Facebook Pazarı’nda Dropshipping Nasıl Yapılır

Facebook, 2004 yılında kurulduğundan beri neredeyse 3 milyar kullanıcıyı aylık olarak bir araya getirerek şimdiye kadar en büyük sosyal medya platformu haline geldi. Ayrıca, piyasa değeri 246.14 milyar dolar olan bir şirket haline genişledi.

Arkadaşlar ve ailelerle etkileşim kurmanın ötesinde, Facebook yıllar içinde e-ticaret işine de girmeye başladı ve kullanıcıların topluluklarında ve büyük işletmelerde sunulan ürün ve hizmetleri keşfetmelerine ve satın almalarına izin verdi. İşte Facebook Marketplace’in tanıtımı da buradan geldi.

2016 yılında başlatılan çevrimiçi pazar, yerel olarak ürün ve hizmet alımı ve satımı yapmak için kullanılmaktadır ve diğer e-ticaret siteleri gibi, çevrimiçi pazar satıcıların kullanılmış araçlar, ev kiralama, ev hizmetleri ve işler gibi çeşitli ürünleri listeleyebilmelerine olanak tanırken, ürün görseli ve diğer detaylı açıklamalarla birlikte.

İşletmeler ayrıca, alıcılar aktif olarak alışveriş yaparken potansiyel müşterilere ulaşmak için Marketplace’te reklam verebilirler.

Facebook Marketplace, Facebook’ta satış yapmaya başlamak isteyen herkesin mağaza açmasını ve çeşitli ürünleri satışa listelemesini kolaylaştıran birçok e-ticaret platformundan biridir.

Ürünler listelendikten sonra, ilgilenen alıcılar bunları sipariş edebilir ve satın alımlarını ek bir maliyet olmaksızın kapılarına teslim alabilirler. Bu nedenle, basit ve ucuzdur.

 

Dropshipping Nedir?

Dropshipping, düşük işletme maliyetleri ve küresel erişimi nedeniyle dünya genelinde popülerlik kazanan küresel bir çevrimiçi iş modelidir.

Bu, bir perakendecinin malları doğrudan taşımadığı, ancak bunun yerine malzemeleri doğrudan alıcıya gönderen bir tedarikçiden satın aldığı bir perakende gerçekleştirme yöntemidir.

Önceden ödeme yapmanıza veya fiziksel malları depolamanıza gerek yoktur. Yalnızca ödemenizi aldıktan sonra tedarikçinin ürünü doğrudan alıcıya göndermesi için alıcının iletişim ve adres bilgilerine ihtiyacınız vardır, ve fiyat farkı karınızı oluşturur.

Facebook’un diğer çevrimiçi pazarlarla ortak bir özelliği, müşterilerine nakliye için ücret talep etmesidir, bu nedenle satıcılar liste fiyatından kâr etmezler ve tüm kârlarını nakliye ücretinden elde ederler.

Pazar değerinin 2025 yılına kadar 557,9 milyar dolara yükselmesi beklenmektedir. eBay veya Walmart gibi çeşitli e-ticaret platformlarında dropshipping yapabileceğiniz gibi, aynı şekilde Facebook marketplace üzerinde de dropshipping yapabilirsiniz.

 

Facebook Marketplace Nedir?

Facebook Marketplace Dropshipping, girişimcilerin ve küçük işletmelerin düşük maliyetli envanter ediniminden yararlanmasını sağlayan bir hizmettir.

Dropshipping hizmeti, dropshipper’ların ürünleri listeleyerek ve doğrudan müşteri ilişkileri kurarak satış yapmasını sağlar.

Bu yöntem, yeni işletmelerin veya belirli görevleri en iyi şekilde yapmanın yollarını henüz çözmekte olanların, kısıtlama olmaksızın e-ticaret işletmesi başlatmanın bazı avantajlarının tadını çıkarmasına olanak tanıdığı için bu kadar popüler hale gelmiştir.

