eBay VeRo Rehberi: eBay’de Vero’dan Nasıl Kaçınılır

Sevgili eBay satıcıları! Hepimiz biliyoruz ki bir eBay satıcısı olmak sadece eBay’den ürün satmakla sınırlı değil, aynı zamanda eBay VeRo ihlallerinden kaçınmak ve diğer satıcıların fikri mülkiyet haklarına saygı göstermekle de ilgilidir.

VeRo ihlallerinden kaçınma konusunda, ticari marka ihlali, marka adları ve logoların yanlış kullanımı, yetkilendirilmemiş kopyaların satışı ve daha fazlası gibi birçok kural olduğundan bu kuralları takip etmek zor olabilir.

Bu, birçok dropshipping yapıcısı için kafa karıştırıcı ve zorlayıcı olabilir ve yasalara uygun listeler oluşturmaya ve eBay satıcısı olarak kar elde etmeye devam etmek için bunları takip etmek zorundadırlar.

İşte bu nedenle Zik Analytics, dropshipperlara, eBay’in Onaylanmış Hak Sahipleri Programı hakkındaki her bir eBay resmi politikasını ele alarak VeRo ihlallerinden kaçınma stratejileri sunmak için bu makaleyi hazırladı.
Ayrıca, dropshipperları eBay VeRo programı hakkında bilgilendirir ve zihinsel mülkiyet haklarını korumayı amaçladığını açıklar. Üstelik, Zik Analytics, müşterilerine diğer hiçbir dropshipping yazılımının yapmadığı otomatik VeRo kontrolleri sağlar.

Öncelikle, Onaylanmış Hak Sahibi Hakları programı nedir? eBay tanımına göre, Onaylanmış Hak Sahibi Hakları programı, “fikri mülkiyet hakları sahiplerinin ve yetkilendirilmiş temsilcilerinin bu haklara tecavüz edebilecek eBay listelerini rapor etme yeteneği” olarak tanımlanır.

Diğer bir deyişle, bu, hiç kimsenin başkalarından bilgi çalmadığından emin olmayı ve satıcıya markanızı koruma yeteneği veren bir politikadır.
Bir diğer önemli bilgi, VeRo ürünlerinin ne olduğunu bilmektir. VeRo ürünleri, Vero programı nedeniyle fikri mülkiyet hakları sahipleri tarafından korunan ürünlerdir. Vero programı kuruldu.

eBay VeRo listesi, bir dropshipper’ın satabileceği tüm kayıtlı ürün markalarıdır. Bilinmesi önemli olan şey, sattığınız markanın eBay’nin Vero listesinde yer almadığı durumda dahi bir VeRo ihlali alamayacağınız anlamına gelmez.

Bu, VeRo programına raporlama yapmanın çeşitli yolları olduğu için, tüm markaların kayıtlı olması gerekmediği anlamına gelir.

eBay Vero List

Ticari Marka İhlali

eBay VeRo ihlali almanın birçok nedeni vardır. Bu nedenle, önce her ihlalin anlamını bilmemiz gerekmektedir ki VeRo ihlallerinden kaçınabilelim.

İlk olarak, en yaygın ihlal ticari marka ihlalidir.

Bir ticari marka ihlali, bir satıcının müşterisine kendini tanıtmak için kullandığı terimler, logolar, semboller ve ifadelerin başka bir satıcı tarafından kopyalanması durumunda ortaya çıkar. Başka bir dropshipper’ın ticari markasını kopyalamak, müşterileri karıştırır çünkü hangi satıcının kim olduğunu bilmezler.

Bu nedenle, başka satıcıların ticari markalarına yanlışlıkla sahip olmadığınızdan emin olun.

Why was my listing reported

Sahte ve Replikalar

İkinci bir ihlal, bir replika veya sahtekarlıktır. Bu, ürünlerin üreticisi tarafından üretilmeyen, ancak ürün adının bunu gösterdiği ürünlerin satılması anlamına gelir.

Örneğin, Burberry adıyla satılan ancak Burberry tarafından üretilmeyen bir çanta, bir VeRo ihlalidir. Üstelik, bu ciddi bir ihlaldir çünkü size karşı dava açılabilir.

 

Marka Adı Sorunları

Üçüncü ihlal, marka adı yanlış kullanımıdır. Marka adı yanlış kullanımı, bir ürünü listenizdeki açıklamalarda bir marka adı olarak kullandığınızda, ürününüzdün üreticisi olmayan veya adını verdiğiniz markayla herhangi bir ilişkisi olmayan durumlarda meydana gelir.

Ancak, eğer açıkça o markayla çalışmak üzere tasarlanmış bir ürünü tanımlıyorsanız, markanın adını belirttikten sonra “uyumlu,” “uygun,” “uygun” ve “için” gibi kelimeleri kullanabilirsiniz. Örneğin, bir iPhone kılıfı satıyorsanız, bu ürünü listelerde “iPhone kılıfı” olarak adlandıramazsınız.

Onu “iPhone 6 için kılıf” veya “iPhone 6 ile uyumlu kılıf” olarak adlandırmanız gerekecektir.

 

Logo Kötüye Kullanımı

Dördüncü ihlal türü logo kötüye kullanımıdır. Bu, başka birinin logosunu yetkisiz olarak açıklamanızda kullanmanız durumunda meydana gelir.

