Walmart’tan eBay’e Dropshipping İşine 2024’te Nasıl Başlanır

Ebay Dropshipping, envanteri hiç tutmadan çevrimiçi ürün satma yeteneği sunan bir iş modelidir. Walmart dropshipping işletmecileri, malları sipariş etme ve depolama yerine sadece eBay’de sipariş alır ve ardından siparişleri Walmart aracılığıyla yerine getirirler.

Eğer bir sonraki internet işinize kolay bir şekilde başlamak istiyorsanız, o zaman okumaya devam edin!

Bu rehberde, kendi Walmart’tan eBay’e Dropshipping İşinizi sadece 6 adımda nasıl başlatacağınızı adım adım göstereceğiz.

 

walmart to ebay dropshipping

 

İZLE: Walmart’tan eBay’e Dropshipping – Bilmeniz GEREKENLER

 

1. eBay Mağazanızı Kurma

Öncelikle eBay mağazanızı kurmanız gerekecek. Bunun için öncelikle bir hesap oluşturmanız gerekecek, ardından sadece hesabınıza giriş yapın ve “my eBay” sekmesine gidin ve “satış”ı seçin.

 

setting up ebay store for selling on ebay

Hesabınızı kurmak ve doğrulamak için adınız, adresiniz, şehir ve iletişim bilgileriniz gibi temel bilgileri sağlamanız istenecektir.

İpuçları: Eğer zaten bir alıcı hesabınız ve geribildirimleriniz varsa, bunu kullanın! Bu, platformdaki alıcılara güvenilirlik ve güven sağlamak için çok önemlidir.

eBay mağazası, eBay’de bir satıcı olarak başarınız için hayati öneme sahiptir. Bu, size indirimli ücretler sağlar ve ayda daha fazla ürün listeleme imkanı tanır, bu da mağazanızı daha hızlı genişletmenizi sağlar.

 

2. eBay Yönetilen Ödemelere Bağlanma

Tüm gerekli bilgileri sağladıktan sonra, ödeme işlemcinizi bağlamanız gerekecek, böylece eBay, eBay ücretlerinizi tahsil edebilir ve satışlarınız için size ödeme yapabilir.

Bunu yapmak için, bir Payoneer hesabı oluşturmanızı ve bunu eBay yönetilen ödemelerle bağlamanızı öneririz. Çünkü eBay ve Payoneer, bu süreci mümkün olduğunca kolay hale getirmek için işbirliği yapmıştır.

eBay yönetilen ödemelere kaydolduğunuzda, eBay’den Payoneer hesabınızı bağlamanız için bir e-posta alacaksınız.

İpucu: Birden fazla mağaza mı kurmayı düşünüyorsunuz? 1 Payoneer hesabı birden fazla mağazada kullanılabilir, bu nedenle hesabınızı sadece bir kez doğrulamanız gerektiğini bilerek rahat edebilirsiniz!

 

3. Walmart Dropshipping İçin Mağaza Politikalarınızı Ayarlama

Sonraki adım olarak, mağaza politikalarınızı ayarlamamız gerekiyor. Bu adım önemlidir, çünkü burada doğru politikalara sahip olmak, dropshipping işinizi daha uyumlu bir şekilde yürütmenize olanak tanır ve bu, hangi tedarikçiyi kullandığınıza bağlıdır.

Bunu yapmak için eBay’deki İşletme Politikaları sayfasını ziyaret etmeniz ve “Katıl” ve “Başlayın” seçeneklerine tıklamanız gerekmektedir.

 

Store Policies

Şimdi “Hesap Ayarları”na geri döndüğünüzde, ekranınızın alt kısmında “İşletme Politikaları” bölümünü göreceksiniz.

eBay Business Policies

 

Sonraki adım, işletme politikaları bölümüne girip “bir politika oluşturma” adımını takip etmek olacaktır. Bu, aşağıdakileri oluşturmamıza olanak tanır:

  • Ödeme Politikası
  • İade Politikası
  • Kargo Politikası

 

Ödeme Politikası

Bu politika, çalışmayı seçtiğiniz çeşitli tedarikçiler arasında standarttır ve yalnızca ödemeleri nasıl ele almak istediğinize bağlıdır. Burada, politikanıza “Ödeme Politikası” gibi bir ad vermeniz ve kullanmak istediğiniz ödeme sağlayıcılarını belirtmeniz gerekmektedir.