Dropshipping, Facebook Marketplace için mükemmel bir uyum sağlar çünkü 750 milyondan fazla önceden mevcut kullanıcı tabanına ve ilgili alıcılarla iletişim kurmanın kolaylığına sahiptir. İlgili alıcılar ve tedarikçilerle iletişim kurmayı kolaylaştıran yerleşik mesajlaşma özelliklerini içeren harika bir eşten eşe sistemine sahiptir.

 

Facebook Marketplace’te satış yapmak için gereksinimler nelerdir?

Facebook Marketplace’teki özel satıcılar, satışlarını Facebook Marketplace platformu dışında tamamlayacak şekilde ürünlerini düzenleyebilirler.

İşte bir öğeyi satmak için listelemeniz gereken gereksinimlerin bir özeti:

 

Facebook’ta güncel bir profiliniz olmalı

Facebook Marketplace’te satış yapmanın ilk gereksinimi aktif bir Facebook hesabıdır. Facebook kullanıcıları, ürünlerini satışa sunabilir veya diğer satıcıların ürünlerini gözden geçirebilecekleri Facebook ana sayfasının önemli bir bölümünde hızla Marketplace’i bulabilirler.

Eğer henüz bir Facebook hesabınız yoksa, aktif bir Facebook hesabı oluşturmak çok kolaydır. Facebook web sitesine gidin – www.facebook.com veya Google’da “Facebook hesabı oluştur” yazın. Her iki şekilde de, hesabınızı kurabileceğiniz bir kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz ve hazır olacaksınız!

Ayrıca Facebook’un mobil uygulamasını kullanarak akıllı telefonunuzda bir hesap oluşturabilirsiniz.

Satış yapmak amacıyla Marketplace’e geldiğiniz düşünüldüğünde, potansiyel müşterilere güvenilir bir işletme gibi görünmek için tüm gerekli alanları doldurmanız gerekmektedir.

Eğer profilinizde bir fotoğraf ve biyografik bilgi bulunmuyorsa, kimse sizden alışveriş yapmak istemeyecektir. Bazı durumlarda, ticaret hesabınız oluşturulduktan belirli bir süre sonra satışa başlayamayabilirsiniz.

Facebook profiliniz oluşturulduktan sonra, Marketplace’e erişim sağlayacaksınız.

 

Marketplace’e erişmek için destekleyici bir cihaz kullanın

Facebook Marketplace, yalnızca akıllı telefonların yeni modelleri, iPhone 5 ve iPad’lerde çalışır ve bilgisayar sistemlerinde çok daha iyi çalışır.

 

En az 18 yaş şartı

Facebook Marketplace’te satış yapmak için en az 18 yaşında olmanız gerekmektedir. 18 yaş, yetişkin bir bireyin yasal hakları ve sorumluluklarına sahip olduğu yaş olarak kabul edilir.

 

Facebook kullanım koşulları

Facebook Marketplace’te satış yapmak için öncelikle Facebook’un satıcı anlaşması dahil olmak üzere kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekmektedir.
Facebook, ayrıca tüm işlemlerde uygulanan %5’lik bir satış ücretini keser.

 

Uygun Konum

Pazar yalnızca ABD’deki ve 50’den fazla diğer ülkedeki kullanıcılara açıktır. Facebook, kullanıcıların ve satıcıların kimliklerini ve konumlarını belirlemek için kullanıcıların ve satıcıların Sosyal Güvenlik numaraları da dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanır.

Facebook Marketplace, bu bilgileri sağlayamazsanız, ürünleri listeleme yeteneğinizi kısıtlayacak ve ödemelerinizi askıya alacaktır. Kayıt işlemini tamamlamak için bir ABD banka hesabı da gereklidir. Bununla birlikte, Facebook aynı zamanda işlemlerin Payoneer aracılığıyla tamamlanmasına da izin verir.

Facebook Marketplace için uygun olmayan bir ülkeye konumunuzu değiştirirseniz, ABD’deki kişilere sunulan çoklu gönderim seçenekleri yerine yalnızca yerel alımlar için ürün listeleme seçeneğiyle sınırlı olacaksınız.