 

Garanti Sorunları

Beşinci ihlal türü garanti ihlalidir, ki bu oldukça nadir bir ihlal türüdür ancak yine de açıklanması gerekmektedir. Bir üründeki garanti, ticari marka hukukunu ihlal eder.

Buna bir örnek, üreticinin garantisinin ürünün yeniden satışını da içerip içermediğini potansiyel müşteriye söylememenizdir.

 

İhlal Sorunu

Sonrasında, kopya ihlali bulunmaktadır. Bir telif hakkı, yazarların oluşturduğu yazılım, müzik, fotoğraf ve yayınlanmış veya yayınlanmamış kitapların yasal korumasıdır.

Bu nedenle, telif hakkı koruması ve yasaları, diğer satıcıların izinsiz olarak başkalarının çalışmalarını kullanmalarını engellemek amacıyla tasarlanmıştır. Buna örnek olarak, “web sitelerinden veya internet aramalarından” görüntüler kullanmak ve izin almadan reklamlardan ve diğer web sitelerinden kopyalanmış metinler verilebilir.

Bu nedenle, eğer gerçekten birinin haklarını kullanmak istiyorsanız, fikri mülkiyet hakları sahibiyle iletişime geçmeniz önemlidir.

 

Güvenlikle İlgili Sorun

Çevrimiçi müşterilerinin güvenliği söz konusu olduğunda, eBay bu konuyu en ciddi şekilde ele alır. Bu, dropshipper’lar için satış kısıtlamaları bulunduğu anlamına gelir.

Bu, eBay’in çocukları veya genel olarak insanları riske atmak istememesi nedeniyledir. eBay’in satıcıların satmasını yasakladığı ürün türleri arasında yetişkin ürünler (cinsel oyuncaklar), alkol, sanat, silahlar (ateşli silahlar ve bıçaklar gibi), yiyecek ve daha fazlası bulunur.

Genel olarak, eBay web sitesindeki satış kısıtlamalarını kontrol ederek bu tür ürünlerin satışını kaçının.
Bu nedenle, Zikanalytics 2.0 burada, listenizde satmamanız gereken ürünleri tanımlamanıza yardımcı olmak ve böylece güçlü VeRo raporlama aracımızla bir ihlal almanıza neden olacak ürünleri belirlemenize yardımcı olmak için burada.

Bu, ürün açıklamanızın ilk kelimesinin altında kırmızı bir uyarı işareti varsa, ürünü tekrar kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Kırmızı bir uyarı almamak için, basitçe ürün açıklamasını değiştirin, örneğin “silah” kelimesini kaldırarak.

Sonuç olarak, dropshipper’ların, başka bir satıcının listeleme açıklamalarında logosunu veya terimlerini kopyalayarak ticari marka veya telif hakkı yasalarını ihlal etmemekten kaynaklanan eBay VeRo replika tarzı eBay askıya alma ve ihlallerini önlemeleri önemlidir.

İkinci olarak, eBay listeleme açıklamalarında taklit veya replika tarzı ürünleri satmak izin verilmez.

Üçüncü olarak, ürününüzün doğrudan bir ilişkisi olmadığı sürece bir marka adı öğesiyle aynı adı kullanamazsınız. Ayrıca, başkasının uygun yetkilendirme olmadan aynı logoyu kullanamazsınız.

Son olarak, bir satıcı olarak alıcının garantiye dikkat ettiğinden emin olmalısınız. Ürün, olmasına rağmen aynı garantiye sahiptir.

Bu nedenle, başarılı bir drop shipper olmak istiyorsanız ve listenizdeki hangi ürünü satmamanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, şimdi Zikanalytics’i kontrol etme zamanı geldi.

Zikanalytics, müşterilerine otomatik bir VeRo kontrolü sunan tek dropshipping yazılım şirketidir. Üstelik, bu gibi ihlallere karışmamak önemlidir.

 

Sık Sorulan Sorular (FAQ)

eBay’de bir VeRo alırsanız ne olur?

eBay’den bir VeRo alırsanız, eBay size listenizdeki ürünlerden birinin neden kaldırıldığını açıklayan bir e-posta gönderecektir. Ayrıca, hak sahibi ile iletişim kurmak için gereken bilgileri içeren iletişim bilgilerini gönderecektir.

 

eBay’deki VeRO öğelerimi nasıl kontrol edebilirim?

Listenizdeki VeRo öğelerinizi kontrol etmek için, eBay’deki VeRo katılımcılarının profilini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bu profilde, ürünleri VeRo ürünleri olarak işaretlenmiş ve bu nedenle eBay VeRo programı tarafından korunan kişiler ve markalar bulunmaktadır.

 

eBay’de bir VeRo ihlali nedir?

Bir eBay VeRo ihlali, listenizdeki ürünlerden birinin bir politikayı ihlal ettiği konusunda eBay’den gelen bir uyarıdır. Bu, size gönderilen bir e-posta şeklinde ve neden politikayı ihlal ettiğinizi size açıklayarak olacaktır.

Ceza açısından, eBay listenizi iptal edebilir, listenizi arama sonuçlarından gizleyebilir veya hesabınızı bir süre askıya alabilir veya hatta kalıcı olarak askıya alabilir.

 

EBay’in bir VeRo listesi var mı?

Evet, eBay’in VeRo listesi eBay.com’da bulunmaktadır ve tüm marka adları, Alfabetik sırayla en alt kısımda “Doğrulanmış Hak Sahibi Programı Nedir” olarak adlandırılan sayfanın tam altında listelenmiştir.