Mercari vs eBay Satıcılar için

Çevrimiçi satışa başlamak için, ürünlerinizi kolayca listeleyebileceğiniz ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşabileceğiniz ideal bir e-ticaret platformuna ihtiyacınız vardır.

Son verilere göre, dünya çapında yaklaşık 12 ila 24 milyon e-ticaret sitesi bulunmakta olup, Mercari ve eBay en iyi siteler arasında yer almaktadır.

Dünya genelinde milyonlarca alıcı ve satıcı, farklı üst satış ürün kategorileri sunan bu iki farklı çevrimiçi e-ticaret platformu olan Mercari ve eBay’i kullanmaktadır.

Eğer yan gelir elde etmek, ürünlerinizi yeniden satmak veya kendi işinizi kurmak istiyorsanız, bu iki pazardan birinde çevrimiçi olarak ürün satışı yaparak büyük bir servet elde edebilirsiniz..

Ancak, e-ticaret işiniz için en uygun platformu seçmek zor olabilir çünkü satıcılara erişilebilir özellikler, müşteri kitlesi kapsamı, satış ve kargo maliyetleri, müşteri hizmetleri politikaları ve etkili mağaza yönetimi gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Çevrimiçi satış veya yeniden satış yapmak için doğru platformu bulmak istiyorsanız, bu makale Mercari ve eBay arasında seçim yapmanıza yardımcı olacak her şeyi kapsayacaktır, böylece hangisinin e-ticaret işiniz için en iyi çalıştığını belirleyebilirsiniz.

Hadi detaylara hemen geçelim!

 

Ana Noktalar

  • Mercari ve eBay, çevrimiçi satış için benzersiz faydalar sunar, her biri farklı satıcı ihtiyaçlarına ve müşteri tabanlarına hitap eder.
  • Mercari, basit listeleme süreçleri ve düşük ücretlerle kullanıcı dostudur, eBay ise daha geniş bir küresel pazar sunar.

 

Başlamadan Önce

  • Mercari ve eBay arasında seçim yapmadan önce satacağınız ürün türünü ve hedef kitlenizi düşünün.
  • Her platformun ücret yapısını anlayın ve iş modelinizle nasıl uyum sağladığını öğrenin.

 

Mercari Nedir?

Mercari pazar yeri, “kolaylıkla satış yapma” konseptiyle işleyen müşteriye müşteri platformudur. Temmuz 2013’te Japonya’da kurulduğundan beri, Mercari ülkenin en büyük pazar yeri haline gelmiş ve aylık işlemlerde 10 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirmektedir.

Basitçe söylemek gerekirse, Mercari, kullanıcıların çevrimiçi bir mağaza oluşturmasına ve ürünlerini pazarda bulunan alıcılara satmasına olanak tanıyan bir e-ticaret platformudur.

Kullanıcılar çevrimiçi mağazalarını oluşturduklarında, ürünlerini listeleyerek ve 20 milyondan fazla aktif kullanıcıya erişim sağlayarak basit işlemler gerçekleştirirler.

Bu, 2017 mali raporuna göre 8.5 milyon kullanıcıdan bir artıştır.

Çoğu alıcı ve satıcı, kullanıcılarla ilişki kurma şekli nedeniyle Mercari pazar yerini tercih eder. 2014 yılında ABD’de başlayan pazar yeri şu anda ABD ve Japonya’daki milyonlarca kullanıcıyı neredeyse her şeyi alıp satmaları için bir araya getiriyor.

O zamandan beri, ABD Mercari uygulamasını 50 milyon kez indirdi ve kullanımının kolaylığı ve hızlı satışları için birçok iyi yorum bıraktı.

 

eBay Nedir?

eBay, birçok diğer pazar yeri gibi, müşteriye müşteriye işlemler için bir platformdur. 1995 yılında AuctionWeb olarak başladığında, eBay şu anda günde 2 milyardan fazla işlem kaydeder.

Dahası, farklı ülkelerde erişilebilir ve ürünlerinizi ulusal olarak gönderebilirsiniz. eBay alıcıları, bir posta kodunu girerek, bulundukları yerde sunulan ürünleri görebilir ve satıcının ürünleri onlara teslim etmesini sağlayabilir.