“Varsayılan ödeme politikası olarak ayarla” seçeneğini işaretlediğinizden ve çalıştığınız ödeme sağlayıcısını seçtiğinizden emin olun. Bizim durumumuzda “Payoneer” kullanacağız.

İpucu: “Al ve Hemen Öde”yi kullanırken alıcı anında ödeme yapmak zorunda kalsın” seçeneğini işaretlediğinizden emin olun. Bu, mağazanızda çok sayıda açık ödemeniz olmasını engeller ve alıcıları ödeme için takip etme işini azaltır.

“Tümünü Kaydet”e tıklayın ve işlem tamamdır!

 

İade Politikası

Sonraki adımda iade politikasını oluşturuyoruz. Bu politika Walmart’a özgü olacaktır, bu nedenle politikamızı “Walmart için İade Politikası” gibi bir isimle adlandırırız.

Returns policy for walmart dropshipping

Bunu nasıl kurmayı seçtiğiniz kişisel bir tercihtir çünkü buna yönelik belli riskler vardır, ancak alıcının ürünü aldıktan sonra 30 gün iade etme hakkı olduğu politikayı öneririz.

Genellikle, alıcının iade kargo ücretini ödemesini ve “değişim veya takasın mümkün olduğunu” seçmeyi tercih ediyoruz, çünkü sorunu düzeltmek için alıcıyla iletişim kurmak genellikle bir iade yerine daha iyi bir seçenektir.

İpucu: İade politikanızı daha uzun süreli yapabilirseniz, eBay mağazalarına daha fazla avantaj sağlar çünkü eBay, daha uzun iade politikalarına sahip mağazaları tercih eder.

 

Nakliye Politikası

Nakliye politikanız, Walmart aboneliğiniz nedeniyle sunduğunuz nakliye türünü yansıtmalıdır. Eğer Walmart Plus kullanıyorsanız, muhtemelen tüm ürünleriniz için ücretsiz kargo sunacaksınız.

Eğer değilseniz, o zaman $35.00’dan daha az maliyetli ürünler için $5.99 nakliye ücreti alınacaktır ve bunu muhtemelen alıcılarınıza aktarmanız gerekecektir.

 

4. eBay Mağazanız İçin Sıcak Walmart Dropshipping Ürünleri Bulma

Şimdi, idari işlerden kurtulduktan sonra eğlenceli kısma geçiyoruz. Mağazanıza listeleyebileceğiniz karlı dropshipping walmart ürünleri bulma zamanı.

Bunu özgüvenle ve öngörülebilirlikle yapmak için ZIK Analytics’i kullanıyoruz. Bu bölüm, önümüzdeki ay mağazamıza listeleyeceğimiz ürünleri belirlerken bu aracı kullanmamızı ele alacak.
Başlamaya hazır mısınız? Hemen 7 günlük ücretsiz deneme süresi için kaydolun.

zik analytics trial

 

Bu işleme başlamadan önce bu sürecin tamamını içeren videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

İlk olarak, https://walmart.com adresine gidin ve rastgele bir kategori seçin ve gördüğünüz herhangi bir ürün listesini açın. Örneğimizde, “ev” kategorisine gidip “hava fritözü” listesini açıyoruz.

Daha sonra bu başlığı tam olarak kopyalar ve ZIK Analytics ürün araştırma aracındaki arama çubuğuna yapıştırırız.

Burada yaptığımız şey, diğer dropshipper’ların tedarikçi olarak Walmart’ı kullandığı ürünleri bulmaya çalışmaktır.

PRO İPUCU: Walmart’ı dropshipping tedarikçiniz olarak kullanırken, tüm ürünleriniz için ücretsiz kargo sağlayan Walmart Plus’ı kullanmanız önemlidir.

