eBay’de Yeniden Satış Yaparak Para Kazanma Rehberi

eBay’de para kazanmak az bir yatırım gerektirir ve genellikle az veya hiç eğitim gerektirmez. Temel adım bir eBay satıcısı olmaktır, ucuz ürünler satın almak ve daha yüksek bir fiyata satmaktır.

Satın alma ve satma işi kolay gibi görünebilir, ancak eBay satıcılarının işi bu kadar kolay değildir.

Bu yazı, eBay’de yeniden satış yaparak para kazanmanıza yardımcı olacak ipuçlarını sunacaktır.

Oberloo‘dan alınan istatistiklere göre, eBay’de satılan tüm ürünlerin %80’i yeni ürünlerdir; bu nedenle, yeniden satmak için daha ucuz kaynaklardan yeni ürünler satın almanız gerekebilir.

Ancak, eBay’de yeniden satış yaparak para kazanmaya başlamak için, kullanılmış eşyalarınızla başlamanız önerilir.

Örneğin, YouTube’da Junkin Punkin olarak bilinen Katie, eBay’deki yolculuğunun, kendisi ve büyükannesinin postaneden eski bir plastik torba sattıklarında başladığını kabul etti. Katie gibi birçok eBay satıcısı, artık kullanmadıkları eşyaları satışa başlayarak işe başlar. (Kaynak)

İşte başarılı bir eBay satıcısı olmanın ipuçları.

 

Başarılı Bir eBay Satıcısı Olmanın İpuçları

Aşağıda, başarılı bir eBay satıcısı olmanın 10 ipucu bulunmaktadır.

 

 

1. Sell Your Stuff

How to sell your own items first

 

Artık ihtiyacınız olmayan veya kullanmadığınız eşyaları satmak, eBay’de satış yapmanın baskısı olmadan işinize alışmanıza yardımcı olabilir. eBay’de eşya satma fikrini aldığınızda, ucuz ürünleri satışa koymak isteyebilirsiniz.

Ancak, satış yapamazsanız, eBay’de para kaybedersiniz.

EBay satıcısı olarak yolculuğunuza başlamanın en kolay yollarından biri, iyi eşyalarınızı satmayı denemektir. Öğe üzerinde açık artırma yapabilir veya listeyebilirsiniz.

Temel olarak, bu adım, eBay’de becerilerinizi geliştirmenize ve eBay alıcılarını anlamanıza yardımcı olur.

Daha fazla para kazanmanın ötesinde, bu süreci eBay’de sizin için neyin işe yaradığını anlamak için kullanabilirsiniz.

Bu süreci birkaç kez tekrarladığınızda, eBay platformunda ivme kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca, eBay’de satış yapmaya uygun olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olur.

 

2. Küçük Başlayın, Risk Almaktan Kaçının

How to start small to avoid risk

 

Büyük başlamak yerine, ucuz ürünlerle başlayabilirsiniz. Platformu anlama çabanızı konsolide etmek için küçük ürünler satın alıp yeniden satmaya çalışın.

Bu ürünlerle iyi bir fiyata kar elde edebiliyorsanız, başarılı bir eBay işine doğru yol alıyorsunuz demektir.

 

3. Pazarınızı Bulun

How to find your Niche

 

eBay’de satış yapmaya başlamadan önce, kendiniz için bir pazar bulduğunuzdan emin olun. Bilmediğiniz ürünleri satmaya çalışmayın.

Örneğin, bozuk elektronikleri tamir etmeyi biliyorsanız veya elinizden iş geliyorsa, garaj satışlarında ürünler satın alarak eBay’de yeniden satış yapabilirsiniz.

Her zaman sattığınız herhangi bir şeyde uzman olun. Bazı müşteriler kurnaz olabilir ve iade almaya çalışabilirler; konu hakkında uzman bir görüşünüz olmadığı takdirde, onlara boyun eğebilirsiniz.

Bir pazar seçtiğinizde, çevrimiçi mağazanız için envanter kaynaklarından bazıları garaj satışları ve ikinci el mağazalardır. Ayrıca, ürünleri toptancılardan büyük miktarlarda satın alabilirsiniz.

Temel olarak, ürünleri popüler veya trend oldukları için satmaya çalışmayın.

Bazı satıcılar, büyük satış hacmine sahip ürünleri satmaya çalışarak hızlı bir başarı elde etmeye çalışırken hata yaparlar. Ürün hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğunuz tarafından yönlendirilmelisiniz.