Herhangi biri, geniş pazar yerinde satış yapmak veya alışveriş yapmak için ücretsiz bir eBay hesabı açabilir. Ancak, eBay, satıcı hesaplarının çeşitli ürünleri listelemesi ve satmaya başlaması için bir liste ücreti ve başarılı bir satıştan sonra bir nihai değer ücreti alır.

Bugün, eBay dünya çapında 190’dan fazla pazarda alıcıları ve satıcıları birleştirir ve ayrıca 2022’de en çok ziyaret edilen ikinci çevrimiçi pazar olarak sıralanır. eBay, neredeyse her şeyi satın almanıza ve satmanıza olanak tanır ve kârlı üçüncü taraf satışlarına katılmanıza olanak tanır.

Kullanıcılar, mevcut çeşitli ürünler, gelişmiş arama araçları, bildirim sistemleri, sahtekarlık önleme sistemleri ve kullanıcı dostu arayüz nedeniyle platformu tercih eder. eBay’de her gün saatler harcayarak ürün alıp satan birçok satıcı var.

 

Mercari ve eBay’de Satış Yapma

eBay ve Mercari, benzerlik ve farklılıklar gösteren iki e-ticaret satış platformudur. Kullanıcılarının toplamı yaklaşık 200 milyon civarındadır, bu da onları popüler bir pazar yapar. Her iki pazar yerinin özelliklerini inceleyelim.

 

Benzerlikler

Ücretsiz Kayıt

Mercari ve eBay, yeni kullanıcıların pazarlarına ücretsiz kaydolmasına izin verir. Her iki platformu da sadece e-posta adresiniz ve hesabınızı doğrulamak için birkaç adımla kullanmaya başlayabilirsiniz. eBay’de ayrıca Facebook hesabınız veya Apple hesabınızı kullanarak da kaydolabilirsiniz.

 

Ürünleri Listele

Ürünleri listeleme konusunda her iki platform da kullanıcılarına ürünleri satışa çıkarma ve her türlü ürünü satma imkanı sağlar. Her iki platformda da milyonlarca insan günlük olarak işlem yapmak için bir araya gelir.

 

Mobil Uygulama

Her eBay ve Mercari, mobil cihazlarda mevcuttur, böylece pazar yerine akıllı telefonunuzla erişebilir ve potansiyel müşterilerin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Farklar

Comparing seller fees

Satıcı Ücretleri

eBay kullanıcılarına iki tür ücret yansıtır; her bir ürünü listelemek için eklenen ücret ve her bir ürün satışından sonra alınan son değer ücreti. Mercari ise kullanıcılarına sadece her başarılı satıştan sonra ücret tahsil eder.

 

Hedef Kitle

159 milyon aktif kullanıcısıyla eBay, dünyanın en büyük ve en başarılı ikinci çevrimiçi pazar yeridir. Ancak, Mercari’nin en son raporuna göre, her ay 20 milyondan fazla aktif kullanıcı bulunmaktadır.

Mercari kullanıcıları, eBay kullanıcı sayısı ile karşılaştırılamaz. Bu, eBay’e daha geniş bir kitleye ulaşmak isteyen tüccarları çekme avantajı sağlar.

 

Mercari vs eBay Ücretleri

Farklı e-ticaret pazar yerleri, satıcı hesaplarına belirli ücretler yansıtır ve farklı platformlar arasında farklılık gösterir. Bu nedenle, farklı fiyat aralıklarını bilmek ve işiniz için daha uygun olan en iyi platformu belirlemek önemlidir.

Popüler platformlar arasında Amazon, satıcılarına ürün yerleştirme, aylık depolama ve yönlendirme ücretleri gibi ücretler yansıtır.

Mercari ve eBay ücretleri de farklılıklar ve fiyat noktalarıyla birlikte satış ücretlerine sahiptir. Şimdi bunlara bir göz atalım!

