eBay’den Nasıl Ödeme Alınır?

2021’de eBay, Paypal ile olan işbirliğini sonlandırarak satıcılar için yeni bir ödeme sistemi tanıttı. eBay Yönetilen Ödemeler sistemi artık işlemleri ve ödemeleri yönetmek için temel yöntemdir. Bu sistem, ödeme işleme ücretlerini ve satış komisyonlarını tek bir satış ücretine konsolide eder.

 

Ana Noktalar

  • Yeni eBay Yönetilen Ödemeler sistemini benimseyerek daha düzenli bir satış deneyimi yaşayın.
  • eBay’in çeşitli ödeme seçeneklerini kullanarak satışları ve müşteri memnuniyetini maksimum düzeye çıkarın.
  • eBay’in küresel erişiminden yararlanarak geniş bir müşteri kitlesine ulaşın ve karlılığı artırın.

 

Başlamadan Önce

  • Sorunsuz işlemler için eBay hesabınıza bağlı bir banka hesabınız olduğundan emin olun.
  • Finansları etkili bir şekilde yönetmek için eBay’in ücret ve komisyon yapılarını iyice öğrenin.
  • Uygun satıcı profilini sürdürmek için eBay’in politika ve kurallarını güncel tutun.

 

eBay’de Nasıl Ödeme Alınır [2024 Rehberi]

Haziran 2021’de eBay, Paypal ile olan ortaklığını sona erdirdi. Bu nedenle, eBay satıcı hesabı olan kullanıcılar için Paypal ödemeleri artık bir seçenek değil.

Bundan önce Paypal, eBay satıcılarının eBay’de ödeme alması için ana seçeneklerden biriydi. eBay mağazanızda herhangi bir sipariş için ödeme alırsanız, miktar Paypal bakiyenize eklenir ve Paypal hesabınızdaki bağlı herhangi bir banka hesabına yatırabilirsiniz.

Ancak, eBay, Paypal’ı bir ödeme sistemi olarak kullanımını sona erdirmeye karar verdi. Bu, satıcıların eBay satıcı hesaplarındaki kazançları için ödeme almak istiyorlarsa, Paypal dışı bir çevrimiçi ödeme eklemeyi düşünmeleri gerektiği anlamına gelir.

Paypal ile olan ortaklığını sona erdirme kararı, aracıyı süreçten çıkarmak içindir. Bu önemli ödeme sistemi değişikliği nedeniyle, tüm işlemler eBay tarafından içeride yürütülmektedir.

Satıcıların eBay’de ödeme almak için Paypal hesaplarını kaldırma kararı aynı zamanda eBay satıcılarına pratik faydalar da sunar. Birçok satıcı, zaten ince olan kârlılık marjlarının önemli bir kısmını kesen pahalı Paypal ücretleri hakkında şikayet etmiştir.

Bu nedenle, Paypal’ı eBay ödeme seçeneklerinden çıkarmak, çoğu satıcı için iyi bir şeydir çünkü kazançlarınızı maksimize edebilir ve harici ücretleri azaltabilirsiniz.

 

Paypal Hakkında Önemli Not

Paypal artık satıcılar için bir ödeme seçeneği değilken, alıcılar alımlarında hala Paypal hesaplarını kullanabilirler.

 

Yeni eBay Yönetilen Ödemeler Sistemi Tanıtımı

eBay managed payments

Eğer eBay’de bir satıcı hesabı oluşturmayı düşünüyorsanız veya zaten bir hesabınız varsa, eBay’de uygulanan güncellenmiş ödeme işleme sistemi hakkında bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır. eBay satıcı hesabı için revize edilmiş ödeme yöntemi 2021’de tanıtıldı.

Bu, komisyonların ve ödeme işlemlerinin tek bir sistem altında yapıldığı bir ücret yapısı kullanır.

Peki, bu nasıl çalışıyor? Ve eBay satıcıları için iyi bir haber mi?

 

eBay Yönetilen Ödemeler Sistemi nasıl çalışır?

eBay satıcılarının yeni eBay yönetilen ödemeler sistemi hakkında bilmesi gerekenlerden biri fiyatlandırma yapısıdır. Bu yeni ödeme yöntemiyle, ödeme işleme ücreti ve satış komisyonu tek bir satış ücreti olarak birleştirilir.

Her satıcı hesabı için satış ücretlerini belirleyen çeşitli faktörler bulunur, örneğin satılan ürünlerin sayısı ve alıcının ödemesinin gerçek değeri (nihai satış tutarı).

eBay yönetilen ödemelerle ilgili diğer ücretler de uygulanabilir, örneğin ayda 250’den fazla ürün satarsanız. Ayrıca, belirli kelimeleri veya ifadeleri ürün açıklamasında veya listesinde vurgulamak istediğinizde ek ücretler ödeyebilirsiniz.

Ayrıca, eBay mağazanızdan ABD dışındaki müşterilerden sipariş aldığınızda da bir ücret ödenir.

 

Ebay Yönetilen Ödemeleri Satıcı Hesabınızda Kurma

Ebay yönetilen ödemeleri, satıcı hesabınızdaki ödeme seçeneklerinden biri olarak seçmek istiyorsanız, hesap ayarlarınızı ayarlamanız gerekir. Bunun için yapmanız gereken adımlar şunlardır:

Adım 1: Ebay hesabınıza bir kontrol hesabı bağlayın.

