İkinci El Mağaza Ürünleri Nasıl Değerlendirilir: Karlı Bir Şekilde Satmak İçin 10 Kolay Ürün

eBay, kullanılmış ve ikinci el ürünlerin popüler bir şekilde satıldığı bir platformdur. Ve bazı satıcılar, ikinci el mağaza buluntularını satmak için eBay’i ana platform olarak kullanırlar.

İkinci el mağaza ürünlerinin satılması, düşündüğünüz kadar karmaşık değildir. Tek yapmanız gereken, ikinci el mağazalardan ürünler satın almak ve bunları daha yüksek bir fiyata yeniden satmaktır.

Bu oldukça karlı olabilir, özellikle düşük fiyatlardan yüksek değerli ürünler bulma konusunda iyiseniz. Birçok satıcı, ana gelirini desteklemek için yerel ikinci el mağaza ürünlerini kullanır.

Bu makalede, ikinci el mağaza ürünlerini eBay’de satışa çıkararak nasıl para kazanabileceğinizi tartışacağız. ZIK Analytics Blog

Ancak önce, ikinci el mağazaların kısa bir genel bakışını yapalım. Bunlar nedir ve hangi amaçlara hizmet ederler?

 

Anahtar Noktalar

  • eBay’de ikinci el mağaza ürünlerini satmak karlı olabilir, özellikle cep telefonu aksesuarları ve akıllı saatler gibi popüler ürünlere odaklanarak.
  • Başarılı bir şekilde satış yapmak için kalite ve araştırma önemlidir.

 

Başlamadan Önce

  • İkinci el mağaza dinamiklerini ve genellikle bulunan ürün türlerini anlayın.
  • eBay’in satış platformunu ve süreçlerini iyice öğrenin.

 

İkinci El Mağazalar Nedir?

İkinci el mağazalar, genellikle hayır kurumlarına para toplamak amacıyla kullanılmış ürünlerin satıldığı perakende işletmelerdir.

Bu ürünler mağazadan mağazaya değişiklik gösterebilir ancak genellikle mobilya, giysiler, çantalar, oyuncaklar, çocuk giyimi, ayakkabılar ve hatta müzik albümlerini içerebilir.

İlk ikinci el mağazası (veya Birleşik Krallık’ta “hayır dükkanı” olarak adlandırılan) 1899 yılında Wolverhampton, İngiltere’de açıldı.

Bu, Wolverhampton Körler Derneği (şimdi Beacon Körler Merkezi olarak bilinir) tarafından gerçekleştirilmiş ve ana amacı, üyeler tarafından yapılan ürünleri satışa çıkararak dernek için para toplamaktı.

Yıllar içinde, çeşitli kurumlar tarafından birçok hayır dükkanı açıldı. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Kızıl Haç farklı lokasyonlarda yaklaşık 350 hayır dükkanı açtı.

2010’ların başlarında, ikinci el mağazalarında ürün satın almak o kadar popüler hale geldi ki ‘thrifting’ yaygın bir kelime haline geldi.

Çoğu ikinci el mağazası genellikle hayır kurumu, kar amacı gütmeyen dernekler tarafından işletilir, ancak bazıları özel, kar amacı güden şirketler tarafından sahiplenilir.

İkinci el mağazaları Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Kanada’da popülerdir.

 

eBay’de İkinci El Mağaza Ürünleri Satışı İçin İpuçları

İşte eBay’de ikinci el mağaza ürünlerini satarken oyununuzu bir üst seviyeye taşımak için bazı ipuçları.

