bulundurmak
  • eBay’e spam yapmamak

 

Adım 4: Oluşturduğunuz başlığı bir belgeye kaydedin

Oluşturduğunuz eBay ürün başlıklarını bir Word veya Excel belgesine kopyalayın ve ilgili kelimeler ekleyebilirsiniz.

Ardından, tanıtımlar, özellikler, teknik özellikler, paket içeriği gibi önemli bölümleri açıklamanızda bulundurduğunuzdan emin olun.

Ana başlıkta yer almayan öğeleri buraya ekleyebilirsiniz. Bu durumda, alüminyum tripodlar hakkında konuşuyoruz, bu nedenle geleneksel bir DSLR kamerası dışında geniş bir cihaz yelpazesiyle uyumlu olduğunu da belirtebilirsiniz.

Çünkü birçok insan günlük güvenilir kamerası olarak akıllı telefonlarını kullanıyor, bu nedenle birden fazla akıllı telefonla uyumlu olduğunu belirtebilirsiniz.

eBay listeleme başlığınızı oluşturmadan önce veya eBay arama motoru optimizasyonu için anahtar kelime araştırması yapmadan önce, neyin işe yaradığını bilmeniz için nişiniz hakkında bir ön araştırma yapmanız da önemlidir!

 

eBay’de Daha Yüksek Sıralama İçin Diğer İpuçları

Artık eBay SEO’nun ne aradığını bildiğimize göre, ürünlerinizin rakiplerinizden daha yüksek sıralanması için yapmanız gereken bazı eBay seo ipuçları şunlardır:

 

İpucu 1: Günlük işlemlerinizi sürekli tutun

Bu, hesabınızda en azından günlük olarak yayın yapmanız gerektiği anlamına gelir, hesabınıza bir seferde 7 liste ekleyip sonra hesabınızı bir hafta boyunca boş bırakmamalısınız.

 

İpucu 2: Ürünlerinizi gözden geçirin

Satılmayan ürünleriniz için değişiklikler yapın, fiyatı, başlığı veya hatta fotoğrafları değiştirmeyi deneyin – eBay, ürünlerinizde değişiklik yapmanızı tercih eder çünkü bu etkinliğinizi artırır.

Bu aynı zamanda ürün özelliklerinizi ve açıklamalarınızı biraz daha detaylı hale getirmeyi içerir.

 

İpucu 3: Promoted Listings Kullanın

Bunlar temel olarak eBay web sitesindeki ücretli reklamlardır. Ürünleriniz için tanıtılan listeleri kullanmayı tercih ederseniz, bunları en az 1 ay boyunca yayında tutmalısınız.

 

İpucu 4: Mağazanızı Yenileyin

Mümkün olduğunca eBay personelini mağazamızdan uzak tutmaya çalışıyoruz, çünkü etrafta dolaşmaları bazı dikkat çekici durumlara neden olabilir, özellikle bir dropshipper iseniz.

Bu söylendiği gibi, birkaç yavaş ay geçirdiyseniz ve bu durumdan çıkamıyorsanız, deneyebileceğiniz son ipucu eBay’i aramak ve satışlarınızın neden yavaş olduğunu sormaktır.

Sonra mağazanızı YENİLEYEBİLİRLER. Bu, listelerinizin belirli bir süre için arama sonuçlarında mümkün olan en yüksek konumda olmasını sağlar.

Bu nedenle, birkaç ay üst üste yavaş satışlar yaşadıysanız, bu ipuçlarını sürekli kullanmak size birkaç satış elde etmenize ve tekrar satış yapmaya başlamanıza yardımcı olacaktır!

 

Yapmaktan Kaçınılması Gerekenler

Ürününüzü doğru bir şekilde temsil etmeyen genel veya aşırı geniş anahtar kelimeler kullanmaktan kaçının.

Müşteri hizmetlerinin ve etkileşimin önemini ihmal etmeyin, çünkü bu itibarınızı ve arama sıralamalarınızı etkiler.

eBay’deki güncellemeleri ve SEO en iyi uygulamalarındaki değişiklikleri görmezden gelmekten kaçının, bu eski stratejilere yol açabilir.

 

Sorunları Nasıl Önleyebilirsiniz

eBay SEO güncellemelerini ve müşteri geri bildirimlerini düzenli olarak gözden geçirin ve optimize edin.