Sourcing walmart dropshipping products

 

Bir sonraki adımınız, ZIK Analytics içindeki “satıcıyı tarat” düğmesine tıklamaktır. Bu işlem, bu satıcının mağazasında satılan tüm ürünleri listeleyecektir.

Birkaç satıcıya birden bakmanızı öneririz, çünkü bu size farklı mağazaları analiz etme imkanı sağlar.

Bu satıcılardan her birinden, en iyi satılan ürünleri alıyoruz ve “başlık taraması” düğmesine tıklayarak daha derinlemesine bir inceleme yapıyoruz. Bu, Walmart’ı tedarikçi olarak kullanan benzer ürünleri listeleyen diğer satıcıları getirecektir.

Buradan, bu satıcıların mağazalarına giderek yeniden “satıcıyı tarayabilirsiniz”. Bu, daha başarılı Walmart dropshipping satıcılarının mağazalarına daha derinlemesine dalmanıza olanak tanır.

Gördüğünüz gibi, bu süreç biraz yinelemeli olabilir, ancak bu şekilde en İYİ Walmart dropshipper mağazalarını bulmanıza ve mağazanız için ilham kaynağı olarak kullanmanıza olanak tanır.

Bunu yaparak, Walmart’ın sattığı bir dizi popüler ürüne ulaşmayı başardık ve kar için mağazamıza ekleyebileceğimiz ürünler bulduk. Yukarıdaki örnek videomuzda, Walmart’ın listelerinden biri bizim için en çok dikkat çeken oldu.

Bu, Graco Simple Sway bebek salıncakıydı.

 

best product to dropship from walmart to ebay

 

Ürünün istatistikleri umut verici görünüyordu, ve kar hesaplamalarını yaptığımızda sağlıklı bir kar marjı bulmayı başardık.

 

Walmart’tan eBay’e Dropshipping Yaparken Kar Nasıl Hesaplanır?

Karınızı doğru bir şekilde hesapladığınızdan emin olmak önemlidir, çünkü dropshipping’te başarılı olmak, sayılarınızla son derece doğru olmaya dayanır.

Kârımızı şu formülle hesaplıyoruz:
Dropshipping Kârı = Satış Fiyatı*Ücret Değiştirici – Satın Alma Fiyatı – Kargo Fiyatı

Nerede:

Satış Fiyatı = $92.79 (Diğer satıcıların listeleme fiyatlarından)

Ücret Değiştirici = 0.87 (Bu, eBay ve Ödeme İşlemcisi ücretleri için satış fiyatımızdan %13 düşen bir sabittir)

Satın Alma Fiyatı = Walmart pazarındaki liste fiyatına göre $67.99

Kargo Maliyeti = $0 (Walmart Plus kullanıldığında ücretsiz kargo)

Eğer $92.79’u nihai fiyat olarak seçerseniz, Walmart’tan eBay’e dropshipping yaparken bu büyük bir $12.73 kâr demektir!

 

5. Walmart Ürünlerinizi eBay’de Listeleme

Ardından, ürünlerimizi eBay’de listeleyeceğiz. Ürününüzü eBay’de listelediğinizde maksimum görünürlük için en önemli unsurlara değineceğiz.

Ayrıca, bu süreç üzerinde daha ayrıntılı bilgi alabileceğiniz bir eBay Liste Optimizasyonu tam video rehberimiz bulunmaktadır. Bu videoyu izleyebilir ve adımları takip edebilirsiniz.

Bu örnekte, bir PS4 Uzaktan Kumanda listeleyeceğiz.

 

Listenizi Oluşturmak

İlk olarak, eBay mağazanızın sağ üst köşesinde “satış”ı tıklamanız ve “ne satmak istediğinizi bize söyle” diye bir ekranla karşılaşmanız gerekecek.