Adım 2: eBay yönetilen ödemeler sistemi, ödeme işlemleriyle ilgilenecektir. Ancak, eBay ödeme işlemi için ücret ve satış komisyonunu düşecektir.

Bu ücretlerden kalan bakiye alıcı ödemesinden hesabınıza kredilenecektir. Kalan fonları Apple Pay, Google Pay, bağlı kontrol hesabı veya diğer büyük kredi kartları gibi tercih ettiğiniz herhangi bir ödeme yöntemiyle alabilirsiniz.

Adım 3: İşlem fonlarının işlenmesi genellikle iki iş günü sürer. Ancak, hesabınıza yansıma süresi belirli bir bankaya bağlı olacaktır.

Adım 4: Henüz kontrol hesabınıza veya banka kartlarına transfer edilmemiş olan hesabınızdaki mevcut fonları kullanabilirsiniz. Örneğin, 200 dolar değerinde ürün sattıysanız ve bu işlem için hesabınızda 180 dolar bekliyorsanız.

Bu 180 doları, satıcı hesabınızda aldığınız ek siparişlerin kargo ücretlerini ödemek için kullanabilirsiniz.

Bu, eBay mağazası olan satıcılar için pratiktir çünkü müşterilere daha fazla sipariş verdiğinizde, daha fazla kazanç elde edersiniz!

 

Ebay Yönetilen Ödeme Sisteminin Artıları ve Eksileri

eBay yönetilen ödeme sistemi, eBay’den ödeme almanın en iyi yolu mudur? eBay’in yönetilen ödemelerinin artılarını ve eksilerini inceleyelim.

Ebay Yönetilen Ödemelerin Artıları

Ödeme İşlemlerini Yönetmek Daha Kolay

eBay Yönetilen Ödeme Sistemi, ödeme işlemlerini yönetmeyi kolaylaştırır ve verimli hale getirir. Ödeme işlemlerini üçüncü bir tarafın yönetmesi yerine, her şey eBay içinde gerçekleştirilir.

Aracıyı keserek, zaman ve çaba tasarrufu sağlayabilirsiniz. Artık eBay hesabınızdan Paypal’a fon transferiyle uğraşmanıza (ve yüksek Paypal ücretleriyle başa çıkmanıza) gerek kalmayacak.

Bunun yerine, eBay tercih ettiğiniz ödeme yöntemine fon transferini yönetecek. Para transfer etmek için tercih ettiğiniz seçenekleri hesap ayarlarınızda güncellediğinizden emin olun.

 

Daha Fazla eBay Hizmetinden Faydalanın

eBay yönetilen ödemelerle ilgili bir diğer avantaj, işlem hesabınızda bulunan mevcut fonları diğer eBay hizmetlerini kullanmak için kullanabilmenizdir.

Yukarıda tartışıldığı gibi, ödemeler aldığınızda ve bunlar hesabınıza yansıdığında, bu fonları satıcı merkezinizdeki herhangi bir siparişin nakliye ücretlerini karşılamak için kullanabilirsiniz.

 

eBay Yönetilen Ödemelerin Dezavantajları

Ücretleri İzlemek Daha Zor

eBay yönetilen ödemeler sisteminin ödeme işlemlerini basitleştirmesi iyi olsa da, aynı zamanda bir zorluk da oluşturabilir. Ödemeyi aldıktan sonra otomatik olarak kesilen ücretleri takip etmek satıcılar için zor olabilir.

Ayrıca, ödenen ücretlerde herhangi bir hata olup olmadığını belirlemek satıcılar için zorlaştırır. Ödeme yapıldığında, ödeme miktarının doğru olduğuna güvenmek zorundasınız.

Günlük olarak birden fazla ürün satan bir eBay mağaza sahibi için zorlayıcı olacaktır. Günlük olarak birden fazla ürün satan bir eBay mağaza sahibi.

 

Zorunlu

Gerçekte bir seçeneğiniz yoktur. Bir eBay hesabı oluşturursanız, eBay’de ödeme almanın ve eBay yönetilen ödemeler ücretlerinin yeni yöntemini kullanmak zorundasınız.

Çoğu satıcı, eBay’in çevrimiçi en büyük e-ticaret platformlarından biri olması nedeniyle buna katılıyorlar. Bu, dünya çapında milyonlarca alıcıya erişim sağladıkları anlamına gelir.

 

Nelerden Kaçınılmalı?

  • Yalnızca PayPal’a güvenmekten kaçının; eBay Yönetilen Ödemeler artık birincil sistemdir.
  • eBay’in ücret yapısını ve ödeme işleme sürelerini anlamanın önemini ihmal etmeyin.

 

Sorunları Önlemenin Yolları

  • eBay hesabınızı ödemeler ve işlem detaylarıyla ilgili güncellemeler için düzenli olarak izleyin.
  • Müşteri güvenini korumak ve anlaşmazlıklardan kaçınmak için zamanında ve doğru ürün açıklamaları sağlayın.

 

Sonuç

Bu makale size yardımcı oldu mu?

Umarız eBay hesabınız veya mağazanız varsa, nasıl ödeme alabileceğiniz ve ne kadar alabileceğiniz konusunda sizi bilgilendirebilmişizdir.

YENİ eBay Yönetilen Ödemeler sistemi kusursuz değil. Ancak, PayPal kullanmadan doğrudan banka hesabınıza veya diğer çevrimiçi ödeme hizmetlerine ulaşmak isteyenler için sonunda bir çözüm sunuyor.