eBay’de yüksek karlı nişleri bulma adım adım kılavuzu

Bir yaz günü, ortasında kavrulmuş bir günün ortasında bir dondurma arabasına sahip olduğunuzu hayal edin.

Plajın öyle çok turistle dolu olduğu bir gün ki, kumun bir santimetrekaresini bile görmekte zorlanıyorsunuz. Ve sizin için şanslı bir gün — başka satıcılar gözden uzak.

Arabanızdan dondurma müziğini çalmaya başlıyorsunuz ve işte bu, etrafınızda toplanan kalabalıkların, size bir dondurma çubuğu almak için neredeyse herhangi bir fiyatı ödemeye hazır olduğunu fark etmeden önce biranda etrafınızda toplanan kalabalıkların işareti olur.

Ya da o malum, herhangi bir dondurma.

Görünüşe göre, sıcak bir günde dondurma satmak, eBay’de yüksek karlı bir niş bulmaktan farksızdır.

Müşterilerden yüksek talep gören ancak satıcıların az olduğu ürün kategorilerini bulduğunuzda, büyük karlar elde etme fırsatına sahip olursunuz.

Peki, eBay’de satılacak en karlı ürünler nelerdir? Dondurmalar muhtemelen karlı bir niş olmayacak… Çünkü postada erirler!

Ancak bilgisayar kablolarından haşere ilaçlarına kadar her şeyde kar görebilirsiniz.

Öyleyse size karlı nişler bulma sürecimizi göstereyim.

 

Karlı eBay nişleri için fikir edinme yöntemleri

 

[Yöntem 1] Karlı niş fikirlerini rakipleri takip ederek bulma

Karlı bir niş bulmanın en hızlı ve en kolay yolu, başka bir satıcıyı takip etmek ve ürünlerini aramaktır.

Eğer uygun bir rakip bulmak konusunda emin değilseniz, işte çok basit bir yöntem.

  1. Amazon’a gidin ve açılır menüden herhangi bir kategori seçin
  2. “Çok satanlar” yazın ve enter tuşuna basın
  3. Amazon sonuçlarından en çok satan bir ürünü seçin, ürünü eBay’e kopyalayın ve bunlardan çok satan bir satıcının adını yazın.

bestseller2

Bir satıcı bulduktan sonra, satıcı tarafından satılan tüm ürünleri gözden geçirmeye başlayabilirsiniz. Eğer ZIK Analytics’iniz varsa, rakibin ürünlerini rakip araştırma aracına adını girerek görebilirsiniz.

Ve henüz ZIK’iniz yoksa, kendiniz denemek için buradan 7 günlük deneme sürümüne kaydolabilirsiniz. Satıcının genel satış istatistikleri (örneğin, satış oranı) niş fikirleri bulma amacıyla çok önemli değildir.

 

[Yöntem 2] Amazon, Walmart, AliExpress gibi tedarikçilerden niş fikirleri üretin

Eğer iyi kitap fikirleri arıyorsanız, muhtemelen devasa bir kitap seçimi nedeniyle kütüphaneye giderdiniz.

Benzer şekilde, niş ürün fikirleri arıyorsanız, seçimin en büyük olduğu yerlere de bakmak kötü bir fikir değil – Amazon, Walmart veya AliExpress gibi.

Bunun için tekerleği yeniden icat etmenize gerek yoktur. Amazon’a bir ürün kategorisi seçerek ve “çok satanlar” yazarak satıcıları analiz etmek için olduğu gibi, aynısını hızlıca niş fikirleri listesi oluşturmak için de yapabilirsiniz.

 

Bir nişten uygun, hızlı satan ürünleri kısa listeleme

Bir alıcıysanız ve bir beyaz tahta silgisi arıyorsanız, muhtemelen eBay’e “beyaz tahta silgisi” gibi bir şey yazarsınız. Ancak bir cep telefonu satın alıyorsanız, muhtemelen sadece “cep telefonu” yerine istediğiniz telefonun marka ve modelini arayacaksınız.

Sıcak ürünler bulurken, sadece markasız ürünlere bakmanız önemlidir. Özellikle markanın müşterilerin satın alma ve satın alma kararları üzerinde çok az etkisi olan ürünler ve nişler.

Bunu yapmak, kârlı nişler için alternatif ürünleri bulmayı çok daha kolay hale getirecektir, daha sonra öğreneceksiniz.

Yeni başlayanlar ve ZIK ile eBay’de nasıl satış yapılacağını merak edenler için başlangıç rehberimize göz atın.

Gelecekte alternatif bir ürünle kolayca değiştirilebilecek gibi görünen herhangi bir öğenin başlıklarını yazmaya başlayın:

  • Markasız olanlar
  • Gelecekte alternatif bir ürünle kolayca değiştirilebilecek gibi görünenler
  • 5 doların üstünde satılanlar (fiyat ne kadar yüksek olursa, kâr potansiyeli o kadar büyük olur)

 

İşte bize yararlı olmayacak bir örnek:
“Repel 100” marka adının satışlarda büyük bir faktör olduğuna dikkat edin.