Buradan, ürününüzün adını basitçe girersiniz ve satışını yaptığınız ürünle aynı özelliklere sahip benzer bir listeyi bulursunuz.

listing a walmart dropshipping product on ebay

 

Benzer olanı bulduğunuzda, sadece onu seçmeniz ve başlığı güncelleyebileceğiniz bir ekrana götürülürsünüz. Mümkünse mümkün olduğunca açıklayıcı bir başlık kullanmanızı öneririz, çünkü bu, listenize önemli anahtar kelimeleri eklemenize olanak tanır.

Bu, potansiyel alıcıların eBay SEO denilen bir şey yaparak listeyi daha kolay bulmalarına yardımcı olur.

Ayrıca, ürününüzün durumunu seçmeniz ve ürünün mümkün olan en çok resmini yüklemeniz gerekecek. Ana resminiz için benzersiz bir resim eklemeyi denemenizi öneririz, çünkü bu listenizin daha fazla dikkat çekmesine olanak tanır.

 

Doldurmanız Gereken Diğer Önemli Detaylar

Daha fazla optimize etmenize yardımcı olacak birkaç seçeneğiniz daha var. Listelenizin mümkün olan en iyi şekilde optimize edilmesi için aşağıdakileri tamamen doldurmanızı öneririz:

  • Başlık ve alt başlık
  • Kategoriler
  • Açıklama
  • Ürün Özellikleri
  • Fotoğraflar
  • Kargo ve iade politikaları (birden fazla seçeneğiniz varsa çeşitli kargo maliyetleri de dahil)
  • Çeşitlilikler

 

Yukarıdakilerin hepsini yapmak, eBay’in alıcıya sorgusu için en iyi ürünü sunmasını sağlamak için mümkün olan en fazla veri noktasından yararlanmasına olanak tanır.

 

6. Walmart’tan Siparişlerinizi Karşılama

Harika haber! Ürününüz nihayet satıldı. Şimdi sıra, siparişinizi yerine getirmekte ve ürünü Walmart’tan eBay alıcınıza göndermekte.

Bu adım oldukça basit olsa da, birçok dropshipper’ın burada takıldığı görülüyor çünkü alıcının Walmart’tan bilgi alacağından ve listelerini bildireceğinden endişe ediyorlar. Bu geçerli bir endişe olsa da, siparişleri karşılarken Walmart’ın alıcınıza bilgi iletmemesini sağlamak için yapmanız gereken birkaç basit şey var.

 

Walmart Drop Ship Ürününüzü eBay Alıcınıza Nasıl Gönderirsiniz

İki ayrı pencerede, eBay’deki satılan ürününüzü ve Walmart listesini açın. Walmart’ta ödeme işlemine başlamanız gerekecek ancak kendi bilgilerinizi doldurmak yerine müşteri bilgilerini dolduracaksınız.

Yukarıdakilerin hepsini yapıyoruz, ancak iki seçenek hariç. Telefon numarası ve e-posta adresi için kendi bilgilerimizi kullanıyoruz. Bu, Walmart’ın alıcıya herhangi bir onay e-postası veya takip güncellemesi göndermesini önlemek içindir.

 

Siparişinize Takip Bilgisi Eklemek

Walmart, siparişin depodan çıkmasından sonra size takip bilgilerini sağlar. Bu bilgileri sağladıktan sonra eBay’e giriş yapmalı ve alıcının siparişi takip edebilmesi için takip bilgilerini listeye girmelisiniz.

Bu genellikle 24 ila 48 saat sonra gerçekleşir. Ürünün zamanında gelmesini sağlamak için, Walmart aynı gün teslimat sunar, bu durumda takip bilgilerinizi çok daha hızlı alırsınız.

 

Hepsi Sarılalım

Walmart dropshipping, stok tutma ve nakit akışını bağlama stresi olmadan çevrimiçi bir işe başlamak isteyen eBay satıcıları için tamamen yeni bir dünya açar. Ayrıca, ürünleri göndermek için fiziksel olarak bir konuma bağlı olmadığınızdan dünyanın herhangi bir yerinden işinizi yürütme özgürlüğü de sağlar ve “dizüstü bilgisayar yaşam tarzı” sürmenize olanak tanır.