  • Kaliteye Dikkat Edin: Her zaman yüksek kaliteli ürünler bulmak için ikinci el mağaza gezilerine çıkmalısınız. Kaliteli ürünleri tanımak bir süre alabilir ancak mağazanızın reputasyonunu artırmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, yüksek kaliteli ürünler her zaman daha fazla satar. Bu yüzden, onları bulmak ve stoklamak daha fazla kar demektir.
  • Araştırma Yapın: Araştırma, ikinci el mağaza ürünlerini satarken her aşamada hayati öneme sahiptir. Bir markayı tanımıyorsanız ancak ürünlerini çevrimiçi mağazanızda satmak istiyorsanız, hızlı bir web araması yaparak insanların ürünlerine ilgi gösterip göstermediğini öğrenebilirsiniz.
    Pazar araştırması aynı ürünün diğer mağazalarda ne kadar satıldığını bulmanıza ve stokunuzu fiyatlandırırken çalışmanız gereken standart bir oran sağlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Sosyal Medyada Yerel İkinci El Mağazalarını Takip Edin: Bölgenizdeki yerel ikinci el mağazalarının Facebook, Instagram veya Pinterest hesapları olup olmadığını öğrenin ve varsa onları takip edin. Bu, edindikleri yeni stoklar hakkında düzenli güncellemeler almanıza yardımcı olacaktır.
    Ayrıca, seçimlerini incelemenize ve indirim tekliflerinden faydalanmanıza olanak tanır.
  • Ürünü Listeleymeden Önce Temiz ve Satılabilir Olduğundan Emin Olun: eBay’de listelemeye geçmeden önce ürünü temizlemeye zaman ayırın. Genellikle, ürün temizlikten başka onarıma ihtiyaç duyuyorsa, muhtemelen ilk başta satın alınmaya değmez.
    Cam ve seramik ürünler bazı durumlarda satışa uygun olması için biraz parlatma gerektirebilir.
  • Yüksek Kaliteli Ürün Fotoğrafları Çekin: Ürün fotoğraflarınız ürünlerinizi sizin için satar. İyi bir aydınlatmada yüksek kaliteli ürün fotoğrafları çekmeyi öğrenmeniz veya bunu sizin için yapacak birini işe almanız gerekecektir.
  • Kargo ve Paketleme Maliyetlerini Göz Önünde Bulundurun: Bu masraflar kar marjınıza zarar verebilir. Bu masrafları nasıl minimumda tutabileceğinizi dikkatlice düşünmelisiniz. Örneğin, kargo maliyetini ürün fiyatına ekleyebilir ve ürünün boyutuna uygun paketleri kullanmaya dikkat edebilirsiniz.

 

eBay’de Karlı Bir Şekilde Satmak İçin On En İyi Ürün

Aşağıdakiler, trendlere ve pazar araştırmalarına dayanarak eBay’de kar için yeniden satılan en iyi ürünlerdir.

ZIK Analytics, eBay’de ürün ve pazar araştırması konusunda devrim yaratan bir platformdur.

ZIK Analytics’in Ürün Analizörü, belirli bir ürün nişine dair genel satış kazançları, başarılı listelerin sayısı, ortalama ürün fiyatı ve son bir ayda günlük satış trendleri gibi içgörüler sunar.

Ayrıca, o nişteki en çok satan ürünleri de gösterir.

 

  1. Cep Telefonu Aksesuarları

Cellphone accessories

 

Cep telefonu aksesuarları, eBay’de talep gören ürünlerdir. Bu kategori, neredeyse her gün yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi nedeniyle yıl boyunca sürekli olarak talep görür.

Cep telefonu aksesuarlarının talebi ayrıca akıllı telefonlar ve mobil tabletlerin talebi tarafından da etkilenir.

Bu kategoride popüler ürünler arasında cep telefonu kılıfları, kablosuz kulaklıklar, şarj cihazları ve Bluetooth hoparlörler bulunmaktadır. Daha belirgin olmak gerekirse, iPhone ve Samsung aksesuarları eBay’de oldukça popülerdir.

Bu kategoride 59.811.630 aktif ilan bulunmakta olup, ortalama fiyatı 8,64 ABD dolarıdır ve başarılı ilanların sayısı %100’dür.

 

  1. Sağlık ve Güzellik – Cilt Bakım Ürünleri

Health and Beauty Skin care products

 

Bu kategoride ortalama ürün fiyatı 13,02 ABD dolarıdır. Bu kategoride toplamda 120.000’den fazla ürün satılmış olup, satış oranı yaklaşık %7 ve başarılı ilanların oranı %100’dür.

Bu kategorideki ürünleri ortalama 20.000 kişi izlemektedir.

Bu niş, birçok insan için cilt bakımı önemli bir konu olduğu için ekonomiye çok bağımlı değildir. Bu nişteki ürünler hızlı bir şekilde hareket ediyor ve sürekli, yoğun talep görüyor.