 

Ürün Yerleştirme Ücretleri

Mercari veya eBay’de satışa başlamak için aktif bir hesaba ihtiyacınız vardır. Daha sonra, bu hesabı güncel tutmak için düzenli olarak yeni listeler eklemeli veya yeniden listeleyerek ürünlerin pazar yerinde güncellendiğinden emin olmalısınız.

Mercari, her gün 350.000’den fazla listeyle Japonya’nın en büyük pazar yeri haline gelmiştir. Ancak, 2021 itibarıyla eBay’in dünya çapında yaklaşık 160 milyon alıcısı ve herhangi bir günde üzerinde 1.3 milyar ürün listesi bulunmaktadır.

eBay, satıcılarına aylık 250 ücretsiz ürün listeleme hakkı verir ve bunları kullandıktan sonra 0,35 dolar ücret alır. Ayrıca, satış öncesi listeleme formlarını tamamlamak için daha fazla zaman ve adım gerektirir.

eBay’de ürünleri listelemek, ürününüzün fotoğraflarını çekmek, detaylı bir açıklama yazmak ve kategori ve ürün fiyatını belirtmek gerektirir. Ayrıca, potansiyel alıcıları listelerinize çekmek için ürün boyutları, ağırlık ve diğer özellikleri de belirtebilirsiniz.

Öte yandan, Mercari ürünleri listelemek için herhangi bir ödeme veya uzun prosedüre ihtiyaç duymaz. Mercari’de ürünleri listelemek son derece kolaydır; satacağınız ürünlerin birkaç yüksek kaliteli fotoğrafını çekebilir, kısa bir açıklama yazabilir, satış fiyatını ekleyebilir ve pazara çıkmaya hazır olabilirsiniz!

Mercari bazen listelediğiniz bazı ürünler için detaylar içerir ve bunlarda gerekli değişiklikleri yapmanıza izin verir.

 

Mercari Satış ve İşlem Ücretleri

Mercari, satıcılarından pazar yerinde ürün listeleme için ücret almaz, ancak her satılan ürün için yalnızca %10 komisyonla bir satış ücreti alır.

Benzer şekilde, bir işlem tamamlandıktan sonra, Mercari kullanıcılarından tamamlanan tüm işlemler üzerinden %2,9’luk bir ödeme işleme ücreti alır, artı ekstra 0,50 dolar, satılan ürünlerin fiyatına bağlı olarak.

İşlem ücreti, 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girdi ve finansal işlemleri güvenli bir şekilde işlemek ve tamamlamak için ödeme hizmeti sağlayıcıları tarafından alınır. Tipik olarak, ödeme işlemi için düzenleme ve sözleşme doğrudan bir satıcı ile hizmet sağlayıcı arasında yapılır.

Her işlem, Mercari tarafından işlenir ve sonunda sabit bir ücret alır.

 

eBay Son Değer

Mercari’nin başarılı satışlardan sonra satıcılarına ücret aldığı gibi, eBay de satıcılarına son değer ücreti alır. eBay, satıcının listeleme yaparken seçtiği ürünün fiyatına, biçimine ve kategorisine, ek listeleme yükseltmelerine ve satıcının davranışına ve performansına bağlı olarak ücret alır.

Her sipariş için 0,30 dolar ek olarak, son değer ücreti satış fiyatının bir yüzdesi olarak hesaplanır. Satışın toplam maliyeti, ürünün fiyatını, ilgili işlem ücretlerini, alıcının seçtiği teslimat yöntemini, satış vergisini ve diğer masrafları içerir.

 

Mercari vs eBay Nakliye Ücretleri

İşletmeniz için doğru pazar yerini seçerken, nakliye seçeneklerinin hem sizi hem de gelirinizi etkilediğini bilmelisiniz. Mercari ve eBay için mevcut nakliye seçeneklerini inceleyelim.

 

Mercari Nakliye Ücretleri

Mecari, güvenli ve uygun nakliye maliyetini garanti etmek için nakliye şirketleriyle işbirliği yapar. Mecari’deki nakliye seçenekleri; Meecari Önceden Ödenmiş, Mecari Paket ve Gönder veya Kendi Nakliyenizdir.