Herhangi bir iş gibi, bu da dik bir öğrenme eğrisi ile birlikte gelir ve gerçek, günlük çalışma gerektirir. Ancak giriş engeli, diğer çoğu işten daha büyük değildir çünkü öğeleri yalnızca satıldıktan sonra ödemeniz gerekecektir.

Eğer başlamaya hazırsanız, kesinlikle aşağıdaki 7 günlük deneme sürümüne ve ücretsiz dropshipping kursumuza buradan kaydolmak istersiniz.

 

zik analytics trial

Sıkça Sorulan Sorular

Walmart’tan eBay’e dropshipping yapmak güvenli mi?

eBay’e göre, Drop Shipping, bir ürünü bir tedarikçiden temin etme ve kendiniz ellemeden alıcılarınıza gönderme eylemidir. eBay, bir öğeyi başka bir perakendeciden satın alıp müşterinize göndermeklerinin politikalarına aykırı olduğunu ve hesap yasaklanmasına neden olabileceğini açıkça belirtir.

Onlar ürünlerinizi perakende ve toptan işletmelerden temin etme arasındaki farkı belirtirler. Bununla birlikte, yalnızca bunu yapan büyük bir eBay satıcı topluluğumuz var! Önemli olan, sorunların ortaya çıkmasını önlemek için mağazanızı doğru şekilde kurduğunuzdan emin olmaktır.

 

Walmart’tan eBay’e dropshipping yapmak değerli mi?

Walmart dropshipping, işe koyulmaya istekliyseniz değerlidir. Her e-ticaret işi gibi, bu iş modelini başarılı kılmak için sürekli çaba gerektirir, ancak işinizi karlı bir şekilde kurup çalıştırdıktan sonra size birçok özgürlük sunar.

 

Walmart dropshipping için en iyi yazılım nedir?

Eğer Walmart ürün araştırması yapmak istiyorsanız, Zik Analytics, Walmart’tan eBay’e dropshipping’e başlamak için ihtiyacınız olan tek yazılımdır.

 

Walmart Dropshipping Walmart Arbitrajı ile aynı mı?

Evet, Walmart dropshipping, daha geniş anlamda “Walmart arbitrajı” veya “perakende arbitrajı” için kullanılan başka bir terimdir. Bir ürünü perakende bir tedarikçiden satın almak ve ürünü farklı bir platformda karlı bir şekilde yeniden satmaktır.

 

Walmart’tan diğer platformlara da dropshipping yapabilir miyim?

Evet, aynı zamanda Facebook Marketplace veya alıcıların ürün arayacağı herhangi bir başka çevrimiçi platformda, doğrudan Walmart’ın pazarından dropshipping yapabilirsiniz. Ürün araştırması prensipleri aynı kalır, ancak biz her zaman eBay’i bu platformdaki büyük fırsat nedeniyle tercih ediyoruz.

 

Walmart, ABD Tedarikçilerini Kullanıyor mu?

Walmart’a göre, ABD perakende işi için çoğu ürünleri ABD’de tedarik edilmekte, yetiştirilmekte veya üretilmektedir. Bu, Walmart dropshipping tedarikçisini kullanıyorsanız harika bir haberdir çünkü ürünleriniz yurtdışından gönderilmedikçe alıcılarınıza çok daha hızlı ulaşacaktır.

 

Walmart Dropshipping İşine Başlamanın Maliyeti Nedir?

Walmart Dropshipping işinize başlamak için tamamen kendi kaynaklarınızı kullanmak istiyorsanız, bu iş için yaklaşık olarak $37.90’a mal olacaktır. Bu, Temel eBay mağazanızın maliyetini ve Walmart Plus aboneliğinizi kapsayacaktır.

Ayrıca, etkili ve doğru ürün araştırması yapmak için ZIK Analytics’e kaydolmanızı şiddetle öneririz. Temel paket için aylık ekstra maliyet $29.99 veya yıllık ödemelerde aylık yaklaşık $17.50 olacaktır.