Facebook’un sahte uluslararası satıcılarla dolup taşmasını engellemek için platform kısıtlamalar uygular. Ancak, uygun olmayan ülkelerde kalan satıcılar, diğer e-ticaret mağazalarıyla birlikte Facebook dropshipping mağazası işletebilirler.

 

Yasaklanmış Ürünlerin Satışından Kaçının

Facebook Marketplace, ürünlerin satışı konusunda sıkı kurallar belirler. Facebook’un Ticaret Politikaları tarafından açıkça yasaklanan 25 ürün ve hizmet bulunmaktadır.

Bu ürünlerden bazıları yetişkinlere yöneliktir, alkol içeren içecekler, canlı hayvanlar, kumar, kullanılmış kozmetik ürünleri, biletler, hediye çekleri ve kuponlar gibi.

Facebook Marketplace’teki ürünler için dropshipping yapanların uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Uymayan satıcılar yasaklanabilir.

 

Hızlı Yanıt Süresi

Ürünlerinizle ilgili müşterilerin sorularına en geç iki iş günü içinde yanıt verebilmelisiniz.

 

Minimal Sermaye

Facebook Marketplace Dropshipping’e başlamak için çok az bir işletme sermayesiyle başlayabilirsiniz.

Hiç resmi bir kaynak olmasa da, düşük bir bütçe aralığı olan $150 ile $300’a kadar başlayabilirsiniz.

Marketplace’teki tüm satıcılar gibi, ödeme müşterinin satın aldığı ürünü aldıktan birkaç gün sonra serbest bırakılmaz.

Bu nedenle, nispeten küçük bir başlangıç yatırımıyla bir sipariş verebilirsiniz. Bu, erken bir düzenli para akışını garanti edecektir.

 

Kargo Gereksinimleri

Facebook, satılan tüm ürünler için iki ila üç gün arasında bir kargo süresi gerektirir. Pazar yerinde çalışmaya istekli bir dropshipper olarak, ürünleri zamanında gönderecek güvenilir bir tedarikçiye sahip olmanız önemlidir.

 

Facebook marketplace dropshipping’e başlamak için adımlar

4 steps to getting started dropshipping with facebook marketplace

 

Yalnızca 2021’nin ilk çeyreğinde, Facebook Marketplace’in aylık global kullanıcı sayısı 1 milyardan fazla olarak raporlandı.

Dropshipping işletmelerinin faydalanabileceği birçok avantaja sahiptir.

Ayrıca, yalnızca birkaç dropshipper’ın dikkatini çekmiş olması, büyük bir müşteri tabanına sahip en iyi çevrimiçi platformlardan biri haline gelmesini sağlamıştır.

Facebook marketplace dropshipping’e başlamak için bazı gerekli adımları gözden geçirelim.

 

  1. İşletmeniz için bir Facebook mağazası veya sayfası oluşturun

Müşterilerin sizi ve sattığınız ürünleri daha iyi tanımaları için önemli olan bir Facebook mağazasına sahip olmak çok önemlidir. Sunduğunuz ürünlerle ilgili resimler ve detaylar yayınlayarak içerik akışı oluşturabilirsiniz.

Bu işletmenizi yönetmenin harika bir yoludur ve organik erişiminize de yardımcı olur. Bir Facebook sayfası ayrıca işletmenizin büyümesine yardımcı olmak için kullanılabilecek birçok düşük maliyetli reklam seçeneğine sahiptir.

Ancak sadece mağaza önemi yoktur, aynı zamanda ilk etapta ne sunduğunuzla ilgilidir. Eğer satılacak ürünleriniz veya sağlayacak hizmetleriniz varsa, o zaman bu genel pazarlama stratejisinin önemli bir parçasıdır.

 

  1. Satılacak bir kategori seçin

Sayfanızı kurarken üç farklı iş kategorisi seçebilirsiniz. Kategori eklemek, zaten seçtiğiniz daraltılmış seçenekte bulunan geniş bir kategori ise mümkün olmayabilir. Sadece en uygun ve belirgin etiketleri kullanın.