 

4. Başlangıçtan İtibaren Düzenli Olun

How to be organized

 

eBay’de satış yapmaya başladığınız an, işinizin her aşamasını düzenlemeye özen gösterin. Ürünlerinizin yüksek kaliteli fotoğraflarını çekmeye başlayın, ürünleriniz için doğru ambalaj malzemelerine sahip olduğunuzdan ve uygun depolama alanlarına sahip olduğunuzdan emin olun.

İşletmeyi uygun bir girişim gibi ele alın, müşteri hizmeti sağlayın ve kaliteli hizmet sunumunu garanti edin. Mali durumunuzu izleyin ve maliyet fiyatınızı, satış fiyatınızı ve tüm diğer giderlerinizi kaydettiğiniz bir hesap tablosu kullanın.

Ayrıca, envanterinizi ve fişlerinizi düzgün bir şekilde kayıt altında tuttuğunuzdan emin olun.

 

5. İadelerinizi Minimuma İndirin

How to minimize your results

 

Müşterilerin fazla sayıda ürün iade etmesi ve iade istemeleri, sizin ek maliyetlerle karşılaşmanıza neden olur. Alıcıların iadelerini en aza indirmek için önleyici tedbirler alın.

Satmadan önce, kıyafetlerdeki kabarcıkları çıkarın, gevşek iplikleri kesin, ürünlerden lekeleri çıkarın ve delikleri tamir edin gibi işlemleri yapmaya çalışın. Ürünün neredeyse kusursuz durumda olduğundan emin olun, çünkü bu satış yapma yeteneğinizi etkiler.

Ürününüz mükemmel durumdaysa, düşük fiyatlara açık artırmada satmak yerine eBay’de sabit bir fiyatla hemen al seçeneğiyle listeleyebilirsiniz.

 

6. Bir Rutin Geliştirin

How to develop a routine

 

eBay işiniz için bir rutin oluşturun. Sürekli bir envanter kaynağı seçin ve yeniden satış yapılacak ürünleri satın almak için belirli bir zaman çerçevesi belirleyin. Ürünleri ne zaman yayınlayıp listeleyeceğinizi planlayın.

Bir rutin oluşturmanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz en mükemmel araçlardan biri, Zik Analytics‘tir. Ürün araştırması, rakip araştırması ve sayfa başlığı oluşturucusu gibi birçok özelliği bulunan mükemmel bir araçtır.

eBay’de satış yaparken, Zik Analytics tarafından sağlanan etkili araştırmalara dayalı doğru bilgilere ihtiyacınız vardır.

 

7. Tek Bir Kaynağa Bağlı Kalmayın.

How to not rely on one source

Eğer ikinci el mağazasında ürün bulunmuyorsa, garaj satışı veya bahçe satışı deneyebilirsiniz. Yeniden satış yapılacak ürünler için sadece bir kaynağa sınırlamayın.

Bu kaynaklar perakende arbitraj olarak sınıflandırılır, bu da bir perakendeciden satın alarak kâr amacıyla yeniden satış yapmayı ima eder.

Satış için ürünler bulamazsanız, aile ve arkadaşlardan eski eşyalar da alabilirsiniz.

Satış için ürünler bulma seçenekleri şunları içerir:

  • Dropshipping, üreticilerin ürünleri doğrudan alıcılarına gönderdiği anlamına gelir.
  • Küçük yerel işletmeler, eBay’de satılacak ürünler için iyi bir kaynaktır.
  • eBay ve diğer platformlar, yeniden satış için ürün kaynağı oluşturmak için harika yerlerdir. Amazon, Buy veya Newegg gibi yerlerden daha ucuz fiyatlara ürün bulabilirseniz, bunları eBay’de yeniden satabilirsiniz. Hatta eBay, eBay’den alınan ürünlerin yeniden satılmasına izin verir.
  • Pazarlar, eBay’de satılabilecek ürünler için başka mükemmel bir kaynaktır. İnsanlar bu pazarlarda koleksiyonluk ve antik eşyalar gibi eski, kullanılmayan ürünleri takas ederler. Bu ürünlerden bazıları temizlendiğinde veya restore edildiğinde eBay’de kâr için satılabilir.
  • Sokak satıcıları, eBay’de kar için satılan ucuz ürünlerin başka bir kaynağıdır.
  • Hükümet açık artırmaları, eBay’de satabileceğiniz eski, kullanılmayan ürünlerin kaynaklarıdır.
  • Craigslist
  • Kırtasiyeler
  • Fuarlar ve Panayırlar
  • Facebook Marketplace, eBay’de satılacak ürünler için başka harika bir kaynaktır.