Bir niş karlı mıdır? Araştırma Yöntemleri

Şu ana kadar, yazılı veya kopyalanan birkaç ürün başlığını bir belgeye yazmanız gerekmektedir, bu yüzden artık bu başlıklarda herhangi bir kar olup olmadığını görmek için zamanı geldi.

Ürün başlıkları genellikle ürün hakkında birçok anahtar kelime ve ek bilgi içerir. Görevimiz, başlıkta önemli olmayan herhangi bir kelimeyi keserek, sadece nişin bir tanımını bırakmaktır.

İşte 3 örnek:

Bu başlıktaki niş basittir: “dijital et termometresi”. Bunu ararsanız, yüzlerce farklı tip dijital et termometresi göreceksiniz.

 

Bu liste bir HDMI kablosu için, bu yüzden genel niş “HDMI Kablosu” olarak düşünülebilir.

Ancak dikkatli olun. Sadece “HDMI kablosu” nişini analiz ederseniz, birbirinden farklı binlerce HDMI kablosu bulacaksınız, bazıları diğerlerinden çok farklı olabilir.

Belirli bir HDMI kablosu türünün yüksek satış yaptığı ancak başka bir türünün yapmadığı olabilir. Bu nedenle, bu gibi popüler öğeler için, biraz daha spesifik olan bir mikro-niş aramak daha faydalı olacaktır.

Bu örnekte, başlığı “HDMI Kablosu 6ft” olarak kesmeyi tercih edebilirsiniz.

Ve son olarak, yukarıdaki öğe için belirleyici ana özelliklerin bir bluetooth hoparlör olduğu ve bir gece lambası olduğudur. Bu nedenle, başlıktan alınacak ifade “gece lambası bluetooth hoparlör” olacaktır.

 

Karlılık için nişlerinizi ve mikro-nişlerinizi analiz etme

Sıcak bir niş bulmanın, sıcak bir yaz gününde dondurma satmanın biraz benzer olduğunu hatırlıyor musunuz?

Şimdi, bulduğunuz nişlerin bir plaj dolusu alıcılarla dolu sıcak bir gün gibi mi yoksa insanların evde kaldığı bir fırtına günü gibi mi olduğunu bulma zamanı geldi.

Bunu yapmak için, bulduğunuz nişlerin satış istatistiklerini görebilmek için ZIK Analytics gibi bir ürün araştırma aracı kullanmanız gerekecek. (Unutmayın, zaten bir pazar araştırma aracınız yoksa, ZIK’i 7 gün boyunca deneyebilirsiniz buradan).

  1. Niş teriminizi alın, örneğin “dijital et termometresi”
  2. Son 30 gün içinde bu nişteki en üst 100 listelemenin satış bilgilerini arayın


Potansiyel olarak karlı bir niş için, ürünlerin hızlı satılması ve başarılı satılan ürünlerin yüksek bir yüzdesi olması istenir.

Başarılı listelemelerin yüksek bir yüzdesi, nişe daha fazla satıcının girebileceği bir işaret olarak kabul edilir.

Genel olarak, en azından şunları kontrol etmek istersiniz:

  • En az %60 başarılı listeleme
  • En az %1000 Satış Oranı

 

Ortalama satış fiyatı oldukça yüksekse, biraz esnek olabilirsiniz çünkü bu daha yüksek bir kâr marjı fırsatı anlamına gelebilir. Nişte daha yüksek satış geliri genellikle daha yüksek kar potansiyeli anlamına gelir.

 

Eğer nişiniz bu kriterlere uyuyorsa – listeye ekleyin! Değilse, silin ve başka bir tane bulun.

 

Nişinizde karlı ürünleri nasıl bulabilirsiniz

Bir dedektif duvarlarda kan, tavanlarda kurşun delikleri ve pencerelerde kırık camlar olan bir eve girdiğinde, yakında bir ceset bulacağını varsayacaktır.

Şimdiye kadar, sıcak bir niş bulmuş olmalısınız. Ancak, yüksek talep düşük rekabet ürünlerini bulmak için ipuçlarına dikkat etmelisiniz. İşte aradığınız cesedi bulmak üzere olduğunuzun bazı açık belirtileri:

 

Düşük geribildirim ancak yüksek satış miktarı

Çoğu eBay alıcısı, kendilerini daha güvende hissettikleri için yüksek geribildirime sahip satıcılardan almayı tercih eder.

Bu nedenle, düşük geribildirimli ancak olağanüstü yüksek satışlara sahip bir eBay satıcısı bulursanız, bu iyi bir işaret olabilir, çünkü sıcak bir ürün bulmuş olabilirler veya harika bir SEO optimize başlık yazmış olabilirler.