Eğer “Giysi ve Aksesuarlar” kategorisini seçerseniz, giysi almak isteyen herkes onu arayacak ve muhtemelen Facebook marketplace listelerinizi bulacaktır.

Bir kategori talep ederek işletmenizin görünürlüğünü artırabilirsiniz, böylece ilgili aramalar için Facebook arama sonuçlarında görünür. Potansiyel alıcılar ne sattığınız hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

Dahası, sayfanızın özellikleri seçtiğiniz kategoriye bağlı olarak değişebilir, bu nedenle daha belirgin olmalısınız.

İşletme kategorisine sahip olmanın faydaları şunlardır:

  • Alıcılar sunduğunuz hizmetleri kolayca kavrayabilirler.
  • İnsanlar Facebook’ta arama yaparken ürünlerinizi daha kolay bulurlar.
  • Facebook işletme sayfanız, sunduğunuz hizmetlere veya ürünlere ilgi gösteren kişilere tavsiye edilir.
  • Yerel alanda arama yapan insanlar sayfanızı göreceklerdir. Bu nedenle, konumunuzu da eklemeniz faydalı olacaktır.

 

  1. Satabileceğiniz ürünleri bulun

Satabileceğiniz ürünleri bulmak için, bu ürünlerin başka e-ticaret platformlarında satılması gerekmektedir.

Örneğin bir ürünün Walmart gibi platformlarda trend olduğu ve büyük miktarda satıldığı varsayılırsa, bu ürünü Facebook marketplace listelerinize eklediğinizde büyük ihtimalle satılacaktır.

Ancak, viral ürünleri bulmak için ürün araştırması yapmanız gerekmektedir.

Ürünlerinizi listeleyin ve ürünlerle ilgili gerekli tüm bilgileri sağlayın.

Online bir şeyler satıyorsanız, alıcılarınızın size güvenle alışveriş yapmalarına yardımcı olmak için listelediğiniz üründe en az bir yüksek kaliteli resim bulundurmanız gerekmektedir.

Ürün resimleri, alıcıların satın alacakları ürünleri ararken dikkatlerini çekmek için harikadır ve ayrıca ürününüz hakkında daha detaylı bilgi sağlar.

 

  1. Facebook Marketplace Ürün Araştırması

Facebook marketplace henüz Amazon veya eBay gibi e-ticaret pazarları kadar tam anlamıyla kullanılmamıştır, çünkü kullanıcıların çokluğu, herhangi bir satıcının en azından bir hit ürün bulabileceği anlamına gelmektedir.

Çoğu online işletme kurmak isteyen kişi, bir ürün bulma ve çevrimiçi satmak için bir ürün geliştirme zorluklarını bilir. Bir Facebook Marketplace dropshipping yazılımına ihtiyacınız var.

Zik Autopilot ile, müşterilerin heyecanla satın almak istediği popüler ürünleri bulabilir ve dropshipping işinizi geliştirebilirsiniz.

 

ZIK Autopilot ile Facebook Marketplace’yi Nasıl Otomatikleştirebilirsiniz

ZIK Autopilot özelliği büyük bir zaman tasarrufu sağlar ve eBay verilerine dayanır, Facebook Marketplace’te çok iyi çalıştığını kanıtlar ve her ikisini de bir araya getirdiğinizde Facebook Marketplace İşletmenizi kolayca büyütebilirsiniz!

İşte Facebook mağazanızı ZIK otomatik pilot aracını kullanarak kolayca otomatikleştirebileceğiniz adım adım kılavuzlar.

 

ZIK Otomatik Pilot Aracına Gidin

ZIK otomasyonu, eBay verilerini kullanmanıza olanak tanır ve talebi doğrulamanıza ve popüler ürünleri listelediğinizden emin olmanıza yardımcı olur. Satış geçmişi, kategoriler ve satış fiyatına odaklanabilirsiniz. Yatırım getirisi gerekli değildir.