Mağazanız için düşünülebilecek bu kategoride popüler ürünler arasında dermal rollarlar, doğal yağlar ve C vitamini, hijalüronik asit, retinol, glikolik asit ve salisilik asit içeren ürünler bulunmaktadır.

 

  1. Akıllı Saatler

Snart watches

 

Bir akıllı saat, atomik saat hassasiyeti kullanarak zaman ölçen dijital bir bilek saatisidir. Genellikle mobil telefonlara bağlanabilir ve genellikle bir dokunmatik ekran arayüzü sağlar.

Kullanıcılara gelen arama ve metin mesajlarını bildirebilirler. Sağlık izleme özellikleri ve fitness takipçileri ile donatılabilirler, bu nedenle fitness meraklıları arasında çok popülerdir.

Bu kategoride ortalama ürün fiyatı 17,04 ABD doları olan 75.000’den fazla ürün satılmıştır. Bu kategorinin Google trendleri, yıl boyunca talep gördüğü için oldukça stabildir.

Popüler ürünler arasında tanınmış markalar ve marka özel olmayan ürünler bulunmaktadır. Farklı tasarımlara, renklere, fiyat tekliflerine ve farklı hedef kitlelere yönelik akıllı saatleri listelemeye dikkat edin.

 

  1. Akıllı Telefonlar

Smartphones

 

Pazar Verileri Tahmini’ne göre, küresel akıllı telefon pazarının 2026’da yaklaşık 493,11 milyar dolarlık bir değere ulaşması beklenmektedir. Bu kategoride 1,5 milyondan fazla liste bulunmakta olup, bunların %100’ü başarılıdır.

Ortalama ürün fiyatı 221,12 ABD dolarıdır. Bu kategori için Google Trends, bu ürünün popüler talep gördüğünü göstermektedir.

Bu kategorideki popüler ürünler, genel ürünler, markalı ürünler, kilitsiz ve taşıyıcı seçenekler içerir.

Bu ürün nişinde satılacak popüler ürünleri belirlemek için daha fazla araştırma yapmanız gerekebilir. 5G telefonlar gibi akıllı telefon endüstrisindeki son gelişmeler ve artırılmış çözünürlükler muhtemelen alıcıların ilgisini çekecektir.

Bu nedenle, eBay mağazanıza bunları eklemeyi unutmayın.

 

  1. Spor Malzemeleri – Av

Hunting Sporting goods

 

Av ekipmanları, vahşi hayvan avında kullanılır. Bu kategorideki popüler ürünler arasında av eldivenleri, av tüfekleri, av gözlükleri, tüfek dürbünleri ve izleme kameraları bulunmaktadır.

Bu kategoride ortalama fiyatı 39,82 ABD doları olan iki milyondan fazla liste bulunmaktadır. Bu liste %1 satış oranına sahiptir ve yaklaşık 25000 satılan ürün bulunmaktadır.

Google Trends grafiği yukarı yönlü bir hareket göstermektedir, bu da bu kategorinin popüler olduğunu göstermektedir.

Herhangi bir av ürününü satarken dikkatli olmanız gerekir çünkü ürünün doğasına bağlı olarak yasaklanabilirsiniz. Av silahları yerine av aksesuarlarına odaklanmayı düşünebilirsiniz.

 

  1. Sewing

Sewing

 

Bu listede altıncı sırada dikiş ekipmanı geliyor. Tekstil, kumaşlar ve kesme araçları gibi dikiş araçları ve ekipmanları eBay’de yüksek talep görüyor.

Bu kategorideki satış oranı %100’dür ve ortalama satış fiyatı 13 ABD dolarıdır. İki milyondan fazla listeleme bulunmaktadır. Trendler grafiği, zamanla ilgi artışını göstermektedir.

Bu kategoride ürün satmayı planlıyorsanız, stil, fiyat ve amaç açısından farklılaşan geniş bir ürün yelpazesi eklemelisiniz.

 

  1. Kamera Drone’ları

Drone Cameras

 

Dronlar gözetim ve ürün teslimatında kullanılır. Son yıllarda, yüksek çözünürlüklü görüntüler çekebilen drone kameralara olan talepte artış yaşanmaktadır.

Bu ürünün satış oranı oldukça yüksek olan %138’dir. Ayrıca, ortalama ürün fiyatı 199,61 ABD doları olan %94 başarılı listeleme bulunmaktadır. Bu kategoride toplamda yaklaşık 20.000 satılan ürün bulunmaktadır.