“Dijital et termometreleri” örneğimizi ele alalım – satıcıları geribildirim miktarına göre filtreleyelim:

Hmm, bir şey fark ettiniz mi? Çoğu diğer benzer geri bildirime sahip satıcının son 30 günde 10’dan az satışı varken, 212 geri bildirime sahip bir satıcının son 30 günde 100 satışı var.

Bu gibi listeler bulduğunuzda, onları not alın. Bir göz atın ve neden bu kadar iyi sattığını anlamaya çalışın. Fiyatı, başlığı, ürünün benzersizliğini, kargo hızını mı?

Bu bilgiyi bilmek, kârınızı hesaplamak istediğinizde de kullanışlı olacaktır.

 

Yüksek ortalama satış fiyatı ve yüksek satış miktarı

Peki ya bu 2 satıcı?

Bir satıcının 1600 geribildirimi var ve diğerinin 784,185 geribildirimi var.

Ancak, daha düşük geribildirimli satıcı hala çok daha yüksek bir satış fiyatıyla 100 ürün satmayı başarıyor – $8.89’a karşılık $4.99.

Yine, listeyi not alın ve bir göz atın – bu öğeyi bu kadar iyi satan nedir anlayabilir misiniz?

 

Aynı ürünü ve benzer fiyatla satan ancak çok daha yüksek satış yapan

Bazen 2 satıcının tam olarak aynı ürünü çok benzer fiyatlara sattığını görebilirsiniz, ancak bir satıcının diğerinden çok daha fazla satışı olabilir. Bunu fark ederseniz, kesinlikle daha yakından inceleyin.

 

Bu durumda, bunun sadece bir satıcının diğerinden binlerce geri bildirime sahip olması nedeniyle olduğu, ancak bazen bu, girmeyi düşündüğümüz nişe girmeye karar verdiğimizde öğrenebileceğimiz daha iyi bir ürün başlığı anlamına gelebilir.

Bonus İpucu: Nişi inceleyerek bulduğunuz herhangi bir popüler satıcıyı da not alın, böylece rakip araştırma aracına koyabilir ve mağazalarındaki diğer ürünlere daha fazla niş fikri için göz atabilirsiniz.

 

Nişte yüksek kâr getiren ürünleri listeleme

Beklediğiniz kısım bu, artık para kazanma zamanı geldi!

Eğer bir dropshipper iseniz, bunu yapmanın tavsiye ettiğimiz yol, bulduğunuz sıcak satış listelerinin bazıları için kendi benzer ürünlerinizi kaynaklamaktır.

Bu yöntem hakkında daha fazla bilgiyi burada okuyabilirsiniz.

Başlamak için, önceden bulduğunuz herhangi bir sıcak satış listesine geri dönün.

Örneğin, şu şekilde:

Kendi alternatif ürünlerimizi bulmadan önce, öğeleri aynı nitelikte değiştirdiğimizden emin olmamız gerekir. Mesela, bu termometrenin barbeküler için olduğu bir durumda bebek termometresi kaynaklamak iyi olmaz.

İşte dikkat etmeniz gereken bazı şeyler:

 

  • Ürünün hangi özel özelliklere sahip olduğu, örneğin anında okunan dijital ekran
  • Ürün başlığından ne öğrenebilirsiniz? Örneğin, bu ürün yemek pişirme ve barbeküler içindir
  • Görüntüden ne öğrenebilirsiniz? Kırmızı, cepte taşınabilir, bir iğne ve kablosuzdur

 

Alternatif bir ürünü tedarik ettiğinizde, piyasanın ihtiyaçlarını karşılayabileceğinden ve yerine geçen ürünle eşleştiğinden veya daha iyi olduğundan emin olmanız gerekir.

 

İstediğiniz herhangi bir tedarikçiyi kullanabilirsiniz, ancak unutmayın, teslimat süresi gibi konularda da rekabet ediyorsunuz.

 

İşte kaynak sağlayabileceğimiz daha ucuz bir alternatif Amazon’dan. Tek yapmanız gereken hızlı bir arama yapmak ve fiyatları düşükten yükseğe filtrelemek.

Ana özellikler eşleştiği sürece, bu ürünü eBay’de aynı başlık altında rakiple aynı fiyata – sadece 5.99 dolarlık bir maliyet fiyatına – listeleyebilirsiniz. Bu sayede eBay’de daha fazla ücret talep etmeden büyük bir kar elde etmeyi bekleyebilirsiniz.

 

Kârlı nişler ve satılacak ürünler bulmada yardıma ihtiyacınız mı var? ZIK’in 7 günlük deneme sürümüne kaydolmayı ve aşağıdaki yorumlarınızı ve sorularınızı bırakmayı unutmayın.