Filtre bölümünde, başlamak istediğiniz yer olan Facebook Marketplace’i seçin.

 

Tedarikçinizi Seçin

Dropshipping otomasyonu, diğer e-ticaret pazarlarından olabilecek dropshipping tedarikçilerinizin olmasını gerektirir. Ancak, Walmart Facebook dropshipping için harika bir seçenektir. Ve işte tedarikçi.

 

Kategorinizi Seçin

Tüm kategorileri dahil edebilirsiniz. Hangi ürünün en iyi sattığını bilemeyebilirsiniz.

Ancak, iş için Walmart’ı hariç tutun. Walmart alıcılarının ürünler hakkında daha az inceleme yapma eğiliminde olduğu bilinmektedir, bu yüzden inceleme sayısını boş bırakabilir ve ortalama derecelendirmeyi kapatabilirsiniz.

 

Benzer Ürünleri Dahil Edin

Benzer öğeler eklemek, size daha benzersiz bir ürün çeşitliliği sağlar. ZIK, en çok satan Walmart ürünlerine benzer ancak farklı markalara, renklere ve modellere sahip öğeler sağlar.

Böylelikle benzersiz veya hatta eşsiz ürünleri listeleyerek rekabet avantajı yaratabilirsiniz.

 

Satıcı olarak Walmart’ı Seçin

Tedarikçi Walmart olduğu için, ZIK otomatik pilot aracında Walmart tarafından satılanları da kontrol edin.

 

Satışları Dahil Edin

Minimum satışlar için, son 7 gün için satış veri aralığı için 2 satış veya son 14 gün için 4 satış veya 21 gün için 21 gün olarak belirleyebilirsiniz.

ZIK aracındaki filtreleri kontrol ederek daha fazla sonuç bulun ve harika bir liste oluşturun.

 

Fiyatlandırmayı Dahil Edin

Ürünlerinizi listelediğinizde fiyat çok önemlidir. Unutmayın ki ücretsiz kargo ücreti de alacaksınız, bu yüzden ürünlerin fiyatlarının bununla uyumlu olmasına dikkat edin.

Facebook’ta ürünleri satmak istediğiniz için, yatırım getirisi, dikilmişlik ve başarı oranı o kadar önemli değildir.

 

Araştırmak İstediğiniz Ürün Sayısını Ekleyin

Günlük olarak 10 ürün listelemek idealdir, bu yüzden sonuçlarda kar elde etmek ve viral ve en çok satılan ürünleri filtrelemek için yaklaşık 20 veya hatta 30 ürün seçin.

 

Sonucu Tara

Filtrelerinizi ayarladıktan sonra sonuçları tarayın.

 

Ürünlere Göz Atın

Eğer 30 ürün aramayı seçerseniz, sonuçları eBay fotoğrafı, tedarikçi fotoğrafı, eBay başlığı, tedarikçi başlığı, eBay fiyatı, tedarikçi fiyatı, satış oranı, başarılı oranlar, satış rekabeti karı ve yatırım getirisi ile birlikte göreceksiniz.

Seçilen ürün sayısını artırmanın amacı, çok sayıda viral ürüne erişmek ve bunları filtreleyerek mükemmel 10 listeyi oluşturmaktır.

 

Ürünleri Yükleyin

Ayrıca, tüm ürünleri listenize yükleyebilir veya tek tek öğeleri seçip bunları listenize doğrudan yükleyebilirsiniz.

Listeleyicinizi, pazar yeri, kaynağı ve mağazayı seçin. Ayrıca, markalarınızı otomatik olarak ve kısıtlı anahtar kelimelerinizi hariç tutabilirsiniz. Bu şekilde, hesabınızın askıya alınma riski olmadan bu listeyi yüklemekte güvende olursunuz.

 

Sonuçları Dışa Aktar

Taranan sonuçları CSV dosyalarına dışa aktarabilirsiniz. Tümünü aynı anda dışa aktarabilir veya sadece seçili öğeleri dışa aktarmayı seçebilirsiniz.