Bu ürünün trend grafiği oldukça dalgalıdır, yani talepte dalgalanma vardır.

Bu kategorideki ürün yelpazesi oldukça çeşitlidir. Bu nişte rekabet etmenin en iyi yolu, en çok satan seçenekten daha ucuz bir ürün bulmak ve fiyatta hafif bir rekabet yapmaktır.

 

  1. Mobilya

Furnitures

 

eBay’de yeniden satılan en iyi ürünler listesinde sekizinci sırada mobilya bulunmaktadır. Mobilya, her zaman yüksek talep gören bir diğer ürün kategorisidir. Oyun koltukları ve çalışma istasyonları eBay’de popülerdir.

Bu kategoride eBay’de bir milyondan fazla liste bulunmaktadır ve bu ürünler yaklaşık olarak 14.000 kez satılmıştır. Ortalama ürün fiyatı 202 ABD dolarıdır ve başarılı listelemelerin yüzdesi %86’dır.

Yüksek fiyatlı ürünler her zaman daha fazla kar için daha fazla alan bırakır, bunu göz önünde bulundurun.

Google Trends sonuçları, bu arama terimi için istikrarlı bir kategori olduğunu ve yıllık olarak sürekli talep olduğunu göstermektedir.

eBay mağazanızda farklı türde ofis ve lüks koltuklar, koltuklar, masalar, tabureler, raflar vb. gibi ürünleri listeleyebilirsiniz.

 

  1. Kitaplar

Books

 

Kitaplar hala e-ticaret için önemli bir niş olmaya devam ediyor. Popüler kitap nişleri arasında kişisel gelişim, yemek kitapları, sağlık, fitness, beslenme ve yetişkin kurgusu bulunmaktadır.

Bu arama terimi için Google Trends sonuçları, “Kitaplar”ın istikrarlı bir niş olduğunu ve talebin zaman içinde dalgalanmadığını göstermektedir.

Bu kategorideki ürünlerin ortalama fiyatı 13,78 ABD dolarıdır. Popüler yazarların eserlerini satmak alıcıları çekebilir ve size adil bir kar sağlayabilir.

Thrift mağazalarında popüler kitap setlerini uygun fiyatlara bulabilir ve bunları eBay’de adil bir fiyat artışıyla yeniden satışa sunabilirsiniz.

Bağışlanan üniversite ders kitapları da eBay’de iyi bir yeniden satış değerine sahip olabilir.

eBay’de kitapları listelediğinizde kitap baskısı ve durumu gibi öğe özelliklerini mutlaka belirtin. Bir kitabı en karlı fiyata satmak için araştırma yapmayı her zaman unutmayın.

 

  1. Gitarlar

Guitars

 

Gitarlar eBay’de yoğun talep görüyor. Bunlar elektrikli, akustik ve yarı-akustik gitarları içerir.

Bu kategoride başarılı listelemelerin oranı %88, ortalama satış fiyatı ise 148,64 ABD dolarıdır. Toplam liste sayısı yaklaşık olarak 600.000’dir.

Ürün Analitiği’nden, eBay’de en yaygın olarak satılan türün elektrikli gitarlar olduğu açıkça görülmektedir. eBay’de gitar satmak biraz karmaşık olabilir, bu nedenle işlem hakkında daha fazla bilgi edinmeye zaman ayırmak faydalı olabilir.

 

Yapmaktan Kaçınılması Gerekenler

  • eBay’de talep ve değerlerini araştırmadan ürünlere yatırım yapmaktan kaçının.
  • Yüksek kaliteli ürün fotoğrafları gibi sunumun önemini göz ardı etmeyin.

 

Sorunları Nasıl Önleyebilirsiniz

  • ZIK Analytics gibi araçları kullanarak ürünlerin potansiyel karlılığını doğrulayın.
  • Ürünleri listeleymeden önce temiz ve iyi durumda olduklarından emin olun.

 

Sonuç

Her yerel mağazada altın değerinde ürün bulmayacaksınız, ancak ikinci el alışveriş ve satış konusundaki deneyiminiz arttıkça, yüksek kaliteli ürünleri tanıma konusunda daha iyi hale gelirsiniz. Ancak beklentilerinizi kontrol altında tuttuğunuzdan emin olun.