Mecari önceden ödenmiş nakliye planı, 50 eyalette teslimat yapar ve 150 pounda kadar olan, maksimum uzunluğu ve genişliği sırasıyla 45 inç ve 20 inç olan ürünlerle sınırlıdır.

Daha büyük şeyleri göndermek için mükemmel bir seçenek olan Mecari Paket ve Gönder’i kullanabilirsiniz. Satıştan sonra aldığınız e-postadaki UPS nakliye koduyla en yakın UPS Mağazasına giderek ürünü adınıza teslim alabilirsiniz.

Mecari’deki üçüncü paket, Easyship’i kullanarak nakliyenizi güçlendirmek ve daha uygun nakliye ücretleri almak içindir. Bu, yalnızca işletme ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişir ve işletmenizi hızlı bir şekilde büyütmenize yardımcı olabilir.

 

eBay Nakliye Ücretleri

eBay’de nakliye yaparken müşteri memnuniyetini artırmak ve karınızı artırmak için mevcut nakliye seçeneklerinden ve özel posta indirimlerinden yararlanmalı ve nakliye taşıyıcılarınızı, ağırlığınızı ve konumunuzu dikkate almalısınız.

Ürünlerinizi yerel olarak teslim edebilir veya eBay’in, yerel ve dünya çapında teslimatı içeren nakliye hizmetlerini kullanabilirsiniz. Mercari’nin aksine, eBay’de ürünleri 100’den fazla ülkeye ihraç edebilirsiniz.

Ayrıca, eBay, USPS, UPS ve FedEx gibi nakliye uzmanları ile işbirliği yaparak ürünlerinizin güvenli ve zamanında ulaşmasını garanti eder. Seçiminize bağlı olarak veya rakiplerinizin listeleriyle karşılaştırıldığında, nakliye fiyatlarını düzenleyebilir veya ücretsiz kargo sunabilirsiniz.

 

Kaçınılması Gerekenler

  • Mercari’nin yerel ve daha küçük ölçekli, eBay’in ise küresel erişim için hedeflediği belirli kitle ve pazarı ihmal etmeyin.
  • Platforma özgü satış stratejileri ve politikaların önemini göz ardı etmeyin.

 

Sorunların Önlenmesi İçin

  • Satış yapmayı seçtiğiniz platformdaki değişen trendlere ve politikalara düzenli olarak göz atın ve uyum sağlayın.
  • Görünürlüğü ve satış fırsatlarını maksimize etmek için her platformun araçlarını ve özelliklerini kullanın.

 

Conclusion

İdeal bir pazaryeri seçmek, satıcıların işlerini hızlı ve daha etkili bir şekilde büyütmelerine yardımcı olur. eBay, birçok eBay satıcısına fayda sağlayan daha büyük bir müşteri tabanı sunarken, Mercari ücretsiz ve basit bir listeleme süreci ile %10 satış ücreti sunar.

Özellikle, e-ticaret işinizin büyüklüğü, Mercari veya eBay’i seçmenizde büyük ölçüde etkili olabilir. Ne satmak istediğinize bağlı olarak doğru platformu seçerek işinizi büyütebilir ve geliştirebilirsiniz.

 

SSS

Mercari’de Kullanılabilen Ödeme Yöntemleri Nelerdir?

Mercari üzerinde satın alma işlemleri için ana kredi kartları, Apple Pay, PayPal ve Zip gibi tüm büyük kredi kartları kullanılabilir. Ayrıca, Mercari, Amerika Birleşik Devletleri dışında dağıtılan herhangi bir ödeme yöntemini kabul etmez.

eBay, alıcıların satın alma işlemi sırasında bu ödeme yöntemlerini otomatik olarak ekler.

 

Mercari’de Hangi Ürünler En İyi Satılıyor?

Mercari’de en çok satılan ürünler bölümü, erkek giyimi, kadın giyimi ve çocuk giyimini içeren giyim ve aksesuarlar kategorisidir. Elektronik ürünler arasında telefonlar veya kameralar gibi ürünler de Mercari’de en çok satılan ürünler arasındadır.

Amazon vs Shopify
eBay vs Etsy
eBay vs Amazon
eBay vs Poshmark