Ayda ideal olarak listelenen ürün sayısı yaklaşık 300 adettir. Bunları etkili bir şekilde listelemek için mümkün olduğunca listeleri optimize edin.

Başlıkları, fotoğrafları, fiyatları, açıklamaları ve öğeyle ilgili diğer tüm önemli detayları optimize edin.

Ancak, ZIK’in başlık oluşturucusunu kullanarak başlığı bir veya iki yeni anahtar kelime ile güncelleyebilir ve ardından rakiplerin başarısından faydalanabilirsiniz, ancak elbette daha iyi anahtar kelimeler kullanarak daha iyi bir başlıkla.

 

Sonuç

İşte bu kadar! Belki önce kendi dropshipping işinizi başlatmaya çalıştınız ve eBay veya Amazon gibi büyük pazarların görünüşte kalabalık pazarından sıyrılmakta zorlandınız, işte başarılı bir dropshipping mağazası oluşturma şansınız.

Facebook marketplace, Facebook dropshipping işinizi otomatikleştirmek için umut verici bir çevrimiçi platformdur. Trend ürünleri yakalamak için mevcut araçlarınızı, örneğin ZIK Otomatik Pilot gibi popüler pazarlardaki ürünleri listeleyerek kullanmak kadar basittir.

Hiç şüphesiz, katılmak, harika karlar elde etmeye başlamak ve başarılı bir Facebook dropshipping mağazası oluşturmak sorunsuzdur. Ürün araştırmanızı başarıyla yaptıktan ve ürünlerinizi Facebook mağazanıza listeledikten sonra, Facebook marketplace’te dropshipping’e başlamaya hazırsınız.

 

SSS

Facebook Marketplace’te Kaç Ürün Listeleyebilirim?

Genellikle Facebook marketplace’te yeni bir satıcı olarak başlarken günlük sadece birkaç ürün listelemek harikadır, ancak bundan sonra günlük listelediğiniz ürün sayısını sorunsuz bir şekilde artırabilirsiniz.

Aylık 300 listeleme yapmak, özellikle Walmart’tan dropshipping yapıyorsanız çok daha tercih edilir. Walmart fiyatı olan ve ücretsiz kargo sunan ürünlere odaklanın, ki bu 35 dolar ve üzerinde olmalıdır.

Ayrıca, yeni bir satıcı olarak, Facebook’ta satış yapmaya daha alışana kadar 150 doların üzerinde fiyatlı ürünleri listelemeyin.

 

Facebook marketplace dropshipping değer mi?

Facebook marketplace istatistiklerine göre, her ay bunu kullanan yaklaşık bir milyar insan var ve tek bir Facebook Marketplace reklamı 562 milyon kişiye ulaşabilir.

Organik ve ücretli trafiğin mağazanıza gelerek ürünlerinizi görüntülemesi ve sizden satın alması, her dropshipper için büyük kar demektir.

 

Facebook marketplace dropshipping karlı mı?

Facebook Marketplace dropshipping karlıdır çünkü kurulumu kolaydır ve giriş engeli düşüktür.

Çoğu işletme için en büyük maliyetlerden biri olan stokla ilgilenmenize gerek yoktur. Bunun yerine, bir tedarikçiden ürün satın alabilir ve doğrudan müşterinize gönderebilirsiniz.

Pazarlama veya reklam endişesi de taşımazsınız – müşterilerinizden öğrenirken ve işlerinizi nasıl yaptığınıza dair iterasyonlar yaparken işinizi büyütmeye odaklanabilirsiniz.

Bu platform üzerinden çok para kazanılabilir. İşinizi ne kadar büyütmek için ne kadar zaman ve çaba harcadığınıza bağlıdır: Daha fazla satış ve daha fazla kar istiyorsanız, sürdürülebilir bir şekilde müşterilerle harika ilişkiler kurmaya odaklanmanızı öneririz, böylece mağazanızdan alışveriş yapmaya devam etmelerini sağlayabilirsiniz.