Yüksek kalite, özellikle ikinci el mağaza ürünleri çevirme konusunda, göreceli bir terim olabilir.

İkinci el mağaza ürünleri çevirme, ekstra nakit para kazanmanın şık bir yol olabilir ve eğer çalışmaya istekliyseniz ve yeterli kar elde ediyorsanız, hatta tam zamanlı bir girişime dönüşebilir.

 

SSS

İkinci el mağaza ürünleri çevirme karlı mı?

Evet. Birçok eBay satıcısı, ikinci el mağazalardan alınan ürünleri çevirerek önemli miktarda para kazanır.

İkinci el mağaza ürünleri çevirenlerin yılda yaklaşık 100.000 dolara kadar para kazandığını görmek alışılmış bir durum değildir. Ancak yine de ne kadar emek harcadığınıza bağlıdır.

Eğer çevirme konusunda öğrenmek için yeterli zaman harcamaya ve satılacak ürünleri dikkatlice araştırmaya istekliyseniz, rahat bir yaşam elde edebilirsiniz.

İkinci el mağaza ürünleri çevirme işinden en çok karı elde etmenize yardımcı olacak birkaç ipucu şunlardır:

  • Düşük fiyattan alın ve yüksek fiyata satın. Kar marjı elde edebileceğiniz ürünleri bulun. Aksi takdirde, zarar edersiniz.
  • Kargo maliyetlerinizi minimize edin.
  • Popüler ürünleri satın.
  • Kazançlarınızı değerlendirin ve zararlarınızı azaltın.
  • İyi ürün açıklamaları yazın ve harika ürün fotoğrafları çekin.

 

Bir ürünün çevrilip karlı olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Bir ürünün yeniden satılmanın karlı olup olmayacağını belirlemenin iki yolu vardır:

  • ZIK Analytics Kullanarak: ZIK Analytics’in Ürün Araştırma aracını kullanarak, bir ürünün talep görmesini ve diğer satıcılarla rekabet etmek için ne kadar satmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Belirli bir öğeyi tanımlayıcı anahtar kelimeler veya Universal Product Code’u kullanarak arayabilirsiniz.
    Ayrıca aramanızı fiyat, ürün durumu, gönderim yeri ve geri bildirimle filtreleyebilirsiniz. Ürünün talep ve rekabetini analiz ederek, öğenin satış açısından karlı olup olmadığına dair daha iyi bir fikre sahip olursunuz ve ürünü satma stratejilerinizi belirleme konusunda daha bilinçli olursunuz.
  • eBay Uygulaması Kullanarak: Ana sayfadaki arama çubuğuna öğenin başlığını yazabilir ve sonuçlarınızı “Satılan Öğeler” olarak filtreleyebilirsiniz. Bu, son zamanlarda satılan benzer ürünlerin birkaç sonucunu ve satıldıkları fiyatı getirir. Bu, ürününüzü ne kadar satmanız gerektiği konusunda size bir fikir verebilir.

 

İkinci El Mağaza Buluntularımı Nerede Satmalıyım?

eBay, ikinci el ürünleri ve ikinci el mağaza buluntularını satmak için orijinal çevrimiçi pazardır. Düşük satıcı ücretleri ve önemli alıcı trafiği sunar. Ancak eBay’de satış yapmak istemiyorsanız, birkaç başka seçeneğiniz daha vardır.

  • Amazon: Özellikle kullanılmış kitap satıyorsanız, Amazon eBay için iyi bir alternatiftir.
  • Etsy: Etsy’deki daha yüksek ücretleri umursamıyorsanız, Etsy’nin özel izleyici kitlesi ve eklektik platformundan faydalanabilirsiniz.
  • Kendi web siteniz: Birçok satıcı, ikinci el mağaza alımlarını kendi web sitelerinde barındırılan bir e-ticaret mağazasında satma yoluna gider.
  • Garaj satışları: Ürünleri kendiniz satma konusundaki becerilerinize güveniyorsanız ve herhangi bir satıcı ücreti ödemek istemiyorsanız, garaj satışı düzenleyebilir ve ikinci el mağaza ürünlerinizi çevirebilirsiniz.