Yüksek satıcı derecelendirmelerini korumak için alıcılarınızla zamanında iletişim kurun ve herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde çözün.

eBay’nin tanıtım araçlarını akıllıca kullanarak, listelerinizin organik arama performansını tehlikeye atmadan görünürlüğünü artırın.

 

Son Düşünceler

eBay SEO, sadece ürün listelerinde değil, genel faaliyetlerinizde süreklilik gerektirir.

Bu, eBay mağazanızda aktif ve meşgul olmanızı, gönderi yapmanızı ve size verilen geri bildirimlere yanıt vermenizi gerektirir, böylece diğer eBay satıcılarından sıyrılarak satıcıya özgü SEO’nuzu tam olarak maksimize edebilirsiniz.

Zik Analytics’ eBay SEO anahtar kelime araçlarını kullanmak, ürünlerinizi arama motorlarında daha üst sıralara çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kayıplarınızı en aza indirmenize yardımcı olur çünkü ürünleriniz hakkında son derece önemli istatistikler sağlar – hangi ürünleri takip etmeniz gerektiği ve hangilerinden vazgeçmeniz gerektiği hakkında size önemli bilgiler verir!

 

Sıkça Sorulan Sorular

 

Satıcıya Özgü SEO ve Ürün SEO’su Arasındaki Fark Nedir?

Satıcıya özgü SEO, bir eBay hesabının sahibinin faaliyetlerine dayalı olarak optimizasyonunu ifade eder. Bu, satıcının ne sıklıkta listeleme yapacağına, sorularla etkileşime girip girmeyeceğine ve genel olarak geri bildirimlere nasıl yanıt vereceğine bağlıdır.

Öte yandan, ürün SEO’su, belirli bir ürünün optimizasyonunu ifade eder.

Bu, satıcıya özgü SEO’dan farklıdır çünkü bir ürünün SEO’sunu belirleyen faktörler daha çok içerik ve anahtar kelime uygunluğuna dayanır.

 

SEO’nun temel amacı nedir?

Temel olarak, çünkü robotlar var. Bununla kastettiğimiz şey, SEO olmadan arama sonuçlarını adil tutmamız durumunda yapay zeka’nın kolaylıkla diğer tüm arama motorlarında en üstte olan içerik ve web siteleri yapabilmesidir.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), arama sonuçları içinde dengeyi ve denetimleri sağlayan temel sistemdir.

Eğer eBay SEO veya genel olarak diğer arama motorlarının SEO’su kaldırılsaydı, insanlar yanlış bilgilendirilme veya yanıltılma riskiyle karşı karşıya kalabilirdi.

Bu özellikle pandemi gibi internetin en erişilebilir bilgi kaynaklarına sahip olduğu dönemlerde önemlidir.

 

Hangisi daha iyi, promosyonlu listeler mi yoksa eBay arama motoru optimizasyonu mu?

Her ikisi de eBay mağazanıza trafik çekmede gerçekten harika işler yapar, böylece ürün satışlarınızı artırabilirsiniz, ancak biri diğerinden teknik olarak “daha iyi” değildir çünkü her ikisinin de artıları ve eksileri vardır.

Listelerinizi tanıtmanız, eBay listelerinde üst sıralarda yer almanızı garanti eder ve yalnızca bir satış yaptıktan sonra reklam için ödeme yaparsınız.

Olumsuz yanı, aslında ürün listelerinizde hizmet için ödeme yapacak marjları içermek zorundasınız. Bu, minimum promosyonlu listeler standartını kullanırsanız büyük bir sorun oluşturmaz.

Öte yandan, eBay SEO harikadır çünkü herhangi bir para ödemeniz gerekmez. Sıralamayı yükseltmek için sadece emek vermeniz gerekir.

Sadece araştırma yapmanız ve ürünlerinizi gözden geçirmeniz, en üst sıraya optimize edilebilmeleri için yeterlidir.

Ancak, eBay SEO’nun dezavantajı, otomatik olarak birinci sayfadaki en üst konumun garanti edilmemesidir.

Bu stratejiler için bütçeniz varsa ve eBay listelerinizi optimize etmek için zamanınız varsa, bu iki stratejiyi birleştirerek mağazanızdaki kazanç potansiyelinizi tam olarak artırabilirsiniz.