 

Kendinizi eBay’de yeniden satış için sadece bir kaynağa sınırlamayın.

 

8. Bir eBay Mağazası Kurun

How to set up an eBay store

 

eBay’de satış yapmanın yollarından biri, platformdaki mağaza seçeneğinden yararlanmaktır.

eBay’de bir mağaza kurarak, işiniz için ek araçlara ve eBay’de artan ayrıcalıklara erişim sağlarsınız. Bazı faydalar arasında daha az eBay ücreti, daha fazla özelleştirme erişimi ve hatta azalan rekabet yer alır.

Mağazanızı kurmadan önce, şunları içeren bazı temel konuları anlamanız gerekmektedir:

  • Mağazanızın adı
  • Satmakta olduğunuz ürünler
  • Envanterinizi kurma
  • Mağaza aboneliği için Başlangıç, Temel, Premium, Çapa ve Kurumsal olmak üzere beş tür mağaza aboneliği bulunmaktadır.

 

eBay mağazanızı kurmak için, bu sayfayı ziyaret edin ve işlemi tamamlayın. İlgili Rehber: 2022’de eBay Hesabı Nasıl Oluşturulur

 

9. Piyasa Araştırması Yapın

How to carry out market research

 

eBay üzerinde piyasa araştırması yapmanın en etkili araçlarından biri Zik Analytics’tir. Bu platform, ürün araştırması, rekabet araştırması, kategori araştırması, başlık oluşturucu ve ürün bulucularına erişim sunar.

Piyasa araştırması, işinizi eBay’de düzenlemenin anahtarıdır, çünkü işiniz için bir rutin geliştirmenize rehberlik eder. eBay’de para kazanmak için piyasada nasıl gezinileceğini anlamanız gerekir, ve piyasa araştırması bunu yapmanın bir yoludur.

eBay aramaları olmadan Zik Analytics ile her ay en çok satan ürünleri öğrenebilirsiniz. Bu tür bilgiler, hangi tür ürünleri satmanız gerektiği konusunda karar verirken size rehberlik ederek bir rutin geliştirmenize yardımcı olabilir.

Zik Analytics, web sitesindeki bilgileri infografiklerle anlaşılır hale getirir. Zik Analytics dışında, başka bir piyasa araştırma aracı olan Terapeak, eBay’e dahil edilmiştir.

Bu araçlar, bir satıcının eBay’deki başarısı için kritiktir.

 

10. Bunu Denemeyin

Avoid this mistake

 

Sonuç olarak, eBay’de bir satıcı olarak, platformdan atılmaktan kaçınmak için takip edilmesi gereken kurallar ve düzenlemeler bulunmaktadır. Bu kurallardan bazıları şunları içerir

  • Bir sözleşmeyi ihlal etmemelisiniz: Eğer bir açık artırma yoluyla şeyler satıyorsanız, ürünü teklif kazananına, yani sonunda alıcıya teslim etmeye özen göstermelisiniz. Herhangi başka bir eylem, eBay’in satış politikalarını ihlal edebilir. Sözleşme ayrıca ürünü alıcıya açıklandığı gibi teslim etmeyi içerir.
  • Kısıtlı Ürünleri Satmamaya Çalışmayın: eBay’de satışa izin verilmeyen belirli ürünler bulunmaktadır. Ağır düzenlemelere ve kısıtlamalara tabi olan veya eyalet veya ulusal sınırları aşamayan ürünler bu listede yer alabilir. Genel kural, eBay’de normal bir süpermarketten bulamayacağınız ürünleri satamazsınız.
  • eBay Ücretlerini Azaltmaya veya Kaçınmaya Çalışmayın: Satıcılar eBay’de para kazanmak ister; ancak bunu müşterilerin masraflarıyla yapmayın. Ağır indirimli ürünlerde yüksek kargo ücretleri talep ederek akıllıca davranmaya çalışmamalısınız.
  • Kendi Kendinize Satış Yapmayın veya Açık Artırmada Teklif Vermeye Çalışmayın: eBay politikasına göre satıcıların kendi açık artırmalarında teklif vermesi veya kendilerine ürün satmaları yasaktır. Kendi açık artırmanıza teklif vermek, alıcıda güvensizlik yaratabilir.

 

eBay üzerinde para kazanmak isteyen kişilere başka hangi ipuçlarınız var? Zik Analytics dışında, eBay’de satış yapmak isteyen kişilerin hangi diğer araçları kullanmaları gerektiğini düşünüyorsunuz?